Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Anarchista palacsinta🥞 – „Kirobbanó-Dobble-Élmény”

A Dobble és a Robbanó cicák alkotói összedugták a fejüket, és bumm, így lett az Anarchista palacsinta💥🥞: a körök nélküli gyorsasági játék, ahol próbálunk elsőként megszabadulni furcsa feltétű palacsintáinktól. Vagy szerinted az egyszarvúmaszkot viselő mókus, a cica formájú kaktusz, a napszemüveges villanykörte és a nyakkendős uborka nem számít furcsa feltétnek?

A Dobble bemutatja...

Dobble Disney és Dobble Pixar

A Dobble a leghíresebb gyorsasági társasjáték, amely nagyon rövid játékidejével, és még annál is könnyebb szabályaival lopta be magát az emberek szívébe. A nagy népszerűségnek köszönhetően 2009 óta rengeteg változata látott már napvilágot, amelyek az alapjaikban mind megegyeznek: a cél elsőként megtalálni az azonos szimbólumokat a kártyapárokon, és ezt bekiabálással jelezni.

Robbanó cicák💥🐈‍⬛

Robbanó cicák

Nem hiszem, hogy van valaki, aki ne hallott volna még a Robbanó cicákról. 2015 januárjában robbantak be a macskák a Kickstarterre, és majdnem két évig a valaha volt legtámogatottabb társasjáték címmel bírtak. Jelenleg a negyedik hellyel büszkélkedhetnek a Frostheaven, a Kingdom Death: Monster 1.5 és az Exploding Kittens: A Game of Cat & Mount mögött. A partijáték az orosz rulett újragondolása: ha robbanó cicát húzol, kiesel. Nagy sikerét a könnyedségének, humoros grafikájának, pörgős játékmenetének és a megunhatatlan csipkelődésnek köszönheti.

A tökéletes recept

Az Anarchista palacsinta a Robbanó cicák és a Dobble alkotóinak közös, körök nélküli gyorsasági játéka, ahol kettő-hat játékos próbálkozhat pár perces körökön keresztül elsőként megszabadulni furcsa feltétű palacsintáitól. (Ki választana parti csákós halálfejes - összecsókolgatott békakirályos palacsintát nutellás - banános helyett?!)

A játékot mindenki két egyfeltétes és öt hatfeltétes lefelé fordított palacsintával kezdi. A megmaradt hatfeltételesekből húzópaklit képzünk, felcsapjuk a felső lapját a játéktér közepére, és kezdődhet is az anachia! Felfordítjuk a palijainkat, és igyekszünk olyan feltétet keresni, ami a saját és a középső vagy a saját és egy ellenfelünk kártyáján is szerepel. Bekiabáljuk a nevét, és rárakjuk lapunkat arra, amin a párt találtuk. Ez a palacsintakupac innentől kezdve együtt marad. Ha nem találunk azonos feltétet, felhúzunk egy új lapot magunk elé. (Bár így több lehetőségünk lesz, több laptól is kell megszabadulnunk, úgyhogy csak okosan...) Akinek először fogy el a palacsintája, elkiáltja magát, hogy "Anarchista palacsinta", ezzel megnyeri a kört, kap egy vajjelzőt, és készülünk is elő a következő körre. Aki megszerzi a második vajjelölőjét, megnyeri a játékot!

Anarchia a pikniken

Hogyha szereted a Dobblét, az Anarchista palacsintával sem nyúlhatsz félre! Ugyanaz a jókedvű pörgés és kiabálás - találó szó rá az anarchia. A partik rövidek, a konkrét hosszuk viszont változó lehet: két ember maximum három kört játszik le, hogy valaki megszerezze a második vajjelölőjét, de hat embernél ez akár hét kört is jelenthet. Ismerős az UNOból, hogy hiába nyerne valaki, beleköttök, hogy nem mondta, hogy UNO? Na ezt előszeretettel lehet itt is alkalmazni! Elvégre nem hagyhattak a Robbanó cicák alkotói minket sem gonoszkodás, sem vicces cicás grafikák nélkül (nekem a cicafejű fotel a kedvenc feltétem). Az Anarchista palacsinta témája, mérete és hossza miatt tökéletes kellék a nyári piknikekre!🥞

A(z) Anarchista palacsinta társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Máj

Mystery: Szuperhősrejtély - Ennek a képregénynek te lehetsz a hőse!

Ismertető | 2024.05.27. 18:29:00

A Bajnokok Légiója toboroz: különleges képességű embereket keresnek, akiket spéci szuperhőssé képezve felvehetik a harcot a bűnözőkkel szemben.

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Anarchista palacsinta