Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 43. hét

Az aranyos kisállatok után nézzünk az igazán nagy és eposzi dolgok felé! Akár háziasítani akarod az ősi szörnyeket, akár megmérkőzni velük, most megteheted. Ha pedig a valóság talaján maradnál, ellátogathatsz ismét az ókori Rómába – magyar kísérettel.

Róma lángokban

A roll&write műfaj elterjedésének azért is örülök, mert új, izgalmas hibrid játékok születnek belőle. Matt Leacock például egy roll&build játékot készített az Erával. Most Turczi Dávid (Anachrony, Kitchen Rush) tervezett átmenetet a roll&write és heavy eurók között. Ez lett a Rome&Roll, melyben az ókori Róma újjáépítésében vehetnek részt a játékosok. A főszerepet nem a fakockák és jelölők kapták meg, hanem a letörölhető filcek és a laminált táblák.

A Rome&Roll a kockadobálást tetris-szerű területfoglalással ötvözi, amit egyedi képességekkel és fejleszthető karakterekkel spékel meg. Roll&writehoz képet kifejezetten hosszú, 1-1,5 órás játékidőt ígér, valamint kimondottan sok interakciót – ami eddig szintén nem volt a műfaj sajátja.

Rome & Roll: A roll and write eurogame

Will Townshend, PSC Games is raising funds for Rome & Roll: A roll and write eurogame on Kickstarter! Roll, draw, and conquer! Build Rome and raise legions in this strategic roll and write from designers Dávid Turczi and Nick Shaw.

Őslények országa

„Klónozzunk dinoszauruszokat, zárjuk őket elektromos kerítések mögé és nyissunk egy extrém szafari parkot! Biztosan nem lesz belőle semmi probléma...”

A Tiny Epic széria legjúabb darabjában sikerült megint figyelmen kívül hagyni a Jurrasic Park tanulságát és újra belevágni a katasztrófára ítélt vállakozásba. Itt a dinótenyésztés már virágzó iparág: egymást érik a különböző rezervátumok és az őshüllőket adják-veszik-cserélik egymás között a tenyésztők.

A Tiny Epic Dinosaurs egyszerű worker placement lesz, sok figurával. A cél, hogy a legmenőbb dínófamrot hozzuk létre és ezzel minél több jól fizető szerződést zsebeljünk be.  A legnagyobb kihívást most is az állatok tárolása és etetése fogja okozni. Egy dinoszaurusz, ha éhes, mindenképpen táplálkozni fog, ha adtak neki enni, ha nem. Ez egy növényevő esetében még nem akkora probléma, mert legfeljebb elrágja a kerítést. De ha egy húsevő marad éhen...

A Dinosaurs a sorozatra jellemző kicsi dobozzal érkezik, amiből most is tele lehet pakolni egy egész asztalt.

Tiny Epic Dinosaurs

In Tiny Epic Dinosaurs, breakthroughs in modern science have dinosaurs and humans existing side by side. This has allowed for a lucrative industry: Dino Ranching! Independent ranchers have begun farming dinosaurs to sell to the highest bidders for use in their high thrill theme parks. You are one of those ranchers.

A Komor erdő mélyén

A Gloomhaven után újabb társas próbálkozik meg a „nyitható dobozos – óriásjáték” formátummal. Az Oathsworn ugyanúgy rengeteg borítékot és kibontható dobozkát tartalmaz, de elsősorban nem a mérete miatt figyelemre méltó. A tervezők ígérete szerint egy rakás olya hibát kiküszöböltek benne, ami eddig a dungeon crawlerek sajátja volt.

Az Oathsworn tudja kezelni azt, ha valaki éppen nem tudott eljönni a játékalkalomra vagy éppen valaki csak egy kaland erejéig ugrana be. Minden fejezetet több részre lehet bontani, a játékállás azonnal elmenthető és az extrém időhiányban szenvedők még a sztoriorientált részekből is lefaraghatnak.

Mindezt impresszív, 46-120 milliméteres figurákkal (melyek nagy része természetesen nem érhető el a játék elején) és egy narrátor appal fűszerezve. Ez utóbbinak a hangját James Cosmo, a Trónok harca Mormont parancsnoka fogja adni.

Oathsworn: Into The Deepwood

This is Shadowborne Games' first game however it has been in development for years with a dedicated team of industry professionals who have worked on many other games before. We have specialist engineers and a supply chain manager who are used to working on large international projects so we do not foresee any problems arising for production and fulfilment that we do not have the skills in the team to overcome.

Kickstarter körkép - 42. hét

Érdekes, 2019.10.15. 07:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

17Jún

Table Talk 34. rész TOP 10 túlértékelt játék

Érdekes | 2020.06.17. 18:00:00

Gál József és Horváth Balázs a különböző túlértékelt társasjátékokról beszélgetnek.

18Jún

Table Talk 35. rész BGG Top1

Érdekes | 2020.06.18. 08:00:00

Gál József és Horváth Balázs, Nemes Balázzsal kiegészülve a BGG első helyezetét járja körbe.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék