Shadows of Brimstone: City of the Ancients
Shadows of Brimstone: City of the Ancients
Shadows of Brimstone: City of the Ancients
Videó beküldése

Shadows of Brimstone: City of the Ancients

Társasjáték, 2014
Értékelem!

A Shadows of Brimstone: City of the Ancients egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb tematikus játék kategóriában. A...

A Shadows of Brimstone: City of the Ancients egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2014-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb egyszemélyes játék kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szerepjátszás, a kockadobás és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Shadows of Brimstone egy társasjáték dobozába zárt szerepjáték, amelyben a játékosok karakterei az 1880-as évek Vadnyugatán bandákba verődve, lovecrafti hangulatú szörnyekkel benépesített bányákba ereszkednek le, hogy összegyűjtsék az értékes és titokzatos sötétkő nevű ásványt. Könnyen előfordulhat, hogy a bányában található kapukon keresztül a karakterek más dimenziókban találják magukat. Ha túl mélyre ereszkednek a bányákba, elszabadulhat a Sötétség, aminek súlyos következményei lehetnek.

A hasonló játékokkal ellentétben itt nincs mesélő; minden játékos kasztok alapján karaktert alkot, majd az előre kiválasztott küldetés alapján véletlenszerűen (vagy bizonyos küldetésekben előre meghatározott módon) felépítik a bányát, lépésről-lépésre, ahogy haladnak. Minden egyes „szobát” fel kell fedezni, ami különféle (szörnyek, próbák) veszélyeket jelenthet. Ahogy a hasonló játékokban, itt is minden nehézség leküzdése után jutalmak - és tapasztalati pont - várnak a játékosokra. Minden körben meg kell próbálni visszatartani a Sötétséget, majd minden karakter aktivizálódik kezdeményezési sorrendben, amikor mozognak, és átkutathatják azt a helyiséget, ahol tartózkodnak. Miután mindenki aktivizálódott, felderítik az újonnan elhelyezett szobákat, ha valamelyik karakter belép oda.

Amennyiben a Sötétség nem szabadul el, nem lesz eszméletlen minden karakter, vagy a játékosok nem döntenek úgy, hogy szégyen a futás, de hasznos, mihelyst a küldetést teljesítik, megnyerik az adott játékot. Ekkor a játék a közeli kisvárosban folytatódik, ahol a karakterek eladhatják a bányában talált dolgaikat, vásárolhatnak, gyógyulhatnak, fejleszthetik felszerelésüket. A játék kampány jellegű, mihelyst a karakterek elhagyják a várost, indulhat az újabb kaland egy újabb bányában, természetesen a karakterek fejlődését figyelembe véve.

A játékhoz két alapdoboz is kapható, a különbség a négy karakter-kasztban, és a bányaelemek hátán lévő „másik világban” van; a City of Ancients dobozban a Targa Fennsíkra juthatnak át a karakterek, amit rég elhagytak a lakói, és már csak szörnyű őrzői bolyonganak a romok közt. A Swamps of Death-ben Jargono mocsárvilágába vetheti őket a rossz sors, ahol értelmes gyíklények, dinoszauruszok, és emberek elveszett törzsei élnek. A két doboz kombinálható egymással, és a maximum négy játékost hatra lehet növelni ez által.

A City of Ancientsben lévő kasztok az U.S. Marshal, a bandita, a pisztolyhős és a táncosnő. a Swamps of Deathben pedig a sheriff, a prédikátor, az indián felderítő és a földbirtokos.

Forrás: Szellemlovas

Kategória: Fantasy, Felfedező, Kaland, Horror, Harc, Miniatűrök, Vadnyugat
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Szerepjátszás, Kockadobás, Rács mozgás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Szabálykönyvek (6)

Shadows of Brimstone: City of the Ancients társasjáték videók (2)

Díjak és jelölések

Legjobb egyszemélyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Kommentek

A Shadows of Brimstone: City of the Ancients társasjáték és kiegészítői (134)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Jason C. Hill
 • Illusztrátor:  Brian Snoddy, Tomasz Jedruszek, Jack Scott Hill, Ralph Horsley, Ben Wootten, Gael Goumon
 • Kiadók:  Flying Frog Productions
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.2 cm x 47.6 cm x 10.2 cm
  • Súly: 4.1 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Shadows of Brimstone: City of the Ancients társasjátékhoz