Szellemek szigete
Szellemek szigete
Szellemek szigete
Szellemek szigete
Videó beküldése

Szellemek szigete

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Szellemek szigete egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet...

A Szellemek szigete egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kampány/harci kártya vezérelt és az egyidejű akciók mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Egy igazi Paradicsom volt, ahol ti, a természet szellemei háborítatlanul élhettetek már az idők kezdete óta, de ennek már vége... Idegen földek agresszív hódítói törtek be a szigetre, hogy képükre formálják, és megtörjék évezredes békéjét. Rengessétek meg hát a földet, küldjétek harcba a dzsungel állatait, növényeit, szítsátok fel a tűzhányók lángját vagy az óceán hullámait, mert ez most a végső csata... Meg kell mentenetek a világotokat! Meg kell mentenetek a szellemek szigetét!

Ebben a csodálatos kooperatív játékban szellemeket alakítunk.. egy sziget őrző szellemeit. Gyülekeznek a felhők a szigetünk felett; több inváziós hadsereg érkezett partjainkra, hogy meghódítsák a sziget lakosságát, kik mifelénk esedeznek védelemért.

Pont ezért a sziget minden ősi védelmezője, a szellemek, ismét felébrednek és megtesznek mindent, hogy megőrizzék otthonukat.

Az időzítés, az összedolgozás és a kitartás harca a túlélésért a szellemek szigetén!

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 20 650 Ft-tól
 • -8%-1 794 Ft

Kategória: Fantasy, Harc, Mitológia, Környezet, Építés / Terjeszkedés, Felvilágosodás kora
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kampány/Harci kártya vezérelt, Egyidejű akciók, Kooperatív, Pakli tervezés, Terület befolyásolás/irányítás, Solitaire, Akció visszakeresése, Események

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (2)

Szellemek szigete társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • davee.s570b

  2021-04-19 16:24:12

  Nekem jelenleg ez a kedvenc játékom, nemrég szereztem be, elsősorban a magas BGG helyezése miatt (12. ebben a pillanatban), és a pozitív vélemények miatt.

  Hol is kezdjem, ez egy szép tematikus kooperációs játék 1-4 főig, rendelkezik solo móddal is, de mint a legtöbb coop játékban, itt is a játékosok közötti combok tudják az igazi ízt adni a játéknak. Nagyon sok horror, alien, sci-fi játék van, nekem sokkal jobban tetszik egy ilyen világos színekkel dolgozó játék külsőre.

  Nem tartom a világ legbonyolultabb játékának, de érdemes átnyálazni alaposan a szabálykönyvet, és legalább 1 tutorial videót megnézni, mert én is benéztem 1 apróságot ami jelentősen megnehezítette a játékot (a felfedezésnél minden mezőre raktam felfedezőt, nem csak oda ahol a szomszédban van település/város/tengerpart). Ezekután azért egyből sikerült megnyerni a következő játszmát :D

  Az alkatrészet tetszenek, minőségiek, az ellenség műanyag bábukkal dolgoznak, míg a játékosok akik a természetet képviselik fa alapanyagból, apróság de ötletes. A szellemek kellően különbözőek, nem próbáltam ki az összeset de nagyon más stílust képviselnek. A játék segít, megmutatja melyik 4 szellemmel érdemes kezdeni ami még nem bonyolult, milyen szabályokat/funkciókat lehet hanyagolni hogy az első játék is élvezhető is sikeres legyen.

  Van több lehetőség skálázni a játék nehézségét, azaz erősebbé tenni az ellenfelet, így ha már könnyűnek tűnne a győzelem, van lehetőség izgalmasabbá tenni.

  A gyári insert nekem tetszene, amennyiben lenne helye kártyavédőzni a kártyákat... ezt leszámítva szépen ki van találva mit hova lehet pakolni.

  Időben el tud húzódni, de szerintem vállalható teljesen, 2-3 fővel a 2 órába belefér nálunk, mivel a játéktábla növekszik a játékosok számával együtt, 4 főnél azért 2 óra legalább 1 party.

  Összesítve, ha szereted a kooperációs játékokat, nem ijedtsz meg a komplexebb játékoktól, szeretsz taktikázni, stratégiázni, előre gondolkozni pár lépéssel, mindenképp nézz meg egy videót a játékról ;)

 • PlayHoo_95

  2021-03-06 01:00:38

  A Szellemek Szigetét kikölcsönöztük, mert annak ellenére, hogy rengeteg jót hallottunk róla, ki szerettük volna próbálni vásárlás előtt. Igazán agyalós kooperatív játék, ahol nagyon érdekesek az egyes szellemek képességei. Elsőre nem jól értelmezett szabályokkal játszottunk, így meglehetősen könnyen nyertünk, ezért aztán újra átrágtuk magunkat a szabályokon és kiderült, hogy rendesen benéztünk néhány dolgot.. A gond az volt, hogy gameplayt néztem a neten és ott négy félelmenként járt egy félelemkártya. A szabályok szerint játékosonként kell négy félelem, tehát a mi esetünkben tizenkettő lett volna.. A másodiknál rendesen megizzasztott minket a játék, de végül nyertünk, leromboltuk a városokat és a településeket, a rettegés második szintjén ez már bőven elég volt hozzá.


  Mindent egybe vetve nekem kifejezetten pozitív volt a játékélmény a sok nehézség ellenére is, így mindenképpen felkerül a polcunkra! Bátran ajánlom mindenkinek. Kér egy kis befektetést ugyan, de megéri és a grafikája eszméletlenül szép! :)

 • schray.hun

  2020-12-29 10:10:22

  A játék tényleg nehéz, de ez ne rettentsen el, mert épp ettől igazán fantasztikus élmény. A szabályok bár komplexek, relatíve gyorsan tanulható. Volt pár ismerős koncepció és pár szokatlan, de 1 próbajáték után már nagyjából értettük a mechanizmust és a második játék után már azt is felfogtuk, hogy hogyan kellene hatékonyan játszani.

  Igazából két fő dolgot csinálsz a játékban: építed a szellemed erejét, azaz terjeszkedsz, kártyákat és energiát gyűjtesz, ÉS próbálod megakadályozni, hogy a telepesek tönkretegyék a szigetet. És ez utóbbi annyira intenzív, hogy ez teszi igazán nehézzé és érdekessé a játékot. Alapvetően rengeteg lehetőséged van pusztítani és akadályozni őket és folyamatosan egyre több lesz, mégis, olyan mennyiségben törnek a szigetre, hogy folyamatosan feszült és izgalmas a harc. Ha egyszer rossz döntést hoztok és nem menedzseltek egy kósza felderítőt, 3-4 kör alatt hatalmas cunamit indíthat el, amit már sokkal nehezebb lesz kordában tartani. A szerencsefaktor jelen van, de amennyire húzhatsz balszerencsés telepeskártyát, annyi erővel húzhatsz erős képességeket is és a játék komplexitása kikompenzálja a szerencsét. Akármilyen pechesek vagytok, ha időben és jól menedzselitek a telepeseket van esélyetek és akármennyire erős a szellemed, kerülhettek izzasztó helyzetbe.

  És pont ettől nagyon jó a játék, mert amikor sikerül egy erős támadást megakadályozni, vagy megfékezni egy terjeszkedést, akkor tényleg azt érzed, hogy ezért megdolgoztatok és nem sokon múlt. A játék balansza - nálunk, eddig - zseniálisnak tűnik, sose hagytuk abba azért, mert túl vesztettnek tűnt a helyzet és ha veszítettünk is, mindig úgy éreztük, hogy lett volna esélyünk, csak hát nem jött össze. És túl könnyen se győztünk soha, de ha valaki mégis kezdi könnyűnek érezni, egy tucat módot kínál a játék rá, hogy nehezíts. Ehhez jönnek az extra szellemek, a küldetések és játékmódok, így az újrajátszhatóság is hatalmas. Komplex, lefáraszt agyilag, kell bele idő és energia, de elképesztően megéri.

 • harnas1207

  2020-10-06 13:51:42

  A Szellemek szigete valójában a Rizikó és a Pandemic keresztezése, egy érdekes tematikával megfűszerezve. A játékmenetben minimálisan feltűnik a kombózhatóság, mely a táblás játékoknál igen ritka dolog. 8 szellem közül kell kiválasztani a legmegfelelőbb csapatot az adott ellenfelek ellen. Az aktuális pályát 3 ellenfél (ezek mind lehetnek 1-6. szintüek) és több küldetés mixelésével kapjuk meg. Első blikkre nagyon izgalmas játék, amely viszonylag hamar beszürkül és unalmassá válik. A szellemek képességei az ellenfelek tulajdonságaira vannak kitalálva és ráadásul még segítséget is kapunk mikor melyiket használjuk. Két szellem különösen erős és univerzális, velük bármely pályát simán meg lehet nyerni. Az alap képességek és a 4 egyedi kártya nagyon kevés, nem teszi változatossá a játékot, a húzópaklik szintén nagyon kevés lapot tartalmaznak. Az ember már a második játékban rájön, hogy ez egy mókuskerék: itt védekezek, ott támadok, ezt eljátszom háromszor és a negyedik alkalommal már előnyre tehetek szert..... Amennyire ijesztőnek tűnik a játék első látásra, annyira egyszerű vele játszani. Azt azért leszögezem, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy minden szabályosan és sorrendben zajlódjon le. Én megemlíteném ,hogy ugyan szépen hangzik a reklám szöveg, miszerint itt nincs alfa játékos probléma, de valójába ez nem igaz. Csak akkor tudtok nyerni, ha megbeszélitek ki melyik területtel foglalkozik, ebből pedig már rögtön ered, hogy valaki irányítani fogja a csapatot. (Egyáltalán nem nehéz figyelni a többi játékos kemény 5 db képességére.) Bennem felmerült, hogy talán egyszemélyes módban jobban élvezhetőbb lenne. Ami tény, nem nagyon szeretem a kooperatív játékokat, de eddig nálam ez a top. Olyanokat előzött meg, mint a Pandemic vagy a Robinso Crusoe, de azt is szögezzük le, hogy ez egy nagyon durván túlárazott társasjáték.

 • kgy78

  2020-07-01 20:36:51

  Öszetett játék, tényleg nem kezdő játékosoknak való, de nagyon sok lehetőség van benne. Bizonyos szellemekkel egyszerübb a játék, de minden lépést alaposan meg kell fontolni. Az esetleges sikertelenség senkinek ne vegye el a kedvét, ez egy tényleg legilincselő kóperatív társasjáték.

 • baconjockey

  2020-07-01 10:05:35

  Esetleg várható a kiegészítőkre magyar fordítás is vagy nincs tervbe véve?

 • renii96renii96

  2020-04-05 14:26:53

  Egy nagyon nehéz, ugyanakkor nagyon jó játék. A tematika gyorsan átjön, az asszimetrikus szellemek miatt mindenkinek kicsit mást kell csinálnia, és nagyon fontos az összehangolt cselekvés. A játék elején érződik, hogy nem könnyű, és még egy rakat nehezítés is van benne (pl. más ellenfelek), ami miatt nagy az újrajátszhatósága.

  Egyetlen hátránya, hogy ha túlgondolják az emberek és mindig csak optimális lépést akarnak csinálni, akkor sajnos el tud húzódni nagyon (első játékunk 3+ óra volt emiatt). Ugyanakkor a tipikus alfa-probléma (egy ember mondja meg ki mit csináljon) nem tud előjönni, mert nehéz annyi faktort figyelembe venni.

 • gellerdavid91

  2020-04-03 16:34:35

  Első látásra szerelem! Mikor néztem róla videó hogyan kell játszani, egyből megvett! Szépen kidolgozott grafika és figurák, koperatív de egyedül is lehet vele játszani és persze a témája sem rossz!

 • janyikh

  2020-02-04 19:39:31

  Ha kicsi koromban megkérdezik, milyen játékkal játszanék szívesen, akkor biztos ilyesmit mondanék. Ha te is olyan vagy, aki iskolásként imádta a mythologiát, a görög eposzokat, isteneket, vagy éppen dante isteni színjátéka fogott meg, akkor ez a játék biztos tetszeni fog. Én anno ezek olvasása és tanulása idején mindig isteni erejű akartam lenni, mint Hercules, vagy éppen olyan főisten mint Zeusz. Na de elég is a bekategorizálásból.

  Ez az a játék, ahol most kipróbálhatod magadat, mint isten. Meg kell védeni településeket, vagy éppen rájuk kell sújtani büntetésképpen. A játéknak változatosságot ad, hogy minden isten más képességekkel rendelkezik, máshogy fejlődik, erősödik, illetve az egyre több ember a földön is más és más. Eleve egy érdekes koncepciót jár be a játék, ami sokak számára imponáló lehet, de ehhez egy megunhatatlanság társul, hiszen mindig máshogy alakul a pici földed sorsa.

  Kifejezetten jó, hogy van egyszemélyes és többszemélyes változata, így sokrétűbben el tud jutni az emberekhez.

  Ez nem egy gyerekeknek való játék, viszont szerintem mind a család felnőttebb részével, mint barátokkal jól lehet vele játszani, mivel a játékmechanikájának a lényege a kooperativitás, így nem lesz összevetésés.

  Ha valaki ki szeretné próbálni, milyen istennek lenni, uralkodni mások felett, akkor itt most szabadon megteheti úgy, hogy senkinek nem lesz belőle tényleges kára (maximum a rosszat cselekvő földi lakóknak ;) )

 • realbandy

  2020-02-04 01:43:53

  Fantasztikus játékélmény a nehéz kategóriában. Külön érdekesség és csavar, hogy a játékosok nem az emberek oldalán próbálnak meg helytállni, hanem a szellemeknek segítenek elűzni a betolakodó telepeseket a szigetükről (kis Avatar utóérzés), ennek is köszönhetően van egy kristály tiszta üzenete a társadalom felé, amely olyan globális problémákra mutat rá finoman, amelyek nagyon is aktuálisak. Minden ami természetes anyag (fa) jó neked, minden ami műanyag az rossz.

  Nem családi játék, nem kezdőknek való és nem is fogod tudni azonnal játszani a megvásárlás után. Időt és energiát kell befektetni, hogy a szabályokat megértsd és következetesen tudd alkalmazni. De ha mindezt megteszed, akkor egy egészen különleges élményben lesz részed. (Nagy segítség ha olyasvalakivel játszol először, aki ismeri a szabályokat rutinosan és jól is tudja azokat elmagyarázni)

  + gyönyörű grafika és design

  + rendkívül sokféle képpen beállítható nehézségi fokozat

  + kiemelkedően magas újrajátszhatóság

  + kiváló anyaghasználat

  + minden megjelölt játékos számmal jól működik

  - ezt a játékot nem fogod tudni bárkivel játszani

  - doboz insert kissé átgondolatlan

  - szabályok elsajátítása az komoly időt vesz igénybe

 • arni176

  2019-11-25 12:21:54

  Nem értettem mi miatt tartják ennyire nehéznek a játékot, mindaddig amíg ki nem próbáltam.
  Kibontva nagyon kellemes csalódás ért. Nem gondoltam volna, hogy ennyire minőségi minden eleme. A térkép, karakter tábla és a telepes tábla iszonyat vastag. A térkép fantasy oldala gyönyörű és a kártyákról még nem is esett szó. Sokkal vastagabbak mint egy átlag társasjátékba. A dahanok tapintása iszonyat kellemes és szokatlan. Igazából leírhatatlan.
  Nem számít olcsó játéknak, bár a mai világba nem is annyira drága. Cserébe pedig kapsz több száz óra különleges és minőségi játékot.

  Elkezdtem játszani és akkor döbbentem rá, hogy mi miatt is tartják olyan nehéznek. Növekési fázisba kb mindenre szükséged lenne de itt csak 3-at 4-et választhatsz. Utána jön a következő gondolat, hogyha ezt csinálom akkor van-e olyan lap ami miatt ez most nekem megéri, vagy esetleg játszak ki egy lapot, vagy rakjak le jelenlétet, esetleg szerezzek új erőkártyát stb, de közben számítani kell a telepesek rombolásaira is és akkor ott vannak a mételyek a védekezés kijátszások a különleges szellem erők. Iszonyat széles az akciólehetőségek száma és végig kell gondolni minden egyes mozdulatot.
  Rengeteg karakter van benne amik totálisan eltérnek és mindnek van egy kis története, nehézségi szintje, külön képességek stb.

  .... és még szó se esett a különböző játékmódokról, ellenségekről, félelem lapokról és még további milliónyi lehetőségről amit a játék ad.

  Nem családi játék és nem is az a játék lesz ami elé, ha leültök elsőre letoljátok 1 óra alatt. Idő kell hozzá magát a szabályt is megemészteni főleg a kezdőknek. Nekem annyira a kedvencem lett, hogy befolpakkoztam a dobozt, nehogy karcolódjon... x'D

  és még valami! Solo-ba is ugyan olyan jó, mint társasággal. Sőőőt én jobban is szeretem. Az Agricolánál éreztem valami ilyesmit legutoljára. :D

 • Wiwiiikkeeh

  2019-09-02 21:34:18

  Nagyon megtetszett már várom, hogy kipróbálhassam.

 • sz-tomy

  2019-04-11 10:15:14

  Még nem játszottam vele, de kifogom próbálni.

 • Ladybug90

  2019-04-09 14:47:52

  A doboz engem abszolút megtévesztett. Egy középnehéz családi játékot néztem ki belőle. Kicsit jobban utánna olvasva, leesett az állam, tennék vele egy próbát.

 • benczikakos

  2019-04-02 09:34:36

  Gyönyörű artwork, izgalmas játékmenet. Szerencsére nagyon jól megoldották az alfajátékos problémát, túl sok mindenre kell figyelni ahhoz, hogy egy ember át tudná venni az irányítást. Nekem nagyon tetszik, hogy a kártyák neve, rajzai és hatásai tökéletes összhangban vannak, remekül tematizálva vannak

 • c.gergo

  2019-03-30 07:41:00

  Előrendelve! :D alig várom!!!

 • cuf87

  2019-02-17 03:42:09

  Már nagyon várom a magyar megjelenést! Biztos, hogy kipróbáljuk!

A Szellemek szigete társasjáték és kiegészítői (8)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  R. Eric Reuss
 • Illusztrátor:  Loïc Billiau, Jason Behnke, Shane Tyree, Adam Rebottaro, Graham Sternberg, Nolan Nasser, Lucas Durham, Joshua Wright (I), Jorge Ramos, Rocky Hammer, Sydni Kruger, Moro Rogers, Kat G Bermelin, Loïc Berger, Cari Corene
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Ghenos Games, Intrafin Games, Lacerta, Gém Klub Kft., Greater Than Games (Sentinel Comics), Hobby World, BoardM Factory, Ace Studios, One Moment Games, Arrakis Games, Engames
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition first printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • English edition, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • English edition, fifth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.8 cm
 • English edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.9 cm
 • English edition, sixth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition, third printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.9 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • German edition, first printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • English edition, eighth printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.6 cm
 • English edition, seventh printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.5 cm
  • Súly: 2 kg
 • French edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.8 cm
 • German edition, second printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition, 'Spiele Hit' printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 8 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.5 cm
 • English edition, ninth printing
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.7 cm
 • English edition, tenth printing
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szellemek szigete társasjátékhoz