Kép forrása: diceanddecks.hu

Az Égbolt Vándorai [diceanddecks.hu]

Nemrég közöltünk cikket a közeljövő magyar nyelvű kiadásairól. Most újabb, frissen a boltokba került darabot sikerült tesztelnünk. Rövidesen meglátjuk mit tapasztaltunk az Égbolt Vándorai kipróbálása során!

Elöljáróban azt írtuk, az égbolt Vándorairól, hogy „aggodalomra ad okot a BGG-n jelzett 2,46-os komplexitás. Posztapokaliptikus családi játék? (Olyan, mint az indián síugró: lehet, hogy van, csak nagyon nehéz elképzelni.)” Hogyan sikerült ezt áthidalni? - Sehogy! A játékban alig fedezhető fel a téma és a mechanizmusok között kapcsolat. Bármilyen más témát is elviselt volna, de idén az újrainduló civilizációk jelentik a slágert a kiadóknál. (Erről korábban már írtunk.) Ettől függetlenül a játék kiválóan sikerült. Lássuk a részleteket!

A természet több évszázados kizsákmányolása után az emberiség egy, még soha nem látott szintű szennyezést idézett elő, ami beborította az egész bolygót, és elpusztított mindent, ami az útjába került. Emberek szétszóródott (szoliter játékmenet…) csoportjainak sikerült mindezt átvészelnie a megmaradt erdők lombjai közé épített menedékekben. Most rajtunk a sor, hogy a megmérgezett felszínre erdőket telepítsünk és a fák ágai közt falukat alapítsunk. A gondolat kicsit asszociál a Gyűrűk ura tünde városaira, ezt üdvözöljük. Jó volt valami ismerős dologgal találkozni új köntösben.

A játékosok feladata, hogy erdőlapkákat helyezzenek le és ezeken falvakat alapítsanak, mindezt úgy, hogy közben nem nő, hanem csökken a szennyezés a törzsünk területein.

A játék eredeti kiadója a francia La Boite de Jeu. Tőlük olyan címek lehetnek ismerősek, mint az Acélmágnás és az Egy Szép új Világ. A szerző Joachim Thôme, nem számít rutinos alkotónak, de nem ez az első munkája. A magyar boltokba is eljutott korábbi, 2020-as játéka a Vad Kozmosz. A gyermeteg külső miatt a Vad Kozmosz esetében tartózkodtunk a teszteléstől. Az Égbolt Vándorai-nál biztosra mentek az illusztrátor kiválasztásában.   Vincent Dutrait rajzaira nem lehet és nem is kell mást mondani: szépek. A Tribes of the Wind 2022-ben volt világújdonság. A nagyrészt nyelvfüggetlen játékot a Gémklub hozta el a magyar kiskereskedelembe, ez biztosan pozitív hatással lesz a hazai ismertségére, amit meg is érdemel.

[Cikk folytatása]

Az Égbolt Vándorai

Nemrég közöltünk cikket a közeljövő magyar nyelvű kiadásairól. Most újabb, frissen a boltokba került darabot sikerült tesztelnünk. Rövidesen meglátjuk mit tapasztaltunk az Égbolt Vándorai kipróbálása során! Előbb reklám:

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.

05Jún

Ha kis dobozos társasjátékot vennél, ezekkel nem lőhetsz most mellé [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.05. 19:43:00

18+-os partijáték, kétfős területfoglalás, vikingek harca - nem kell tízezreket költeni szuper élményekért.


Kommentek

  • ipolyka97

    2023-09-09 23:09:26

    Egyszer próbáltam, érdekes játék volt. Nekem se jött át a téma, de az ötlet tetszik, hogy a természet rendebehozatalával kezdenek az emberek egy posztapokaliptikus világban.

    A játék mechanikailag érdekes, tetszett a kártyák erősségének változása az aktuális helyzetek alapján. Szívesen játszom majd még vele ha szembejön. Viszont nem éreztem annyira egyedinek és kimagaslónak más játékokhoz képest, hogy megvegyem és saját kollekcióba tegyem.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Az égbolt vándorai