Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 42. hét

Bárcsak minden rovat olyan könnyen indulna, mint ez! Gondoltam, hogy jó lenne minden héten valami vezérfonal köré felfűzni a bejelentéseket, erre ezen a héten ellepték a Kickstartert a kiskutyák, a kishörcsögök és démoni kiscicák. Úgyhogy, az eheti téma a háziállatok és az őket középpontba állító békés, békétlen és őrült játékok.

„Ultharban senki sem ölhet meg macskát”

A gamereknek sárkánnyal és Cthulhuval mindent el lehet adni – tartja a mondás. Aranyos kismacskákkal meg úgy általában bármit el lehet adni. Ha ez igaz, akkor a Cats of Ulthar sikerre van ítélve. Lovecraft azonos című (Ulthar macskái) novellájából egy feszes tempójú, klasszikus varázslópárbajos kártyajáték született. Az illusztrációk hol aranyosból fordulnak át őrültbe, hol ijesztőből viccesbe.

A varázslóink a macskáikból gyűjtik a varázserőt, és a belőlük kinyert igézetekkel csaphatnak oda az ellenfélnek. A cicák egyben védelmezőként is funcionálnak. Csak akkor lehet megsebezni a másikat, ha előbb az összes állatát eltettük (négy)láb alól. Igen ám, de akárcsak a novellában, itt sem ölhet meg senki egy macskát büntetlenül. Minden elhullot kisállat halálát egy szörnyűséges átokkal bosszulja meg valamelyik ősi vén. Így az előrréb jutó játékos nem jutalmat, hanem hátrányokat kap, ami a lemaradót segíti.

H.P. Lovecraft's "The Cats of Ulthar" Card Game

We're bringing the H.P. Lovecraft tale, " The Cats of Ulthar" into the gaming universe! This quick play, two-player card game has magic, ancient elder gods, and of course, CATS of all kinds. Got fifteen minutes to weave spells, collect feline friends, and avoid summoning the wrath of Lovecraft-inspired Egyptian gods?

Arcodba a polip

A Shady Pets a legjobb példa az „iparosmunka” kifejezésre. A tervezők még csak nem is próbálják leplezni, hogy a játékot a népszerű társasok legismertebb elemeiből gyúrták össze. Van itt minden: Cluedo, Robbanó cicák és aranyos, napszemüveges kisállatok, mindez a játék vezérfonalára, a hülyeségre felfűzve.

A Shady Petsben négy állatos kártyát borítékokba rejtünk. A játékosok célja, hogy kitalálják, mit rejtenek a borítékok. Ezt a saját és az ellenfél lapjainak kizárásával tehetik meg. Természetesen akciólapokkal ártani is lehet az ellenfélnek: laphúzás, lopás, eldobás, kizárás – vagyis a szívatós kártyajátékok szokásos tárháza áll a játékosok rendelkezésére. Mindezt kellően idétlen környezetben. Az extra itt nem egy nyávogós doboz, hanem egy plüss polip, amit időközönként a másik játékos arcába vághatunk.

A Robbanó cicákhoz hasonlóan ebből is készül NSFW, vagyis felnőtteknek szóló kiadás.  Ha vevők vagytok az ilyesfajta humorra, jó pénzért akár a saját állatotok is szerepelhet a lapokon.

Shady Pets - Card Game

Shady Pets is a highly strategic card game that requires you to play in a most shady way as you strive to correctly guess the identity of the mystery pets. It's a little like Clue, Uno and Exploding Kittens.

„Szép cica, jó cica, selymes a bundád..."

Most, hogy elpusztították a világot és napszemcsit húzva jól kitoltak egymással, a kisállatoknak ideje nyugovóra térni. De nem hajlandóak ám bárhová letenni a szőrös kis hátsójukat. Mindegyiknek saját szín – és mintaigénye van. A Calicóban a cél, hogy egy óriás párnát megvarra minél több puha cicát csábítsunk magunkhoz azzal, hogy a kedvenc fekvőhelyüket készítjük el. Mindezt egy könnyed, hexás-laplerakós játékban.

Maga a játék és az egész Kickstarter kampány áraszt magából valamiféle kellemes nyugalmat. Egy puha lepedőt varrogatunk, amire békésen szundikáló cicák telepednek le. Nem kell egymással kitolni, mindenki a saját tábláján rakosgat. Pontot a konzekvens színválasztásért és az egyedi célokként funkcionáló macskákért kaphatunk. Izgalmas stretch goal nem igazán van: az extra bevétel a komponensek minőségén javít csak. Plusz pénzért természetesen itt is lehet saját állatot szerepeltetni - ha rendelkezel a megfelelő színű macskával.

Calico

Calico is a beautiful strategy board game for 1-4 players that plays in 30-45 minutes. In Calico, players compete to sew the coziest quilt as they collect and place patches of different colors and patterns. Players will choose a personal design to follow, while trying to create color and pattern combinations that are not only aesthetically pleasing, but also able to attract the cuddliest cats!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Máj

"Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

Érdekes | 2020.05.07. 11:00:00

A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses, hogy Quatropoly csapat játéka lesz az egyik, amelyik eljut a fizikai kia

27Máj

6000 forintos figyelmesség a járvány végére – ingyen van a legújabb Pandemic

Érdekes | 2020.05.27. 10:00:00

A Z-Man Games most ingyenesen elérhetővé tette az egészet, szabályokkal, kártyákkal, táblával, mindennel együtt...


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

 • Hibrid játékok a múlt századból II. - Dungeons & Dragons Computer Labyrinth Game

  2020.03.17. 08:49:31 / ajánló, játék, hibrid, társasjáték, dungeons, dragons

  Zavar, hogy a videójátékok világa egyre jobban összefonódik a társasjátékokkal? Régen minden jobb volt, amikor még az asztali játékokat nem fertőzte meg a digitális kór? Rossz...

Friss

Címkék