Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Table Talk 28. rész Laserox és Essen kiállítói szemmel

A Table Talk legújabb adásában szó lesz a Laseroxról és a bővebben Essenről. Vendégként pedig a Laserox alapítóját Csuka Zsoltot hallhatjuk.

28. Rész: Laserox és Essen kiállítói szemmel by Table Talk

Csuka Zsolt volt a vendégünk, akivel az insertekről, a Laseroxról és arról beszélgettünk, hogy milyen Essenben kiállítani. 00:00 Az insertek és a Laserox 22:40 Essen kiállítói szemmel

Ha tetszett a srácok munkássága, ne felejtsétek el őket likeolni!

Table Talk 27. rész Szabálytanulás

Érdekes, 2019.11.10. 08:00:00

Gál József és Horváth Balázs a Table Talk 27. részében egy minden társasjátékost érintő kérdésről a szabálytanulásról beszélgetnek bővebben.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Márc

Table Talk 33. rész: TOP 10 Alulértékelt játék

Érdekes | 2020.03.16. 07:00:00

Gál József és Horváth Balázs különböző alulértékelt társasjátékokról beszélgetnek.

25Feb

Table Talk 32. rész Társasjátékversenyek

Érdekes | 2020.02.25. 15:15:00

Gál József, Horváth Balázs és Horváth Zoltán a különböző társasjátékversenyekről beszélgetnek.


Kommentek

 • gyd

  2020-03-31 11:16:01

  Érdekes beszélgetés volt. Jó volt hallani az esseni tapasztalatokról kiállítói szemszögből, meg úgy általánosságban is, mivel én még nem nagyon vagyok benne ezeknek a rendezvényeknek a sűrűjében. Sok érdekes dolog történik ezeken a rendezvényeken a végfelhasználók szempontjából is, csak mi kicsit később érezzük meg a hatását, akár egy újonnan magyarul kiadott társasjáték formájában. :)

  Izgalmas hallani, hogy itt kialakulnak kapcsolatok a különféle területek képviselői között, hiszen ez is érint minket. Legyen az akár egy ügyeskezű illusztrátor, egy inzerteket gyártó cég (például Laserox :) ), egy bármilyen módon kreatív ember vagy más valaki, aki kapcsolatba kerül egy nagyobb kiadóval. Ebből mi fogunk profitálni végső soron, mert mi vesszük meg a jól átgondolt, profi szakemberek által készített játékokat minden egyes alkotóelemükkel együtt.
  Ha már elhangzott, én is tapasztalom, hogy az elején még minden egyes társasjátékot meg akarok venni, ami csak megtetszik, de aztán egy idő után jobban átgondolom, hogy vajon ez kell-e még nekem, játszanék-e vele, előkerülne-e időnként, vagy annyira mégsem győzött meg. Érdekes volt hallani a folyamatot is ezzel kapcsolatban, hogy hogy csökkent a tervezett, illetve a megvásárolt játékok száma a résztvevők esetében is. :)
  Jó volt hallani a társasjátékos körökben lévő általános hangulatot és hozzáállást is, ez teszi igazán érdekessé ezt a világot. Ezt a részét én is szeretem a dolognak, hogy amikor összejövünk társasozni, akkor van egy jó hangulat, és szórakozunk egy jót. Emiatt is kell jól átgondolni, hogy milyen társasjátékokat veszünk, illetve mikkel játszunk, mert azok ezt a dolgot tudják negatív, illetve pozitív irányba is elmozdítani.

  Az inzertek témája nagyon érdekes, és jó kérdések voltak felvetve, illetve nagyon érdekes válaszok is születtek ezekkel kapcsolatban. Valóban jogos kérdés, hogy miért is költeném rá a játék árát egy inzertre, és bennem is nagyon ott volt ez, de egészen új megvilágításba helyezte a dolgot Csuka Zsolt a válaszaival és a meglátásaival. És valóban luxuscikkről beszélünk, ahogy mondta is, de ha elkezdesz kevesebb társasjátékot vásárolgatni (már csak az igazán érdekeseket veszed meg), akkor marad lehetőséget pimpelni azt a keveset.
  Kicsit hasonló témakör a kártyavédők kérdése is. Csak kicsit hasonló, mert az nem annyira a praktikusságot, hanem inkább a tartósságot helyezi előtérbe. A kártyák sérülnek viszonylag könnyen, főleg sok használat után, és emiatt jó lehetőség kártyavédőzni őket, hiszen akkor nem az akár nehezen beszerezhető játékot kell újra beszerezni (legalább részben), hanem egy - jobb esetben - szabvány kártyavédőt kell cserélni rajta, és kész. Persze itt a praktikusság és a használhatóság jó kérdés, mert vajon ugyanúgy megállnak-e egymáson a lapok, ahogy eddig stb., és végső soron eljutunk az utólag készített inzertekig, ugyanis nem minden játékot készítenek fel kártyavédőkre és hasonló dolgokra.
  Szó esett a habkartonról is, ami egy jó lehetőség azoknak, akik kreatívak, nem annyira létszükség számukra a doboz kinézete belülről, és nem akarnak óriási összegeket rákölteni a rendezőkre.

  Szóval nagyon érdekes témák voltak szerintem feszegetve ebben a Table Talk részben.

Népszerű

Friss

Címkék