Tiwanaku
Tiwanaku
Videó beküldése

Tiwanaku társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Tiwanaku egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a rács mozgás és a deduction mechanizmusokra.

A Tiwanaku egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a rács mozgás és a deduction mechanizmusokra.

Angol leírás

It is said that Wiraqocha created the sun and the pre-Columbian tribes of the Andes. Under his leadership, those who will train the mighty Inca people came out of their caves to discover new horizons in order to subsist and grow in harmony with nature. They venerated Pachamama, Mother Earth, the basis of all living things, plants and minerals, on earth and under the earth.

In Tiwanaku, first announced as Pachamama, you lead your tribe into unknown territory in search of new lands to cultivate. Your goal: To explore regions and draw outlines to develop cultures according to the customs and legacies of Pachamama. If you honor Her by respecting the great principles of diversity and complementarity, Nature will reward you; otherwise, you will suffer his wrath. In this race, risk-taking, deduction, intuition, and a good sense of timing should allow you to get through.

Each scenario disc indicates a unique arrangement of terrain tiles and crop tiles. Terrain tiles are in regions of 1-5 spaces, and a region of one color does not touch a region of the same color, even diagonally. Crop tokens have a value of 1-5, and each value has a different size/color (level 1 is brown, level 2 is green, etc.). A size 1 region will contain a value 1 crop token, a size 2 region will contain crop tokens of value 1 and 2, and only a size 5 region will contain crop tokens of each value. Two identical crop values can never be adjacent, even diagonally.

On a turn, take either an explore action or a divine action: At the end of an explore or divine action, you can hand in 1-5 offering cubes for 0-10 points. You can hold at most one offering of each color.

When the final terrain tile is placed on the game board, the end of the game is triggered. Starting with this player, each player in turn can take a single divine action or pass. If you pass, you take no further actions. If you divine, you gain points and an offering cube like normal, or you lose points and must pass. Keep taking turns around the table until everyone has passed, then make a final offering, then see who has the most points.

5 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 18 000 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Felfedező, Következtető
Mechanizmus: Moduláris tábla, Rács mozgás, Deduction

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Tiwanaku társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Mazsi80

  2023-03-18 22:04:59

  A mezőre nem emlékszem pontosan, csak játék közben 1-esre tippeltünk, mivel abból a területlapkából már nem volt lerakható, és körülötte üres mezők vagy más típusú területek voltak, de a korong 2-est adott megfejtésnek. Ezután végigmentem a korongon, és szépen sorban lepakoltam mindent, amit mutatott, és így derült ki az elírás. Utána még leellenőriztem így pár korongot (B-E és 1-5), hogy ne játék közben jöjjön elő a probléma, azaz lepakoltam minden lapkát oda, ahova mutatta, megszámoltam őket, és azokban nem volt hiba.

 • batik.balazs

  2023-03-18 21:36:42

  Mi lejátszottuk az "A" játékot, de nem tapasztaltunk semmi problémát... 🤔

  Megnézem majd a korongot, lehet, nyomdahiba?

  ---

  Szerk.: Igazad van. Úgy látom, a jobb alsó sarokban kerülő mező "szabálytalan". Szerintem 5 fű és 8 hegy a helyes módosítás, de lehet a hiba miatt, több variáció is lehet. Holnap jobban megnézem, a korong alapján lepakolom a mezőket. Kérlek írj te is ha előbb megnézed! Köszi!

 • Mazsi80

  2023-03-18 19:27:28

  Megvolt az első próbajáték, és nagyon élveztük. Végtelenül egyszerű, de jól átmozgatja az agyat. Viszont rögtön bele is futottunk egy hibás tárcsába. Az 'A' jelűt próbáltuk, 5x5-ös, és a setupnál rosszul van megadva a területlapkák száma. A sárga és kék lapkák stimmelnek, viszont a barnából 5, a zöldből 7 kell (és nem 6-6, ahogy a tárcsa írja).

  Talán jó ötlet, hogy aki hasonlóval találkozik, az megírja itt kommentben, így tudunk egymásnak segíteni.

 • laptopzsol

  2023-03-13 17:50:39

  Most már a polcon van, meg vettük a fúl verziót, imádom a fa elemeket és a király inzertet . A KMO-ban össze futottunk a Zolival és nyitáskor egyből ezzel kezdtünk. A profi játékmester, Zoltán nagyon kedves leánya volt. A játék azonnal beszippant. Nem túl bonyolult szabály , de a rengeteg lehetőség főleg az elején mikor még matekkal nehéz kiszámolni mit hol találsz, egyszerűen zseniális. Lehet egy kicsit gonoszkodni is ha sikerül valakit körbe zárni és amig nem megyünk arrébb addig az a bábuja nem mozdul. Furcsa mód nem mindenki a saját gesztenyét akart kikaparni, előfordult hogy egy kis vitával de közösen számoltuk, milyen szám lehet ott. Nekünk mindenképp bejött. Haza érve azonnal játszottunk, még egyet.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Olivier Grégoire
 • Illusztrátor:  Raphaël Samakh
 • Kiadók:  Sit Down!
 • Elérhető nyelvek:  angol, német

Alternatív nevei


Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • German retail edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
  • Súly: 1.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Tiwanaku társasjátékhoz