Sobek: 2 Players
Sobek: 2 Players
Videó beküldése

Sobek: 2 Players társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Sobek: 2 Players egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a játék végi bónuszok és a változó setup mechanizmusokra.

A Sobek: 2 Players egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a játék végi bónuszok és a változó setup mechanizmusokra.
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 6 390 Ft-tól
 • -27%-2 374 Ft

Kategória: Ősi, Arab
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Játék végi bónuszok, Változó setup

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Sobek: 2 Players társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Sobek: 2 Players társasjáték videók (8)

Kommentek

Kommentek

 • Mardaenas

  2022-09-16 00:39:54

  De ha nem játszottad jól/eleget/bárhogy, akkor hogy tudod megítélni a szerencse szerepét megfelelően? :D Na de ne vitázzunk, más véleményen vagyunk. Van ilyen. :)

 • kvarclovag

  2022-09-16 00:25:14

  Ebben nincs vita. Írtam is, hogy csak pár partit játszottam, meg párat megnéztem. Így nyilván nem ismerem elég jól, játszani meg végképp biztos nem játszottam jól. (Mostanra meg már eléggé el is felejtettem a szabályokat is.)

  Ettől még, hogy mennyire játszik a szerencse szerepet a játékban, azt meg lehet ítélni, akkor is, ha rosszul játszom. Sőt, jelen esetben az, hogy rögtön az első partimat megnyertem, az épp a szerencsétől lehetett, mert játszani biztos nem játszottam jól. Aztán persze a következő kettőt már elvesztettem, mert azért tudás is kellett volna 😃

  Írni meg azért írtam róla ilyen kevés tapasztalattal, mert úgy éreztem megérdemli, hogy legyen itt róla valami, kerüljön be a köztudatba, mert elég jó kis játék. Nekem nem lett a kedvencem, de könnyen lehet, hogy másnak megtetszik. Ahogy neked is.

 • Mardaenas

  2022-09-15 23:56:32

  Nem azzal nem értettem egyet, hogy kell-e szerencse egy játékba, hanem azzal amit írtál a Sobek és a szerencse kapcsolatáról. Van benne, ez tény. Döntse el mindenki, tudja-e szeretni így. :)

  De az első hsz-edben nem erre mentél el, hanem olyan dolgokat írtál amiből nekem az jött le, hogy nem játszottad elégszer, vagy (már bocsánat, és meg ne sértődj) elég jól.

  "Alig találkozunk szkarabeusszal és alig érnek valamit a lerakott lapkáink" - egy kétfős játékban? Úgy, hogy a pálya feltöltésekor egyszerűen kizárt, hogy ne jöjjön szkarabeuszos lapka, és onnantól a teljes pályát ismered, amikor az Ankhot mozgatod? Ne már. :) A karakter és csónaklapkáknál is ez a helyzet: a karakterek multifunkciósak és alternatív beavatkozást kínálnak, a csónakokat pedig szintén csak át tudod nézni.

  Nem megbántani akarlak, tényleg nem. Csak nem értettem az okfejtésedet úgy, hogy nálam tényleg rendszeresen pörgött a játék, és szerintem elég jól kiismertem már a rendszerét. Ennyi. :)

 • kvarclovag

  2022-09-15 22:28:42

  Most kicsit úgy beszélgetünk itt, mintha a szerencse az egy rossz dolog lenne egy játékban. Egyáltalán nem az! Én kifejezetten szeretem, ha van szerepe a szerencsének is. Azt nem szeretném, ha csak annak lenne, és semmi más nem számítana, de ezeknél a játékoknál itt erről szó sincs. Hogy mekkora egy játékban a szerencse szerepe, arra biztos lehet nagyon jó mérőszámokat találni. Nem állítom, hogy az a kettő, amit néztem a legjobb lenne, de könnyen hozzáférhető, és nekem egész reálisnak tűnnek. Mindenesetre sokkal jobbnak, mint a BGA ismertetőiben megadott szám, ami teljesen irreális sok esetben. Pont a Sobeknél a 3-at én el tudom fogadni.

  Családi játékoknál kifejezetten jó, ha elég jelentős a szerencse szerepe, mert ott akárki is nyer, mindenképp örülünk neki. Például a 7 csodák közül a családdal az Építészeket játszanám leginkább, pedig abban a legnagyobb a szerencse szerepe. Versenyjátékokkal kicsit más a helyzet, ott a kisebb szerencsfaktorú játékokat jobban szeretik, de azért pl. a BGA-n a szerencsésebb játékokkal is sokan arénáznak. Én is tettem 200 partit az Építészekbe, jól meg is zuhantam a végén, a 113. helyről visszaesve most már ezer alatt vagyok. De volt ott durvább is, egy játékos a top 3-ból esett ezer alá.

  A Botanikot nem ismerem. Azt tudom, hogy sokan szeretik, de amit írsz, az kicsit a 7 csoda párbajra is jellemző, ott is sokszor körökkel előre lehet látni, hogy valaki tudományos vagy katonai fölénnyel fog nyerni, és semmit se lehet tenni ellene. Az Építészeknél meg pont fordítva, pár szerencsés kör a végén, és simán lehet nyerni reménytelennek tűnő helyzetből is. Ezt nagyon szerettem benne, persze főleg akkor, amikor én nyertem így. Amikor ellenem nyertek így, akkor sokkal kevésbé 😃

 • Mardaenas

  2022-09-15 21:31:13

  Én sem állítottam, hogy nincs benne szerencse, mert van. Mondjuk ezekkel a statiszikákkal sem értek egyet, mert nem lehet objektíven nézni, egy 7 Csoda fannak sem fogod tudni ugyanezt bemagyarázni.
  A lényeg, hogy a Sobek kategóriáján belül egyáltalán nincs rossz helyzetben, ha szerencséről van szó, az összehasonlítás pedig sokkal korrektebb lenne a Kingdominoval és a Botanikkal (vagy más játékokkal, amikből a szerzői még hoztak dolgokat), mint egy Puerto Ricoval vagy 7 Csodával. :) Én sok parti után elég magabiztosan merem állítani, hogy a játék nem egy luckfest, és bár van benne szerencse (természetesen, és nem hiszem, hogy üldözendő lenne ez a szó), de nagyon ritka esetekben szól csak bele jelentősen a végeredménybe. Ha jobban taktikázol a korrupcióval és az Ankhal, és okosabban használod fel a bónuszokat, nyerni fogsz.

  Ellenben az említett és agyonsztárolt Botanikról már más véleményem van: remek játék, kiváló filler, jó benne a központi tábla azon megoldása is, hogy időzítve szabadítjuk fel a lapkákat magunknál és az ellenfélnél is - de a játék végén az utolsó lapkák során elég gyakran találkoztam azzal a szituációval, hogy előre le volt játszva, kinek mi jut. A szerencse dobott (és ez tényleg csak a szerencsén múlik, mert nem látod a lapkákat, amiket felhúztok, és a Sobekkel ellentétben, ahol adott ponton a teljes táblát újratöltitek egy megadott séma szerint, és onnantól egy teljes táblányi információval számolhatsz, itt csak néhány lapka jön fel mindig vakon, nem tudsz tervezni vele) valamit, és már előre látni lehetett, milyen csiki-csuki helyzet lesz belőle, aminek az a vége, hogy az egyik játékos biztosan el fogja vinni a sokat érő lapkát, a másik pedig semmit sem tehet azért, hogy ezt megakadályozza. És nem is ez a bajom, hisz ez a fajta szerencse végig ott van a játékban. A bajom az, hogy pont a végjátékot vágja tönkre sok esetben úgy, hogy az el is dönti az egészet. És ez nem a legjobb élmény.

 • kvarclovag

  2022-09-15 21:20:11

  A BGA-n 2 paramétert néztem meg a múltkor a játékoknál, a max ELO pontszámot, és a legmagasabb pontszámú játékosok győzelmi arányát. Bár a Sobeknél nincs olyan sok játékos, ami miatt nagyobb a szorás, és a magas ELO-pont megszerzése is nehezebb, de az 500 alatti max ELO és a 65% körüli győzelmi arány valahova a Kockanári, Lucky Numbers és a 7 csoda közé, köré sorolja. https://tarsasjatekok.com/forum/minden-mas/csevego/jatek-a-boardgamearena-n

  Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lehet jól játszani, és minden csak a szerencsén múlik, de biztos nagyobb a szerencse szerepe a Sobeknél, mint pl. a Patchwork, a Puerto Rico vagy a Kingdomino esetén.

  És mint írtam is, csak pár partit játszottam, mert megtetszett a játék, és ki akartam próbálni, de nyilván csak felületesen ismertem meg, és talán a megfogalmazásom túlzó volt a szerencsét illetően. A most megnézett számok valamelyest objektívebbek.

 • Mardaenas

  2022-09-15 16:31:40

  Szkarabeusz fog jönni mindig, mert a tábla feltöltésekor nincs olyan, hogy mindig csak az egyik játékos viszi el a sokpontos lapokat. Vagy ha igen, annyi korrupciót szed össze, hogy a végén beledöglik. Pont ez a lényege az Ankh pozicionálásának, hogy ha valakinek nagyon kell valami, úgy rakd le, hogy nagyon ne érje meg felvennie a korrupció miatt - vagy pont, hogy vegye fel, mert utána bármely irányba is állítja az Ankhot, te is jól jársz vele.
  Van benne szerencse, de elég sok játékot tettem már bele, a játék az Ankh/korrupció tengelyen fog eldőlni, nem azon, hogy töltődik fel a tábla. Ha 3-4 fős lenne igazat adnék, olyankor valaki mindig pórul járhat, hogy már nem jut neki szkarabeusz, de egy kétfős játékban ez eléggé valószínűtlen. :)
  A karakter és csónaklapkák pedig adott helyzetben értékelődhetnek fel. Hiába veszel fel egy tolvajt, ha az ellenfeled ezt sejti, nem akar majd sok lapkát kézben tartani. Hiába húzod fel a papot, ha gyakorlatilag korrupciómentesen játszol (igen, lehetséges). Ráadásul nagyon okosan minden karakter felhasználható árucikként is, így nem lesz felesleges lapkád, max. csak kevesebbet ér.
  Van benne szerencse, de egyáltalán nem több, mint a hasonló játékokban, és a Botanikkal ellentétben legalább nem a végjátékot cseszi szét (ott simán előfordulhat, hogy az utolsó lapkahúzások már lejátszott meccsnek számítanak, nem lehet megfordítani a menetét, és a szerencsésebb játékost simán kitömheti a randomfaktor a végére).

 • kvarclovag

  2022-07-22 23:29:41

  Pár partit játszottam a BGA-n. Jól kinéző játék, ahol olyan érzése van a játékosnak, hogy befolyásolhatja a parti menetét. Ez valamennyire igaz is, de a szerencsének már a felvehető árulapkáknál nagyon nagy szerepe lesz. Simán lehet, hogy alig találkozunk szkarabeusszal (szerepük mint a koronáknak a Kingdominóban), és így alig érnek valamit a lerakott lapkáink. A pap és a csónakok által adott lehetőségek nagyon kiegyensúlyozatlanok van, ami mindig jól jön, van ami csak bizonyos helyzetekben, és van ami alig ér valamit. Szóval itt is nagy a szerencse szerepe. A játék végét viszont ügyesen tudjuk sürgetni vagy épp kitolni. Aki nem akar sokat agyalni, és nem zavarja a nagy szerencse az jó szórakozhat a Sobekkel. Én maradok a saját kedvenceimnél, de megértem, ha valakinek a Sobek tetszik 😃

A Sobek: 2 Players társasjáték és kiegészítői (1)

 • Sobek: 2 joueurs – Les Trésors du Pharaon társasjáték Kiegészítő

  Les Trésors du Pharaon ("The Pharaoh's Treasures") features the new, highly sought-after Pharaoh tiles to add on the Market board. These extraordinary items stand out for their value, of course, but also for their versatility, as they can be used in sets of either of the 2 depicted goods. However, they also come with Corruption, so think twice before you...

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala, Sébastien Pauchon
 • Illusztrátor:  Xavier Gueniffey Durin
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, MINDOK, hobbity.eu, Pandasaurus Games, Catch Up Games, playagame edizioni, Geronimo Games, Hachette Board Games UK
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, olasz, lengyel

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.5 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.5 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 4.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Dutch/French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 4.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.6 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 4.5 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sobek: 2 Players társasjátékhoz