Kép forrása: https://jatekrahivlak.blog/

Kipróbáltuk: Kairo [ Jatekrahivlak.blog ]

A Kairo (a finn Kimmo Sorsamo munkája) az első játékaink között volt. Mondjuk a tizenötödik. Nagyjából. A megvásárlásakor is éreztük, hogy nem egy egész estés programot jelent majd, de a játékmenet izgalmasnak tűnt, és akkoriban minden annyira új volt, hogy csak ámultunk. A téma lehetett az egyik legvonzóbb ebben a játékban. Különösebben nem kedveltem utazásaim során az arab világot, de valahogy a bazárok romantikája mindig könnyen levett a lábamról.

"A Kairo központjában természetesen egy bazár és annak “benépesítése” áll."

Mindezt részben meglehetősen tematikusan, másrészt pedig teljesen absztrakt módon tárja elénk. A tábla egy falakkal zárt, parcellákra osztott kövezett udvart mutat, amelyre a játékosok különböző karakterű (színű) standokat állítanak, majd bővítik azokat további elemekkel, és igyekeznek minél több vevőt odacsábítani. Jellemző, hogy az egyik kioszk típus egy kávézó, amit kifejezetten csak a bazár kifőzdéknek fenntartott szekciójába lehet építeni, míg a pazar szőnyegeket, színes fűszereket, gyümölcsöket, réz- és porcelántárgyakat kínáló árudákat szinte bárhová a piac területén.

[Cikk folytatása]

Kairo

A Kairo (a finn Kimmo Sorsamo munkája) az első játékaink között volt. Mondjuk a tizenötödik. Nagyjából. A megvásárlásakor is éreztük, hogy nem egy egész estés programot jelent majd, de a játékmenet izgalmasnak tűnt, és akkoriban minden annyira új volt, hogy csak ámultunk. A téma lehetett az egyik legvonzóbb ebben a játékban.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Ápr

Végre jó magyar társasokból is kedvünkre válogathatunk [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.28. 15:52:00

Mi sem mutatja jobban, hogy micsoda virágkorát éli a társasjátékozás, mint hogy már a hazai tervezésű játékok közül is kedvére válogathat, aki összetettebb, modern társasjátékra vágyik...

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kairo