Kép forrása: pcguru.hu

Családi játékok a Piatniktól – Stone Age Jubileum: Fagyos klasszikus [Társalgó]

Túlélés a kőkorszakban: több mint egy évtizedes születésnapját ünnepli a munkáslehelyezős játékok egyik alapműve, a modern klasszikusnak számító Stone Age!

Minden műfajnak megvannak a maga alapművei, és bár túlzás lenne azt állítani, hogy 2008-ban Bernd Brunnhofer történelmet írt, vagy fenekestül felforgatta a munkáslehelyezős játékok műfaját, az vitathatatlan, hogy maradandót alkotott. Hiszen a Stone Age 12 év alatt nemcsak, hogy nem tudott kicsúszni a BGG toplistájának krémjéből (a családi kategóriában jelen sorok írásakor a 19. helyet foglalja el), de még mindig annyira alapműnek számít, hogy unos-untalan fel lehet emlegetni a nevét a műfaj egy-egy képviselőjének elemzésekor. Hiszen a 2008-ban Spiel des Jahres-díjra is jelölt társas fantasztikusan kombinálta a tudatos tervezést a szerencse kiszámíthatatlanságával. És ez a formula még egy évtized után is lebilincselő tud lenni – pláne a jubileumi kiadással.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Stone Age Jubileum: Fagyos klasszikus (x)

Túlélés a kőkorszakban: több mint egy évtizedes születésnapját ünnepli a munkáslehelyezős játékok egyik alapműve, a modern klasszikusnak számító Stone Age! Minden műfajnak megvannak a maga alapművei, és bár túlzás lenne azt állítani, hogy 2008-ban Bernd Brunnhofer történelmet írt, vagy fenekestül felforgatta a munkáslehelyezős játékok műfaját, az vitathatatlan, hogy maradandót alkotott.

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.


Kommentek

  • viktor1978

    2022-01-08 18:21:00

    anno a gyerekek elég jól rákaptak a "nagy" stone age-re, így a juniorban nem is gondolkodtam, de jó ötlet ez a lépcsőzetesség.

  • veerzoltan80

    2022-01-06 10:27:05

    otthon a gyerekeknek stone age junior a belépő játék a gyűjtögetesbe, és persze ott van a rendes stone age is. a szénre fel és a viti mellett a harmadik munkáslehelyezős klasszikusunk. a jubiluemival nem játszottam mert feleslegesnek ítéltem még azzal is növelni a polcaink terheltségét de felteszem aki szereti ezt a játékstilust es mechanikát az megtalálja ebben is a szépségét ennek a remek sorozatnak. igazi örökzöld ez a játék, vagy inkább örök kék ha ezt a kiadást nézzük, mi nagyon szeretjük.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Stone Age: Jubileum