Kép forrása: wmn.hu

Nincs karácsony társas nélkül: 8 játékot ajánlunk [wmn.hu]

Beszélgetős, gondolkozós, pörgős és vicces szórakozás mindenkinek!

Különböző tematikájú, mechanizmusú és műfajú játékokat válogattam össze arra a napra, és erre a listára, hogy minél többféle ember megtalálhassa a számításait.

1. Amivel alaposan megismeritek egymást: Jó tudni!

Kezdem azzal a kommunikációs játékkal, amivel mi is bedurrantottuk a társasdélutánt. A Jó tudni! nagyon egyszerű, de legalább annyira nagyszerű: a játékosoknak egy-egy számmal kell válaszolniuk a feltett kérdésre, majd úgy kell emelkedő sorrendbe tenniük őket, hogy nem tudják, a másik mennyit írt a lapkájára. A pakliban vannak mélyebb és mókásabb kérdések is, ennek köszönhetően tudtam meg például, hogy a kollégáim hány napot töltenének el egy luxusszigeten, hány óra alvással tudnák kipihenni magukat, és azt is, hogy szerintük hány M&M’s drazsét tudnának a szájukba tömni.

Igazán könnyed partijáték, ami során érdekes beszélgetések alakulnak ki. Nagy előnye, hogy jobban meg lehet ismerni a másikat, és mivel együtt teljesítünk jól vagy gyengébben, teljesen konfliktusmenetes szórakozást nyújt. Négy–nyolc játékosnak 8 éves kortól ajánlott, családdal vagy barátokkal is szuper élmény.

2. Amin sírva röhögtök: Top 10

Ebben a játékban az egymásra hangolódás és a kreativitás van a főszerepben, ugyanis képtelen ötletek és nonszensz helyzetek tízes listáját kell kialakítanotok közösen. Először is mindenki kap egy számot 1–10-ig, majd kártyákat húzunk, amiken különböző helyzetek, kérdések vannak, és a két véglet, ami között a saját válaszunkat kell megadnunk az általunk húzott szám alapján. Mondok egy példát, így szól a feladat: „Mit tennél, ha egy napra láthatatlan lennél?” A teljesen érthetőtől a legnagyobb őrültségig kell megadni a válaszokat, akinél tehát az egyes szám van, a lehető legkézenfekvőbb választ adja, akinél a tízes, az valami elvetemült dolgot talál ki, a köztes számokkal rendelkező játékosok pedig igyekeznek belőni a saját válaszukat a kettő közé valahova.

Mindenki csak a saját számát ismeri, annak a játékosnak pedig, aki a kérdést felolvasta, fel kell állítania a válaszokból a helyes, növekvő sorrendet. Fontos: pontos számot nem kell mondani, csak azt kell kitalálni, hogyan következnek egymás után az elhangzott vagy eljátszott válaszok. Nagyon vicces, kooperatív, igazi partijáték a Top 10, amiben mindenki kiélheti a benne rejlő színészt és kreatív állatot. Négy–kilenc főnek 14 éves kor felett ajánlott.

3. Amiben közösen nyomoztok: Mysterium Park

A kooperatív vonalon maradva következik a Mysterium Park, egy igazi elvarázsolt kaland, amiben médiumok vagytok, akik azután nyomoznak, hogy ki ölhette meg a cirkusz pár éve eltűnt igazgatóját. Ebben maga a halott lesz segítségetekre, a szellem látomások formájában kommunikál a médiumokkal, így próbálja rávezetni őket arra, ki és hol tette el láb alól.

Mysterium Park a nagy sikerű Mysterium társasjáték kompaktabb és rövidebb változata, de az alapkoncepció ugyanaz: egy játékos alakítja a szellemet, aki gyönyörűen megrajzolt – a Dixit játékban lévőkhöz hasonló – kártyák segítségével vezeti rá a médiumokat, hogy ki a tettes, és mi a helyszín. Egy igazán szemkápráztató játék, ami fejleszti az asszociációs készséget, miközben összekovácsolja a játékosokat, akik megtanulnak kicsit a másik fejével is gondolkodni. Kettő–hat személynek 10 éves kortól ajánlott.

[Cikk folytatása]

Nincs karácsony társas nélkül: 8 játékot ajánlunk

Fantasztikus élmény volt, hogy ki tudtunk szakadni az év végi hajtásból néhány órára, és csak egymásra, illetve a játékra koncentrálhattunk. Ehhez persze az is kellett, hogy remek társasokkal játsszunk. Különböző tematikájú, mechanizmusú és műfajú játékokat válogattam össze arra a napra, és erre a listára, hogy minél többféle ember megtalálhassa a számításait.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.wmn.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

26Júl

Vírus [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.26. 14:00:00

A barátaink tanították meg nekünk a Vírus című kártyajátékot, amikor legutóbb náluk voltunk. Megmondom őszintén, doboz alapján én biztosan nem vettem volna meg, de annyira mondták, hogy higgyük el, ez egy nagyon szórakoztató, és vicces játék...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Top 10
  • Akropolis
  • Jó tudni!
  • Stranger Things (magyar kiadás)
  • Nottingham bírája 2. kiadás
  • Hívatlan haverok
  • Mysterium Park
  • Stupor!