Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Keksz, egy üvegnyi lábköröm és egy pisztoly – Nálunk ilyen a Top 10

Hogy mi a közös a címben olvasható felsorolásban? Ha szüleink szobájában találnánk egy dobozt, ehhez hasonló dolgokat tartalmazna, ha a legkínosabb dolgokat keresnénk. Na de melyiken hökkennétek meg jobban? Hogyan állítanátok sorrendbe ezeket a dolgokat kínosságuk szerint?

A Top 10 című játékban ez lesz a feladatotok. Közösen kell a játékmestert rávezetnetek a válaszaitok kínossági, unalmassági, hízelgőségi, menőségi, stb. sorrendjére.

„Inkább WC papírt ennék, mint fűrészport”

A játékmenet egyszerű:

A játékmester mindenkinek oszt egy számkártyát, húz öt témakártyát, majd a tábla unikornis zónájára tesz a játékosok számával megegyező jelölő korongot.

Ez után a játékmester egy kártyáról felolvas egy témát, amire mindannyian kitaláltok egy választ a számkártyátoknak megfelelő intenzitással. Legyetek kreatívak!

A játékmesternek a válaszok alapján növekvő sorrendbe kell raknia a játékosokat, akik megfordítják a számkártyákat. Ha a kártyák növekvő sorrendben vannak, akkor a feladatot teljesítettétek. Azonban, ha egy számkártya értéke kisebb, mint az előtte felfordított lap, akkor egy zsetont tegyetek át az „unikornis zónából” a „kaksi zónába”.

Ha az 5. kör végére egyetlen zseton is az unikornis zónában marad, nyertetek. Viszont a csapat azonnal elveszti a játékot, ha az összes zseton a kaksi zónába kerül.

„Rozsomákra vagy Drakulára bíznám a gyerekem…?”

A Top 10 vérbeli partijáték: egyszerű szabályokkal, pörgős játékmenettel, és nagy röhögésekkel. A témakártyák az élet különböző, hétköznapi és abszurd helyzeteit mutatják be: a sírfeliratokon át a horoszkópoktól, egészen a mikulás manóinak tett ajándékjavaslatokig. A doboz 500 témát tartalmaz, úgyhogy az újrajátszhatósággal nem lesz probléma.

A legtöbb témára szóban vagy hanggal kell válaszolni, de van pár szituációs feladat is. Akik tartanak attól, hogy produkálják magukat, azoknak javasoljuk, hogy egy pohár sör vagy bor társaságában kezdjenek neki.

A játéktábla valójában egy mini playmat, amire a témakártyákat tehetjük, a jelölőkorongok praktikus műanyag zsetonok, a számkártyák bár hamar kopnak, műanyagból vannak. Szerencsés anyagválasztás, mert, ha egy laza parti közben kiborul egy-két pohár, akkor sem kell félteni az alkatrészeket.

"Az én appom azt csinálná, hogy amikor megnyitom, bezárja magát."

Bár négy főtől játszható, öt főig nem túl nagy kihívás, nyolc-kilenc játékossal pedig valódi káosz a játék. Mi leginkább hat főtől szeretjük játszani.

A Top 10 a kreatív válaszoktól és a nagyobb csapatoktól válik szórakoztatóvá, de nyugodtan vegyétek elő akkor is, ha négyen vagytok.

A(z) Top 10 társasjátékot a Reflexshop biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- ARduel

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Máj

Kib@szodt dilemma - Kínos szituk, elcseszett döntések

Ismertető | 2024.05.29. 14:00:00

Te bevállalnád, hogy ..., de...?

25Máj

Unmatched Kalandok: Titokzatos történetek - Az első kooperatív Unmatched👽🐜

Ismertető | 2024.05.25. 14:00:00

Megérkezett az Unmatched család legújabb, első kooperatív tagja, ahol csak együtt állíthatjuk meg a XX. század gonoszait!


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Top 10