Szellemek szigete
Szellemek szigete
Szellemek szigete
Szellemek szigete
Videó beküldése

Szellemek szigete társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Szellemek szigete egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet...

A Szellemek szigete egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2017-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 6 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kampány/harci kártya vezérelt és az egyidejű akciók mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Gyülekeznek a felhők a szigetünk felett; több inváziós hadsereg érkezett partjainkra, hogy meghódítsák a sziget lakosságát, kik mifelénk esedeznek védelemért.
Egy igazi Paradicsom volt, ahol ti, a természet szellemei háborítatlanul élhettetek már az idők kezdete óta, de ennek már vége... Idegen földek agresszív hódítói törtek be a szigetre, hogy képükre formálják, és megtörjék évezredes békéjét. Rengessétek meg hát a földet, küldjétek harcba a dzsungel állatait, növényeit, szítsátok fel a tűzhányók lángját vagy az óceán hullámait, mert ez most a végső csata... Meg kell mentenetek a világotokat! Meg kell mentenetek a szellemek szigetét!

Hódítóknak kívül tágasabb
A paradicsom meghódítása dicsőséges korszak volt. Hírnév, rabszolgák, föld és minden, amit az adhat – vagy amit el lehet venni tőle. Na, igen, ez egy perspektíva. De vajon a meghódított paradicsom is így élte ezt meg?
Mit tennétek, ha egy efféle paradicsom-sziget őrző-védő szellemei lennétek, természetfeletti hatalommal és a felelősséggel, hogy mind az őslakosokat, mind a sziget teljes élővilágát meg kell védenetek?

Azé a sziget, aki ezt műveli?
A Szellemek szigete egy csodálatos kooperatív társasjáték (mint a Pandemic, játékosok együtt, a játék ellen), amelyben ti, a játékosok egy-egy ősi természeti erő szelleme lesztek egy olyan egzotikus szigeten, amit egyre több és több telepes lep el, nem éppen a jószándékú fajtából: jönnek, mételyezik a földet, pusztítják az őslakos népet, a dahant és a romokra a saját településeiket építsék fel. Mindezek ellen ti villámokkal sújtó viharral, cunamikkal, a vadon fenevadjaival, földindulásokkal és más hasonló apokaliptikus apróságokkal védekezhettek. De ne higgyétek, hogy olyan egyszerű lesz! Menet közben kell felnőnötök a feladathoz. Mondjuk, hogy a sziget szellemei sem töltenek minden hétvégét invazív tömegek kipaterolásával, így a veszély, ami vizeken túlról érkezik, kissé váratlanul éri őket. Aggódni azért nem kell: ha eleinte csak egy-egy kis falut tudtok is megvédeni, vagy alig egy várost árvízzel elsöpörni, szép fokozatosan erősödtök majd, emellett egyre mélyebbre plántáljátok a félelmet a telepesek szívébe, akik ha eleget láttak, bizony elkotródnak maguktól is.

A sziget szellemei
Minden szellem kicsit másként működik, másként erősödik, vagyis más akciók közül választhat növekedéskor, más ütemben gyarapodnak a kártyái, vagy szerez több energiát körről körre, vagyis más a dinamikája. Mások az egyedi erő kártyái és az ősi erői, ennek megfelelően másban erős. Van, amelyik támadásban, van amelyik védekezésben, félelem generálásban, irányításban – vagyis a dahanok és telepesek területeken való rendezgetésében –, és persze van amelyik valami más ravaszságban.
Vannak komplex és kevésbé komplex szellemek, így azok, akik számára még új a játék, nem lesznek egyből a mélyvízbe dobva, akik viszont ismerik, azoknak az egyébként is zavarba ejtő változatosságon túl a játék nehézségi skálázhatóságot is kínál. Meg aztán ott vannak a játékváltozatok, ellenségek, küldetések, no meg az a gyönyörű tematikus térkép – de ezekbe most nem mennék bele, mert mindaz, amit idáig olvastatok, csak nagyon zanzásított változat volt. Különben is, dolog van: Meg kell védeni a szigetet!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű ismertető

Egyszemélyes játékmenet

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 20 250 Ft-tól
 • -12%-2 759 Ft

Kategória: Fantasy, Harc, Mitológia, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kampány/Harci kártya vezérelt, Egyidejű akciók, Kooperatív, Pakli tervezés, Terület befolyásolás/irányítás, Solitaire, Akció visszakeresése, Változó setup, ECO-06 Automatic Resource Growth

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szellemek szigete társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Szellemek szigete társasjáték videók (15)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2017

Kommentek

Kommentek

 • nagy.i.

  2022-07-30 13:53:37

  Elképesztő, zseniális! A tematika, a minőség, az ötletesség és kiforrottság, számomra nagyon egyben van minden eleme.

  Haladó játék, tényleg, nem egy könnyed darab: neki kell ülni, komoly agyalás és stratégia kell hozzá, folyamatosan felülírva és ahogy említették már az előttem szólók, folyamatos krízismenedzsment történik, ami közben, ha valamit elengedünk, az nagyon könnyen és nagyon súlyosan visszaüthet.

  Adminisztráció van, de néhány kör és főleg néhány játék után ez készségszinten tud menni, annyira én nem érzem súlyosnak: ez ne legyen visszatartó erő senkinél. Sokkal többet ad a játék az "előnyök" és "élmény" oldalon, mint amit elvisz az adminisztráció. Én legalábbis nem érzem kezelhetetlennek.

  Felmerült a hibázás lehetősége lentebb, ez teljesen valid: minden további nélkül benne van a hibázás lehetősége egy ilyen összetettségű játéknál, ez nagyjából természetes, akármennyire is figyelnek a játékosok. Viszont ez egy kooperatív játék, biztos, hogy bármilyen hiba is történik, az nem egy másik játékos kárára történik, legfeljebb a játék lesz egy picit könnyebb, vagy épp nehezebb az adott hibától függően, de a játék összetettségnél és a szerteágazó folyamatos krízisnél fogva egyetlen hibának sem lesz döntő jelentősége. A játékszabály is kitér rá, és én is csak egyetérteni tudok: törekedni kell a szabályok betartására, de ha benézünk valamit véletlenül, akkor így jártunk, egyszerűen csak menjünk tovább, marad így is elegendő megoldandó feladat.

  A játék folyamatosan fenntartja az izgalmat, a győzelem nehéz de katarktikus! El szokták mondani, hogy az alfajátékos problémakörtől nem kell tartani, ezzel egyetértek: a stratégiát meg kell beszélni, hogy ki milyen területet, problémát kezel, hol tud esetleg besegíteni, vagy épp miben igényelne némi segítséget, de a döntések, a konkrét megoldások már az egyes játékosokra várnak. Így mindenki ki tudja venni a részét a küzdelemből, saját döntésekkel és játékélménnyel.

 • Robby

  2021-12-17 15:20:12

  Engem is ez a sok adminisztráció (amibe hiba is csúszhat) és a felboruló, elguruló alkatrészek tántorítottak el a játék beszerzésétől, mert amúgy ötletes és nagyon tetszik.

 • godzsakattila

  2021-12-17 12:51:10

  A wargamerek számára külön élvezet minden forduló vagy részegység után 30 percig számolni, nekik sok esetben az adja a "sava borsát" az egésznek. No persze egy igazi wargame nem is feltétlenül egy nap alatt megy le 😄

 • kvarclovag

  2021-12-17 09:50:41

  Tényleg jól értem, hogy az lenne a táblán játszás előnye, hogy minden adminisztrációt nekünk kell megcsinálni? Minden szabályra figyelni? Ez nem inkább egy olyan kellmetlen szükségszerűség ahhoz hogy táblán játszhassunk? Ami kétségkívül más élmény, mint egy app, de számomra sokkal inkább a társaság miatt. Ráadásul, ahogy azt sok játék bemutató videóin is láthatjuk, a bonyolult adinisztrációba nagyon gyakran csúszik hiba. Amit, ha nem veszünk észre, akkor nem érdekes, de ha igen, akkor lehet nagyon bosszantó is.

 • soetigabor

  2021-11-22 13:32:39

  Előre leszögezem, hogy nem tudok elfogulatlanul írni erről a játékról, mert személy szerint zseniálisnak tartom!

  A téma szerintem nagyon érdekes. A Catant és társait nem próbáltam még, de látatlanban is úgy érzem, hogy nem tudnék úgy rezegni egyikkel sem, mint az ellenpólusukkal, a Szellemek szigetével.

  A tematika és a mechanika olyan könnyedén olvad egybe, ahogy azt én még nem tapasztaltam más játékban. Ennélfogva, hiába bonyolult a szabályrendszer, hamar rá lehet érezni játék közben, mi hogy működik. Pár példa: a Dahanok (nálunk Danonok) csak a telepesek rombolására válaszolva támadnak. Kivéve, ha kényszerítjük szegényeket. A telepesek pusztítása nyomán keletkező métely jelzők betegségként terjednek a szigeten, ezek a szellemeink jelenlétére is veszélyt jelentenek. A települések és városok elpusztítása félelmet kelt a telepesekben, ezáltal félelem kártyákhoz/kedvező akciókhoz juthatunk.

  A szabálykönyv jó barátja a játékosnak. Azon túl, hogy taktikai tanácsokkal lát el, az alapjáték szabályait több szinten nehezíthetjük, vagy akár könnyíthetjük is.

  A szellemtáblák hátoldalán, az ismertető és a statisztikák segítenek ráhangolódni a szellem játékstílusára. Mivel a szellemek aszimmetrikusak, mindig figyelni kell a táblát, nehogy elszalasszunk pl. egy passzív képességet figyelembe venni.

  Figyelem! AP veszély! Volt, hogy azon kaptam magam, hogy olyan kártyát játszottam ki a kezemből, amihez 2 lépésen keresztül kellett volna eleve hozzájutnom. (A kártyát mindenképp megkaptam volna, de a 2 lépés sokféleképp volt variálható.)

  Óriási élmény, hogy a játék univerzumában és emellett a szellemem szerepében érzem magam minden játékban. Legyen az a szellem lassú, statikus, védekező típus, vagy mobilis, közvetlen konfliktust kerülő, félelmet keltő. A "Cunami" kártyát pl. nem tudom nem vérszomjasan letenni. 😈

  Kötelességemnek érzem kártyavédőt beszerezni. Itt jön ki az egyetlen szépséghiba: védőzve már nem lehet elférni az insertben, amihez így is elpakolási segédletet kéne mellékelniük. 😀

 • Balázs

  2021-10-20 00:19:59

  Mi egyszerűen imádjuk! Nagyon jó a tematikája és az alkatrészkészlete is. Bármeddig nehezíthető és minden szellemmel nagyon más a játékérzet. Nekünk egyik top társas, pedig van már egy pár...

 • gelupapa

  2021-07-28 11:56:02

  Nem szeretném túlbonyolítani..Igen , ez nem egy egyszerű játék és sok mindenkinek nem jöhet be ez miatt. Viszont nincs párja.. Nálam messze ez a legjobb játék. Zseniális.

 • nemesdani9

  2021-06-24 12:13:20

  Talan az egyetlen kooperativ jatek, ami bejott eddig igazan. Pandemic-jellegu krizis menedzsment, csak tobb extraval. Annyival, hogy egyik aktualis kedvenc jatek lett, mig a Pandemic nem kulonosebben mozgat meg. Nem rugja fel a baratsagokat, a szerencsefaktor az alapjatekban nem kulonosebben jellemzo, ez elony is es hatrany is - nem fogod azt erezni, hogy egy rossz kockadobason, vagy szerencsetlen kartyan mult a gyozelem, ugyanakkor egy puzzle lesz a jatek, ami valakinek nem feltetlenul jon be. Bonyolult mint irtak, ugyhogy nem jatszhato mindenkivel.
  Az egyik legnagyobb elonye, hogy sok valaszthato nehezsegi fokozat van, igy mindenki, aki hajlando bonyolultabb, gondolkodos jatekra, az megtalalhatja a megfelelo kihivast. Ez azonban szamomra a legnagyobb hatranya is, ugyanis ezt be is kell tudni loni, ami ugye fugg a szellemedtol is, lehet egyikkel nyersz egy relative magas szinten, masikkal meg kisebben is kikapsz. Es akkor nem beszeltunk arrol, hogy mi van tobb eltero tapasztalatu jatekos eseten. Ha tul konnyu lesz a szint, a gyozelem utani katarzis nem lesz akkora.

  En ajanlom is hozza a kiegeszitoket, a behozott extra szerencsefaktor nekem dobott a jatekon, kevesbe kiszamithatova teszi, es a konnyebb jatekokba is csempeszett nemi extra izgalmat.

  5 csillag, de ahogy valamennyi tarsas, ez sem valo mindenkinek.

 • Robby

  2021-06-02 20:18:15

  Azért app és app között is van nagyon nagy különbség. Ez az app olyan kedvcsinálónak tűnt, de elveszi a játék igazi élményét, grafikai szépségét. Előnye, hogy tényleg nem kell számolgatni és nem gurulnak szét a Dahanok :) Nekem több pozitív élményem is van az appokkal kapcsolatban. Például a Mars terraformálása és a Blood Rage nagyon jóra sikerült és ha nincs senki aki ráérne egy partira, akkor a géppel is nagyszerűen lehet játszani, nem kell a sokszor kényszermegfelelésnek a dobozba tett bugyuta automával szenvedni. Amúgy meg nem kell elő és elpakolni és a játék végi néha hosszúra nyúlt pontozást is jól megoldja. Persze az igazi élmény a "dobozos" játék, de jól jönnek az appok is, ha nincs partner, vagy nem tudjuk eldönteni, hogy egy kisebb vagyont kiadjunk-e az adott játékra.

 • hierroo

  2021-06-02 15:52:38

  Persze, teljesen szubjektív amit írtam, és csak arra vonatkozik amit én tapasztaltam amit egy app adott. Sajnos amúgy sem tudtam volna máshogy kipróbálni, de azért érdekelt, azért használtam ezt a lehetőséget. Tudom, hogy egy egyszerűnek tűnő akció leprogramozás nem is olyan könnyű, mint a valós társasjátékozásban (és nem is érdemes összehasonlítani a két műfajt). Minden apróságra figyelni kell. Ez a figyelés a társasjátékokra is vonatkozik, mert ha nem figyelünk, akkor fals eredményt kaphatunk. (Ezt egy gép általában nem teszi.) Viszont néhol pont az a jó, hogy nem kell a gép segítsége.
  És hogyne, az app meg a társasjáték teljesen más. Sőt a társasjáték és tárasjáték közt is van különbség. Lehet hogy egyik nap ugyanazzal a játékkal, de nem ugyanazzal a partnerrel nem ugyanazt az érzést kapod, mint korábban.
  Szóval én csak app-os oldalról közelítettem meg a dolgokat. Ráadásul ez is csak egy vélemény a sok közül.

 • Waveshaper

  2021-06-02 13:13:21

  Hát appon társasozni elég más élmény, tekintve hogy a legtöbb gamer kategóriájú társas mint ez, attól képvisel komolyabb szintet hogy a játék rendes és élvezhetes működéséhez neked kell betartani a szabályokat.

  Példa:

  1. Rákattintasz Diablo 3-ban egy ellenségre, megütöd. És a szoftver számol, te pedig már ütöd is újra. Meghal. A te dolgod a kattintás volt, a hosszútávú játékmenet pedig a jobb tárgyak gyűjtéséről szól hogy nagyobbat üss azzal a katintással.

  2. Megtámadsz valami lényt egy hasonló játékban, társas formában. Neked kell kiszámolnod a sebzésedet, az ő védelmi értékei alapján (ha van). Neked kell levenni az életerejéből, tokeneket / jelölőket cserélni, neked kell beleszámolni esetleges egyéb módosítók hatásait (pl. passzív skill), neked kell kiszámolni ha esetleg az adott ellenfél visszasebez rád, mennyit, hogyan, miért, megint csak beállítani az életerőd tokenekkel (vagy tárcsával, ami az adott játéknál van), neked kell ezt az egészet újra végigcsinálni ha megint megütöd, és így még kooperatív játék esetén azzal is matekozni hogy dolgozz össze a társa(i)ddal hogy eltegyétek láb alól mielőtt újra a szörny jönne, siker esetén pedig neked kell levenni az ellenfeled a board-ról ha meghalt, lootot vagy egyéb jutalmaz behúzni ha van.

  És akkor most olvasd el a 2. pontot újra és gondolj bele hány dologra kell odafigyelned hogy betartsd, számold, ne felejtsd el megcsinálni, ahhoz hogy a játék úgy működjön ahogy kell neki, és ne rosszul játsszátok. Ezt csinálni, maga a játékélmény része, mégpedig óriási nagy része.

  Ezért aztán leírni egy társasjátékot amit app-ban próbáltál ki, ami mindezt csinálja helyetted, hát.... minimum megkérdőjelezhető.

 • hierroo

  2021-06-02 10:07:19

  Ez a játék nekem olyan jó is meg nem is. A kinézete különleges, de nem fogott meg igazán. A játék biztos jó, hiszen nem véletlenül 12. a listán. Van a játékban minden, karton tokenek, jelző korongok, műanyag várokák, bábúk (olyan, mint Don Quiote), "gomba házak" és minden más. Mégsem tudom magam beleélni a történetbe. Bár az is igaz, hogy én egy app-on próbáltam ki és azért az nem ugyanaz. Az is lehet, hogy egy év múlva más lesz a véleményem.

 • Waveshaper

  2021-06-02 08:48:17

  Ez lesz a következő játékunk - ha nem akkor a Robinson Crusoe, de aztán tényleg ez :P - és már nagyon várom. Általában ketten leszünk rá, amitől mondjuk picit tartok, hogy ennek megfelelően túl pici lesz a sziget, úgy tudom a játékosok számától függ hogy mekkora szigeten kell játszani. Kaptam BGG-n kis utánakérdezés után egy fényképet hogy nagyon egyszerűen és gyönyörűre lehet festeni a miniket is, nem kell részletgazdagon, emberünk csak lefújta krómra az egészet, majd bizonyos kiemelendő részeket (házak esetében tetőt, katonák esetében a fegyvereik fém részét és a sisakjukat) aranyra, és gyönyörű lett, ami el is oszlatta kisebb fenntartásaim hogy mennyire néz ki a játék gagyinak avagy sem. Nem minden webshop mutatja így jó ha tudjátok hogy a térkép lapkák hátoldalán van egy másik térkép, ami már nem az egyszerűsített csempe stílusú (nekem nagyon nem tetszett) hanem egy rendes topográfiai, "műholdas" térkép. Kicsit borsos az ára, szóval születésnap környékén belengetjük a 4 szülőnek :D.

 • davee.s570b

  2021-04-19 16:24:12

  Nekem jelenleg ez a kedvenc játékom, nemrég szereztem be, elsősorban a magas BGG helyezése miatt (12. ebben a pillanatban), és a pozitív vélemények miatt.

  Hol is kezdjem, ez egy szép tematikus kooperációs játék 1-4 főig, rendelkezik solo móddal is, de mint a legtöbb coop játékban, itt is a játékosok közötti combok tudják az igazi ízt adni a játéknak. Nagyon sok horror, alien, sci-fi játék van, nekem sokkal jobban tetszik egy ilyen világos színekkel dolgozó játék külsőre.

  Nem tartom a világ legbonyolultabb játékának, de érdemes átnyálazni alaposan a szabálykönyvet, és legalább 1 tutorial videót megnézni, mert én is benéztem 1 apróságot ami jelentősen megnehezítette a játékot (a felfedezésnél minden mezőre raktam felfedezőt, nem csak oda ahol a szomszédban van település/város/tengerpart). Ezekután azért egyből sikerült megnyerni a következő játszmát :D

  Az alkatrészet tetszenek, minőségiek, az ellenség műanyag bábukkal dolgoznak, míg a játékosok akik a természetet képviselik fa alapanyagból, apróság de ötletes. A szellemek kellően különbözőek, nem próbáltam ki az összeset de nagyon más stílust képviselnek. A játék segít, megmutatja melyik 4 szellemmel érdemes kezdeni ami még nem bonyolult, milyen szabályokat/funkciókat lehet hanyagolni hogy az első játék is élvezhető is sikeres legyen.

  Van több lehetőség skálázni a játék nehézségét, azaz erősebbé tenni az ellenfelet, így ha már könnyűnek tűnne a győzelem, van lehetőség izgalmasabbá tenni.

  A gyári insert nekem tetszene, amennyiben lenne helye kártyavédőzni a kártyákat... ezt leszámítva szépen ki van találva mit hova lehet pakolni.

  Időben el tud húzódni, de szerintem vállalható teljesen, 2-3 fővel a 2 órába belefér nálunk, mivel a játéktábla növekszik a játékosok számával együtt, 4 főnél azért 2 óra legalább 1 party.

  Összesítve, ha szereted a kooperációs játékokat, nem ijedtsz meg a komplexebb játékoktól, szeretsz taktikázni, stratégiázni, előre gondolkozni pár lépéssel, mindenképp nézz meg egy videót a játékról ;)

 • PlayHoo_95

  2021-03-06 01:00:38

  A Szellemek Szigetét kikölcsönöztük, mert annak ellenére, hogy rengeteg jót hallottunk róla, ki szerettük volna próbálni vásárlás előtt. Igazán agyalós kooperatív játék, ahol nagyon érdekesek az egyes szellemek képességei. Elsőre nem jól értelmezett szabályokkal játszottunk, így meglehetősen könnyen nyertünk, ezért aztán újra átrágtuk magunkat a szabályokon és kiderült, hogy rendesen benéztünk néhány dolgot.. A gond az volt, hogy gameplayt néztem a neten és ott négy félelmenként járt egy félelemkártya. A szabályok szerint játékosonként kell négy félelem, tehát a mi esetünkben tizenkettő lett volna.. A másodiknál rendesen megizzasztott minket a játék, de végül nyertünk, leromboltuk a városokat és a településeket, a rettegés második szintjén ez már bőven elég volt hozzá.


  Mindent egybe vetve nekem kifejezetten pozitív volt a játékélmény a sok nehézség ellenére is, így mindenképpen felkerül a polcunkra! Bátran ajánlom mindenkinek. Kér egy kis befektetést ugyan, de megéri és a grafikája eszméletlenül szép! :)

 • schray.hun

  2020-12-29 10:10:22

  A játék tényleg nehéz, de ez ne rettentsen el, mert épp ettől igazán fantasztikus élmény. A szabályok bár komplexek, relatíve gyorsan tanulható. Volt pár ismerős koncepció és pár szokatlan, de 1 próbajáték után már nagyjából értettük a mechanizmust és a második játék után már azt is felfogtuk, hogy hogyan kellene hatékonyan játszani.

  Igazából két fő dolgot csinálsz a játékban: építed a szellemed erejét, azaz terjeszkedsz, kártyákat és energiát gyűjtesz, ÉS próbálod megakadályozni, hogy a telepesek tönkretegyék a szigetet. És ez utóbbi annyira intenzív, hogy ez teszi igazán nehézzé és érdekessé a játékot. Alapvetően rengeteg lehetőséged van pusztítani és akadályozni őket és folyamatosan egyre több lesz, mégis, olyan mennyiségben törnek a szigetre, hogy folyamatosan feszült és izgalmas a harc. Ha egyszer rossz döntést hoztok és nem menedzseltek egy kósza felderítőt, 3-4 kör alatt hatalmas cunamit indíthat el, amit már sokkal nehezebb lesz kordában tartani. A szerencsefaktor jelen van, de amennyire húzhatsz balszerencsés telepeskártyát, annyi erővel húzhatsz erős képességeket is és a játék komplexitása kikompenzálja a szerencsét. Akármilyen pechesek vagytok, ha időben és jól menedzselitek a telepeseket van esélyetek és akármennyire erős a szellemed, kerülhettek izzasztó helyzetbe.

  És pont ettől nagyon jó a játék, mert amikor sikerül egy erős támadást megakadályozni, vagy megfékezni egy terjeszkedést, akkor tényleg azt érzed, hogy ezért megdolgoztatok és nem sokon múlt. A játék balansza - nálunk, eddig - zseniálisnak tűnik, sose hagytuk abba azért, mert túl vesztettnek tűnt a helyzet és ha veszítettünk is, mindig úgy éreztük, hogy lett volna esélyünk, csak hát nem jött össze. És túl könnyen se győztünk soha, de ha valaki mégis kezdi könnyűnek érezni, egy tucat módot kínál a játék rá, hogy nehezíts. Ehhez jönnek az extra szellemek, a küldetések és játékmódok, így az újrajátszhatóság is hatalmas. Komplex, lefáraszt agyilag, kell bele idő és energia, de elképesztően megéri.

 • harnas1207

  2020-10-06 13:51:42

  A Szellemek szigete valójában a Rizikó és a Pandemic keresztezése, egy érdekes tematikával megfűszerezve. A játékmenetben minimálisan feltűnik a kombózhatóság, mely a táblás játékoknál igen ritka dolog. 8 szellem közül kell kiválasztani a legmegfelelőbb csapatot az adott ellenfelek ellen. Az aktuális pályát 3 ellenfél (ezek mind lehetnek 1-6. szintüek) és több küldetés mixelésével kapjuk meg. Első blikkre nagyon izgalmas játék, amely viszonylag hamar beszürkül és unalmassá válik. A szellemek képességei az ellenfelek tulajdonságaira vannak kitalálva és ráadásul még segítséget is kapunk mikor melyiket használjuk. Két szellem különösen erős és univerzális, velük bármely pályát simán meg lehet nyerni. Az alap képességek és a 4 egyedi kártya nagyon kevés, nem teszi változatossá a játékot, a húzópaklik szintén nagyon kevés lapot tartalmaznak. Az ember már a második játékban rájön, hogy ez egy mókuskerék: itt védekezek, ott támadok, ezt eljátszom háromszor és a negyedik alkalommal már előnyre tehetek szert..... Amennyire ijesztőnek tűnik a játék első látásra, annyira egyszerű vele játszani. Azt azért leszögezem, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy minden szabályosan és sorrendben zajlódjon le. Én megemlíteném ,hogy ugyan szépen hangzik a reklám szöveg, miszerint itt nincs alfa játékos probléma, de valójába ez nem igaz. Csak akkor tudtok nyerni, ha megbeszélitek ki melyik területtel foglalkozik, ebből pedig már rögtön ered, hogy valaki irányítani fogja a csapatot. (Egyáltalán nem nehéz figyelni a többi játékos kemény 5 db képességére.) Bennem felmerült, hogy talán egyszemélyes módban jobban élvezhetőbb lenne. Ami tény, nem nagyon szeretem a kooperatív játékokat, de eddig nálam ez a top. Olyanokat előzött meg, mint a Pandemic vagy a Robinso Crusoe, de azt is szögezzük le, hogy ez egy nagyon durván túlárazott társasjáték.

 • kgy78

  2020-07-01 20:36:51

  Öszetett játék, tényleg nem kezdő játékosoknak való, de nagyon sok lehetőség van benne. Bizonyos szellemekkel egyszerübb a játék, de minden lépést alaposan meg kell fontolni. Az esetleges sikertelenség senkinek ne vegye el a kedvét, ez egy tényleg legilincselő kóperatív társasjáték.

 • baconjockey

  2020-07-01 10:05:35

  Esetleg várható a kiegészítőkre magyar fordítás is vagy nincs tervbe véve?

 • renii96renii96

  2020-04-05 14:26:53

  Egy nagyon nehéz, ugyanakkor nagyon jó játék. A tematika gyorsan átjön, az asszimetrikus szellemek miatt mindenkinek kicsit mást kell csinálnia, és nagyon fontos az összehangolt cselekvés. A játék elején érződik, hogy nem könnyű, és még egy rakat nehezítés is van benne (pl. más ellenfelek), ami miatt nagy az újrajátszhatósága.

  Egyetlen hátránya, hogy ha túlgondolják az emberek és mindig csak optimális lépést akarnak csinálni, akkor sajnos el tud húzódni nagyon (első játékunk 3+ óra volt emiatt). Ugyanakkor a tipikus alfa-probléma (egy ember mondja meg ki mit csináljon) nem tud előjönni, mert nehéz annyi faktort figyelembe venni.

 • gellerdavid91

  2020-04-03 16:34:35

  Első látásra szerelem! Mikor néztem róla videó hogyan kell játszani, egyből megvett! Szépen kidolgozott grafika és figurák, koperatív de egyedül is lehet vele játszani és persze a témája sem rossz!

 • janyikh

  2020-02-04 19:39:31

  Ha kicsi koromban megkérdezik, milyen játékkal játszanék szívesen, akkor biztos ilyesmit mondanék. Ha te is olyan vagy, aki iskolásként imádta a mythologiát, a görög eposzokat, isteneket, vagy éppen dante isteni színjátéka fogott meg, akkor ez a játék biztos tetszeni fog. Én anno ezek olvasása és tanulása idején mindig isteni erejű akartam lenni, mint Hercules, vagy éppen olyan főisten mint Zeusz. Na de elég is a bekategorizálásból.

  Ez az a játék, ahol most kipróbálhatod magadat, mint isten. Meg kell védeni településeket, vagy éppen rájuk kell sújtani büntetésképpen. A játéknak változatosságot ad, hogy minden isten más képességekkel rendelkezik, máshogy fejlődik, erősödik, illetve az egyre több ember a földön is más és más. Eleve egy érdekes koncepciót jár be a játék, ami sokak számára imponáló lehet, de ehhez egy megunhatatlanság társul, hiszen mindig máshogy alakul a pici földed sorsa.

  Kifejezetten jó, hogy van egyszemélyes és többszemélyes változata, így sokrétűbben el tud jutni az emberekhez.

  Ez nem egy gyerekeknek való játék, viszont szerintem mind a család felnőttebb részével, mint barátokkal jól lehet vele játszani, mivel a játékmechanikájának a lényege a kooperativitás, így nem lesz összevetésés.

  Ha valaki ki szeretné próbálni, milyen istennek lenni, uralkodni mások felett, akkor itt most szabadon megteheti úgy, hogy senkinek nem lesz belőle tényleges kára (maximum a rosszat cselekvő földi lakóknak ;) )

 • realbandy

  2020-02-04 01:43:53

  Fantasztikus játékélmény a nehéz kategóriában. Külön érdekesség és csavar, hogy a játékosok nem az emberek oldalán próbálnak meg helytállni, hanem a szellemeknek segítenek elűzni a betolakodó telepeseket a szigetükről (kis Avatar utóérzés), ennek is köszönhetően van egy kristály tiszta üzenete a társadalom felé, amely olyan globális problémákra mutat rá finoman, amelyek nagyon is aktuálisak. Minden ami természetes anyag (fa) jó neked, minden ami műanyag az rossz.

  Nem családi játék, nem kezdőknek való és nem is fogod tudni azonnal játszani a megvásárlás után. Időt és energiát kell befektetni, hogy a szabályokat megértsd és következetesen tudd alkalmazni. De ha mindezt megteszed, akkor egy egészen különleges élményben lesz részed. (Nagy segítség ha olyasvalakivel játszol először, aki ismeri a szabályokat rutinosan és jól is tudja azokat elmagyarázni)

  + gyönyörű grafika és design

  + rendkívül sokféle képpen beállítható nehézségi fokozat

  + kiemelkedően magas újrajátszhatóság

  + kiváló anyaghasználat

  + minden megjelölt játékos számmal jól működik

  - ezt a játékot nem fogod tudni bárkivel játszani

  - doboz insert kissé átgondolatlan

  - szabályok elsajátítása az komoly időt vesz igénybe

 • arni176

  2019-11-25 12:21:54

  Nem értettem mi miatt tartják ennyire nehéznek a játékot, mindaddig amíg ki nem próbáltam.
  Kibontva nagyon kellemes csalódás ért. Nem gondoltam volna, hogy ennyire minőségi minden eleme. A térkép, karakter tábla és a telepes tábla iszonyat vastag. A térkép fantasy oldala gyönyörű és a kártyákról még nem is esett szó. Sokkal vastagabbak mint egy átlag társasjátékba. A dahanok tapintása iszonyat kellemes és szokatlan. Igazából leírhatatlan.
  Nem számít olcsó játéknak, bár a mai világba nem is annyira drága. Cserébe pedig kapsz több száz óra különleges és minőségi játékot.

  Elkezdtem játszani és akkor döbbentem rá, hogy mi miatt is tartják olyan nehéznek. Növekési fázisba kb mindenre szükséged lenne de itt csak 3-at 4-et választhatsz. Utána jön a következő gondolat, hogyha ezt csinálom akkor van-e olyan lap ami miatt ez most nekem megéri, vagy esetleg játszak ki egy lapot, vagy rakjak le jelenlétet, esetleg szerezzek új erőkártyát stb, de közben számítani kell a telepesek rombolásaira is és akkor ott vannak a mételyek a védekezés kijátszások a különleges szellem erők. Iszonyat széles az akciólehetőségek száma és végig kell gondolni minden egyes mozdulatot.
  Rengeteg karakter van benne amik totálisan eltérnek és mindnek van egy kis története, nehézségi szintje, külön képességek stb.

  .... és még szó se esett a különböző játékmódokról, ellenségekről, félelem lapokról és még további milliónyi lehetőségről amit a játék ad.

  Nem családi játék és nem is az a játék lesz ami elé, ha leültök elsőre letoljátok 1 óra alatt. Idő kell hozzá magát a szabályt is megemészteni főleg a kezdőknek. Nekem annyira a kedvencem lett, hogy befolpakkoztam a dobozt, nehogy karcolódjon... x'D

  és még valami! Solo-ba is ugyan olyan jó, mint társasággal. Sőőőt én jobban is szeretem. Az Agricolánál éreztem valami ilyesmit legutoljára. :D

 • Wiwiiikkeeh

  2019-09-02 21:34:18

  Nagyon megtetszett már várom, hogy kipróbálhassam.

 • sz-tomy

  2019-04-11 10:15:14

  Még nem játszottam vele, de kifogom próbálni.

 • Ladybug90

  2019-04-09 14:47:52

  A doboz engem abszolút megtévesztett. Egy középnehéz családi játékot néztem ki belőle. Kicsit jobban utánna olvasva, leesett az állam, tennék vele egy próbát.

 • benczikakos

  2019-04-02 09:34:36

  Gyönyörű artwork, izgalmas játékmenet. Szerencsére nagyon jól megoldották az alfajátékos problémát, túl sok mindenre kell figyelni ahhoz, hogy egy ember át tudná venni az irányítást. Nekem nagyon tetszik, hogy a kártyák neve, rajzai és hatásai tökéletes összhangban vannak, remekül tematizálva vannak

 • c.gergo

  2019-03-30 07:41:00

  Előrendelve! :D alig várom!!!

 • cuf87

  2019-02-17 03:42:09

  Már nagyon várom a magyar megjelenést! Biztos, hogy kipróbáljuk!

A Szellemek szigete társasjáték és kiegészítői (13)

 • Spirit Island: Branch & Claw társasjáték Kiegészítő

  Új lapok, mechanikák és ellenségek érkeznek a Spirit Island első kiegészítőjében. Továbbá két új hős is csatlakozik a játékhoz!Angol:The Branch & Claw Expansion for Spirit Island, featuring two new Spirits (Sharp Fangs Behind the Leaves and Keeper of the Forbidden Wilds) and a new Adversary (France) as well as...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 2
  • Max. ajánlott játékosszám: 3
  • Min. ajánlott játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 5/5

  Spirit Island: Branch & Claw társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Spirit Island: Heart of the Wildfire & Serpent Slumbering Beneath the Island Promo Spirits társasjáték Kiegészítő

  Two promo Spirits for Spirit Island, printed as part of the initial Kickstarter. Includes two Spirit Mats and eight Unique Power cards. Remaining supplies will be available from Greater Than Games at conventions (and perhaps other channels) for however long they last. Heart of the Wildfire is a joyous Spirit of fire, destruction, and (maybe eventually)...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 5/5
 • Spirit Island: Expansion Playmat társasjáték Kiegészítő

  See the World of Spirit Island as imagined in the folklore from the game creator. This Map lays out the entire Island in stunning full color with realistic landscapes. It includes Iconography for each Spirit's home on the island as well as a new section not included on the tiles in the core game. This expansion allows 5 or 6 players to join in on the game....

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Spirit Island: Champions of the Dahan Token Pack társasjáték Kiegészítő

  The Champions of the Dahan Token Pack includes two new colors of presence tokens (orange and green) as well as additional Cities, Towns, and Explorers to add to your game of Spirit Island to allow up to two more players to join the team as you all work together to rid your island of the encroaching Invaders. These token packs can be used with the Spirit...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Spirit Island: Jagged Earth társasjáték Kiegészítő

  A veszedelem megkörnyékezte a Szellemek szigetét . Minden eddiginél ügyesebb és számosabb betolakodóval kell szembenézni. Ahogy a remény halványulni kezd, azok a szellemek, akik nagyobb harmóniában vannak a természet veszélyes és kaotikus formáival a sziget védelmére kelnek. Sikerül kihasználnod az erejüket a Szellemek szigete érdekében vagy a betolakodók...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 5/5

  Spirit Island: Jagged Earth társasjáték Kiegészítő 18990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Spirit Island: Promo Pack 2 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Spirit Island: Unter der Insel schlummernde Schlange Promo társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Komplexitás: 5/5
 • Spirit Island: Seele des Flächenbrands társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
 • Spirit Island: Finder unsichtbarer Wege társasjáték Kiegészítő

  The German version of the Finder of Paths Unseen spirit promo for Spirit Island. Pegasus Spiele released the spirits from Spirit Island: Promo Pack 2 seperately. „Finder unsichtbarer Wege ist den Dahan wohlbekannt: Er durchquert mühelos die Insel und die meisten Geister-Redner haben ihn schon getroffen. Er kommuniziert direkter als andere Geister, indem er...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
 • Spirit Island: Feather & Flame társasjáték Kiegészítő

  Négy új szellemmel, egy ellenféllel, két új történettel, és további kártyákkal bővül a Szellemek szigetének világa! A veszélyes betolakodók megjelenésével, akik káros szokásaikkal és agressziójukkal rontják meg a földeket, nekünk, szellemeknek váratlanul kellett mindehhez felnőnünk és alkalmazkodnunk. Akár víz, akár tűz, akár alant, akár azon túl vagyunk...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 13+ éves
  • Komplexitás: 5/5

  Spirit Island: Feather & Flame társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Spirit Island: Nature Incarnate társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
 • Horizons of Spirit Island társasjáték

  Horizons of Spirit Island features the core mechanisms of Spirit Island, but features a new double-sided game board with a streamlined set-up, punchboard components, and five new Spirits designed to be ideal for those playing a Spirit Island game for the first time. These new Spirits are compatible with all existing Spirit Island components, but to play...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 3
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  R. Eric Reuss
 • Illusztrátor:  Loïc Billiau, Jason Behnke, Shane Tyree, Adam Rebottaro, Graham Sternberg, Nolan Nasser, Lucas Durham, Joshua Wright (I), Jorge Ramos, Rocky Hammer, Sydni Kruger, Moro Rogers, Kat G Bermelin, Loïc Berger, Cari Corene
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Ghenos Games, Intrafin Games, Lacerta, Gém Klub Kft., Greater Than Games (Sentinel Comics), Hobby World, REXhry, BoardM Factory, Ace Studios, One Moment Games, Fox in the Box, Arrakis Games, Engames, Fabled Nexus
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition first printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
 • English edition, second printing
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • English edition, fifth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.8 cm
 • English edition, fourth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.9 cm
 • English edition, sixth printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition, third printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.9 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: francia
 • German edition, first printing
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • English edition, eighth printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.6 cm
 • English edition, seventh printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.5 cm
  • Súly: 2 kg
 • French edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.8 cm
 • German edition, second printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition, 'Spiele Hit' printing
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 8 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7.5 cm
 • English edition, ninth printing
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.3 cm x 29.3 cm x 7.7 cm
 • English edition, tenth printing
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 29.2 cm x 7.6 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • English edition, eleventh printing
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 8 cm
  • Súly: 2 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Szellemek szigete társasjátékhoz