Underground Panic
Underground Panic
Underground Panic
Videó beküldése

Underground Panic társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Underground Panic egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pontról pontra mozgás, a pakli építés, a str-05 semi-cooperative game, a játék végi bónuszok és a verseny...

Az Underground Panic egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pontról pontra mozgás, a pakli építés, a str-05 semi-cooperative game, a játék végi bónuszok és a verseny mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

Az Underground Panic egy igazán szórakoztató, emellett izgalmas családi társasjáték, amiben a játékosok célja, hogy végigvezessék az összes ürgét a járatokon, közben minél több pontot hozó terményt, de minél kevesebb sérülést gyűjtsenek össze, és végül mindenkit kiszabadítsanak, mielőtt elönti az ürgelyukakat a víz.
A játékosok együtt irányítják az ürgecsalád tagjait, a menekülésben érdemes összefogniuk, de mégis csak egyetlen győztes lesz a játék végén. A kaland akkor ér véget, amikor minden ürgének sikerül kijutni a föld alól.
A pofazacskókban összegyűlt élelem és a sérüléskártyák negatív hatásai együtt adják ki a játékosok végső pontszámát. Aki ebből a legtöbbet szerezte, az lesz a játék győztese.

Játékosok száma: 2-4 játékos
Játékidő: kb. 45-60 perc
Ajánlott életkor: 8 éves kortól

Forrás: Játéksziget
4 felhasználó és 11 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 4 990 Ft-tól
 • 15 ajánlat

Kategória: Gyűjthető tartozékok, Állat
Mechanizmus: Pontról pontra mozgás, Pakli építés, STR-05 Semi-Cooperative Game, Játék végi bónuszok, Verseny

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Underground Panic társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Underground Panicajtai.robert, III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Kelenföld)

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Kelenföld)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan csomagolásban.

0 érdeklődő


Underground Panicsomery

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kétszer játszott, kártyavédővel. A kártyavédő nem képzi a részét. Foxpost, Mpl csomagautomata, posta megoldható, vevő költségére.

0 érdeklődő


Underground Panicronaiheni, PILISCCSABA, Esztergon, Pilisvörösvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: PILISCCSABA, Esztergon, Pilisvörösvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kifogástalan állapotú játék

0 érdeklődő


Underground Panicluna19

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott. szuper állapotban , teljesen hibátlan és hiánytalan. Mi nem használjuk ki . Remek családi félkooperatív játék.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Underground Panic társasjáték videók (2)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Floranna

  2020-09-05 12:53:50

  A játékról már láttam videót, mielőtt megláttam a Tesco polcán leértékelve. Nagyon megfogott, a téma is és a grafika is.

  • Ürgéket mentünk ki a lakóhelyükről, mielőtt elöntené a víz. Maga a téma nagyon aranyos, és ehhez hasonlóval még nem találkoztam, így ez már alapból berántott.
  • A grafika nagyon el lett találva, az asztalképe nagyon szép. Minden kis ürgének a lakja részletgazdagon ki van dolgozva, tényleg a föld alatt érezhetjük magunkat.

  A játék különlegessége szerintem, hogy ez egy félkooperatív játék, ami eléggé érezhető is a játék közben. Végig az ürgéket mentjük [úgy,hogy sajátunk nincs, csak közös bábuk], és próbálunk közösen stratégiát kialakítani, miközben minden körünk végén gyűjtjük a pofazacsinkba a saját kis pontjainkat.

  Ezeket a pontokat nem látjuk, ez nem nyílt információ. Így mi nem is szoktunk foglalkozni azzal, kinek hány pontja van. Én ezt nagyon szeretem ebben a játékban, ez teszi nekem igazán családi játékká. Nyilván azon felül, hogy kooperálunk. A párom eléggé versengő típus, de ezzel a csavarral őt is be tudom rántani abba, hogy nem a pofizacsi a lényeg. :)

  Mi ezt egyelőre csak ketten játszottuk, többedik alkalommal már nekünk sem kellett a szabálykönyvet elővenni, így gördülékeny volt a játék. Alapvetően könnyed nagyon a játékmenet, de sok szimbólummal dolgozik, ezért kér a játék energiát az elején, hogy egy kicsit tanulmányozzuk ezeket a szabálykönyvben.

  Családi játék révén gyerekekkel is fogjuk majd játszani, de az biztos, hogy nem az elsők között lesz. Kell a játékban azért gondolkozni, és van benne egy olyan döntés, hogy mikortól és mennyit fordítunk inkább a "magán gyűjtögetésre".

  Szerintem egy különleges játék, nekünk biztosan a polcon marad. :)

 • Meteora

  2020-06-14 22:47:16

  A játékkal volt szerencsém még a megjelenés előtt egy játékesten játszani (akkor még Ürgefrász néven). Izgalmasan hangzott a koncepció: a játékban ürgéket kell menekítenünk az egyre közelebb hömpölygő víz elől. Oké, akkor ez egy valamilyen versenyjáték. Igen ám, de nem teljesen az! Senkinek sincs dedikált ürgéje, azaz bárki irányíthat fordulónként más figurát, és itt máris találkozhatunk egy kooperatív jelleggel. A végén viszont mégis az nyer, aki a nagy menekülés közben a legtöbb pontot gyűjti – mert erre is van lehetőségünk, a győzelemhez pedig kell is!


  Egy békésen tévéző ürgecsalád játékosszámmal megegyező tagjait irányítjuk tehát, különböző színű és jelzésű kártyák segítségével tudunk a következő járatba sietni és a köreink végén a pofazacskóinkba menekíteni pár makkot vagy bogyót, amelyek pontokat fognak majd érni. A járatok között más és más „vámot” kell fizetnünk, ez a leggyakrabban bizonyos színeket jelent, de néha a lapok típusát (levél, dió, toboz) kéri el a játék tőlünk. Igen könnyen megeshet, hogy nem tudunk minden ürgét időben kimenteni (lapok hiányában, amely pl. abból is fakadhat, hogy az előző köreinkben inkább elraktároztuk pontok reményében), ilyenkor a játék minden játékost megbüntet: negatív pontot is érő sérüléskártyát kell mindenkinek húznia, mert a hátramaradt ürgé/ke/t a víz automatikusan tovább sodorja. Azaz a játszma közbeni folyamatos kommunikáció szinte követelmény, fontos, hogy megbeszéljük, hogy ki melyik ürgét tudja tovább vinni a kijárat felé. Ugyanakkor a pofazacskózás már mindenki saját (titkos) döntése és ennek értelmében pontja is lesz. A menekülés közben bónuszlapkákat is szerezhetünk, amelyeket később (vagy a pontozásnál) fel is tudunk használni.

  A játékidő tekintetében mindennel együtt legalább 1 órával érdemes számolni, persze ez függ a játékosszámtól is. Az illusztráció szerintem kimagasló, a játéktáblán vicces, elrejtett dolgokat találhatunk, de például mindegyik helyiség másképpen néz ki, egyik jobb, mint a másik! Egy inzertet elbírt volna a kiadás, egyedül ezt a negatívumot tudom felhozni a kivitelezéssel kapcsolatban. Páros játékként is élvezetes, de igazán 3 vagy 4 fővel lesz kiváló. Több a mozgási, tervezési lehetőség, és azért 4 ürgével menekülni a víz elől mégiscsak hangulatosabb. :)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Pierrot
 • Illusztrátor:  Zoltán Nagy
 • Kiadók:  Piatnik
 • Elérhető nyelvek:  cseh, magyar, lengyel, szlovák

Kiadások

 • Czech/Hungarian/Polish/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Underground Panic társasjátékhoz