Társasjáték Podcast | Legacy játékok - Gyere és tépj szét?

Azokról a társasjátékokról elmélkedem, amiket "tönkre kell tenni" játék közben, amik így folyton változnak döntéseink nyomán.

Társasjáték Podcast | Legacy játékok - Gyere és tépj szét?

Azokról a társasjátékokról elmélkedem, amiket "tönkre kell tenni" játék közben, amik így folyton változnak döntéseink nyomán.

A podcastban említett társasjátékok adatlapjai:

forrás -- Game-Obscura

09Szep

Hanamikoji - Az udvarlás művészete

Ismertető | 2019.09.09. 18:00:00

A Hanamikojival elutazhatsz a gésák birodalmába, hogy elnyerd a támogatásukat és ezzel együtt a győzelmet is. Egy kiváló két fős játék, utazóbarát kiszerelésben, könnyen tanulható szabályrendszerrel, de nagy mélységekkel.

07Szep

Szócsapdák - A tiltott szavak másik játéka

Ismertető | 2019.09.07. 09:00:00

A hősök csak akkor juthatnak át a csapdákkal telezsúfolt kazamatán, ha kitalálják a továbbjutáshoz szükséges szót. Ha viszont tiltott szót ejtenek ki a szájukon, elszabadíthatnak egy szörnyűséges átkot. Hogy mi a tiltott szó? Azt senki nem tudja!


Kommentek

  • nagysandor.mc

    2019-07-22 11:13:07

    Szerintem nincs rossz Legacy játék. Legyen az egy Exit vagy egy Pandemic, a társasjátékok egy újabb dimenzióját nyitja meg a legacy játékmód. Én javaslom, hogy mindenki próbálja ki, teljesen más élményt nyújt mint egy „hagyományos” társasjáték. Például egy legacy játékban 3-4 szer megfogod gondolni, hogy mit tegyél, nincs az hogy na majd a következo játékban másképp fogom csinálni. Olyan mintha mentés nélkül játszanál egy PC-s játékot, nincs második esély. Eleve szerintem egy ilyen játékmenetre lelkileg is felkészül az ember, megválogatja a társakat, nem csak beviszi a hóna alatt a klubba, hogy gyertek játszunk. Nálunk volt hogy a szoba közepén volt felalítva napokig a Pandemic táblája várva a következo alkalmat amikor mindenki rá ér és le tudunk ülni játszani. Szerintem sok embert az riasztja vissza, hogy: „ennyi pénzért csak egyszer játszható!”. Ez nagy tévedés a legtöbb komolyabb játékban van sima játék mód is (persze ez csak az elott érheto el, hogy elkezdjük a legacy módot), ezenkívül akár hosszú hónapokig játszhatunk egy-egy ilyen játékkal, ami gyakran fajlagosan jobban megéri mintha egy közepes, csak párszor jászható játékot vennénk…

Népszerű

Friss

Címkék