天下鳴動 (Tenka Meidou)
Videó beküldése

天下鳴動 (Tenka Meidou) társasjáték

társasjáték, 2017
Értékelem!

A 天下鳴動 (Tenka Meidou) egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület-impulzus, a kockadobás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

A 天下鳴動 (Tenka Meidou) egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 40 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a terület-impulzus, a kockadobás és a terület befolyásolás/irányítás mechanizmusokra.

Kategória: Stratégia, Kockajáték
Mechanizmus: Terület-impulzus, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

天下鳴動 (Tenka Meidou) társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

天下鳴動 (Tenka Meidou) társasjáték videók (3)

Kommentek

Kommentek

 • sitatom

  2022-05-09 11:02:36

  Szia Lovag!

  Én is megnéztem a videot, felkelltette az érdeklődésemet az írásod.

  Ez valóban nem szép, de legalább csúnya játék (bár ez ízlések és pofonok kérdése)Mondjuk sokkal szebben hangzik a Japán egyszerűség köszön vissza a játék külsejében ahogy Hierro megírta.

  Köszi, hogy a szabályokról írtál.

  Kicsit véltem felfedezni benne az Armadöra szabályaiból, azt mondjuk pont nagyon szeretem, abban is lehet picit gonoszkodni a másikkal. De ez azért jóval összetettebb játéknak tűnik mint az Armadöra.

  Múlt héten jeleztem, hogy vannak játékok, amiknek a magyarítását jelezni kellene illetve nagyon érdekelne magyarul.

  Na ez a játák annyira nem fogott meg így a bemutatók alapján, de már volt olyan, hogy tévedtem első benyomás alapján. (Pl az Imhotepre is azt hittem, hogy az nem gyere be játék a számomra aztán mikor először játszottam vele vaaauu mekkora élmény volt, sokáig a kedvencem volt).

  Azért, ha lesz róla magyar nyelven valami tuti, hogy lecsekolom mélyebben is.

  Ha meg eseteleg téynlegesen legyártod a játékot mindenképpen mutasd meg az eredményét.

 • kvarclovag

  2022-05-09 10:37:23

  Köszi a régi térképet! Bele lehet látni a hasonlóságot valóban.

 • hierroo

  2022-05-09 09:58:24

  Megnéztem ezt a játékot, márcsak azért is, mert azt mondtad, hogy nagyon ismeretlen játék! Így most már nem mondhatom magamról, hogy ismeretlen teljesen számomra. Leginkább ez a térképes játéktábla fogott meg. Na nem azért mert olyan szép lett volna. Jellemző ez a japán egyszerűség. Nyilván valaki már észrevette (de ha mégsem megírom), hogy a térkép Japánt ábrázolja. A mostani Japán térképe kicsit máshogy néz ki, de egy kis fantáziával elképzelhető, hogy valaki a középkorban esetleg ilyennek képzelte. Szóval a 4 fő sziget látható, vagyis csak 3, mert Hokkaido egy része csak a jobb felső sarokban fért el. Viszont a bal alsó kis sziget azt pontosan nem tudom beazonosítani. Lehet, hogy egy délebbi sziget lehet, talán Okinava. A 3 sziget Kyushu, Shikoku és a legnagyobb Honshu. Látható még a térképen a Biva-tó is. A kis kilógó félszigetek is valósak és megtalálhatjuk őket a mostani térképeken is.
  Köszi ezt a kis különlegességet!

  Játéktábla képe

  Ez egy régi térkép Japánról

 • kvarclovag

  2022-05-07 21:25:40

  Nagyon ismeretlen, és megvásárolhatatlan játék. Viszont a BGG-ről letölthető szabály alapján könnyen lenyomtatható otthon, és kipróbálható. Nagyon egyedi a játékmenet, és nagyon egyedi a pontozás is, ami bár nem túl egyszerű, de legvégül pár token értékének összeadásából áll. A szabályok lenyűgözően elegánsak, és bőven lehet kombinálni, mi, hogy lenne jó. A szabályokat olvastam még csak, és úgy érzem nagyon nem egyszerű előre kiszámolni, mi hogy fog történni. És persze a kockadobás is beleszólhat, de több lehetőségünk is van a kockadobás használatára, rögtön ott a második dobás lehetősége, ha nagyon nem tetszik az első dobás eredménye.

  Dióhéjban a játék lényege:
  A tizenegy régióra feltett 2-12 pontértékű nagy kastélyból kell minél többet megszereznünk. A régiókra a kastélyok (számozott korongok) véletlenszerűen kerülnek fel, így minden játék más helyzetből indul. A kastélyokért úgy tudunk megküzedeni, hogy katonákat küldünk a régiókba, és akinek több lesz egy régióban, az nyeri az abban lévő kastélyt. A katonák küldése eléggé egyedi és érdekes. 3 kockával dobunk, kiveszünk kettőt, a katonáinkat abba a régióba tehetjük, ahol az ennyi pontos kastély (korong) van, és fele annyi katonát tehetünk oda, mint amennyit a harmadik kocka mutat. Összesen 18 katonánk van, amikor mindenki felrakta az összeset, következik a régiók kiértékelése a kettestől a tizenkettesig, emelkedő sorrendben. Akinek a legtöbb katonája van egy régióban, megkapja a kastélyt (korongot), és minden szomszédos régióba tehet fel 2-2 katona erősítést magának, ha már van ott katonája. Döntetlen sosincs, mert a katonák felrakása befejezésének sorrendjében egy döntetleneket eldöntő 1, 2, 3 vagy 4 kardos korongot kapunk. Vannak még a nagy kastély felét érő kiskastélyok, amit a régióban második kap, és vannak speciális hatású taktikai kártyák, amiből egy partiban egyet használhatunk, kockadobás helyett.

  Nálam az első helyre ugrott a kipróbálandó játékok rangsorában, előzve a Firenzét és a Hansa Teutonicát.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 40 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Yogi Shinichi (与儀新一)
 • Illusztrátor:  Yogi Shinichi (与儀新一), Toru Kageyama
 • Kiadók:  Hobby Japan, 77spiele, Studio Supernova
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, olasz, japán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Japanese first edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
 • Japanese second edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: japán
 • English/Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • French/Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) 天下鳴動 (Tenka Meidou) társasjátékhoz