Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

A nagy Print & Play lista: profi játékok otthon

Bár legtöbben a négy fal között ragadtunk mostanság, ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk egyszerűen és olcsón új társasjátékokat beszerezni. Elég hozzá egy működő nyomtató, na meg ez a cikk. Még a társasjáték világ harcedzett kalandorai is nehezen tudják követni azt az otthon kinyomtatható (angol szakszóval print and play) társasjáték cunamit, amit a bajban segíteni akaró kiadók és fejlesztők ránk zúdítottak a „Maradj otthon!” apropóján. Mi mégis megpróbáltuk ide gyűjteni (és részben csoportosítani) ezek jó részét, kiegészítve pár, eddig is elérhető klasszikussal. Nem is csigázok tehát senkit, jöjjön a folyamatosan frissülő (!) lista:

GameRelation

Szervezz! Játssz! Fejlődj! Szervezd meg a társasjáték partijaidat online vagy csatlakozz meglévő játékokhoz, vegyél részt az eseményeken személyesen, szerezz új élményeket és barátokat, nyerj és fejlődj.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.

11Ápr

Új, egyszerűsített változatban jelent meg a világ egyik legjobb társasjátéka [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.11. 16:24:00

Sokak szerint túl összetett és nehézkes volt a BGG összesített listájának 11. helyét elfoglaló Szellemek szigete, ezért született meg a Föld a láthatáron, annak átdolgozott, egyszerűbb, de még mindig nem kifejezetten könnyed változata.


Kommentek

  • gyd

    2020-05-31 23:44:02

    Köszönjük a GameRelationnek a gyűjteményt, elég hasznos!

    Megmondom őszintén, én betáraztam a listázott játékokból, ugyanis ki tudja, melyik meddig lesz elérhető, és ha elfér a gépen, akkor később még megjöhet hozzá a kedvem. Aztán lehet, hogy egyszer gondolok egyet, és szortírozok, és a fele sem marad meg.

    Mindenesetre a jelenlegi helyzetnek legalább kicsi előnye volt az szerintem, hogy nagyon előtérbe kerültek egy ideig a PnP játékok. Olyan szempontból is, hogy összegyűjtötték a már meglévőket, és olyan szempontból is, hogy nagyobb címek is megjelentek akár butított, akár teljes változatban PnP-ként. Pl. Dixit, Pandemic Hot Zone, Bandido különleges kiadása, Kingdomino kiegészítő stb.

    Én eddig nem nagyon merészkedtem be a PnP-k határtalan világába, ugyanis egyszer elkészítettük magunknak a Secret Hitlert, és nem pont olyan lett, mint az eredeti... Igazából sokkal gagyibb lett. :D De nem igazán van okunk panaszra, mert elég olcsón kijöttünk, és így is elég sok játékot beleraktunk, szóval végül happy end lett. Viszont tanultunk is belőle sok dolgot, hogy mit hogy nem kéne csinálni legközelebb. Igazából valahol el kell kezdeni, aztán ahogy megyünk előre, szép lassan megtanuljuk a dolog fortélyait. Így van ez általánosságban a társasjátékokkal kapcsolatban is: az elején mindent megveszünk, ha elkap a gépszíj, aztán elkezdünk mérséklődni, és sokkal jobban szortírozni a játékok között.
    Szerencsére van rengeteg tartalom PnP-k kapcsán is olyanoktól, akik már jóval előttünk járnak ebben a témában, és nem kell feltétlenül a saját kárunkon tanulni, hanem lehet másén is, ami sok téren spórolás.

    A lényeg, hogy most rengeteg játékot kaptunk a kezünkbe, melyekkel lehet próbálgatni a szárnyainkat, és egyre jobb PnP játékokat gyártani. Tudunk akár játékot is tesztelni így vásárlás előtt egész olcsón, illetve tudunk akár sok partit is magában rejtegető darabokat készíteni magunknak. Számomra még abszolút felfedezésre vár ez a világ, és tervben is van, mert vannak nagyon érdekes játékok, amiknek van PnP verziójuk.

Népszerű

Friss

Címkék