Kép forrása: pcguru.hu

Tiny Epic-játékok – Dinófarmról a harcmezőre [Társalgó]

A Tiny Epic-játékok hosszú sorából első körben kettő, mégpedig a Dinosaurs és a Tactics járt nálunk.

Scott Almes fejéből már nem egy játék pattant ki, és úgy tűnik, egyhamar nem is lesz megállás: az évről évre új felvonással jelentkező Tiny Epic-sorozat nemcsak a témát, hanem a játékmechanikát is folyton változtatja. A játékok egyetlen közös pontja az, hogy kis csomagban eposzba illő játékélményt kínálnak. Persze ez utóbbi megítélése szubjektív, de tény, hogy kipakolás után a dobozhoz képest egytől egyig igen terjedelmes méreteket öltenek. A számos játék közül nem egy megjelent már magyarul is, nálunk most azok közül járt három, melyeket egyelőre sajnos nem játszhatunk ékes anyanyelvünkön: a Dinosaurs, a Tactics és a legújabb Pirates, annak minden extrájával és a Curse of Amdiak kiegészítővel egyetemben – most előbbi kettőről mesélünk nektek.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Tiny Epic-játékok a Gamelyn Gamestől - Dinófarmról a harcmezőre

A Tiny Epic-játékok hosszú sorából első körben kettő, mégpedig a Dinosaurs és a Tactics járt nálunk. Scott Almes fejéből már nem egy játék pattant ki, és úgy tűnik, egyhamar nem is lesz megállás: az évről évre új felvonással jelentkező Tiny Epic-sorozat nemcsak a témát, hanem a játékmechanikát is folyton változtatja.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Tiny Epic Mech Aréna - Gépszörnyek

Ismertető, 2020.02.06. 18:00:00

Fegyverezd fel a harcosaidat és indulj csatába gigászi robotok ellen. A Tiny Epic Mech Aréna doboza elfér a táskádban, de kipakolva már egy egész asztalt beterít!

Ti írtátok! -Tiny Epic Zombi vérfürdő: 30 perc a Walking Deadben

Ismertető, 2019.05.29. 13:40:00

A Ti írtátok! ebben a részében a bizonyára sokak által ismert Tiny Epic sorozat Zombi vérfürdő részével ismerkedhettek meg. A Tiny Epic sorozat Scott Almes nevéhez fűződik, melynek ez számszerint a hatodik darabja.

Tiny Epic Végtelen Galaxisok - Nagy játék kis dobozban

Ismertető, 2018.12.09. 22:34:00

Cikkünkben a Tiny Epic Végtelen Galaxisokat járjuk körbe, ami mind ez idáig a széria legsikeresebb játéka.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

25Aug

Run Fight or Die: Reloaded-Könnyed zombiapokalipszis [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.08.25. 10:00:00

Ahogy a lovecrafti téma, úgy a zombik vérszomjas stílusa is kifejezetten népszerű a társasok világában, és bizony a könnyed fillerekre is bőven van igény.

16Aug

Groundhog Day: The Game - Mormota-nap [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.08.16. 12:00:00

Minden évben ugyanaz a nóta: kicibálják a patkányt, pofáznak hozzá, az visszapofázik, a végén az egészet megmagyarázzák – például egy társas formájában. Minden idők egyik legismertebb vígjátéka most kártyajáték formájában elevenedik meg!


Kommentek

 • Alleira

  2021-08-13 13:53:01

  Ez a cikk is megerősít abban, hogy - bár az általam próbált Tiny Epic játékok (Végtelen galaxisok, Kalandok birodalma) tetszettek, de nem lopták be magukat a szívembe- ahogy a cikkíró is indít, rengeteg témával és mechanizmussal dolgozik. Nem is értem, hogy hogyan tud egy tervező ennyi különböző játékot megalkotni, hacsak nincs mögötte egy kreatív csapat, de az ő nevével fémjelzetten jelenik meg a végső játék.

  Régóta szeretnék egy dinoszauruszos játékot, azonban az angolul kevéssé tudó öcsém miatt bízok benne, hogy megjelenik magyarul is (ahogy a Dinosaur Islandra is nagyon vágynék), hátha a következő Jurassic World film megjelenése ad egy kis löketet az itthoni kiadóknak.

  A Tacticsban pedig a térbeli használata a játék és dobozelemeknek fantasztikus ötlet, én még nem találkoztam ilyennel.

  De jó is lenne egy társasos kávézó, ahol az ilyen itthon kevésbé fellelhető játékokat lehetne kipróbálni... :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Tiny Epic Dinosaurs
 • Tiny Epic Tactics