Sorban állás
Sorban állás
Sorban állás
Sorban állás
Videó beküldése

Sorban állás társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Sorban állás egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a memória, a munkás-elhelyezés és a vedd el mechanizmusokra. Állj be a bolt előtti sorba a...

A Sorban állás egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a memória, a munkás-elhelyezés és a vedd el mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Állj be a bolt előtti sorba a családdal és éld át a 80-as évek igazi érzelmeit! Van bátorságod szembeszállni a nyolcvanas évek hétköznapjaival? A játékosok feladata egyszerűnek tűnik. Családtagjaikat be kell állítaniuk a sorokba és beszerezni mindent a bevásárlólistáról. A gond csak az, hogy az üzletek polcai üresek. A játékosok bábuikat úgy állítják a sorokba, hogy nem tudják, melyik boltba érkezik áru. A feszültség nő, amikor felfedik az áruszállítás kártyáit és kiderül, hogy árukártyát csak néhány szerencsés kaphat, azok, akik a legközelebb álltak a bejárathoz. A sor az ajtóhoz nyomul, mindenki első akar lenni. A tolakodáshoz a játékosok olyan segédkártyákat használnak, mint pl. a „Kisgyermekes anya”, „Maga nem itt állt”, vagy az „Áru a pult alól”. Kivéve, ha megvesztegetéssel intézi az ember. Ebben a realisztkus társasjátékban gyakran kell ügyeskedni, hogy megszerezzük a kívánt árut.

Forrás: Kockamanó
3 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 850 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Politika, Közgazdaság, Oktatás
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Memória, Munkás-elhelyezés, Vedd el

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Sorban állás társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

 • Ti írtátok! - Sorban állás

  Ismertető2020.03.24. 08:00:00 / Ismertető, Ti írtátok!

  Ebben a cikkben a Sorban állás-t, avagy a szocialista lengyel társasjátékot szeretném bemutatni. Észre se vesszük, de nagyon hamar a 80-as évekbeli Lengyelországban találjuk magunkat. Már a doboz kinézete és a játékelemek is ezt sugallják.

Kommentek

Kommentek

 • MaRo

  2023-06-11 10:39:03

  Az első posztom óta kerültek újabb partik a játékba és azt hiszem, most ismét elértem egy fordulóponthoz ami viszont a játék szempontjából nem túl pozitív és kellemes. Ahogy korábban is sokan írták a játék tematikája és megjelenése nagyon átadja a "régmúlt" kor hatását és ezt még most sem tudnám elvitatni tőle. Mitöbb sajnálom is, hogy olyan elemeire nem figyeltek ami miatt a játéktól való elfordulás felé hajlok. Habár az előző bejegyzésemnél is megjegyeztem, hogy biztosítja azt a játék, hogy a döntő többség elvérezzen. Ezt akkor még egyfajta kihívásnak éltem és talán kevésbé is számolgattuk a lehetőséget. Viszont ha valaki egyértelműen elvérzik de a játék vége még odébb van az ő jelenléte valahol tényleg értelmetlenné válik hiszen állhat a sorokba és próbálhatja hátráltatni azokat vagy leginkább csak azt, akinek még éppen van esélye, hogy aztán úgy győzzön, hogy az egyéb feltételekhez ki áll közelebb.

  Lehet, hogy ezzel csak méginkább a korhűségre és a nélkülözésre akartak rámenni de az tény, hogy a spekuláns is annyit elvisz a bazárba és annyira nincs extra erőforrás, hogy ott csereberélj, hogy a teljes szett kigyűjtése legfeljebb 1 játékosnak lehetséges talán 2. Viszont legutóbb olyan partiba keveredtünk ahol konkrétan senki nem nyert igazán, a ki van közelebb esetében is döntetlen helyzet állt fenn, azt már nem is néztük, hogy van e további feltétel, volt aki fel is állt, hogy neki már nincs miért játszani, mert a hátráltatást sem tartotta ígéretesnek.

  Szóval ezekre az elemekre szerintem jobban kellett volna figyelni, hogy az ember kedvét és lehetőségeit ne döntsék romba és vegyék el a kedvét. Lehet, hogy a kiegészítők ezt megoldják de az alapjátéknak ilyen szempontból nagy fekete pont jár és annak érdekében, hogy ezek a hatások kijöjjenek még csak túl sokat sem kellett játszunk.

  Persze értem, hogy ebben a korszakban igazán a közember nem vagy csak nagy ritkán járhatott jól, de ezt így akkor is erősnek érzem.

 • MaRo

  2022-03-10 20:35:55

  Már jó ideje megvan a játék és tettünk is bele pár partit.

  Nekem tetszett vásárláskor az is benne, hogy van történelmi rész a szabálykönyvben, bár ezt még nem olvastam el.

  Az egész óriási retro hatású bár én nem éltem a szocializmusban nem egy termék pontos képe köszön vissza az árukon.

  Nagyon jó áron csíptük meg és mikor utána néztünk vásárláskor nem tűnt rossznak de őszintén szólva az én várakozásaimat felülmúlta és számomra sokkal kedvesebb és kellemesebb játékélményt nyújtott mint vártam.

  Szerencsefaktor van a játékban az akciókártyák kihúzásakor amivel befolyásolható a bolt előtt kialakítható sor. Döntetlent nem nagyon értünk még el és mivel mindenki nem érheti el a cêlját a szerencse mellett gondolkodnod is kell hogy hova pozícionálj a győzelem érdekében.

  Mi még csak 4en játszottuk de megvan, hogy mennyi játékosra milyen kártyakiosztás van az árukból, ami biztosítja, hogy a többség elvérezzen.

  A mi dobozunkban az egyik meeple sérült volt mert hiányzik fél lába és bár olvastam, hogy van lehetőség reklamálásra ez a figura sok nevetést hozott magával a legtöbb játék során így mondhatjuk a defekt előnyére vált.😂

  Abszolút tudom ajánlani bárkinek akinek fekszenek a konfrontatív és fordulatokban gazdag játék.

  Az akciókártyák mind az újrajátszhatóságát mind pedig a fordulatokat biztosïtják - már ha a megfelelő lap van nálad.

  A szabályzat szerintem nem bonyolult és jobbára elég részletes is. Bár most van kétségem afelől, hogy a piac résznél minden egyértelmű volt e.

  Mindenesetre a piaci kínálaton eddig ritkán múlt a játszma viszont lehet, hogy pont ezt kellene beleépíteni a játékba a nagyobb győzelmi esély megragadása érdekében mert ott hasalunk el, hogy elfogyó áru miatt nem kigyűjthető a kosarunk.

 • Bator

  2021-12-04 16:19:36

  Én nem éltem a szocializmusban, de számomra is élvezhető volt a játék.

  családi összejövetelen tökéletes, hiszen a nagyszülőket is megmozgatja :)

 • armin.d.ivan

  2021-11-24 14:01:57

  A mostani modernizált, már már komplikált játékok között igazi gyöngyszem a Sorban állás (én a mai napig azt hittem ezt egybe kell írni). Valószínűleg egyre kevésbé tud majd hozzá kötődni az újabb és újabb generáció, amivel szerintem lehet veszíteni az élményből. Alapvetően a történelmi realitás adja a szórakoztatás alapján, ha ez elvész, sokaknak lehet unalmas lesz. Sokszor kiderült már, hogy fontos egy társas alaptörténete, na ez itt hatványozott.

  Nálunk óriási sikere volt mindig is, az egyszerű szabályai, az egymás szivatása és az okos taktikázás miatt. Abszolút ajánlom a 30 körüli és feletti korosztálynak, illetve azoknak, akik a basicebb dolgokat keresik, és nem akarnak órákig ugyanannál ülni.

  Ha már többször játszottatok lehet készíteni saját küldetéskártyákat is, ezzel talán még nehezíteni, megcsavarni a dolgokat, de az nem 1-2 nap után jön el az tuti.

 • godzsakattila

  2021-08-11 14:04:16

  folyt köv.:

  A játékszabálykönyvben vannak nyomdahibák, egyes mondatok újrakezdődnek a közepüktől, mikor már véget ért és így ismétlődnek. Ilyen esetben nem tudom, hogy csak simán duplázódás van, vagy pedig ott szerepelt volna még egy mondat eredetileg. A történelmi légközt megteremtik a benne szereplő leírások is, melyek oktató célzatúak, nem csoda, hogy a lengyel Nemzeti Emlékezet Bizottsága támogatta a játék megjelenését. De nem arcbatolósan oktató jellegű, ettől nem kell félni, a játék izgalmassága van előtérben. Külön izgalmas, hogy ugyan nem retró játék, csak a témája retro, de mégis a kivitelezése is teljesen retrósra lett csinálva. És itt nem csak a kamu gyűrődésekre, kávéfoltokra, firkákra gondolok, hanem az egész tábla, bábuk, kártyák azt sugározzák, mintha évtizedekkel ezelőtt lett volna kiadva. Talán egyetlen negatívum a nagyon apró betű használat a kártyákon.

  Családoknak, történelem iránt érdeklődőknek, kezdőknek és akiket érdekel a kor hangulata, vagy szeretnek versengeni, egymás elől "ellopni" a szükséges dolgokat mind tudom ajánlani. Egész barátságos árban is kapható, ha az ember szerencsés. Egymással kitolós, mint írtam, de mégse vérre menő játék, szóval akik ezt annyira nem szeretik, nem feltétlen kell megijedniük.

 • godzsakattila

  2021-08-11 13:57:59

  Meg volt a teszt kör vele. Ketten játszottunk és ahogyan előre látható volt, a játék lényege, a tolakodás, egymás kicselezése jobban át tud jönni több játékos esetén (két embernél gyakorlatilag két és fél játékos van, mert játszik a spekuláns egy kvázi „bot” is, kisebb mozgástérrel). De ennek ellenére tetszett a játék, nagyon ötletesnek tartom, talán még egyszerűbb, mint előzőleg gondoltam, de ez nem feltétlenül gond. Munkás lehelyezős játék gyakorlatilag, nagyon jó légkörrel.

  Ahogy előttem is írták kiváló, hogy a magyar kiadásnál az itthon is ismert termékek szerepelnek a kártyákon, ami még dícséretesebb, hogy egyféle termék is szerepelhetne a játékmechnika okán minden laptípuson (ha ruhadarabot kell szerezned, akkor mindegy milyet szerzel, a lényeg, hogy az adott üzletből tedd), mégis minden kártyán egyedi, a korban divatos, ismert, vagy vágyott termék szerepel. A „tolakodó kártyák” viccesek, és elgondolkodtató, melyiket mikor érdemes felhasználni. A szerencsefaktorát nem kockák adják, mint mondjuk a Stone Age-nél, hogy egy ismert bevezető munkáslehelyezős játékot említsek, hanem a korhoz hűen, az árukártyák, ugyanis lehetséges, hogy az adott üzletbe nem érkezik a körben áru. Így folyamatosan lehet taktikázni, nem lehet előre kitalálni az egyszerűbb utat, amit ugye már csak az említett „tolakodó kártyák” is felborítanának.

  Mi, hogy most ketten játszottuk találkoztunk apróbb problémákkal (többször átrágva úgy gondolom, hogy mi jól csináltuk), nevesül volt, hogy az árukártyák elfogytak már szombat előtt, de most nem is teljesen emlékszem, mert kb. egy hete játszottuk.

 • godzsakattila

  2021-07-05 12:28:49

  Én a még innen le nem törölt most is fennlevő használt példányt vettem meg (5500 Ft) nem rég, ezen az áron én is "kötelezőnek éreztem" lecsapni rá. Még kipróbálásra nem került, mert más is van ami kipróbálatlan, de ahogy te vagy vele én is úgy voltam, nagyon kíváncsivá tett a téma és a játékmód is megfelőnek tűnik, ennyi pénzért úgygondoltam megéri. Majd ha kipróbálásra is kerül, részletesebben is írok róla.

 • hierroo

  2021-07-05 11:23:22

  Hosszúállók! Ez jó név! :D Már el is képzeltem, hogy a Superman sorbanáll kriptonitért, meg a Pókember pókselyemfonálért meg cérnáért a rövidáru boltból!

 • vigh.doraa

  2021-07-05 08:59:22

  😂 Épp valamelyik nap beszéltünk azt hiszem a Splendor kapcsán arról, hogy mindenből kell csinálni focis kiadást, meg Marveles kiadást, meg ilyeneket. Lehet ebből is kellene😅

 • Treffhetes

  2021-07-05 08:36:55

  Ebből kellene csinálni egy marveles szuperhősös változatot Hosszúállók néven

 • hierroo

  2021-04-28 08:19:37

  Hát ez hatalmas! Hogy még ilyen is van! Örülök, hogy bevállalták ezt a témát. Szerintem nagyon hangulatok, retro érzésű a játék. Lehet, hogy nem olyan nagy szám, de én biztos kipróbálnám. Nem tűnik drágának ez a játék (ez relatív), de hogy megéri e a pénzét ... na, azt nem tudom megmondani. :D De mindenesetre nekem tetszik.

 • Robby

  2021-04-27 15:49:34

  Abszolút hozza a kor hangulatát, az emberek viselkedési normáit, de tényleg semmi extra nincs a játékban a témát leszámítva. Azért nálunk is előkerül néha. A gyerekeknek mesélve, hogy ez tényleg a valóságot tükrözi (kicsit felnagyítva), nosztalgikus élményeket és jó beszélgetéseket indított el. Én is azt hittem elsőre, hogy hibás példányt kaptam, de megnézve egy videót máris megnyugodtam, hogy nem csak az enyémen vannak egyéb foltok... Így szinte kívánkozik a játékosoknak, hogy egy jó nagy körülkaréj zsíroskenyér és egy kakaóscsiga társaságában egy kis csokistejjel leöblítve játssza a játékot :D

 • Alleira

  2021-04-26 22:59:00

  A Sorbanállásban különösen tetszik, hogy a magyar kiadó figyelt arra, hogy az itthon ismert retró termékek kerüljenek az illusztrációkra. Ennélfogva többször találkoztam azzal, hogy valaki úgy hitte magyar játékról van szó és nem pedig lengyelről.

  Bár én még nem éltem a szocializmusban, de (vagy pont ezért?) nagyon bejött a humoros, már-már karikatúra-szerű gulyáskommunizmus hangulat. A játék fő vonzereje a téma, így ha valaki számára ez nem vonzó, annak nem fog tetszeni csupán az alkalmazott mechanizmusok miatt, mert abban nincs semmi forradalmi.

  A sorbanállás, tolakodás, pult alól kiadott áruk, stb. teszik színessé ezt a játékot, ami meglehetősen konfrontatív helyzeteket szül, de nehéz a tolakodó kisgyermekes kártya hatásán nem nevetni még ha minket is előz be a drága "anyuka".

  Lényegében arról van szó, hogy a kártyáinkat minél jobban időzítsük, előnyökhöz jussunk és mi legyünk azok, akik a leghamarabb begyűjtik a bevásárlólistán írtakat.

  Sajnos elképzelhető, hogy többedik játékra megkopik a varázsa, van nekem némi Gazdálkodj okosan érzetem a játékkal kapcsolatban. Viszont olykor-olykor elővéve igazi üde színfolt a társasjátékok között.

  Az alkatrészek minősége olyan közepes, kissé gyenge, de szerintem ár-értékarányban ilyesmire lehet számítani. A kártyák pedig direkt koptatott kinézetűek, így kevésbé feltűnő ha tényleg kopni kezdenek. Én biztosan nem kártyavédőzném. A játéktábla alján a kávéfolt pedig gyári, ne ijedjen meg senki, hogy hibás játékot kapott :D (találkoztam már ilyennel)

 • harnas1207

  2020-06-10 17:40:03

  Érdekes játék az biztos! A retro filing biztosítva és talán még a fiatalok is el tudnak rajta mosolyodni. Ne várjunk túl nagy élményt, de amire kitalálták arra tökéletesen jó. 45-50 perces taktikázós egymást kissé szivató könnyed társasjáték ez. Nálunk nagy csalódás volt, de véleményem szerint azért, mert túlmisztifikálta a társaság a Sorban állást.

A Sorban állás társasjáték és kiegészítői (3)

 • Kolejka: Ogonek társasjáték Kiegészítő

  Kolejka: Ogonek : Four small board game expansions Ogonek adds to board game Kolejka a new queue emotions. Thanks to the sixth player set you are able to face the reality of the everyday life in Poland at the eighties in even greater group. Daily reports of communist party official newspaper "Trybuna Ludu" will result in surprising changes in the situation...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Kolejka: dodatkowe karty társasjáték Kiegészítő

  Kolejka: Gamers' Deck is a small-sized expansion that includes 24 new cards. The deck is playable with Kolejka or Ogonek (with cards to play with six players). The cards were developed by Kolejka fans Magdalena Andrałojć, Jadwiga Spyrka, Krzysztof Latosiński and Jarosław Pawel and tested by designer Karol Madaj. Kolejka: Gamers' Deck was added to Polish...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Kolejka: Gamers' Deck társasjáték Kiegészítő

  Additional 24 cards for Queue Kolejka: Gamers' Deck is a small-sized expansion that includes 24 new cards. The deck is playable with Kolejka and/or Ogonek (with cards to play with 6 players). The cards were developed by Kolejka fans: Magdalena Andrałojć, Jadwiga Spyrka, Krzysztof Latosiński and Jarosław Pawel and tested by Karol...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Karol Madaj
 • Illusztrátor:  Natalia Baranowska, Marta Malesińska, Marta Przybył
 • Kiadók:  HUCH! & friends, Trefl, Instytut Pamięci Narodowej (IPN)
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, japán, lengyel, román, orosz, spanyol, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 63.5 cm x 94 cm x 152.4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Multilingual second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 37.3 cm x 6.9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Multilingual third edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 37.3 cm x 6.9 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: román
 • Trefl Polish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 25.4 cm x 37.3 cm x 6.9 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 25 cm x 36 cm x 6 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 37.3 cm x 6.9 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: német
  • Méretek: 25.2 cm x 36.8 cm x 5.9 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 25.4 cm x 37.3 cm x 6.9 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 25.4 cm x 37.3 cm x 6.9 cm
 • Slovak edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: szlovák
  • Méretek: 25 cm x 36.5 cm x 6 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 25 cm x 36.5 cm x 6.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sorban állás társasjátékhoz