Kép forrása: thegiftforge.hu

Nemesis vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

Már ébren vagyok vagy még el sem aludtam? Nem tudom. 3 napja hagytam el a Nemesis fedélzetét egy mentőkabinban, azóta a whiskey-s pohár alját többet látom, mint az "ágyam". Teljesítettem a küldetést, megöltem a királynőt! A mentőkabinból egy ideig még láttam a belső kamerarendszer képeit, hogy mi történik a hajómon. A felderítő tiszt talán még elérhette volna a mentőkabinom, de bepánikoltam és megnyomtam a kilövés gombot. A pilótám halt meg először. Látszott rajta, hogy feladta. De mielőtt puszta kézzel támadt volna rá a betolakodóra, még aktivált egy mentőkabint, hogy a többieknek esélyük legyen a menekülésre. Sajnos a halála felgyorsította az eseményeket. A második halott a tudós volt, aki lőszer hiányában szintén puszta kézzel küzdött, de hiába. Eközben a gépész hibernálta magát, abban reménykedve, hogy legalább a hajó egyben marad. A felderítő tiszt bírta a legtovább. Sosem felejtem el, azt a pillanatot, amikor a másik mentőkapszula bejáratánál elérte őt a vég. Csak a balszerencsén (és korábban rajtam) múlott, hogy nem élte túl. Végül a hajó rendszerei is feladták a szolgálatot, ezért a gépészt is magához ragadta a kaszás. A legénységem és a királynő is halott. Remegő kézzel és bűntudattal a számhoz emelem a poharat... De legalább a királynő halott...

Történet

Nemesis az Awaken Realms eddigi legsikeresebb játéka. Jelenleg a BGG 22. helyét elfoglaló társas igazi nagyágyúként érkezett meg és tarolt. A Kickstarter 2018-ban ért véget és még ezen év végén megkapták a vásárlók a játékot. Azóta már kapható a boltokban is, ráadásul nagy örömünkre magyar nyelven is megjelent.

A Nemesis eredetileg egy, az Alien világát bemutató játék lett volna, de végül nem valósult meg. Ezért a játékban az Alieneket Intrudereknek (magyarul betolakodóknak) hívják, a Nostromot Nemesisnek, Jonesy pedig szkafandert kapott és űrcica lett. Ezen kívül az ismert franchise szinte minden elemét megtaláljuk a játékban. Lárvák törnek ki a testünkből, királynő ellen kell küzdenünk, a felnőtt betolakodók mutatnak némi hasonlóságot savas vérű testvéreikhez és itt sem hallja senki a sikolyunkat az űrben. A Nemesisen érződik, hogy a készítők egy ízig-vérig Alien játékot szerettek volna készíteni, de végül különálló "világ" lett. Ennek ellenére sikerült teljesen visszaadni a xenomorph filmek hangulatát. Hozzánk 2019-ben érkezett meg egy példány és azóta is töretlen lelkesedéssel vesszük elő, hogy megtudjuk mit rejt a hajó fedélzete. 

[Cikk folytatása]

Nemesis vélemény / Ezzel társasozunk mi!

Kapitány, személyes napló, idő: 03:12.Már ébren vagyok vagy még el sem aludtam? Nem tudom. 3 napja hagytam el a Nemesis fedélzetét egy mentőkabinban, azóta a whiskey-s pohár alját többet látom, mint az "ágyam". Teljesítettem a küldetést, megöltem a királynőt! A mentőkabinból egy ideig még láttam a belső kamerarends

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

02Okt

Szerepet játszani [TheGiftForge.hu]

Vélemény | 2021.10.02. 10:00:00

Piros, zöld, kék vagy harcos, felderítő, kereskedő?

14Okt

On Mars vélemény / Ezzel társasozunk mi! [TheGiftForge.hu]

Ismertető | 2021.10.14. 16:41:00

A játék nagyon szépen adja a vörös bolygó elszigeteltségének hangulatát. Az első körökben minden nyersanyag szűkös, csupán pár dolgot tudunk végrehajtani. Folyamatosan függünk a földről érkező erőforrás utánpótlástól...


Kommentek

 • Alleira

  2021-08-22 13:58:38

  Köszi a hasznos infót. A Viticulturerel van hasonló tapasztalatom, hogy nekünk ketten is nagyon bejön, 4+ jàtékosnàl nagyon el tud nyúlni a játékidő. Pedig jellemzően két főre nem ajálják 🤷‍♀️

 • harnas1207

  2021-08-22 12:37:20

  Nem kell hozzá minimum 4 fő. Ketten is nagyon élvezhető. Több játékosnál nagyobb a káosz, megy a hátbaszúrás és a gyanúsítgatás, de az betolakodók ellen könnyebb is a harc. Míg két főnél a játék eltolódik inkább a túlélés és menekülés felé. Sőt 4-5 játékosnál már vontatott és lassú is tud lenni a party, arról nem beszélve, hogy a hamar kieső játékosok unják magukat. Nálunk így is úgy is bevált. Kb 30-40 játékunk van már benne, de 90%-ban ketten játszunk vele. Sok más nagy értékű játékkal ellentétben, a Nemesis valóban megéri az árát, és a minik mindenképp indokoltak benne.

 • Alleira

  2021-08-21 22:10:44

  Jó lehetőség lenne, köszi :) Làttam van egy külön fórum a talàlkozókra, majd lesem hogy mikor lesz megint

 • Csiracsirke

  2021-08-21 17:50:01

  Nekem nemsokára meg lesz a féléves Patreon támogatás miatt és már nagyon várjuk mert fix 4-en vagyunk rá meg ha lesz találkozó természetesen elviszem és játszhatunk vele 😊 Porcine és Veerzoltán is benne lenne szerintem.

 • Alleira

  2021-08-21 13:45:23

  Eddig nem sokat tudtam erről a jàtékról, csak kb annyit, hogy BGGn jó helyen áll, iszonyat drága a Homályrévhez hasonlóan és Alien tematikájú.
  A cikket szerintem érdemes elolvasnia mindenkinek aki fontol egy ekkora beszerzést mert bár süt róla, hogy az író nagyon kedveli, de bemutatja hogy kinek mi tetszhet vagy kelthet ellenérzést benne. Nekem sajnos az a rész döntötte el, hogy belátható időn belül nem fogom megvenni, hogy minimum 4 fő kell hozzá. Egy partyjàtékhoz még csak-csak összeszedem ezt a létszámot, de komplexebbre és hosszabra esélytelen :(

 • porcine

  2021-08-01 23:00:55

  Nagyon bika játék és tényleg visszaadja az Alien filmek hangulatát. Pontosabban szerintem inkább a Cameron által rendezett 2. Alien film akciódúsabb, klausztrofóbb perceit. Igazából a film második felét játszod végig dög nagy feszültséggel. Abszolút ajánlom! A nemrég megjelent kiegészítők is szuper brutális hangulatot árasztanak.

 • Csiracsirke

  2021-08-01 20:38:27

  A cikk elolvasása után komolyan elkezdett érdekelni a játék így mostmár tudom mit kérek az ünnepekre 😁 a cikkből árad az Alien filmek hangulata, nem is értem hogy miért nem kapták meg a fejlesztők a liszenszet a játékra nagy ziccert hagytak ki vele, e helyett bezzeg szórják a dollár milliókat a trash filmekbe ezzel rombolva az Alien történetek népszerűségét, de gondolom utólag már bánják...

 • clodo

  2021-07-30 09:58:08

  Óriási nagy kedvencem a Nemesis nekem is! Nincs két egyforma játék, folyamatosan nő a feszültség és a túlélésért meg kell szenvedni. Sokszor azon kapom magam, hogy úgy izgulok, hogy mi lesz, mintha tényleg a moziban ülnék.

Népszerű

Friss

 • Kickstarter körkép - 43. rész

  2021.10.26. 17:44:00 / Megjelenés, Kickstarter

  Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

 • Családi játékok a Piatniktól – Color Code [Társalgó]

  2021.10.24. 10:00:00 / Kedvcsináló, 2021

  Színek és fogalmak kavalkádja egy könnyed, konfrontációmentes partijátékban – ezek a Color Code főbb jellemzői.

 • Kickstarter körkép - 42. hét

  2021.10.18. 19:35:00 / Megjelenés, Kickstarter

  Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

 • LIDÉRC-NYOMÁS!

  2021.10.17. 16:46:00 / Ismertető, Bemutató

  Családi kikapcsolódás halloweenra: Éjfél előtt a kriptát pucoljuk ki, amikor pedig az óra elüti a tizenkettőt, rátérhetünk a saját kastélyunk kitakarítására. Mindezt a Karácsonyi Lidércnyomásra jellemző grafikával és tervezőként Richard Garfielddal?

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Nemesis