Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune
Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune
Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune
Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune
Videó beküldése

Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2011
Értékelem!

Ez a játék a Sid Meier's Civilization: A Társasjáték és a Sid Meier's Civilization: The Board Game – die Griechen Promo Card kiegészítője.

A Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune egy összetett kiegészítő a Sid Meier's Civilization: A Társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 óra is lehet. Az alapjáték több, összesen 3 jelölést kapott 2011-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen...

A Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune egy összetett kiegészítő a Sid Meier's Civilization: A Társasjátékhoz, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 3 óra is lehet. Az alapjáték több, összesen 3 jelölést kapott 2011-ben. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kő-papír-olló, a kereskedés, a moduláris tábla, a váltakozó képességek és az egyidejű akciók mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az emberiség történetét sokszor néhány kiemelkedő személyiség formálta, egyes építmények meghatározták egy egész kor világképét vagy éppen az ősi ereklyék nagyot lendítettek a civilizáción. Vajon képes leszel kihasználni ezeket és eléred célodat nemzeteddel? Most kiderül!

A civilizáció új útjai

A Civilization ezen kiegészítője számos új elemmel bővíti a méltán sikeres stratégiai játékot. Új nemzetek, nagy vezetők, művészek, csodák, ősi városok, beruházások, technológiák! Ez vár rátok ebben a kiegészítőben!

Új nemzetek
Az alapjáték négy civilizációja kevés választási lehetőséget kínált és kimaradtak olyan népek, melyek sokat tettek a világért. A négy új nemzet végre választási lehetőséget kínál és igazán változatosak lettek. Itt vannak a harcias és kereskedő arabok, a nagy személyiségeket és a demokráciát támogató görögök, a nagyvárosi indiaiak, valamint a felfedező spanyolok.

Öt játékos
A doboz elegendő kártyát, figurát és jelzőt tartalmaz ahhoz, hogy akár öten is nekivágjatok a világnak.

Új térképrészletek és relikviák
Összesen tizenegy új térképdarab van a dobozban (négy az új népek kezdőterületei, hét pedig semleges földek). Némely területen fellelhetőek relikviák. Ezek ősi városok, építmények, melyek nagy előnyt adnak a felfedezőjüknek. Atlantisz egy ingyen technológiát ad, Konfuciusz Iskolája két nagy személyiséggel jutalmaz, míg az Arany Hét Városa a felfedezést követő körben két érmét nyújt. A felfedezésük után a relikviák eltűnnek a térképről.

Új technológiák és kulturális események
Négy új technológia vált elérhetővé, minden szintből egy. A földművelés, a miszticizmus, az ökológia és a műanyag. Mind-mind hasznos lesz a fejlődő emberiségnek.
Tíz új esemény került a kiegészítőbe. Az áradás egy területet elönt vízzel a játék végéig, a depresszióval sújtott népeknek el kell dobniuk egy érmét, míg a patriotizmus három ingyen egységet ad a harc erejéig. Ez csak néhány példa a tízből!

Metropolisz
A földművelés kifejlesztésével a fővárosból metropolisz lesz. Ez egy két mezőt elfoglaló város, amely számos előnyt biztosít. Mérete miatt nem nyolc, hanem tíz szomszédos mezővel rendelkezik. Több kultúrapontot termel, mint kisebb társa. Védekezéskor plusz kettő harci bonuszt ad. Vízre is építhető, így sok esetben afféle hídként összeköthető két partszakasz. India az alap főváros helyett metropolisszal kezdi a játékot.

Erődítmények és karavánok
Katonáid és felderítőid a városokban leszerelheted. Ez egy időleges előnyt biztosít. A leszerelt katona megerősíti a várost, így a következő védekezéskor kapsz plusz két harci bonuszt. A felderítő leszereléséből karaván lesz, ami a következő építkezés költségét kettővel csökkenti. Fontos, hogy csak abban a városban érvényes, ahol leszerelted az egységet.

Csodálatos építmények
Kilenc új csoda vár arra, hogy megépítsétek. Van itt minden: Taj Mahal, Big Ben, a Kreml, Machu Pichu és így tovább.

Nagy személyiségek
Számos nagy személyiség jelenhet meg a városaitokban, melyek apró, de jelentős segítséget nyújthatnak, ha sikerül használnotok őket. Vannak nagy művészek (pl. William Shakespeare vagy Mark Twain), humanitáriusok (pl. Teréz anya vagy Jim Henson), tudósok (pl. Charles Darwin vagy Marie Curie), tábornokok (pl. Leonidász vagy Hannibál), építők (pl. Nikola Tesla vagy Thomas Edison), illetve felfedezők (pl. Marco Polo vagy Cook kapitány). A választék hatalmas!

Beruházások
A féltve őrzött érméket felhasználhatjátok hosszú távú beruházásokra. Négy különböző témájú beruházást kap minden játékos. Ezekre minden körben egy érmét lehet feltenni. Minél több érme van egy beruházáson, annál nagyobb előnyöket nyújt. Például a katonai gépezet támogatásával egyre nagyobb harci bonuszt kap a játékos, míg a közoktatás ingyen technológiákat ad.

Új falvak, kunyhók
Számos új típusú falu és kunyhó jelent meg a világon. Találkozhattok barátságos barbár törzsekkel vagy éppen baráti munkásokkal, növelhetitek a kultúrát a bennszülöttek művészetének tanulmányozásával, elsajátíthattok egy kezdetleges technikát egy helyi tanítótól, vagy éppen találhattok kincset is, ami egy érmét ér. A korábbi lehetőségekkel együtt sosem tudhatjátok biztosan, hogy mi található a környéken.

A doboz tartalma

A négy új nemzet összes szükséges kelléke (a nemzet lapja, műanyag tartozékok, korongok a gazdasághoz, stb.), 11 térképdarab, 3 relikviajelző, 6 műanyag katona és 2 műanyag felderítő az ötödik játékosnak, 1 fehér felderítő a spanyoloknak, 152 kiskártya (az ötödik játékos lapjai, új technológiák, referenciakártyák, csodák, beruházások, nagy személyiségek, kulturális események), 9 csodajelző, 23 beruházásjelző, 5 metropolisz, 10 kunyhó és 5 falu, 15 erődítmény-/karavánjelző, 8 katasztrófajelző, 23 ötpontos kultúrajelző, 14 jelző, valamint egy referencialap az ötödik játékosnak.
Mint látható, a doboz rengeteg apróságot tartalmaz.

Értékelés

A Fame and Fortune egy igazán jól sikerült kiegészítő, amely sok olyan elemet épített be a játékba, amit sokan hiányoltak az alapjátékból, valamint amik jól működtek az eredeti számítógépes változatban.
A szélesebb választék a nemzetek, technológiák, beruházások terén kellettek, mert így a győzelemhez vezető út még változatosabb. Az új csodák, falvak, események színesebbé teszik a játékot.
Az ötödik játékos bevezetése sokak kívánsága volt, így most már nagyobb csapatok is játszhatnak ezzel a remek játékkal.
A számítógépes játékból vett személyiségek remekül át lettek hozva a társasjáték világába és igencsak megbolygathatják az erőviszonyokat.
Összességében csak annyit mondhatok, hogy ha tetszik az alap Civilization, akkor érdemes beszerezni ezt a kiegészítőt. Nem fogtok csalódni!

Magyar nyelvű szabálykönyv (Filipszki László munkája)
Magyar nyelvű kártyafordítás (Filipszki László munkája)

A kiegészítőben 152 kártya található.

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Civilizáció, Felfedező, Alkudozás, Kiegészítő, Videójáték alapú
Mechanizmus: Kő-Papír-Olló, Kereskedés, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Rács mozgás

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

 • Sid Meier's Civilization: The Board Game – die Griechen Promo Card társasjáték Kiegészítő

  A new civilisation for the board game: Greeks with Alexander the Great as leader. (Only available in German). Startbonus: Regierungsform Demokratie Startbonus: Infanterie beginnt auf Stufe 2 Spielbonus: +1 große Persönlichkeit extra pro großer Persönlichkeit Spielbonus: Handelspunkte bleiben erhalten bei Erfindung einer Technologie, die noch niemand...

  • Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune társasjáték Kiegészítő

   Az emberiség történetét sokszor néhány kiemelkedő személyiség formálta, egyes építmények meghatározták egy egész kor világképét vagy éppen az ősi ereklyék nagyot lendítettek a civilizáción. Vajon képes leszel kihasználni ezeket és eléred célodat nemzeteddel? Most kiderül! A civilizáció új útjai A Civilization ezen kiegészítője számos új elemmel bővíti a...

   • Játékidő: 180 perc
   • Min. játékidő: 180 perc
   • Max. játékidő: 180 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 4/5

  A Sid Meier's Civilization: A Társasjáték társasjáték és kiegészítői (3)

  • Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune társasjáték Kiegészítő

   Az emberiség történetét sokszor néhány kiemelkedő személyiség formálta, egyes építmények meghatározták egy egész kor világképét vagy éppen az ősi ereklyék nagyot lendítettek a civilizáción. Vajon képes leszel kihasználni ezeket és eléred célodat nemzeteddel? Most kiderül! A civilizáció új útjai A Civilization ezen kiegészítője számos új elemmel bővíti a...

   • Játékidő: 180 perc
   • Min. játékidő: 180 perc
   • Max. játékidő: 180 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 4/5
  • Sid Meier's Civilization: The Board Game – Wisdom and Warfare társasjáték Kiegészítő

   Magyar nyelvű szabálykönyv (Filipszki László munkája) A kártyák magyar nyelvű fordítása (Filipszki László munkája)Angol:In Sid Meier's Civilization: The Board Game - Wisdom and Warfare, six new civilizations join in the battle for supremacy: Aztecs, English, French, Japanese, Mongols, and Zulu –...

   • Játékidő: 180 perc
   • Min. játékidő: 180 perc
   • Max. játékidő: 180 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 14+ éves
   • Komplexitás: 4/5
  • Sid Meier's Civilization: The Board Game – die Griechen Promo Card társasjáték Kiegészítő

   A new civilisation for the board game: Greeks with Alexander the Great as leader. (Only available in German). Startbonus: Regierungsform Demokratie Startbonus: Infanterie beginnt auf Stufe 2 Spielbonus: +1 große Persönlichkeit extra pro großer Persönlichkeit Spielbonus: Handelspunkte bleiben erhalten bei Erfindung einer Technologie, die noch niemand...

   Részletes adatok

   Részletek

   • Játékidő:  3 óra
   • Játékosok:  2 - 5
   • Ajánlott életkor:  14+
   • Komplexitás:  Összetett
   • Tervező:  Kevin Wilson
   • Illusztrátor:  Henning Ludvigsen
   • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Hobby Japan, Edge Entertainment, Stratelibri, Galakta, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment
   • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, olasz, japán, lengyel, orosz, spanyol

   Alternatív nevei


   Kiadások

   • Czech edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 25 cm x 25 cm x 5 cm
   • English edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1 kg
   • French edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
   • German edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: német
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
   • Polish edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 25.9 cm x 25.9 cm x 5.6 cm
   • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2012
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5 cm
    • Súly: 1 kg
   • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 25.4 cm x 25.4 cm x 5.1 cm
    • Súly: 1 kg
   • Italian edition
    • Nyelv: olasz
   • Russian edition
    • Nyelv: orosz

   Hasonló játékok

   Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sid Meier's Civilization: The Board Game – Fame and Fortune társasjátékhoz