Kép forrása: wmn.hu

Nincs karácsony társas nélkül: 8 játékot ajánlunk [wmn.hu]

Beszélgetős, gondolkozós, pörgős és vicces szórakozás mindenkinek!

Különböző tematikájú, mechanizmusú és műfajú játékokat válogattam össze arra a napra, és erre a listára, hogy minél többféle ember megtalálhassa a számításait.

1. Amivel alaposan megismeritek egymást: Jó tudni!

Kezdem azzal a kommunikációs játékkal, amivel mi is bedurrantottuk a társasdélutánt. A Jó tudni! nagyon egyszerű, de legalább annyira nagyszerű: a játékosoknak egy-egy számmal kell válaszolniuk a feltett kérdésre, majd úgy kell emelkedő sorrendbe tenniük őket, hogy nem tudják, a másik mennyit írt a lapkájára. A pakliban vannak mélyebb és mókásabb kérdések is, ennek köszönhetően tudtam meg például, hogy a kollégáim hány napot töltenének el egy luxusszigeten, hány óra alvással tudnák kipihenni magukat, és azt is, hogy szerintük hány M&M’s drazsét tudnának a szájukba tömni.

Igazán könnyed partijáték, ami során érdekes beszélgetések alakulnak ki. Nagy előnye, hogy jobban meg lehet ismerni a másikat, és mivel együtt teljesítünk jól vagy gyengébben, teljesen konfliktusmenetes szórakozást nyújt. Négy–nyolc játékosnak 8 éves kortól ajánlott, családdal vagy barátokkal is szuper élmény.

2. Amin sírva röhögtök: Top 10

Ebben a játékban az egymásra hangolódás és a kreativitás van a főszerepben, ugyanis képtelen ötletek és nonszensz helyzetek tízes listáját kell kialakítanotok közösen. Először is mindenki kap egy számot 1–10-ig, majd kártyákat húzunk, amiken különböző helyzetek, kérdések vannak, és a két véglet, ami között a saját válaszunkat kell megadnunk az általunk húzott szám alapján. Mondok egy példát, így szól a feladat: „Mit tennél, ha egy napra láthatatlan lennél?” A teljesen érthetőtől a legnagyobb őrültségig kell megadni a válaszokat, akinél tehát az egyes szám van, a lehető legkézenfekvőbb választ adja, akinél a tízes, az valami elvetemült dolgot talál ki, a köztes számokkal rendelkező játékosok pedig igyekeznek belőni a saját válaszukat a kettő közé valahova.

Mindenki csak a saját számát ismeri, annak a játékosnak pedig, aki a kérdést felolvasta, fel kell állítania a válaszokból a helyes, növekvő sorrendet. Fontos: pontos számot nem kell mondani, csak azt kell kitalálni, hogyan következnek egymás után az elhangzott vagy eljátszott válaszok. Nagyon vicces, kooperatív, igazi partijáték a Top 10, amiben mindenki kiélheti a benne rejlő színészt és kreatív állatot. Négy–kilenc főnek 14 éves kor felett ajánlott.

3. Amiben közösen nyomoztok: Mysterium Park

A kooperatív vonalon maradva következik a Mysterium Park, egy igazi elvarázsolt kaland, amiben médiumok vagytok, akik azután nyomoznak, hogy ki ölhette meg a cirkusz pár éve eltűnt igazgatóját. Ebben maga a halott lesz segítségetekre, a szellem látomások formájában kommunikál a médiumokkal, így próbálja rávezetni őket arra, ki és hol tette el láb alól.

Mysterium Park a nagy sikerű Mysterium társasjáték kompaktabb és rövidebb változata, de az alapkoncepció ugyanaz: egy játékos alakítja a szellemet, aki gyönyörűen megrajzolt – a Dixit játékban lévőkhöz hasonló – kártyák segítségével vezeti rá a médiumokat, hogy ki a tettes, és mi a helyszín. Egy igazán szemkápráztató játék, ami fejleszti az asszociációs készséget, miközben összekovácsolja a játékosokat, akik megtanulnak kicsit a másik fejével is gondolkodni. Kettő–hat személynek 10 éves kortól ajánlott.

[Cikk folytatása]

Nincs karácsony társas nélkül: 8 játékot ajánlunk

Fantasztikus élmény volt, hogy ki tudtunk szakadni az év végi hajtásból néhány órára, és csak egymásra, illetve a játékra koncentrálhattunk. Ehhez persze az is kellett, hogy remek társasokkal játsszunk. Különböző tematikájú, mechanizmusú és műfajú játékokat válogattam össze arra a napra, és erre a listára, hogy minél többféle ember megtalálhassa a számításait.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.wmn.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Ápr

Végre itt egy játék, ami csavar egyet a kártyajátékok működésén [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.22. 19:34:00

A Sárkányok völgye (The Vale of Eternity) nemcsak gyönyörű, érdekes játékmenetbeli megoldásai egyedivé és izgalmassá teszik mind a kezdők, mind a kártyajátékokban tapasztaltak számára.

15Ápr

A legjobb cicás társasjátékok, amiket nem csak a témájuk miatt lehet szeretni [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.04.15. 20:40:00

Macskával ugye mindent el lehet adni, de a cuki dizájn önmagában nem elég. Ezeknél a társasoknál szerencsére élvezetes játékmenet is társul mellé.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Top 10
  • Akropolis
  • Jó tudni!
  • Mysterium Park
  • Nottingham bírája 2. kiadás
  • Hívatlan haverok
  • Stupor!
  • Stranger Things (magyar kiadás)