Drakula dühe
Drakula dühe
Drakula dühe
Drakula dühe
Videó beküldése

Drakula dühe társasjáték

társasjáték, 2005
Értékelem!

A Drakula dühe egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 óra is lehet. A játékot 2007-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb gémer játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága...

A Drakula dühe egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 óra is lehet. A játékot 2007-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb gémer játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a visszatartott információ, a szövetségek, a kockadobás és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Elérkezett a Drakula Dühe játék 4. kiadása! Alább találtok infót és leírást a harmadik kiadás alapján, de itt a változásokra fogunk kitérni.

Abróbb játéktechnikai és vizuális fejlesztések. 1-2 szabály klarifikálása és változtatása. A vadászok akcióinak kiteljesedése. Minden miniatúra festett, összerakott állapotban kerül a dobozba.
Idézet a játékszabályból:

1898-at írunk. Nyolc évvel ezelőtt a végtelenül gonosz Drakula gróf Londonba utazott, hogy létrehozza az
élőholtak birodalmát. Egy maroknyi istenfélő léleknek azonban sikerült keresztülhúznia a számításait és elpusztítani őt, éppen saját kastélya árnyékában. Vagy legalábbis így hitték...

A vámpírok ura valahogy túlélte azt az éjszakát, és szörnyű bosszút fogadott az élők gyanútlan világa ellen. Most, majd' egy évtizeddel később, újra útra kelt, hogy förtelmes kórságát terjessze. Azonban a múlt hibáiból tanulva ezúttal sokkal körültekintőbben szövi terveit.

Sok tudós elme áll értetlenül a közelmúlt rejtélyes halálesetei előtt, de akad, aki tudja, mi rejlik a háttérben. Ezen kevesek közül négyen ismét összefogtak, és szent esküvel fogadták, hogy bevégzik a feladatot, amelybe nyolc éve
vágtak bele. Drakula gróf ezúttal nem menekülhet!

Ám Drakula sem bolond. Nem játssza el újra a mit sem sejtő préda szerepét! Régi adósságok törlesztésének jött el az ideje, és a gróf megfogadta, hogy az ostoba halandók most megismerik Drakula dühét!

A Drakula dühe társasjáték 2–5 játékos részére 2-3 órán át nyújt szórakozást. Az egyik játékos Drakula gróf szerepét ölti magára, a többiek pedig együtt küzdenek ellene a vadászok szerepében: mint Abraham Van Helsing
professzor, Wilhelmina Harker asszony, dr. John Seward és Arthur Holmwood, akit lord Godalmingként is ismernek. Ezek a bátor emberek megfogadták: felkutatják a gróf hollétét jelző nyomokat, hogy megtalálják és megállíthassák, mielőtt elhinti egy vámpírbirodalom magvait.

A Drakula dühe játékban legfeljebb négy vadász játékosa fog össze a magányos Drakula játékosa ellen. Ha Drakula nyer, a vadászok mind veszítenek. Azonban ha a vámpírt legyőzik, a vadászok együtt, egy csapatként nyernek.
A játék menete a következő: minden körben Drakula lép először. Elsőként a napszakjelzőt mozgatja eggyel előrébb. Ezután a helyszínkártyák segítségével titokban utazik a városok közt.
Ahol csak megfordul, a gyanútlan vadászok számára szörnyű veszélyt jelentő meglepetéseket hagy maga után. Amennyiben egy olyan városba érkezik, ahol egy vadász is tartózkodik, azonnal megtámadja őt. Ha végzett az utazással, Drakula játékosa felfrissíti a bonyodalomjelző- készletét, és a köre véget ér.

Ezt követően a vadászok meghatározott sorrendben cselekedhetnek. Egy vadász, ha rá kerül a sor, először új helyszínre mozoghat. Ha ott egy bonyodalomjelző rejlik, szembe kell néznie annak hatásaival. Amennyiben Drakula maga tartózkodik ott, meg kell mérkőzniük egymással.
Ha azonban a helyszín üres, a vadász pihenhet vagy felszerelkezhet, hogy visszakapja életerejét vagy értékes tárgyakhoz és eseménylapokhoz jusson. Utána a következő vadászon a sor.

A vadászok együtt, egy csapatként munkálkodnak Drakula felkutatásán és legyőzésén.
Ennek érdekében nyomokat keresnek, következtetéseket vonnak le és megpróbálják kitalálni a lépéseit. Ezalatt Drakula próbál túljárni az eszükön és elég időt nyerni ahhoz, hogy annyi új vámpírt állítson az oldalára, amennyi a játék megnyeréséhez szükséges számára.
A vadászok akkor nyernek, ha Drakula vérpontjai 0-ra csökkennek – ehhez meg kell találniuk és harcban le kell győzniük. Drakula akkor nyer, ha a vámpírpontjait 6-ra növeli azáltal, hogy új vámpírokat hoz létre, harcban legyőzi a vadászokat és túlél egy-egy újabb napot.

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Kaland, Horror, Következtető, Harc, Könyv alapú
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Visszatartott információ, Szövetségek, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, Hidden Movement

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Drakula dühe társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (1)

Drakula dühe társasjáték videók (8)

Díjak és jelölések

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2007

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2007

Kommentek

Kommentek

 • HoltakTele

  2021-03-13 08:47:58

  Csak videók alapján láttam a játékot,de jónak tűnik.

 • Westfalien

  2019-10-08 07:59:59

  Alapkoncepciójában hasonlít a Scotland Yardra.


  Egy játékos (Drakula megtestesítője) titokban lépeget és menekül a többiek elől, a játékosok pedig megpróbálja kitalálni, hogy a menekülő merre jár és igyekeznek elkapni.

  Az igazi újdonság nem csupán a téma és a játéktábla grafikájának újszerű vonásaiban van, hanem maga a stratégia is más - sokkal mélyebb lett. A Drakulát alakító játékosnak van egy találkozás korongokból álló készlete, amelyben 5 korong van (véletlenszerűen húz közülük). Ezekből elhelyezhet 1-et bármelyik olyan mezőre, amelyen áthalad a körben. A korongot titokban helyezi el, a saját külön kisméretű térképén. A találkozásoknak rengeteg fajtája van, kezdve a szörnyektől, amelyeket a vadászoknak le kell győzniük olyan korongokig, amelyektől kimaradnak a körből, vagy elvesztik a fegyvereiket, esemény-kártyáikat. Az 5 korong egyike történetesen egy vámpír. Ha Dracula el tud helyezni 5-öt a vámpír jelzőből a térképen, megnyeri a játékot.

  A vámpírvadászok városról városra haladnak a saját körükben, ahol szembe kell nézniük a találkozások (ha van ilyen) hatásaival, uátna pedig húzhatnak fegyver jelzőket (a puskáktól a külön vámpírok elpusztítására kitalált fegyverekig), vagy esemény kártyákat. Az esemény kártyákat mindig a pakli aljáról húzzuk, és a kártya hátlapján látható jelzéstől függően vagy a vadászokra, vagy Drakulára vonatkoznak. A vadászoknak szükségük van ezekre a lapokra, hogy növeljék saját erejüket, és felfedjék Drakula hollétét a játék bizonyos pillanataiban. De minden egyes lap húzásakor megvan rá az esély, hogy az a lap Drakulára vonatkozik majd, és őt teszi erősebbé.

  Az egyetlen másik lehetőség, hogy a vadászok megtalálják Drakulát, a Helyi Szóbeszéd. A Szóbeszéd követi Drakulát városról városra, és mindig abban a városban hallható, ahonnan Drakula legutóbb elmozdult. Ha egy vadász megérkezik egy városba és Szóbeszédet hall, tudni fogja, hogy Drakula valószínűleg csak egy város távolságra van. Ez igen nyugtalanító lehet egy olyan játékos számára, aki még nem készült fel, hogy megküzdjön Drakulával, de hallva a Szóbeszédet rájön, hogy akár rá is támadhat a következő körben.

  A harcok kimenetelét különféle fegyverek és támadások döntik el, amelyeket minden játékos titokban választ ki, mielőtt a kockadobásra sor kerülne. Ezután a játékosok felfedik saját fegyvereiket és támadásaikat, és meghatározzák a végeredményt. A harc kimenetele a játékosok által felhasznált fegyverek/támadások/védekezések kombinációjától függ.

  A játék valóban fantasztikus, a játékmenet hossza pedig 15 perctől akár 3 óráig is változhat. RENGETEG különféle alkalmazható stratégia van a játék során, mind Drakula, mind a vadászok számára, mindamellett, hogy a szembenálló felek remekül ki vannak egyensúlyozva.

  A játék nem bonyolult és a szabályköny jó szerkesztettsége segítségünkre van a gyors elsajátításra.

 • vbence343

  2019-03-01 10:47:41

  Ez a játék nekem az elsők közt volt meg. Akkor még nagyon élveztem.

  Azóta egyre kevésbé élvezem. Kicsit olyan érzés a vadászokkal lenni mintha semmi beleszólásom nem lenne.

  Aki nem ismeri, ugye az a lényeg, higy van 4 vadász, és Drakula. Drakula menekül a vadászok elöl, úgy higy soha nem tudni hol van, amíg rá nem találnak. Egy újraértelmezett scotland yard.

  A minik szépek, a tábla és a lapok már nem annyira.

  Én ezt a játékot egyáltalán nem ajánlom .

A Drakula dühe társasjáték és kiegészítői (1)

 • Fury of Dracula (third edition) társasjáték

  The third edition of Fury of Dracula features all-new art and graphic design crafted to complement the game's intuitive, thematic mechanisms. Rounds are now broken into day and night, with hunters taking actions during both, while Dracula can act only at night. Combat is more streamlined and decisive, and new rumor tokens allow Dracula to mislead hunters...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 5
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  3 óra
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Stephen Hand, Kevin Wilson
 • Illusztrátor:  Scott Nicely, Andrew Navaro, Anders Finér, Ed Bourelle
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Devir, Ubik, Stratelibri, Galakta, Delta Vision Publishing, Smart Ltd, Hobby World
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Fantasy Flight edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Devir Spanish silver logo edition 2008
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Fantasy Flight silver logo edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Stratelibri Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Drakula dühe társasjátékhoz