Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai
Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai
Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai
Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai
Videó beküldése

Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a terület befolyásolás/irányítás, a pakli építés, a rács mozgás és a card play conflict resolution...

A Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a terület befolyásolás/irányítás, a pakli építés, a rács mozgás és a card play conflict resolution mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Te leszel vajon a leghírhedtebb űrkalóz?
Bolygóarchívum: "Tortuga - a Csillagközi Konföderáció egykori bányászkolóniája. Agresszív flórájáról és faunájáról ismert. A bolygó a semleges pufferzónán belül található, az Omega-szektorban. Egy fontos nyersanyagot, a hélium-3-at bányásszák itt. A bányászok lázadása óta a bolygó a lázadók és a széthullott bányászklánok irányítása alatt áll. Nem regisztrált csempészűrhajókat, valamint magán katonai cégek űrhajóit is észlelték már itt. Kimondottan ellen javalt, hogy Konföderációhoz tartozó hajó látogasson ide..."
Kell ennél jobb meghívó, hogy űrkalózok bőrébe bújva próbáljatok szerencsét? Ráadásul Kickstarter extrákkal! A részletekért görgess lejjebb!

A Tortuga 2199 egy izgalmas, családi nehézségű, látványos asztalképpel rendelkező társasjáték

A játékosok mindnyájan egy-egy űrkalózhajó kapitányát alakítják, akik célja minél nagyobb befolyás összeharácsolása. Erre számos lehetőség adódik.

A bolygó szektorait lehet uralni, egymástól elfoglalni, lehet egymással csatározni, hogy egymás rakteréből raboljanak el értékes erőforrásokat a kalózok (családbarát játékmódban ez a szabály opcionális), lehet különféle űrbestiákat lehet levadászni és fogságba ejteni, és természetesen a címszereplő űrkikötőt is az igájukba hajthatják a játékosok, persze ez nem kevés előkészülést és erőforrást igénylő feladat.

A játék alap szabályai nem bonyolultak, a klasszikus pakliépítés és rácsmozgás okos ötvözetét láthatjuk működésben, meghintve némi területfoglalással. A játékosok alapvetően 5 kártyából gazdálkodnak a körükben (van akció ennek bővítésére), amiket kijátszva 2 fajta erőforráshoz juthatnak (kriptovaluta és manőverezés).

Kezdetben mindenki majdnem ugyanazzal a 10-10 lapos paklival indul neki a hódító törekvéseinek, az egyetlen különbség a kezdőpaklik közt, azok az űrhajók kártyái, így kap mindenki egyéni képességet már rögtön a játék elején. Az erőforrásokat (kriptovaluta és manőverezés) különböző akciókra lehet beváltani. Értelemszerűen a kriptovalutából vásárolni lehet újabb legénység vagy technológia kártyákat, amivel a kalózhajók arzenálját lehet bővíteni, valamint azokat a szektorokat lehet megerősíteni, amiket a játékos éppen ural, és benne tartózkodik.

Ezáltal az ellenfeleknek nehezebb dolguk van, ha el akarják azt foglalni. Ami pedig a kártyavásárlást illeti, itt nyújtja a legérdekesebb aspektusát a játék, ugyanis a klasszikus pakliépítős játékokhoz képest nem mindegy, hogy a játékos űrhajója melyik szektorban tartózkodik éppen a vásárlás pillanatában, ugyanis bizonyos kártyák csak bizonyos szektorokban elérhetőek, így folyamatos eleme lesz a játéknak az ingázás a játéktéren. Valamint zárolás akciót (egy kártya félretétele későbbi körökre, ezáltal növelve a kézben tartott kártyák számát) is kriptovalutából lehet használni. A másik erőforrás a manőverezés.

Ezzel lehet a szektorok közt mozogni, de ugyancsak erre van szükség, ha egy szektort el akar foglalni a játékos, vagy lokátorral be akar mérni egy űrbestiát. Sőt, a harcokat is, legyen az űrbestia vagy másik játékos ellen, ez az erőforrás hajtja. Végezetül a kézben tartott, de feleslegessé váló kártyáktól is a manőverezés erőforrás elköltésével lehet megszabadulni. A Tortuga 2199 tehát egy roppant érdekes, izgalmas, bár elsőre talán bonyolultnak tűnő, de valójában kellően egyszerű társasjáték, ami mégis rengeteg lehetőséget rejt magában, kellő szabadságot adva a játékosoknak, hogy saját ízlésük szerint játszanak. Ha te is ki szeretnéd magad próbálni egy űrkalózhajó kapitányaként, vagy csak kedvet kaptál a játékhoz, esetleg valami gémerekkel, de akár családosokkal is játszható játékot keresel, ne habozz!

A Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai tökéletes választás! Ráadásul a játék ezen kiadása tartalmazza a Roncsöböl című kiegészítőt, valamint még 2, eredetileg Kickstarter exkluzív űrhajót is, hogy még nagyobb és teljesebb játékélményben legyen részetek.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
6 felhasználó és 22 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 11 000 Ft-tól
 • 28 ajánlat

Kategória: Kalóz, Világűr
Mechanizmus: Moduláris tábla, Terület befolyásolás/irányítás, Pakli építés, Rács mozgás, Card Play Conflict Resolution

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózaiajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1x játszott, tökéletes állapotú

0 érdeklődő


Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózaijanyikh

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Posta/foxpost is megoldható, előre utalás esetén

0 érdeklődő


Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózaiMixike, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó 2x használt Tortuga 2199 + Promópakli (Roncsöböl). Eladás oka: az eclipse miatt már nem fog előkerülni nálunk. Teljesen újszerű, nagyon vigyázva volt rá. Helyileg debrecen, vagy csomagküldés a vevő terhére.

0 érdeklődő


Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózaiveronika.rudenko, Örs, Blaha

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Örs, Blaha! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott társas.

0 érdeklődő


Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózaiszilagyidav, Miskolc

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak a komponensek lettek egyénileg bezacskózva. A kártyák érintetlenek.

0 érdeklődő


Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózaiTarkabarka, Örs vezér tere, Blaha, Nyugati

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Örs vezér tere, Blaha, Nyugati! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó egyszer kipróbált tortuga játék. Örsön, Blahán és a Nyugatiba lehet átvenni de foxpost is megoldható

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • mdavid2255

  2023-02-25 17:59:14

  Szia!
  Bizonyára ehhez a játékhoz kapcsolódóan már nem aktuális, de nem feltétlenül érdemes ezen az oldalon a csillagokat figyelni. A legtöbb játéknál 3,5 csillag van, szerintem ez lehet az alap, míg nem értékelik. Én a boardgamegeek oldalát ajánlom erre a célra, ott sokkal több játékos véleménye alapján állnak össze az értékelések.

 • 77keresztes

  2023-01-07 00:22:05

  Muszáj megvédenem ezt a játékot!

  Sok negatív kritika ellenére vettem meg akciósan,és nem bántam meg!

  Akik kritizálják azok előtte elfelejtették megnézni hogy ez egy közepesen összetett játék,szóval kár volt gigantikus űrharcra meg szörnyvadászatra számítani.

  Ez egy könnyen tanulható játék,viszont millió dologra kell figyelni,szóval mégse olyan könnyű .

  Ha úgy játszod ezt a játékot hogy egy közepesen összetett stratégiai játék és nem is keresel benne többet akkor egy baromi szórakoztató játékot kapsz.

  Sértődösöknek nem ajánlott mert egymást gyepáljátok.

  Nagy kedvencünk!

 • quintzybogi

  2022-11-07 08:27:46

  Szia! Tudnál írni kicsit milyen volt. Most egy T. betüs nagy üzletláncban le van értékelve 22ezerről 17 re, már a kosárban volt mire rájöttünk, hogy 3,5 csillag és nincs róla itt vélemény. Milyen volt a játék?

 • ryuk669

  2022-05-04 11:18:40

  A magyar nyelvű megjelenés bejelentése óta szemeztem vele de nagyon drágának ítéltem árérték arányban, ezért csak most, egy szerencsés akció keretei közt szereztem be. Még csak tegnap érkezett, de akit érdekel, annak pár infó a tartalmáról és az első benyomásokról:

  • A dobozban nagyon jól elférnek a védőzött kártyák is, és mindennek megvan a helye, így nincs káoszérzetünk a játék kibontásakor
  • A játéktáblát alkotó hexák nagyon szépen kidolgozottak, és a jelölőknek, tokeneknek kialakított helyek is nagyon praktikusak.
  • A kártyák jó minőségűek, a grafika szuper lett. A design résszel nincs problémája a játéknak.
  • A tokeneket most először félve nyomkodtam ki, sok helyen nehéz volt sérülésmentesen eltavolítani, de azért szerencsére sikerült. Erre azért jobb figyelni mikor nekiesünk.
  • Az űrhajók szépek, bár a szineik elég csúnyára sikerültek, de ez egy kis festékkel orvosolható. :D

  Összességében az első benyomás nagyon jó a játékról, remélem hétvégén neki tudunk esni és felkerülhet róla egy jó kis élmenybeszámoló, bár most elég sok játék vár ugyan erre...

A Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Denis Plastinin, Michael Loyko
 • Illusztrátor:  Andrew Mironov
 • Kiadók:  Schwerkraft-Verlag, Grey Fox Games, Maldito Games, Jet Games Studio, Meeple BR Jogos, Lavka Games, PHALANX, Reflexshop Kft, Lotus Frog Games, Board Game Rookie, Jianjie Star Games
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian-only edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
 • Traditional Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Tortuga 2199: Hazárdbolygó kalózai társasjátékhoz