Kép forrása: tarsasozz.blog

A legjobb kétfős társasjátékok 2022-ből [tarsasozz.blog]

Nagy rajongói vagyunk a kizárólag ketten játszható társasjátékoknak, mivel ezek szándékosan úgy vannak felépítve, hogy az interakció, az adok-kapok álljon a középpontban, nem igazán van bennük holtidő, ezért tök jó szórakozást nyújtanak. Ha egy olyan játékot keresel, ami mellé leülhetsz a pároddal esténként egy hosszú nap után, akkor jó helyen jársz! Ebben a bejegyzésben három kétfős játékot mutatunk be nektek, amelyek a 2022-es évhez köthetők.

A Caper: Europe egy igazi kis taktikai társasjáték, ahol két tolvaj banda méri össze a tudását és ravaszságát Európa nagyvárosaiban (Párizs, London, Barcelona és Róma). A játékban a célunk, hogy a lehető legnagyobb befolyást szerezzük egy-egy híres helyszínen miközben drága műkincseket teszünk zsebre. A játék érdekessége, hogy felváltva játszunk ki bandatagokat és felszereléskártyákat az adott helyszínekre (tehát két típusú forduló van), és mivel ez egy kötélhúzás, mindig az ellenfélen múlik, hogy mi lesz a következő lépésünk. Természetesen ahogy annak lennie kell, a kártyákat draftoljuk, így az is taktikai megfontolást igényel, hogy milyen kártyákat hagyunk meg a másiknak.

A Caper: Europe egy igazán élvezetes “kötélhúzós” társasjáték, ahol soha nem lankadhat a figyelmünk, folyamatosan döntéseket kell hoznunk. A játékot két dolog mindenképp kiemeli a szokványos kétfős játékok közül: az egyik a dizájn, ami szemet gyönyörködtető (kellemes színvilág, vicces, karakteres rajzok), nem beszélve a komponensminőségről (minőségi kártyák, fa tokenek és a deluxe verzióval fémpénzek).

A másik pedig a variálhatóság, hiszen 4 különböző város pakliját is váltogathatjuk: vannak ugyanis alapkártyák, melyek minden parti alkalmával előkerülnek, de néhány helyszín, felszerelés és személykártya az adott városra mindig specifikus. Az újrajátszhatóság tehát garantált. 😉

Személy szerint egy kicsit fakütyü-mániás vagyok, úgyhogy amikor először megláttam Essenben a Beer & Breadet már tudtam, hogy nekem ez a játék kell. A táblán a folyó két szemközti partján elterülő falu verseng egymással kenyérsütésben és sörfőzésben. A játékban két időszak váltogatja egymást (a bőséges és szűkös évek, ezek a fordulók), és ilyenkor mindig eltérő mennyiségű nyersanyag áll rendelkezésünkre (búza, árpa, rozs, komló), míg a folyóból vételezett víz mindig kifogyhatatlan erőforrás.

Minden fordulóban 5 kártyával kezdünk, és ezeket hol draftoljuk, hol cserére van lehetőségünk a kihelyezett három kártya egyikével. A kártyák multifunkciósak, hiszen kijátszhatjuk őket nyersanyagszerzésért, sörfőzés/kenyérsütés céljával, vagy valamilyen fejlesztésként (pl. több nyersanyagot kapunk, vagy valamely nyersanyag számunkra jokerként funkcionál, esetleg plusz pontokat szerezhetünk a játék végén).

[Cikk folytatása]

A legjobb kétfős társasjátékok 2022-ből

Nagy rajongói vagyunk a kizárólag ketten játszható társasjátékoknak, mivel ezek szándékosan úgy vannak felépítve, hogy az interakció, az adok-kapok álljon a középpontban, nem igazán van bennük holtidő, ezért tök jó szórakozást nyújtanak. Ha egy olyan játékot keresel, ami mellé leülhetsz a pároddal esténként egy hosszú nap után, akkor jó helyen jársz!

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Márc

Bonszai: egy társasjáték, amiben kiélheted a kreativitásod [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.03.06. 17:02:00

A Bonszai egy lapkalehelyezős családi társasjáték, amelyben igazi bonszaiokat legózunk össze hatszögek segítségével. Ráadásul a fa tényleg akármilyen irányban/stílusban nőhet, csak néhány alapvető szabályt kell betartanunk...

19Márc

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.03.19. 20:51:00

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Sör és kenyér
  • Senkiföldje
  • Caper: Europe