A fenevad
A fenevad
A fenevad
A fenevad
Videó beküldése

A fenevad társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A fenevad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a visszatartott információ, a szövetségek, a pakli tervezés és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra. Egy...

A fenevad egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a visszatartott információ, a szövetségek, a pakli tervezés és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy misztikus világban... Egy fenevad a többiek ellen!
Légy üdvözölve az Északi területeken! Az emberek először azt hitték, egy mesés természeti világot találtak. De később a természet szépen lassan visszaszorult, és ami maradt, azok a szörnyek... a fenevad névre hallgató misztikus lények félelmetes külsővel. Elleptek mindent, ott vannak mindenhol...Misztikus erejükkel pedig rendkívül fenyegetőek lettek az emberek számára. Az egyetlen megoldás az, ha vadászokat hívnak segítségül, akik szembe mernek szállni ezekkel a lényekkel...Te képes leszel egy ilyen veszélyekkel teli kalandba belevágni? A túlélés és győzelem csak rajtad múlik!

A Fenevad társasjáték egy misztikus lényekkel teli őrületes kalandjáték, ahol az embereket kell megvédened a vadászokkal a rémisztő lényektől! Nem szabad hagynod, hogy elszabaduljon a pokol! A cseles szörnyek nem csak megbújni tudnak a természet lágy ölén, de nyomukat is eltüntetik a vadászok elől. A vadászok dolga így még nehezebb. Misztikus lények és mágikus erők, különös természeti csodák és a túlélésért való küzdelem: mindez megvan A Fenevad társasjátékban!

A játékban az egyik játékos egy fenevad szerepét ölti magára, a többi játékos ezzel szemben a vadászok szerepében próbál együttműködni. Míg az előbbi vérengző, vicsorgó lénye akkor nyerhet, ha meghatározott számú telepes hal meg, addig a vadászok úgy győzhetnek, ha a fenevad meghal, vagy kihúzzák annyi napig, hogy az erősítés megérkezzen.

A játékosok előkészületei:

 • Fenevad: egyikőtök válasszon egy fenevadat (vegye magához a hozzá tartozó karaktertáblát, - lapkát és megidézetteket.)
 • Vadászok: a többi játékos válasszon magának egy-egy vadászt (vegye magához a hozzá tartozó karaktertáblát és - lapkát.)
 • Képességek: a karakterekhez tartozó képességkártyákat vegyétek magatokhoz.
 • Harag és nyom: készítsétek elő a a haragokat a szerződésen látható előkészületek alapján és helyezzétek a nyomjelölőket a fenevadot irányító játékos elé.
 • Mozgáskártyák: helyezzétek a mozgáskártyákat a fenevadot irányító játékos elé, ő vegye maga elé a minitérképet, a paravánt és a helyszínjelölőt.

Mielőtt elkezdenétek érdemes több mindent átgondolnotok. Határozzátok meg a vadász karakterek alapján az ülésrendet - lehet érdemes kihasználni Helga "látnok" képességét? Fenevadként tudatosítsd magadban, hogy mindenki ellened van, kerüld el, hogy a köröd végén leleplezett legyél!

A játékhoz tartozó alap szerződéseket online megtaláljátok, ha pedig már unjátok a meglévőket, akkor alkossatok saját szerződést!

A Fenevad társasjátékot úgy tervezték, hogy ki keljen tapasztani, a fejlődéshez időre legyen szükség. Minden játékalkalommal újabb interakciókat tapasztalhattok meg, újabb stratégiákat, együttműködési lehetőségeket ismerhettek meg. Így az első játékalkalom kihívást jelenthet, ezért javasoljuk, hogy elsőként "A nagy tisztogatás" vagy "Az északi települések megtámadása" szerződést válasszátok. Egy misztikus kaland, aminek Te is a részese lehetsz!

Doboz tartalma:
Szabálykönyv, 6 vadász, 6 fenevad, 1 kétoldalas játéktérkép, 16 akciókártya, 2 kétoldalas szerződés, 25 bestiálisösztön-kártya, 25 vadásztárgykártya, 46 képességkártya, 12 játékoslapka, 15 megidézettlapka, 48 mozgáskártya, 27 élőhelyjelölő, 18 fa fejlesztésjelölő, 65 festett fa figura, 30 nyomjelölő, 3 ősierő-jelölő, 6 őrtorony-jelölő, 18 haragjelölő, 1 minitérkép, paraván és helyzetjelölő, 12 sebesülés-jelölő

Magyar nyelvű szerződések
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 19 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 19 000 Ft-tól
 • 20 ajánlat

Kategória: Fantasy, Horror, Következtető, Harc
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Visszatartott információ, Szövetségek, Pakli tervezés, Pontról pontra mozgás, Akció draftolás, Hidden Movement, Draftolás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

A fenevad társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

 • Grand Theft Fury of Drakula [diceanddecks.hu]

  2023.04.29. 15:58:00 / Kedvcsináló, 2023

  Vannak a társasjátékozásban kikerülhetetlen címek. Olyan klasszikusok, amikkel muszáj megismerkedni, mert nagyon sokat hall róluk az ember. A Drakula dühe ilyen. Az eredeti 1987-es kiadás után még két felújított verzió jelent meg.

Kommentek

Kommentek

 • Syranos

  2023-05-14 22:13:19

  Köszi a választ, azt hiszem még jobban kedvet adtál a játékhoz.

  Ha kipróbáltátok ketten, akkor arról mindenképpen írj. Nyilván élvezetesebb lehet 3 fővel ez nem is kérdés, de azért érdekel hogy mennyire játszható 2 fővel.

 • motkany91

  2023-05-14 21:17:53

  Először a kérdéseidre a válasz:

  1, Ha már kiismered a játékot, van lehetőség alkotni magatoknak saját megbízást amivel tényleg kedvedre tudod variálni a játékot. Alapvetően 4db van a játékban, de van egy oldal ITT ahol mások álltal kreált, illetve ahogy említettem később Te is össze tudsz állítani.

  2, Az alap kártyák amiket draftolunk nem valami sok, de igazából ezek oda-vissza félig meddig publikos infók, a csalafintaság abban a paklikban vannak amit a szörny és a vadászoknak külön van (bestiális ösztön és a tárgyak) itt minden nap csak 3 kártya ami látszik és tudhatod mit húz a másik, de ha a pakli tetejéről... hmmm jön ám a meglepetés. Van olyan kártya ami akciót ad, van ami csapda (vadászoknál) illetve egy a reakció kártya amivel a másik akciója közben tudunk beleszólni.

  3, Egyenlőre három fővel próbáltuk, úgy nagyon élvezetes volt, később írok, ha próbáljuk majd kettő fővel.

  4, Ősszel indul még csak a kampány.

 • Syranos

  2023-05-14 17:00:20

  Megjelenése óta szemezgetek a játékkal és most, hogy már eltelt egy kis idő érdeklődnék a játék kapcsán.

  1., Az első és nálam talán az egyik legfontosabb kérdés az, hogy milyen a játék újra játszahtósága. Érdekelne itt az, hogy egy-egy begyakorolt taktika nem vágja haza a játékot?

  2., A játék lapkészlete mennyire teszi változatossá a játékot?

  3., Két fővel mennyire lehet jól játszani a játékot?

  4., Megjelenő kiegészítőről van valami hír?

  Köszi a válaszokat előre is! 😀

 • umfuhrerrichard

  2023-04-13 08:01:54

  Ilyen mechanizmussal nem igen játszottam még, talán utoljára a Police07 volt, de annál azért sokkal izgalmasabb.
  Ugye az alap az, hogy 1 játékos a fenevad a többi vadász (max 3). A fenevad tizeledi az állatokat a települések körül és néha a lakosságot is, amit vadászok igyekeznek megakadályozni és eltenni lábalól a fenevadat.
  A fenevad mozgása nem látható, csak néha válik láthatóvá. Ebből kell rájönni, hogy merre is jár.

  A fenevad (elég magányos és megterhelő szerep) mindenféleképpen egy tapasztaltabb játékos legyen, mert több ember összehangolt taktikáját kell felülmúlnia.
  Elég edzett társasjátékosnak tartom magam, de csak olvasás alapján nem állt össze a kép, az első próbajáték végére sikerült csak átlátni és megérteni az egészet, de még utána is rájöttünk, hogy van szabály, amin átsiklottunk.
  2 fiammal teszteltem először (11 és 16), nagyon tetzett nekik, nekem is izgalmas kihívás volt ellenük küzdeni.
  Utána 2 batárommal játszottam, nekik is nagyon tetszett elsőre, de jó játék akkor lesz belőle, mikor az ember megismeri a karaktereket ( 6 féle szörny, 6 féle vadász), és azok egymásra hatását (itt még nem tartok).

  A lépéseket, cselekedeteket kártyyákkal hajtjuk végre, van elehetőség azonnali reakcióra, vannak csapdák, egyedi képességek, célok, jutalmak, karakterfejlesztési lehetőség.
  De mint a füzet is írja, türelem kell hozzá, hogy megnyerje valaki a jétékot, az utolsó pillanatig érdemes küzdeni, mert gyorsan fodulhat a kocka (ami nincs a játékban :D ).

  A játék nagyon szép kivitelű, magas minőégű (1-2 apróágtól eltekintve). A tábla talán az egyik legszebb amit láttam valaha. Az őrtornyok viszont kataszrófálisak.

  Szóval különleges játék, ami sok konfrontáción, együttműködésen, dedukción, megérzésen alapul. Aki ezt szereti, annak tetszeni fog. Sokszor újrajátszható a karakterek és kombinációik miatt.

 • agotakomaromi88

  2023-04-12 19:36:55

  Szia, kiprobaltatok? Ha igen, milyen, hogy tetszik?

 • mr.zehy

  2023-04-06 20:22:42

  Majd mesélj lécci! :)

 • umfuhrerrichard

  2023-04-06 17:11:56

  inkább április :)
  Sajnos, egy impulzus vásárlás során, már meg is vettem :D

 • mr.zehy

  2023-01-26 10:41:52

  Nem tudtam, hogy jön magyarul, de most látom, a Reflexshop ezt is hozza idén februárban!

 • mikeoldfield

  2023-01-11 20:31:12

  Játszott már valaki ezzel a játékkal ? Nagyon horroros vagy inkabb csak a grafika olyan rémisztő? Milyen volt a benyomasa belőle? Köszönöm

Az A fenevad társasjáték és kiegészítői (1)

 • Beast: Shattered Isles társasjáték Kiegészítő

  Experience a brand-new world in the first official expansion for Beast. The Shattered Isles is a dangerous place filled with adventure and mystery. With new mechanics, maps, Beasts, hunters, cards, contracts, and more, this expansion offers an epic and unforgettable experience that builds upon the core gameplay of hunter versus Beast. Join us for the next...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Aron Midhall, Elon Midhall, Assar Pettersson
 • Illusztrátor:  Aron Midhall
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Galakta, Don't Panic Games, GaGa Games, Reflexshop Kft, TLAMA games, Little Rocket Games, Geekach Games, Studio Midhall, Bumble3ee Interactive, Asmodee Korea, Zatu Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 8.3 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
 • English USA edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A fenevad társasjátékhoz