Ticket to Ride: New York
Ticket to Ride: New York
Ticket to Ride: New York
Ticket to Ride: New York
Videó beküldése

Ticket to Ride: New York társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Ticket to Ride: New York egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 - 15 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás és az útépítés mechanizmusokra. Hová lesz a fuvar? A...

A Ticket to Ride: New York egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 - 15 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás és az útépítés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hová lesz a fuvar?

A Ticket to Ride villámverziója New York szívébe kalauzol el, ahol a kb. 15 perces játékmenetben taxikkal vehetitek be a várost!
Manhattan térképén kell majd eligazodnotok, és a legjobb stratégiát megtalálni a kezdőlapok nyújtotta lehetőségek alapján, hogy a legtöbb pontot szerezzétek a játék végére.
Ajánlott mindenkinek, aki szereti a Ticket to Ride játékokat, de éppen csak valami pörgősre van ideje vagy alapvetően is a gyorsabb köröket kedveli!

A Ticket to Ride: New Yorkönállóan játszható alapjáték,kis dobozos kiszerelésben érkezik, hogy bárhová magaddal vihesd egy gyors játékra a barátaiddal!

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
9 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 6 630 Ft-tól
  • 9 ajánlat

Kategória: Vonatok
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Útépítés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (1)

Ticket to Ride: New York társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • robsteady

    2021-04-09 10:56:11

    Nem értem a TTR életérzést. Végtelenül egyszerű játék az őt körülvevő hype ellenére. Drága is ahhoz képest. Vegyetek inkább Át a sivatagon-t, Blue Lagoon-t, azok sokkal, de sokkal jobb játékok. Nincs szerencsefaktor bennük, színesebbek is. Annyi előnye ennek, hogy rövid. Kevesebbet szenvedek. Repetítív is nagyon. Játszottam asszem 5 partit, elég is volt egy életre. Magamtól biztos nem ülök le mellé.

    Minősítésem: (lehetséges öt pontból ( > vagy < ) a két jellemző véglet szerinti minősítés. Amelyikhez közelebb áll a < azaz "nagyobb" jel, annak javára és a nagyobb vagy kisebb jelölők mértékében jellemző tulajdonságot látsz)

    Gyenge kivitelezésű ><<<< Minőségi komponensek
    Absztrakt >>><< Tematizált
    Könnyed szórakozás >>>>> Komolyabb játék
    Lineáris játékmenet >>>>> Rejtett mélységek
    Kötött, jól definiált szabályok >>>>> Szabad szabályértelmezés
    Szerencsefaktor >>>>< Észjáték
    Aktív játékosszerep >>><< Passzív játékosszerep
    Rövid játékidő >>>>> Hosszú játékidő

  • Robby

    2021-01-22 13:29:59

    Nagyon jó kis játék, ár érték arányban szuper. Van benne inzert ami külön piros pont, mert mostanában sok játékból kimarad. Találtam benne plusz műanyag alkatrészeket (minden autóból plusz 2, de remélem nem azért mert törik), pontozótömböt és ceruzát is, ami szerintem tök jö, de ezek nélkül sem bonyulult az eredmány kiértékelése. A játék is szuper, kis helyet igényel, gyorsan lemegy egy parti. Ketten is jól működik (de akkor a dupla utakat csak szimplán lehet használni), hárman a legjobb, de négyen is elmegy, de akkor azért nagy lesz a zsúfoltság és az újratervezés (óvatosan kell küldetéskártyát választani). Mindent egybevéve egy nagyon szuper játék amit csak ajánlani tudok, főleg a családi, kikapcsolódós és egy hosszabb filler kategóriába. Nem sokszor láttam olyat, hogy egy játékon egyszerűsítenek és úgy adják ki és még jó is lesz.

  • karesz.buzas

    2020-12-28 17:24:33

    Nagyon bejövős. :D Hozza a TtR hangulatot, de sokkal-sokkal rövidebb és ez a hossz jobban is illik egy ilyen családi játékhoz. 2-en is és 4-en is játszottuk és szerintem nagyon jól működik minden játékos számmal. 4-en már nagyon zsúfolt lesz a tábla, és sokkal könnyebben lesznek minusz pontosak a cél kártyák, mert a kevés hely miatt könnyű elzárni egy-egy állomást, de ettől függetlenül nagyon ajánlom mindenkinek. Nem bántam meg, hogy megvettem, nekem jobban tetszik mint a nagy tesója. És a feleségemnek is tetszett. :)

  • Marcike

    2020-10-23 10:37:35

    Személy szerint nekem ez a "kis" változat sokkal jobban tetszik, mint a nagy, teljes asztalt igénylő változat(ok). Egyrészt sokkal-sokkal rövidebb, így jut idő visszavágóra, vagy akár más játékokra is, ami nagy érték, ha az embernek már van egy Kallaxnyi játéka :-)

    Másrészt, ahogy Te is írtad, ez tényleg jól működik két játékossal is, ami az eredeti verziónak egyáltalán nem állt jól. Egyetértek, ez tipikusan "duel" jellegű, két fős játék, hiába lehet akár négyen is játszani.

    Harmadrészt sokkal szerényebb a játékkészlet, ami miatt számomra egyáltalán nem lesz szegényes a játék. A kevesebb itt pont elég. Nagyon jól működik, hangulatos és gyors.

    Negyedízben pedig szerintem egy nagyon jó eszköz arra, hogy olyanokat is az asztalhoz ültessünk, akik alapvetően nem társasjátékosok. Szülőket/nagyszülőket, akik a Gazdálkodj okosan-t ismerik társasjáték címén és a barátokat, akiknek a Monopoly és a Rizikó A társasjáték - így, nagy a-val. Illetve még kamaszok érdeklődésének felébresztésére is ideális eszköz lehet, mert gyors, könnyed, menő.

    Az inzert valóban nagyon korrekt, szeretem, amikor egy kiadó és a tervezők ennyi gondot fordítanak arra, hogy a termék rendezett és gusztusos legyen, a doboztető leemelése után is. A dizájn szép és modern, a grafika hangulatos. Az egyetlen "rosszpont" nálam a műanyag taxifigurákhoz kapcsolódik... Kár, hogy nem fából, vagy bambuszból készültek, ezek az üreges fröccsöntött figurák nem a kedvenceim.

    Ha belegondolok, nálunk ritkán kerül elő ez a játék, de nem azért, mert nem kedveljük. Sokkal inkább azért, mert van nála jobb fillerünk is (lásd Jaipur, KocKanári). Ugyanakkor az egy hatalmas erénye, hogy a "nagy" Ticket 2 Ride érzést hozza ebben a kis, kompakt dobozban. Ezért hatalmas pirospontot érdemel. Könnyed, friss és üdítő, mint egy jó rozéfröccs nyáron, a kiülős teraszon. Nem fogsz tőle berúgni (eltelni), de kellemesen fel fog frissíteni. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

  • Alleira

    2020-10-19 09:32:28

    Már nagyon vártam egy átfogó vélemènyt erről a játékról. Győri Zoli bemutató videója már elgondolkodtatott, hogy lehet ez a nekünk való Ticket to Ride.

    Az Európát próbáltam, de nekem túl hosszú egy ilyen könnyed játéknak, akkor már valami bonyolultabb szokott előkerülni, ha több az időnk. Köszi, nekem sokat segített a kommented a döntésben.

  • Dorothi

    2020-10-18 21:47:17

    2-4 fős játék, mi 2 fővel teszteltük (szerintem ez tipikus 2 fős játék), az átlagos játékidő kb. 15-20 perc. Doboz tartalma: 1 játékos tábla New York térképpel, 60 db műanyag taxi (15 db minden színből), 44 db járműkártya, 18 db célkártya, játékszabály, pontozófüzet. Külön kiemelem az insertet, mert itt ez nagyon patent, mindennek megvan a pontos helye és védőzve is elférnek a kártyák + kreatív ötletnek tartom a szabályt is, mert elsőre úgy néz ki, mintha egy valódi New York térképet tartanál a kezedben, a fedőlapja nagyon arra hajaz. :)

    Ez egy gyorsabb változata a Ticket to Ride sorozatnak, a másik ami megvan, az a TTR Európa, azt is szeretem, de ha nincs annyi szabadidő, ez kerül le a kettő közül a polcról. :) New Yorkban járunk, ahol híres tereket, látnivalókat, negyedeket kell elérned, különböző útvonalak összekötésével. Annyiban tetszik ez jobban, mint az Európa, hogy sokkal letisztultabb a design, szebb a színvilága, nagyon modern és itt nem vonatokat pakolgatunk le, hanem kis taxis kocsikat, marha menő.

    Ez nálam egy tipikus családi játék, gyorsan tanulható és tanítható társas. Bátran ajánlom azoknak, akiknek bejön ez az útvonal építős vonal, szeret utazni és kedveli a letisztult, modern designt. Aki teheti, próbálja ki bátran, mert biztos vagyok benne, hogy ha gyors és könnyed játékot kerestek, ez igazi alapdarabja lehet bármely társas gyűjteménynek. :)

A Ticket to Ride: New York társasjáték és kiegészítői (1)

  • Tåg till Rydberg (fan expedition for Ticket to Ride) társasjáték Kiegészítő

    Tåg till Rydberg ("Train to Rydberg") is a fan expansion for the small box Ticket to Ride games (e.g. New York, London, San Francisco). Tåg till Rydberg is a joint celebration of the brilliant Alan R. MOON designed board game series, and a lot of fantastic fiction that has made its mark on us over the years. All the stations in Tåg till Rydberg (except...

    • Játékidő: 20 perc
    • Min. játékidő: 15 perc
    • Max. játékidő: 20 perc
    • Max. játékosszám: 4
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 7+ éves

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  10 - 15 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Alan R. Moon
  • Illusztrátor:  Alan R. Moon, Julien Delval, Cyrille Daujean
  • Kiadók:  Days of Wonder, Hobby Japan, Edge Entertainment, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Galápagos Jogos, Asterion Press, ADC Blackfire Entertainment, Siam Board Games, Games Unplugged LLC
  • Elérhető nyelvek:  cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, portugál, román, spanyol, svéd, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.3 cm
  • English edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.3 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: német
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: olasz
  • Nordic edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: dán
    • Méretek: 23.3 cm x 23.3 cm x 5 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.3 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
  • Thai edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: thai
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.3 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Dutch edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 23 cm x 23 cm x 4.7 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 23.2 cm x 23.2 cm x 4.8 cm
  • Spanish edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.3 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 23.2 cm x 23.2 cm x 4.8 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Romanian/Japanese edition
    • Nyelv: japán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ticket to Ride: New York társasjátékhoz