The Castles of Burgundy (2019)
The Castles of Burgundy (2019)
The Castles of Burgundy (2019)
The Castles of Burgundy (2019)
Videó beküldése

The Castles of Burgundy (2019) társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A The Castles of Burgundy (2019) egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a szövetségek, a kockadobás és a solitaire mechanizmusokra. A...

A The Castles of Burgundy (2019) egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a szövetségek, a kockadobás és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A középkori Franciaországban járunk, Burgundiában. A játékosok nemeseket alakítanak akik saját kis uradalmukat igazgatják legjobb tudásuk szerint. Településeket alapítanak, kastélyokat építenek, kereskednek, ezüstbányákat nyitnak, és az utazóktól információkat gyűjtenek. Tapasztalt játékosoknak számára külön szabályt is tartalmaz a játék.

A 2019-es kiadás dobozában 11 kiegészítő is helyett kapott; ezek közül 10 már korábban elérhető volt különböző promóciók részeként, 1 pedig kifejezetten ezen kiadás kedvéért született.

Szabálykönyv (a korábbi kiadás alapján)

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 15 000 Ft-tól
 • 7 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Középkori, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Szövetségek, Kockadobás, Solitaire, Játék végi bónuszok, Worker Placement with Dice Workers, SET-03 Grid Coverage

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

The Castles of Burgundy (2019) társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

The Castles of Burgundy (2019)BrandyAndi, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Hiánytalan, hibátlan. A doboz egy pici helyen benyomódott, egyébként polckopás sincs rajta.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

The Castles of Burgundy (2019) társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Syl

  2022-11-26 10:37:47

  Türelem! Tényleg borzasztóan aprók a számok a lapkákon, de idővel meg lehet tanulni, melyik ikon mit tud, onnantól meg élvezetes lesz. Nálam konkrétan megunhatatlan, addiktív lett a játék. A rondasága ellenére. :)

 • molnarti

  2022-11-25 15:22:35

  Nagy várakozással szereztem be a társast, rengeteg jót hallottam a 2019-es verzióról. A játékszabályt már előre megtanultam a szabálymagyarázó videókból, így azt hittem, csak kibontjuk, és már játszunk is. Na, nem így alakult: gyakorlatilag a játék fele azzal ment el, hogy a mütyür kis lapkákon látható icipici, homályos képeket (főleg a sárgákat) próbáltuk memorizálni, majd a játékszabályt oda-vissza lapozgatva megtalálni azok jelentését. Az "Ez a lapka most mit is tud?" kérdés kb. 25x hangzott el, amire őrült szabálylapozgatás után kaptunk csak választ, és ez nagyon megtörte, lelassította a flow-t.

  És igen, csúnya. Főleg a főtábla háttere zavaró, a sok össze-vissza színekkel, a játék végére az ember vizuálisan fárad el tőle.

  Euros típusú játékosként ugyanakkor érzem, hogy ez egy jó játék lesz, és kis szünet után újra fogom próbálni, ezúttal úgy, hogy megtanulom az összes lapka jelentését, hogy végre az összefüggésekre is tudjunk koncentrálni.

  Karácsonyi (ajándék) családi játéknak a fentiek miatt nem ajánlom, mert a lapkatanulás nélkül nem fogja azt az érzést adni, hogy kicsomagoljuk, nekilátunk és örömmel szórakozunk 😃

 • molnarti

  2022-11-21 17:36:34

  A 2019-es verzió magyar szabálya itt (az eredeti formátumban):

  https://boardgamegeek.com/filepage/213411/rules-castles-burgundy-hungarian-unofficial

 • nedudki74

  2022-10-13 10:39:36

  Nagyon jó játék, nagyon szeretek vele játszani. Sokkal bonyolultabbnak hittem, alapvetően könnyen tanulható, szórakoztató játék. Előre is lehet és kell benne tervezni, de mivel folyamatosan változik is a helyzet (elviszik előled a kinézett lapkákat), mindig változtatni kell az elképzeléseken. A kockadobásban jelentkező szerencse nagyban kicselezhető, főleg a segedekkel és a középről vásárolható lapkákkal. Megvan benne a lapkapakolós játékok relaxálós hatása is. Ketten nem túl hosszú, pörgős, sok gyors döntést kell hozni, nem fagyunk le benne. Egy negatívumot tudok mondani és ez a kinézete. Az új kiadás borítója nagyon szép, a lapkák is rendben vannak, da korábbi régies, kopottas megoldásait helyenként giccses elemek váltották fel. (A játékostáblán a lovag képe és kép kerete botrányos szerintem.) A sárga lapkák számait alig látom, nem igaz, hogy nem lehetett volna kissé nagyobb betűtipussal ráírni. De a játék szerintem remek, nagyon más minden parti. Attól is zseniális, hogy lehet agyalósabban, tervezgetve, de teljesen lazán is játszani. A témája persze kevésbé jön át. (Nem értem miért nem művelnek földet stb.)

 • MaRo

  2022-07-10 13:01:16

  Gumicukorbékának válaszoltak kommentben miszerint ezen a linken letöltheted:

  https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/the-castles-of-burgundy-2011

  A játékszabály résznél keresd. :)

 • julcsa0530

  2022-07-10 08:24:12

  Szia, megkaptad a magyar játékszabályt? Ha igen, én is megkaphatnám?

 • robsteady

  2021-10-11 01:06:06

  Szigorúnak éreztem előzetesen a véleményed. Aztán játszottam vele most. Innentől osztom a gondolataid.

  Szerintem Feldnek ennél jobb játékai is vannak. Itt nem találom meg azt a mások által hangoztatott eleganciát. Úgy érzem, inkább sodródás, mint élmény a játék. Ami nem azt jelenti, hogy nem értem, hanem azt, hogy nem érzem. Nagy nekem a lapkák általi kitettség ahhoz, hogy tervezni tudjak még két fővel is. Egy taktikai helyzetgyakorlat tematika híján. Oké, nem egy gémer játék, el kell fogadni így. Amúgy jó szórakozás (7-re értékelem egy BGG besorolás szerint), de ha megkérdik, melyik Feld játékot veszem elő szívesen meccselni, akkor az nekem még mindig a Trajan lesz. Könnyebb, gyorsabb, nem gémer élményre meg a Rialto.

 • gelupapa

  2021-07-29 11:21:40

  Összességében ez egy nagyon jó játék. Nem különösebben hosszú a szabálykönyv és könnyen tanítható is. Szerethető benne a kockalehelyezéses csavar, ráadásul a kockadobás ellenére nem mondható meghatározónak a szerencsefaktor. 2 fővel is teljesen jól működik valamint 4 fővel sem unalmas. Különösen jó, hogy ez a kiadás tartalmazza a kiegészítőket így mindenki maga eldöntheti hogy melyiket használja a játékok során. Van benne többféle tábla valamint 2v2 játékmód is. Viszonlyag zavaró, hogy a lapokon a szimbólumok nagyon-nagyon kicsik, ami ugyan tény hogy egy kis tüske, de a játék maga bőven kárpótol érte. Ajánlott mindenkinek aki nem csak a mélyebb vízben érzi jól magát viszont van némi jártassága a haladóbb stratégiai játékokban.

 • robsteady

  2021-04-13 13:58:24

  .

 • harnas1207

  2020-11-20 12:02:00

  Ez volt az a társasjáték, melynél tudatosúlt bennem, hogy a klasszikus családi euro játékokból már kinőttem. Előttem volt a régóta vadászott híres játék, láttam a sok tetszetős kiegészítőt, elismerően csettintettem a mechanizmusa előtt, majd 5 perc alatt kiismertem és borzalmasan untam a teljes játékot. Ezt megismételtük aznap este még kétszer és túladtunk a játékon.

  Ha kritikus szemmel nézem, akkor messze lekörözi a társait. Leginkább a kiadó miatt a Puerto Ricohoz tudom hasonlítani, de bármely klasszikus eurot ide vehetnék. A csempe gyűjtögetés, egymás beelőzése, a taktikázás számolgatás mind ötletes benne, és ránézésre végtelen az újrajátszhatóság. Ha pici kezdenéd megunni, akkor ott a tizen valahány kieg, és a rengeteg játékostábla. (Ebben a kiadásban megtalálható az összes kiadott kiegészítő) A kinézetéről pár szót: Mindenki negatívan ír róla, holott pl a fent említett Puerto Rico sem szebb nála semmivel. Nekünk semmi problémánk nem volt vele, maximum annyi, hogy a csempén látható képek nagyon kicsik.

  Saját véleményként megdöbbentő, hogy egy első ránézésre nagyon összetett játék mennyire könnyen kiismerhető. Kockadobástól nem kell tartani, lehet befolyásolni, de így is komoly jelentősége lesz a szerencsefaktornak. Stratégia első ránézésre nagyon sok van benne, de valójában nincs taktika, csak időrend. Mindenki 90%-ban ugyanazokat a csempéket fogja letenni, a különbség csak az lesz, hogy ki milyen sorrendben teszi ezt meg. A lapkák fontossági sorrendje nagyon hamar felismerhető és a kezdés hatalmas jelentősége is.

  Egyszóval a stílus kedvelőinek nagyon ajánlom, hiszen az egyik legjobb darab a műfajban. Akik viszont már komolyabb játékokhoz vannak szokva, azoknak egyáltalán nem.

 • thebarii

  2020-01-19 20:20:08

  https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/the-castles-of-burgundy-2011

 • gumicukorbeka

  2019-12-29 21:47:21

  Szükségem lenne a magyar játékszabályra. Tudnátok segíteni?

A The Castles of Burgundy (2019) társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Stefan Feld
 • Illusztrátor:  Claus Stephan, Antje Stephan
 • Kiadók:  alea, Ravensburger Spieleverlag GmbH, Hans im Glück Verlags-GmbH, REBEL.pl, Broadway Toys LTD, Lelekan
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, lengyel, portugál, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/French/German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22 cm x 31 cm x 7 cm
  • Súly: 1 kg
 • Chinese/English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • Multilingual edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22 cm x 31.1 cm x 6.8 cm
  • Súly: 2 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) The Castles of Burgundy (2019) társasjátékhoz