Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 44. hét

E heti ajánlónk témája a visszatérés. Visszatérhet egy ismerős, akiről már évek óta nem hallottunk semmit. Újra találkozhatunk egy művésszel, aki tíz év után végre befejezte a falfestést. De ha a holtak sírjai nyílnak meg, a visszatérésben nem lesz köszönet.

Egy igazán nagy doboz...

Ó, ha minden játék évfordulóját így ünnepelnék meg! A Freskó a jövőre esedékes tizedik születésnapjára olyan megaboxot kap, hogy bármelyik gyűjtő büszkeségére válhat majd. Csak az alapszintbe, vagyis a Gold editionbe a játék mellé tizennégy kiegészítő modul kerül. Ezek mellé jár még a két önállóan játszható spinoff: kártyás és a kockás változat is. Persze nem lenne megabox, ha ezeket csak zacskózva dobálnák utánunk. Minden egy óriás, többszintes dobozban érkezik, hogy megkönnyítsék a tárolást. A diamond edition erre még egy lapáttal rátesz és a legtöbb papírkomponenst áttetsző akrill lapokra cseréli le.

Sajnos ennek megfelelően a dobozok ára is elég borsos lesz. Aki még csak most ismerkedik a gigászi falfestmények készítésével – és a munkások hajnalban fölzavarásával -, az lehet, hogy jobban jár, ha a kereskedelmi forgalomban is kapható verzióval ismerkedik meg először, mielőtt kifizetné az óriási gyűjteményért a közel hétszeres árat.

Fresco Mega Box

That is nothing compared to the great Frescoes of the Renaissance that are 500 years old, but still something to be proud of. Fresco, which celebrates the great history of Italian art, has become one of Queen Games' most successful products, garnering several international awards, including the Game of the Year in Germany (awarded each year at the Spiel Fair).

Amikor a pokol megtelt...

A Zombicide széria a CMON egyik legnagyobb fejőstehene. Se szeri, se száma a különöböző kiegészítőknek, alapjátékoknak és új változatoknak. Teljesen mindegy, hogy az élőholtak az űrben, a középkorban vagy egy nagyvárosban szaporodnak el, a körítés mindig ugyan az: adott egy maroknyi túlélő valami szűk utcán, rendszerint fölszerelkezve néhány nevetséges fegyverrel, körülöttük pedig nagyon sok zombi. A játékosoknak minden esetben ebből a szorult és egyedi helyzetből kell kiverekedniük magukat – az alapjátéktól függ, hogy ehhez kardot, géppuskát vagy kvantumrobbanó plazmavetőt használhatnak.

Mivel a kalózos és ősemberes (hmm, nem is rossz ötlet...) tematikán kívül már minden ellőttek CMON-ék, nincs más választás, mint újraindítani a sorozatot. Az új rész egyszerűen csak Zombicide, 2nd edition névre hallgat. A megújult látvány és figurák mellett új szabályokat is ígér, elsősorban a baráti tűz eltörlését. Az új alapjáték mellé egy teljesen új kiegészítőt is kapunk, a Washington Z.C.-t. Ez kampány móddal, karakterfejlődéssel és a napszakok váltakozásával egészíti ki az alap hentelést. Akiknek még mindig nincs elegük a csoszogó hullákból, azok a kampány alatt beszerezhetik a társashoz készült szerepjáték könyvet is. Szerencsére azoknak sem kell aggódniuk, akik már rendelkeznek az első verzióval: pár dollárért rendelhető hozzá az upgrade készlet.

A trailert akkor is érdemes végignézni, ha a zombik hidegen hagynak, de kedveled az akciófilmeket.

Zombicide: 2nd Edition

Zombicide: 2nd Edition features all-new art, miniatures, updated rules, fast setup, along with its well-known and acclaimed intense gameplay! Washington Z.C. Expansion introduces for the very first time for Zombicide a story-driven campaign, full of flavorful and impactful surprises and choices, in addition to advanced rules, new characters and an iconic location.

„...ezt a végét bele kell döfni a kapitányba.”

Tudja valaki mit csinál most Zorro? Én arra emlékszem, hogy a Disney sorozat után Antonio Banderas vette föl a fekete álarcot, majd megjelent valami kardozós Batman jellegű rajzfilmsorozat is. Utána viszont a fekete szellem visszavonult és évek óta nem ad magáról életjelet.

Most viszont új életre kel, hogy egy társasjátékban harcoljon az ártatlanokért. Sajnos nem valami minikkel telerakott stratégiát alkottak belőle. Pedig végre lenne egy olyan figurám, amit én is szépen ki tudnék festeni...

A The Zorro Dice Game-ben Don Diego de la Vega az utódját keresi. De nem adja oda ám bárkinek a fekete jelmezt. A rátermettségünket hőstettekkel kell bizonyítanunk. Ezt kockadobásokkal tehetjük meg, amolyan Elder Sign szerűen: adott dobásból ki kell raknunk egy kártyán szereplő kombinációt. Minden hőstett valamilyen jutalommal jár, amitől egyre erősebbek lehetünk, javíthatunk a kockadobásaink kimenetelén. A karekterhez hű, könnyed hangulatú játékot végül az nyeri, aki egymaga le tudja győzni a főgonoszát kardpárbajban – természetesen szintén kockákkal.

The Zorro Dice Game

To learn more, check out the complete rules in any of the following languages: Wendy and Chris from Meeple Overboard provide a succinct overview and then they take us through a comical playthrough of a full 2 player game, all in about 25 minutes: Co-designer Brian Henk takes you through a solo playthrough so you can see how that plays, it has a bunch of expansion equipment that reviews didn't have, and you'll get a preview of some Deluxe components.

Kickstarter körkép - 43. hét

Érdekes, 2019.10.21. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Dec

Így születnek a magyar szabályok - Interjú Heim Hunorral

Érdekes | 2022.12.29. 18:00:00

Interjú Heim Hunorral, a Lángművesek születéséről, illetve a magyar társasjáték lokalizáció helyzetéről.

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék