Kickstarter körkép - 43. hét

Az aranyos kisállatok után nézzünk az igazán nagy és eposzi dolgok felé! Akár háziasítani akarod az ősi szörnyeket, akár megmérkőzni velük, most megteheted. Ha pedig a valóság talaján maradnál, ellátogathatsz ismét az ókori Rómába – magyar kísérettel.

Róma lángokban

A roll&write műfaj elterjedésének azért is örülök, mert új, izgalmas hibrid játékok születnek belőle. Matt Leacock például egy roll&build játékot készített az Erával. Most Turczi Dávid (Anachrony, Kitchen Rush) tervezett átmenetet a roll&write és heavy eurók között. Ez lett a Rome&Roll, melyben az ókori Róma újjáépítésében vehetnek részt a játékosok. A főszerepet nem a fakockák és jelölők kapták meg, hanem a letörölhető filcek és a laminált táblák.

A Rome&Roll a kockadobálást tetris-szerű területfoglalással ötvözi, amit egyedi képességekkel és fejleszthető karakterekkel spékel meg. Roll&writehoz képet kifejezetten hosszú, 1-1,5 órás játékidőt ígér, valamint kimondottan sok interakciót – ami eddig szintén nem volt a műfaj sajátja.

Rome & Roll: A roll and write eurogame

Will Townshend, PSC Games is raising funds for Rome & Roll: A roll and write eurogame on Kickstarter! Roll, draw, and conquer! Build Rome and raise legions in this strategic roll and write from designers Dávid Turczi and Nick Shaw.

Őslények országa

„Klónozzunk dinoszauruszokat, zárjuk őket elektromos kerítések mögé és nyissunk egy extrém szafari parkot! Biztosan nem lesz belőle semmi probléma...”

A Tiny Epic széria legjúabb darabjában sikerült megint figyelmen kívül hagyni a Jurrasic Park tanulságát és újra belevágni a katasztrófára ítélt vállakozásba. Itt a dinótenyésztés már virágzó iparág: egymást érik a különböző rezervátumok és az őshüllőket adják-veszik-cserélik egymás között a tenyésztők.

A Tiny Epic Dinosaurs egyszerű worker placement lesz, sok figurával. A cél, hogy a legmenőbb dínófamrot hozzuk létre és ezzel minél több jól fizető szerződést zsebeljünk be.  A legnagyobb kihívást most is az állatok tárolása és etetése fogja okozni. Egy dinoszaurusz, ha éhes, mindenképpen táplálkozni fog, ha adtak neki enni, ha nem. Ez egy növényevő esetében még nem akkora probléma, mert legfeljebb elrágja a kerítést. De ha egy húsevő marad éhen...

A Dinosaurs a sorozatra jellemző kicsi dobozzal érkezik, amiből most is tele lehet pakolni egy egész asztalt.

Tiny Epic Dinosaurs

In Tiny Epic Dinosaurs, breakthroughs in modern science have dinosaurs and humans existing side by side. This has allowed for a lucrative industry: Dino Ranching! Independent ranchers have begun farming dinosaurs to sell to the highest bidders for use in their high thrill theme parks. You are one of those ranchers.

A Komor erdő mélyén

A Gloomhaven után újabb társas próbálkozik meg a „nyitható dobozos – óriásjáték” formátummal. Az Oathsworn ugyanúgy rengeteg borítékot és kibontható dobozkát tartalmaz, de elsősorban nem a mérete miatt figyelemre méltó. A tervezők ígérete szerint egy rakás olya hibát kiküszöböltek benne, ami eddig a dungeon crawlerek sajátja volt.

Az Oathsworn tudja kezelni azt, ha valaki éppen nem tudott eljönni a játékalkalomra vagy éppen valaki csak egy kaland erejéig ugrana be. Minden fejezetet több részre lehet bontani, a játékállás azonnal elmenthető és az extrém időhiányban szenvedők még a sztoriorientált részekből is lefaraghatnak.

Mindezt impresszív, 46-120 milliméteres figurákkal (melyek nagy része természetesen nem érhető el a játék elején) és egy narrátor appal fűszerezve. Ez utóbbinak a hangját James Cosmo, a Trónok harca Mormont parancsnoka fogja adni.

Oathsworn: Into The Deepwood

This is Shadowborne Games' first game however it has been in development for years with a dedicated team of industry professionals who have worked on many other games before. We have specialist engineers and a supply chain manager who are used to working on large international projects so we do not foresee any problems arising for production and fulfilment that we do not have the skills in the team to overcome.

Kickstarter körkép - 42. hét

Érdekes, 2019.10.15. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

írta -- Ludens

03Dec

Table Talk 29. rész Társasjátékok Ünnepe 2019- Élménybeszámoló

Érdekes | 2019.12.03. 17:00:00

Gál József és Horváth Balázs a Table Talk 29. részében megosztják a hallgatókkal az élményeiket a Társasjátékok Ünnepéről.

02Dec

Kickstarter körkép - 49. hét

Megjelenés | 2019.12.02. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Res Arcana - Esszencia mix

  2019.11.19. 21:29:48 / teszt, ajánló, játék, kártya, fantasy, társasjáték

  A sötét tekintetű nekromanta ökölbe szorítja bal kezét, befejezve ezzel szentségtelen varázslatát. A föld megremeg, ahogy az eddig élettelenül fekvő sárkány súlyos teste oldalra...

 • Gamer hírek 29.

  2019.11.06. 08:55:33 / játék, hír, videójáték, társasjáték

  Jótékonykodj társasokkal!  Idén is megtartja éves adománygyűjtő licitjét a Cruelty Free Pirates. Az Adománypiac oldalán indított árveréseken társasjátékokra, illetve...

 • Vasút vonal - Hajjaj, fekete vonat...

  2019.11.03. 17:17:24 / teszt, ajánló, játék, vonat, kocka, társasjáték, roll_write

  Amikor a Szüretet próbáltuk ki, szinte mindenki megjegyezte, hogy milyen jó lenne, ha a játékban szőlőtőkék helyett vonatokat kellene terelgetni. Lám, csak két évet kellett várni...

 • Társasjátékok a bűn útján IV. - A Kickstarter "sötét" oldala

  2019.10.21. 23:16:08 / játék, csalás, bűn, társasjáték, kickstarter

  Már az oldal indulásakor magától értetődő volt, hogy a Kickstarter vonzani fogja a csalókat. Szerencsére igazán jól megtervezett (értsd: működő) csalással nagyon ritkán...

 • Skulk Hollow - Titánok harca

  2019.10.01. 19:04:51 / teszt, ajánló, játék, társasjáték, kickstarter

  "Hű, ez aztán bitang jól néz ki!" - szaladt ki a számon, mielőtt beszálltam volna a Skulk Hollow Kickstarter kampányába. Nagyon lelkesen pötyögtem be a kártyaszámomat, mert a...

Friss

Címkék