Kép forrása: https://tarsasozz.blog/static/f58975df7e75e29589ce2c302a36a63c/bf080/Castles-of-Burgundy-strategiai-tarsasjatek-14.jpg

The Castles of Burgundy – építsd a királyságod dobókockákkal! [tarsasozz.blog]

A The Castles of Burgundy egy 2011-ben megjelent népszerű stratégiai társasjáték, ahol a francia Burgundia arisztokratáinak szerepében építgetjük saját hercegségünket.

A játékban központi szerepet kapnak a dobókockák, hiszen a dobott értékek alapján építkezhetünk és választhatunk lapkákat. Nekünk az új kiadást (2019) sikerült elcsípnünk, ami már az évek során megjelent kiegészítőket is tartalmazza – erről fog szólni a bejegyzésünk.

Áttekintés

The Castles of Burgundyban mindenki egy saját, hatszögletű lapkákból (hexákból) álló hercegséget épít, ahol a lapkákat közös készletből választjuk. Minden játékos a saját körében két kockával dob, és ezeket költheti el különböző akciókra: a kocka értéke alapján választhat a játéktábláról színes lapkákat, amelyeket aztán külön akcióval beépíthet a játékostáblájának megfelelő színű területeire (itt szintén számít a kocka értéke), illetve eladhat a kocka értékének megfelelő árukat pontok és pénz reményében.

[Cikk folytatása]

The Castles of Burgundy - építsd a királyságod dobókockákkal!

A The Castles of Burgundy egy 2011-ben megjelent népszerű stratégiai társasjáték, ahol a francia Burgundia arisztokratáinak szerepében építgetjük saját hercegségünket. A játékban központi szerepet kapnak a dobókockák, hiszen a dobott értékek alapján építkezhetünk és választhatunk lapkákat. Nekünk az új kiadást (2019) sikerült elcsípnünk, ami már az évek során megjelent kiegészítőket is tartalmazza - erről fog szólni a bejegyzésünk.

Társasjáték adatlap - Akciós árak -

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Okt

Cthulhu tornya és néhány hátba szúrás, avagy a Smirk & Dagger Games játékai [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.10.22. 14:00:00

Én csak az őrületért jöttem! Mondhatnám, de ép elmém elvesztése mellett végül a hét főbűnnel és a hátamban egy tőrrel távoztam.

10Okt

Chachapoya: A Yapalocté Expedíció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2020.10.10. 18:00:00

Újabb kincsekkel bővült a kalandorok számára elérhető kínálat, de a kihívás nem lett kevésbé halálos.


Kommentek

 • robby.hudl

  2020-09-23 19:35:40

  Nézd meg Draft videóját a játékról, a vége felé tér ki az új kiegészítőkre, de az egész videót tudom ajánlani, ha érdekel a játék, nagyon profi lett.

 • harnas1207

  2020-09-23 10:04:50

  Engem az érdekelne, hogy a belesűrített X db kiegészítő mit is takar pontosan? Új játékmódokat, mint pl. egy Catan kereskedők és barbárok? Vagy még több olyan lapkát amivel a hagyományos játék játszható? Illetve aki játszott ezzel és a Marco Poloval is, annak mi a véleménye? Mennyiben különbözik a két játék?

 • robby.hudl

  2020-09-22 19:54:51

  Nagyon jó játéknak tűnik a leírás alapján. Az meg, hogy a kiegeket is beletették külön öröm. Már csak egy kérdésem maradt. Melyiket érdemesebb megvenni? Ezt vagy a The Castles of Tuscany-t? Mennyiben tér el a két játék egymástól?

 • vinczedani22

  2020-09-22 10:12:17

  Látom, hogy van a játéknak solo, módja. Sajnos nekem ritkán adatik meg, hogy legyen idő másokkal együtt játszani. Ezt a játékvariánst esetleg próbálta valaki? Mennyire élvezhető egyedül? Van esetleg hasonló témában jobb solo játék?
  Köszi előre is a válaszokat :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • The Castles of Burgundy (2019)