Zombicide: Zöld horda
Zombicide: Zöld horda
Zombicide: Zöld horda
Videó beküldése

Zombicide: Zöld horda társasjáték

társasjáték, 2018
Értékelem!

A Zombicide: Zöld horda egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kockadobás és a szcenárió / küldetés / kampány mechanizmusokra. A...

A Zombicide: Zöld horda egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kockadobás és a szcenárió / küldetés / kampány mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

A zombi ragály nem ismer korlátokat! Mostanra már az ork ellenségeink is az áldozatává váltak. Többé nem érvényes a régi mondás: Vagy mi, vagy ők! Mára egyetlen kérdés maradt: élet vagy halál! Az ork zombik átlépték a királyság határát, és óriási zöld hordát alkotva elhozták a végítélet idejét!

Ám irányítóik, a gonosz halottidézők, terveik szövögetése közben megfeledkeztek egy rendkívül fontos dologról: rólatok! Tapasztalt túlélőkként nem szokásotok elmenekülni a halálos kihívások elől. Közösen és felfegyverkezve bármikor szembeszálltok a hordával.

Fogd az íjad, élezd a pengéd és készítsd a tekercseket, mert eljött a ti időtök!

Alkoss egy csapatot a barátaiddal és használd a túlélői képességeidet, hogy győzelmet arathass a fertőzött orkok hordái felett! A zombikat maga a játék irányítja egyszerű szabályok és kártyák segítségével. Játszd le a 10 különböző, moduláris térképeken zajló küldetést, vagy készítsd el a sajátodat! Keress felszerelést és pusztítsd el a zombikat! Minél többel végzel, annál több képességre teszel szert, ám annál több zombi érkezik!

A JÁTÉK TARTOZÉKAI:

● 72 figura (6 túlélő, 35 ork járkáló, 14 ork dagadék, 14 ork veszett, 1 ork rémség, 1 ork halottidéző, 1 kőhajító)
● 9 térképlap (kétoldalú)
● 6 túlélő adatlap és adattálca
● 6 színes túlélőfigura-talp
● 6 dobókocka
● 48 jelölő
● 133 kártya (79 felszereléskártya, 54 zombikártya)
● 68 token

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 8% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 25 000 Ft-tól
 • 20 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kaland, Horror, Középkori, Harc, Miniatűrök, Zombi
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Kockadobás, Szcenárió / Küldetés / Kampány

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Zombicide: Zöld horda társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Zombicide: Zöld hordaMadarász Éva, Bp.15., 14.ker., Nyugati, Oktogon

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Bp.15., 14.ker., Nyugati, Oktogon! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kb. 2x játszott, újállapotú. Bp-n személyesen vagy fox, packeta

3 érdeklődő


Zombicide: Zöld hordaraijinfuujin, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Elsősorban személyesen Budapesten szeretném eladni, de előreutalás esetén plusz postaköltséggel terhelve postázom is. Ajándék kártyavédővel, bontatlan karakter és térkép lapok.

3 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Zombicide: Zöld horda társasjáték videók (2)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Feri

  2022-12-27 06:51:48

  Jó pofa, kezdő coop játéknak tökéletes .Igényes karakter lapok, játék tálca 5* .

 • diirhun

  2022-01-19 14:50:44

  Szia!

  Ha a küldetés leírása nem tér ki erre, akkor minden küldetést nulláról kell kezdeni. Ez elmúlt időszakban került fel egy hivatalos küldetés sorozat, ahol 1 kampány 3 küldetésből áll.
  https://www.zombicide.com/dl/Mission_B40_The_Flying_Plague_Pt1.pdf
  https://www.zombicide.com/dl/Mission_B41_The_Flying_Plague_Pt2.pdf
  https://www.zombicide.com/dl/Mission_B42_The_Flying_Plague_Pt3.pdf

 • ubazsi

  2021-12-22 09:05:10

  Sziasztok!

  Segítsetek kérlek, nemrég kipróbáltuk sok más játék után és tetszett, szóval folytatnánk. Viszont nem nagyon értem, ha végzünk egy küldetéssel akkor a következőre megmaradnak a cuccaink vagy megint kvázi nulláról indulunk? Nem nagyon láttam "mentési" lehetőséget, és a dobozban sincs ilyen opció. Tehát a kérdésem, van olyan lehetőség, mint mondjuk a Homályrévben vagy a Gyűrűk urában, hogy megtartva a cuccokat és a tp-t megyek tovább? Ha igen, akkor fotózzuk le az "állapotunkat"? :D

  Köszi!

 • Adney

  2021-05-07 16:05:06

  Pró

  Igényes kinézet. A sok mini és tábla nagyon kidolgozott. Több féle kinézetű bábu is van ugyanabból a típusból.

  Kooperatív játék, vagy együtt győztök vagy mindenki veszít.

  A 10 küldetés újrajátszható, mivel a zombi sereg kiszámíthatatlan, nem lehet tudni, hol és mikor jelennek meg.

  A játékos lehet kreatív, kitalálhat saját küldetéseket, mivel a több részből álló táblát bárhogy átrendezheti.

  Összetett játék, de a szabály könnyen értelmezhető, néha kissé szálybarágós.

  A Zöld horda valójában kiegészítő, de önállóan is játszható. Az új elemek érdekesebbé teszik a játékot.

  A fantasy témát szeretem, a Zombicide pedig megfejelte ezt zombikkal. A téma összemosás nem zavaró, újat alkottak vele.

  Kontra

  Van, amikor már ismétlődőnek hat a zombik megjelenése. Felteszel 6-ot, majd egy sikeres kockadobással már le is veheted őket. (Ezt valamennyire javították a sima Zombicide 2. kiadásában.)

  Hosszúra tud sikerülni 1-1 játék, ha rosszakat dobunk, vagy rossz lapokat húzunk. A küldetéseknél írt idő 2-3-szorosa szokott a tényleges játékidő lenni.

  Talán több történetet is tehettek volna a küldetésekhez, hogy jobban bele lehessen élni magunkat a sztoriba.(Ezt lehet "javítani" saját történetekkel.)

  A Halottidéző és Rémség bossok kaphattak volna nagyobb erőt, hogy még nehezebb legyen a legyőzésük. (Tudom, ezt egy jó házszabály megoldja.)

  Összefoglalva...

  A Zombicide egy remek kooperatív fantasy világban játszódó társas. A világ részletezésére is fordíthattak volna többet, de a tartozékok minősége kárpótol. Küldetések száma véges, de kiegészítőkkel lehet bőviteni őket, meg a CMON oldalán szoktak kitenni angolul újabb küldetéseket. Hosszú játékokra kell számítani, de ha van rá idő és kedv, akkor megéri.

  Ajánlom a kooperatív, összetettebb játékok kedvelőinek, a fantasy szerelmeseinek, ha jobb szereted te kiegészíteni a történeteket és persze azoknak, akik hobbija a mini festés.

 • Csiracsirke

  2021-03-30 23:02:26

  Középkorban játszódó túlélő kooperatív móka orkzombikkal, 6 karakter bőrébe bújhatunk és 10 küldetést teljesíthetünk. A küldik során 5 féle zombiorkkal találkozhatunk az ork járkáló, ork veszett, ork dagadék, ork rémség, és az ork halottidéző az erősebb zombikat célszerű elkerülni vagy az ostromgéppel ami egy kőhalyító elintézni őket illetve ha felkerül a táblára a halottidéző meg kell akadályozni hogy kijusson egy megjelenési zónán ezen kívűl még megjelenhetnek zombi hordák is amik zombikártyák segítségével gyarapodhatnak és 1-1 megjelenési zonában bukkanhatnak fel csökkentve a túlélési esélyeinket. A karaktereinket különféle tárgyakkal, fegyverekkel, varázslattal erősíthetjük amelyeket épületeken belül kutatással szerezhetünk meg de ezeket nem egyszerü megtalálni mert annyi zombi kártyát kell húzni ahány szoba van az épületben így csak a zombik legyűrése után juthatunk hozzájuk. A játékban különféle célokat teljesítve nyerhetünk. A szabálykönyv eléggé vaskos sokszor lapoztam fel a tutorial küldetés közben de ha beletanul az ember remek szórakozást nyújt. A minik roppant igényesek a legapróbb részletig ki vannak dolgozva, a 6 db két oldalú játéktábla sokféleképpen variálható. Tetszik hogy van külön tábla a karaktereknek így mindennek meg van a helye. Rengetek DIY lehetőséget ad a játék ami feldobhatja az élményt. Ajánlani tudom azoknak akik szeretik az ameri típusú társasokat.

 • gstgst

  2021-01-02 18:44:11

  Alapvetően a Zombicide: Black Plauge (Fekete ragály) egyfajta folytatása, továbbfejlesztése. Itt már nem emberekből, hanem orkokból és goblinokból átalakult élőhalottak támadnak hőseinkre. Ezek az új ellenségek már jóval erősebbek elődjeiknél. Az alap járkáló 2-t a dagadék pedig már a rémséghez hasonlóan 3-t sebez (ez utóbbi instant halál). A gyors mozgású veszett ütése maradt 1-es értékű, cserébe a körönkénti két aktivációért. Ha ez nem lenne elég nehezítés, akkor itt már új elemként találkozhatunk a Hordával is, amikor is minden megjelenlésnél gyarapodik a tábla mellett felállított élőholt csorda is, mely adott kártya húzásánál a táblára lép és megállíthatatlanul kutatja túlélőinket. Illetve csak majdnem megállíthatatlanul. Ugyanis a nehézségek ellensúlyozásául megérkezett a játékba a hajítógép, mely közepes befektetéssel (3 akció az elsütése) elég komoly károkat tud okozni akár a pályán lévő, akár a tábla mellett felsorakozó ellenség erőiben.
  A szabályok kezdő játékosoknak hirtelen soknak és összetettnek tűnhetnek. Viszont kellő idő- és figyelem befektetése után már olajozottan fog menni.
  Ha a témát szereted, és nem ijedsz meg a szabálytanulástól, akkor egy izgalmas és élményszerű társasban lesz részed. Mely teli van szemet gyönyörködtető pálya lapokkal, részletesen kidolgozott minikkel és megannyi játékalkalommal. Akár egyedül, akár hat fővel is. Ha pedig kevés lenne már az alapdoboz, számos kiegészítő vár még!

 • Karez

  2020-02-13 08:29:02

  Első komolyabb figurás társasjáték bevásárlásom volt. :)

  Nagyon jó tanuló íve van, a figurák, art, és a pályák felépítése annyira könnyen befogadható, hogy még az is leül játszani veled, aki ódzkodik a zombis dolgokért. A középkori ork zombi invázió is add egy újdonságot a kerethez. Magyar megjelenést követően két kiegészítője is megjelent magyarul. Azokat is bátran tudom ajánlani.

  Ideje lesz beszerezni a többi inkarnációját. Mert a modern kor mellet már űralienzombik ellen is lövöldözhetünk, illetve a nagy klasszikus Night of the Living Dead társasjátékot is a CMON fogja készíteni a Zombicide szabályaival. :)

  AAAARGHHGAAAAH!!!!

 • giannaateara

  2020-01-22 12:14:29

  Mi mindig ketten játsszuk, abszolút élvezhető, de így jelentősen hosszabb a játékmenet. Van, hogy 3-4 óra hosszát is eltöltünk vele, durván kooperatív, eleinte kicsit nehéz volt minden szabályt fejben tartani. Nekem kicsit hasonlít a pc-s játékokra, még nem sikerült kijátszanunk, de rendesen megforgatja a fogaskerekeket.

 • osztheimertamas1

  2019-09-06 10:49:20

  CMON Játék, magáért beszél, kickstarteres nem az első már. Középkori Zombis játék, ork zombikkal, mi kell még? Független a többi Zombicide-tól de keverhető velük. Hatalmas a doboz elképesztő sok mini van benne és gyönyörűen kidolgozottak egytől eddig, hatalmas csempék amiket ha már végéig játszottuk az alap küldetéseket kedvünkre variálhatunk, ráadásul mind kétoldalú.
  Egy rakat fegyver és felszerelés és 10 küldetés jár hozzá egy kis storyval de a neten is letölthetőek már egyéni küldetések. Maximum 6-an játszhatunk vele alapból, de egyéni szabályokkal akár többen is, sőt akár egymás ellen vagy egymással versenyezve is játszhatunk. Bevállalósabbak egyedül is játszhatnak én pl. nem egy küldetést nyomtam le egymagamban több karakterrel játszva, olyan volt mint egy nagy bonyolult sakk játszma, az automatizált zombi irányítás miatt kiismerhető, de a random faktor miatt még sem válik unalmassá mivel a térképre kerülő zombik különböző fajtájúak és más tulajdonságokkal és képességekkel rendelkeznek. Sokszor újrajátszható, biztos vagyok benne hogy 1 évig el lehet vele lenni kiegészítők nélkül. Hát még ha valaki veszi a fáradtságot és kifesti a miniket azt hiszem jó sok ideig lesz mit csinálnia, annyira részletesek és annyira sokan vannak. :D Átlag 1 órás egy játék ha már lejátszottatok pár meccset és ismeritek a szabályokat, de az első pár játék garantáltan hosszabb lesz és akkor ezek még csak a bevezető játékok. Le a kalappal, remélem a kiegészítők is kijönnek magyarul, egy már van , a Nyughatatlan Gonosz, ami szintén felpezsdíti a játékot ha már oda vissza kijátszottátok, de mind mondtam ez nem 2 hónap lesz. :) Kiváló játék, vegyétek vigyétek.

  Ha valakit érdekel itt vannak a kiegészítők és alap játékok:

  Prison Outbreak

 • osztheimertamas1

  2019-09-02 09:23:03

  Igazi nagyágyú kooperatív társasjáték de kell hozzá egy jó csapat.

A Zombicide: Zöld horda társasjáték és kiegészítői (17)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Nicolas Raoult, Jean-Baptiste Lullien, Raphaël Guiton
 • Illusztrátor:  Thierry Masson, Nicolas Fructus, Mathieu Harlaut, Jérémy Masson
 • Kiadók:  Asmodee, Portal Games, Arclight, Delta Vision Publishing, Galápagos Jogos, Hobby World, Cool Mini Or Not, BoardM Factory, Asmodee China
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 10.5 cm
  • Súly: 3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 11 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: orosz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30.8 cm x 31.2 cm x 10.8 cm
  • Súly: 3 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
 • Korean edition
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Nyelv: portugál

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Zombicide: Zöld horda társasjátékhoz