Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Mellékküldetés: Nemesis - Nemesises szabadulószoba otthon

Jessica Kowalski kapitány egyszerűnek ígérkező, de busásan fizető megbízatást kapott a vállalattól: megszakadt a kapcsolat egy értékes rakományt szállító űrhajóval (a címszereplő Nemesissel?), meg kell találni, és haza kell hozni. Ajjaj, az űrhajó MI-je idegen létformát észlel…

"Odakint a csend még a szokásosnál is hátborzongatóbb..."

(Bátran olvass tovább, az ismertető spoilermentes.)

A Mellékküldetés: Nemesis résztvevői a Nemesis társasjáték világában igyekeznek körülbelül másfél órán át izgalmas feladványok megoldásával és nehéz döntések meghozásával túlélni fertőzés nélkül a kalandot, és visszajuttatni az űrhajót a Földre. A feladványok megoldásához a Nemesis ismeretére nincs szükség, sőt más lexikális tudásunkra sem, de a logikus gondolkodásunkra, a kreativitásunkra és a megfigyelőképességünkre annál inkább. Bizonyos rejtvényekhez már megszerzett kártyákat kell használnunk, másokhoz pedig a játéktér többi elemét, például a sajátkezűleg felépített hibernatúriumunk falait.

Válaszaink helyességét egy válaszmátrix segítségével tudjuk ellenőrizni. A feladványok az ABC betűivel vannak jelölve, és minden megoldás négy válaszlapkára vezethető vissza: szín, szám vagy szimbólum alapján. Először az első lapka fémsávját helyezzük a mátrixra a fejtörő betűjéhez, majd a következő sorba a következő lapka jön, a felső fémjelölésével illeszkedve a fölötte lévő alsójához, és így tovább. Hogyha a bal és a jobb oldalon mind a négy sorban oldalanként azonosak a szimbólumok, a megfejtés helyes. A legalsó lapka fémjelzése mutatja, hányas kártyával tudunk továbbmenni.

Ezen kívül események is bekövetkezhetnek a játék során, ezekre nyílt válaszokkal tudunk felelni.

Ha elakadnánk, a Tippek lap siet a segítségünkre, a helytelen válaszokért pedig fertőzéskártyákat kaphatunk.

Szabadulós társasjátékok

A szabadulós társasjátékok elhozzák otthonunkba a szabadulószobák élményét. Először felvázolják, hogy kik és hol vagyunk, mi a célunk, majd kártyáról kártyára haladva rejtélyeket tárnak elénk. Minden szó és képrészlet jelentőséggel bírhat, a figyelmünk és a memóriánk mellett a problémamegoldóképességünkre, a kreativitásunkra és a találékonyságunkra is szükségünk lesz. A lebilincselő feladványokat egyedül, de többen összedolgozva is megoldhatjuk. Hátrányuk, hogy egy társaság számára csak egyszer játszhatóak – vagy több év elteltével vehetőek elő újra, amikor már kikoptak a megoldások az agyunkból -, viszont a használt piacon remekül lehet cserélgetni őket egymás között.

Rejtvények az űrben

Be kell valljam, először megrökönyödtem a Mellékküldetés: Nemesis árán. 7-8 ezer forint egy egyszer játszható játékért? Miközben az itthon olyan népszerű szabadulós kártya, a Szabadulópakli-sorozat tagjai 3 ezer forintnál alig többek? De a címben és a grafikában is visszaköszönő Nemesis iránti lelkesedésem csak nem hagyott nyugodni. És nem bántam meg, remek élmény volt ez a másfél óra!

A Mellékküldetés: Nemesis játék hangulata végig kiváló, a feladványok szépen be vannak építve a témába, nem random rejtvényeknek érződnek. A fejtörők különböző típusúak és nehézségűek, nem válnak unalmassá a játék előrehaladtával. Felváltva volt "de okosak vagyunk" és "uh, ezen kellett ám törni a fejünket"-élményünk. Az asztalkép a kategóriához képest elképesztő volt, odavoltam a háromdimenziós hibernatóriumért. Érdekes, hogy az eseménypakli, a fertőzéspakli és a játékosok döntései következtében két játszma menete és története mennyire eltérhet egymástól – a feladványok attól még fixek, szóval újrajátszásra itt sincs lehetőség. A szabály nem kér tőlünk pusztítást, így nem kell extra lapokkal és másolással trükköznünk, mint az Exitekben, a játék körbeadható a baráti társaságban, vagy elcserélhető minden kényelmetlenség nélkül.

Hogyha szereted a horrorisztikus szabadulós játékokat és a sci-fit, a Mellékküldetés: Nemesis neked szól! Nemesis-rajongóknak pedig egy kis újdonság, amíg ide nem ér a Nemesis: Utóhatás, hogy gyorsabban elrepüljön a várakozás ideje.

Hol vásárolhatom meg?

írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Máj

Szupercsapat! - Strandkupa: Paklimenedzselés akár tizenhatan

Ismertető | 2024.05.18. 17:03:00

A Szupercsapat! áttematizált változatában új csapattagok érkeznek, esélyt kapunk híres edzőként is kipróbálni magunkat, másik dobozzal kombinálva pedig már tizenhatan is részt vehetünk a gigászi bajnokságon!

01Ápr

Marvel United - Szuperhősök, munkára!

Ismertető | 2024.04.01. 14:00:00

Bújj kedvenc Marvel hőseid bőrébe, és állítsd meg a főgonoszt!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Mellékküldetés: Nemesis