Kép forrása: thegiftforge.hu

Euthia: Torment of Resurrection vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

... Maeldur maga alá húzza székét, majd hosszasan belekortyol mézsörébe a kereskedők mellett felállított ivósátorban. Hosszúra sikerült a mai napja is és bár dolga lett volna az alkimisták vásárán, mégis úgy döntött a közelebbi telepen áll meg feltölteni készleteit és regenerálódni. Miközben elméjében a tűz síkjának mágiáit rendezi, hirtelen száz hegy összeomlásának zaja rántja vissza erre a létsíkra. A környéken tomboló kristálygólem ismét felébredt és a tombolása szétzúzza a tájat. Kirohanva látja, ahogy a pusztulást jelző porfelhő egyre csak közeledik felé. Lelki szemei elé tárul a távolban megsemmisült bányák és mezők, melyek a gólem útjába kerültek. Maeldur azt reméli, hogy a gólem hamarabb fog elfáradni, mintsem odaérne hozzá.

De a gólem testét átjáró sötét mágia úgy tűnik most nem apad. Hirtelen a tábor felé magasodik, testével eltakarja a napot miközben megemeli öklét, hogy azt lecsapva elpusztítsa a tájat és annak minden lakóját. Maeldur összpontosít, hogy egy védőmágiát idézzen meg maga köré, azonban a gigászi teremtmény úgy semmisíti azt meg, mint hangyavárat az ágyúgolyó. Hirtelen sötétség lepi el elméjét, majd ismét a fény rántja vissza a valóságba. A feltámadás mindig fájdalmas. Ahogy feltápászkodik újjászületett testével a templomban, csak egy gondolat motoszkál a fejében. Miért nem az alkimistákhoz ment ... 

Történet

2020. februárjában találkoztam először az Euthia társasjátékkal, akkor még csak hírlevélre lehetett feliratkozni az induló Kickstarter kampány miatt. Bár a cseh készítőknek ez az első játéka, mégis számos jel mutatott arra, hogy egy jól átgondolt és letesztelt alkotásra lehet számítani. Nagy csalódás nem ért, amikor májusban elindult a kampány és kiderült, hogy valóban ígéretes játékra lehet szert tenni. Az ígéret az volt, hogy a Heroes of Might and Magic hangulatát élhetjük át, számítógép helyett ezúttal az asztalon. Mi hamar be is szállítunk a kampányba és vártuk az érkezést, ami 2021 decemberében (körül-belül fél éves csúszással) meg is történt. A doboz hatalmas, alapjátékban ennyi komponenssel még nem találkoztunk, a kérdés már csak az volt, hogy a játékmenet is hasonlóan epikus lesz-e

[Cikk folytatása]

Euthia: Torment of Resurrection vélemény / Ezzel társasozunk mi!

Maeldur maga alá húzza székét, majd hosszasan belekortyol mézsörébe a kereskedők mellett felállított ivósátorban. Hosszúra sikerült a mai napja is és bár dolga lett volna az alkimisták vásárán, mégis úgy döntött a közelebbi telepen áll meg feltölteni készleteit és regenerálódni. Miközben elméjében a tűz síkjának m

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

24Nov

Családi játékok – A ködbe zárt Carcassonne [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.24. 12:35:00

Hagyományos kiegészítő helyett inkább új műfaj felé tekint a legendás brand: megérkezett A ködbe zárt Carcassonne, amely kooperatív játékot farag az ikonikus társasból.

26Nov

Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice – Orgyilkosok az asztalon [Társalgó]

Kedvcsináló | 2022.11.26. 12:27:00

Az Assassin’s Creed Ezio Auditore főszereplésével robbant be igazán a digitális köztudatba, így hősünk nem kerülhette el az asztali változatot sem.


Kommentek

 • harnas1207

  2022-02-23 19:06:10

  Azóta végignéztem minden oldalt és hihetetlen mennyire szemellenzősen válaszoltak a felvetésedre. De már kezdem megszokni az eféle "Társasjátékos" válaszokat. A második játékunk az utolsó előtti küldetés volt. Ott sok minden a helyére került, teljesen más arcát mutatta az Euthia! Viszont az 100%, hogy a semi coop nem működik. Olyan mintha a küldetéseket csak úgy összecsapták volna. Minek akarjam megölni a másikat a szörnyekkel, ha a végén közösen kell küzdjünk?

  Én is azon vagyok, hogy villámgyorsan saját pályát vagy házi pontozást kell kitalálni, mert ez nem kompetitív játék. (Ami hatalmas csalódás)

  Félek a mostani KS sem fogja ezeket orvosolni, mert mint látod csak minket zavar ez.

  Az Euthia valójában Homályrév akar lenni, végtelen újrajátszhatósággal...

 • BartaTamas

  2022-02-23 18:33:17

  köszi az élménybeszámolót és véleményeket. :)

  Teljesen igaz, amit írsz, hogy az első küldetés kevés. Ez inkább csak tutorial. hogy megismerd az alapaszabályokat. A játék nagyon lassan adagolja a küldetésekben a plusz elemeket, érdemes azért szerintem sorba haladni, de az tény, hogy az utolsó scenárió adja meg a teljese Euthia élményt.

  Nagyon kíváncsi leszek mit fognak rajta fejleszteni, de érződik a játékon, hogy van benne potencia, de még koránt sincs kiaknázva.

  Én már elkezdtem gondolkodni egy általános kompetitív játék építőn, mert én is érzem, hogy a főküldetés olyan furán van benne, igazából, mint fűszer nem rossz, de jó lenne csak úgy leülni mellé és megnézni, hogy 10-15-20 kör alatt ki tud jobban karaktert fejleszteni.

  A kompetitív, kooperatív ötvözés szerintem sem működik jól, erről próbáltam beszélni a közösséggel, ki hogyan látja, de két véglet volt:

  • nem zavar ha nem teljesül a főküldetés, mert pontok alapján nyertem
  • csak koopba játszom

  Én egyikkel sem tudtam kibékülni, de nem adom fel :D

  Szóval mindenképpen ajánlott játék, minket beszippantot, de bőven kellenek még hozzá a patch-ek a rendberakáshoz :D

 • harnas1207

  2022-02-21 23:47:38

  Hétvégére epic Euthia partyt terveztünk, de helyette Lacerda napot tartottunk. (On Marc, Kanban EV és CO2) Így végül ma jutottunk el az első tanuló játékhoz. Ez a kezdő, legrövidebb pálya volt, amit szinte kivétel nélkül mindenki kritizál. Véleményt ez alapján nem írok, csak pár gondolatot egy játék után:

  • A játékban van anyag bőven, de úgy érzem nagyon sok dolog felesleges a dobozba.
  • Iszonyatosan hosszú játék, el se tudom képzelni, hogy 2 főnél többel játszam a brutális holtidők miatt (de ez azt is jelenti, hogy két fővel nagyon jól működik)
  • A Heroes RPG-ket nem ismerem, csak a mindenki által kedvelt stratégiai sorozatot, nah ahhoz ennek semmi köze! Filingre teljesen Diabo II. (amit szintén nagyon szeretek)
  • Alapvetően csalódás, hogy a pályák önálló szabályokkal bírnak. A Kompetitív játékmód nincs összhangban a kooperatív játékcélokkal és a szabályzat se mindenre ad választ. (úgy tudom a cikk írója is találkozott ezzel a problémával)
  • Maga a játék a World of Warcraft Boardgame feltunigolt verziója. (ha valaki szeretné mihez hasonlítani)

  Az első játék után elmaradt a bumm érzés. Láttuk, hogy ez jó játék, de voltak elvársaink, amit a bevezető scenario meg se tudott közelíteni, így elképzelhető, hogy másodjára rögtön fejest ugrunk a leghosszabb játékmódba. Játszótársam azt hiányolta, hogy túl nagy a kezdő játékos előny és túlságosan nehéz a szörnyek legyőzése, pedig erről szól a game. Számomra a karakter fejlesztés teljes hiánya volt aggasztó és a szerencse azon szerepe, hogy vannak jobb és rosszabb térképlapok illetve ellenfelek amik igen komoly előnyt nyújthatnak. (Aki ismeri az Eclipset, tudja miről beszélek)

  Fontos! Ez egy 7 körös kezdő játék első benyomásai, majd 5-6 alkalom múlva lesz csak reális véleményem. De addig érdekelne más mit tapasztalt elsőre!

 • MaRo

  2022-02-16 22:46:18

  Oké, plusz egy ok, hogy várjam a hétvégèt.

  Ne sajnáld ki a részleteket!!!😋

 • porcine

  2022-02-16 22:23:21

  Mi pedig feszülten várjuk a beszámolót!;)

 • harnas1207

  2022-02-16 22:21:21

  Hétvégén lesz az első játékunk, iszonyatosan sokat várok ettől a játéktól!

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Euthia: Torment of Resurrection
 • Euthia: Torment of Resurrection – Elemental Pack
 • Euthia: Torment of Resurrection – Griffin