Schotten Totten
Schotten Totten
Schotten Totten
Schotten Totten
Videó beküldése

Schotten Totten társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Schotten Totten egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a card play conflict resolution és a car-03 melding and splaying mechanizmusokra. „Az...

A Schotten Totten egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a card play conflict resolution és a car-03 melding and splaying mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

„Az életünket elvehetik, de nem vehetik el a SZABADSÁGUNKAT! Sőt! Még azt a tyúkólnyi földet se!”
Nagy csetepaté készül két szomszédos skót klán között. A folyamatos esőzések miatt meglazult a talaj a határokat jelölő sziklák környékén, és már egy kisebb lökéssel is méterekkel lehetne növelni a falu határait… a másik klán kárára!

Reiner Knizia egyik legismertebb kétszemélyes játék-klasszikusa, a Schotten Totten 1999 óta már számtalan játékos közösséget hódított meg szerte a világban, és most végre humoros, megújult grafikájával itthon is elérhetővé vált.

Ebben a taktikai kártyajátékban a megfelelő kombinációjú és értékű kártyák kijátszásával kell kilenc határkő megszerzéséért versengeni. Ez a verzió tartalmazza azokat a taktikai kártyákat, amiket az eredeti játék egyik újragondolásába, a Battle Lineba hozott be Knizia mester.

A doboz tartalma:

 • 54 Klánkártya
 • 10 Taktikai kártya
 • 9 Kő kártya
 • 2 Segédkártya
 • 1 játékszabály

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 3 990 Ft-tól
 • -13%-593 Ft

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Card Play Conflict Resolution, CAR-03 Melding and Splaying

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Schotten Totten társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Schotten Totten társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • kkinga

  2023-12-23 10:20:40

  Gyors és pörgös! Lehet agyalósan, de lehet érzésre is játszani! A hiányzó lap behúzási esélye 50%, ezért gyakran van sikerélmény a játék során. Nagyon szeretjük! - de az első olyan játékunk ahol szinte nélkülözhetetlen a vártyavédő (63,5x88mm-es ha jól emlékszem) Nekünk a védő nélkül, (a lapok tapadása miatt) a pakli keverése, nagyon nehezen ment.

 • ugla

  2023-11-09 22:09:50

  Jaj, nagyon jó ez a játék. Tulajdonképpen olyasmi, mintha kombinációkkal működő Tichu-féle, de egykörös trick-taking lenne kilenc hadszíntéren. :) Egyszerű, letisztult szabályok. Tisztán matekos, de az illusztrációkban van annyi humor, ami lazít rajta (őszintén szólva nem az én stílusom ez a grafika, de itt mégis igazán tetszett).

  Ha valaki egyszerűsíteni akarja, akkor kihagyhatóak a taktikai lapok, és úgy is működik, de én nem játszanám nélkülük.

  Nagyon sokkal gazdagítják a játékot. Van, amivel a kezedben lévő lapokat frissíted; sőt van, amivel már kijátszott lapot is áthelyezhetsz vagy eldobhatsz; van, amivel egyes kövek megnyerésének feltételeit menet közben is megváltoztathatod… Szóval ezek a lapok mind nagyon fontos, és érdekes lehetőségeket hoznak be (egyébként szövetséges segítő törzseket jelképeznek:).

  És… a már lehelyezett nyílt lapok miatt sokszor sejthető, hogy az ellenfél milyen lappal készül megszerezni egyes köveket. Úgyhogy van lehetőség bőven a taktikázásra.

  Ui.: Akinek tetszik a Schotten Totten, feltétlenül próbálja ki a Hanamikoji-t is. Ott az akciólapkák mechanikailag, és értékrendileg is különlegesek...

 • fodihun1

  2023-11-08 08:30:19

  Nekem az egyik kedvenc kétfős játékom. Kicsi, praktikus, gyors és még a grafikája is szerethető.Nem túl bonyolult de mégis elég taktikus döntéseket tudsz hozni a játékban.

 • pnehandi87

  2023-02-13 20:31:00

  Ajàndékba kaptuk ezt a jàtékot, és hamar meg is szerettük a férjemmel. Szépen, igényesen kidolgozott kàrtyalapokat tartalmaz a doboz, a grafikai megjelenítése mosolyt csal az arcunkra.

  A jàték a pókerre alapoz így aki màr nem ismeretlenül vàg bele a jàtékszabàlyok megismerésébe némi előnnyel indulhat, ha tudja melyik kombinàció a magasabb, amivel nyerhetünk az ellenféllel szemben.

  A hatàrkövek 2 oldalàra úgy kell lepakolnunk a lapjainkat, hogy magasabb kombinàciót àllítunk össze az ellenfél lapjainàl. Egyféle színből 1-9-ig szerepelnek a szàmok. Érdemes követni, hogy mennyi lap van màr kijàtszva, van-e még esélyünk magasabb kombinàciót kirakni.

  A jàték nyertese aki előbb megszerez 3 egymàs meletti hatàrkövet vagy előbb begyűjt 5 db hatàrkövet.

  A jàték egyszerűbb verziója ha csak a szàmozott lapokkal jàtszunk, de màr gyakorlottabb jàtékosok hasznàlhatjàk a taktikai lapokat, ezzel is színesítve a jàtékélményt.

  A gyors jàtékidő miatt, akàr egy nehéz nap után is lekerülhet a polcról egy kis kikapcsolódás erejéig.

 • halasz.brigi25

  2023-02-10 23:13:58

  Ez egy fantasztikus, kétfős játék. Könnyen tanulható, gyorsan lejátszható. Elégedett vagyok a lapok minőségével, tetszenek a vicces grafikák a kártyákon. Azért ha sokszor előkerül, nem árt neki a védőzés.

 • nedudki74

  2022-10-06 15:22:52

  Nagyon jó kártyajáték. Amikor elkezdtük játszani attól féltem egyszerű és unalmas lesz, de hamar azt vettem észre, hogy sokat agyalok egy-egy kártya lerakása előtt. A rajzok jók, viccesek, de persze semmi közük a játékhoz. Sima számos kártyával is játszható lenne, de persze így vidámabb. Még csak taktikai kártyák nélkül játszottuk, de így sem unalmas. A szerencsének is van szerepe benne, de így is okos játék.

 • maricusi

  2021-10-28 23:15:21

  Régóta szemeztem ezzel a kártyajátékkal, nemrég megvettem és a hétvégén a fiammal ki is próbáltuk. Már a doboz teteje hivogató: Knizia, 2 fős, 20 percnyi és ha 8 éveseknek már ajánlják nem lehet olyan ördöngős a szabálya sem. A dobozon a képek karikatúraszerűek, fényesen elütnek a háttértől. A doboz belsejébe szintén színes képek, és a játék neve. Tudom, tudom, hogy nem ez számít, de én szeretem, ha egy játék a szemnek is ad valamit. A játékszabály rövid áttekinthető tele képekkel, tippekkel és példákkal. Ha az alapszabállyal már jól megy a játék bevetheted a 10 darab taktikai kártyát, illetve a nagyon profiknak plusz szabály bevezetését ajánlja. A szabály elején vagy egy kis történet, a szomszédos felföldi faluk csatájáról hogy beleéld magad a játékba, de ezt a játék hevébe hamar elfeljted. A két játékos közzé fel kell 9 követ szimbolizáló lapkát helyezni, ez a faluhatár. Cél, hogy vagy 3 egymás melletti, vagy összesen 5 lapkát megszerezz. 6 színben 1-9-ig számozva jó pofa figurás kártyából 6-6 kártyát húzunk. Az azonos számú kártyák illusztrációi ugyanolyanok, annyiban különböznek, hogy a ruhadarabok a számok színével egyeznek. Nagyon elismerésre méltó, hogy a színvakokra gondolva az azonos színű kártyákon a számokon túl azonos szinbólumok is fel vannak tüntetve. Felváltva rakunk le 1-1 kártyát a kővek elé, maximum hármat. A három kártya összeg, sor, szín drill vagy színsor lehet, amelyik oldal az erősebb azé lesz az a kő. Amíg nem jegyeztük meg, a kombinációkat játékos segédlet mutatja mi micsoda, melyik kombináció az erősebb. Például színsor ugyan olyan színű egymást követő számsor, szín: három egyforma színű kártya...stb. Az első fordulóba még csak ízlelgettük a szabályok adta taktikákat. A második fordulóba már egész jól muzsikáltunk, a harmadiknál belefutottunk abba, hogy nem tudjuk ki nyert. A célt egyikünk se érte el, de a fiam már nem tudott lerakni kártyát. Ő több követ szerzett, de ha én folytathatom, én nyerek. Érzem, hogy sokszor vesszük majd elő.

 • aiplisanyi

  2021-03-08 20:36:50

  A játék egyszerű, de pont ez teszi élvezetessé: ugyan olyan jót lehet játszani egy profival, mint egy kezdővel. Póker, matek, taktika és egy kis szerencse! Gyors játék, szép grafikával!

 • benczikakos

  2019-04-08 22:23:33

  Szuper játék, nagyon élvezetes, főleg azoknak akik szeretnek taktikázni

 • ARduel

  2019-04-08 19:13:54

  Ez a kedvenc játékom Rreiner Kniziától! Nagy taktikai mélységekkel bíró játék. Az ielló kiadása nagyon szép és vicces lett, a taktikai lapok pedig még csavarnak egyet a dolgon!

 • 99afterlife

  2019-04-06 17:10:30

  Igazán izgalmas játék, barátommal karácsonyra kaptuk és nagyon addiktív, taktikai kártyákkal vagy anélkül játszva is :)

 • Vörös Róbert

  2019-03-01 09:28:51

  Társaspartik bevezetője nálunk mindig mig a többiek megérkeznek:)

A Schotten Totten társasjáték és kiegészítői (3)

 • Battle Line társasjáték

  A bal szárnyon még szükséged van egy íjászra? A Battle Line egy gyorsan lejátszható, egyszerű kártyajáték két fő részére. Egy parti nem tart tovább fél óránál. Van benn szerencse és taktika is kellő mennyiségben. Reiner Knizia, az alkotó neve ismerős lehet sokaknak. Nem kevés díjnyertes és közismert játékot jegyzett már. A GMT Games, a kiadó pedig komoly...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 2
  • Max. ajánlott játékosszám: 2
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Battle Line társasjáték 5000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Battle Line: Medieval társasjáték

  This new re-themed version of Battle Line is a two-player strategy card game built around the theme of Medieval warfare. This re-themed version of Battle Line features 60 beautiful new cards by illustrator Roland MacDonald, as well as 10 full-color tactics "wildcards" that give players extra flexibility and choices and help make each new battle wildly...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Battle Line: Medieval társasjáték 9604 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Schotten Totten 2 társasjáték

  Üdvözöld a szomszédot...forrald fel az olajat! Skóciában pánik uralkodik - a klánok közötti háború még erősebben dúl, mint valaha! Ellenségeid már a váradat támadják! Ugye nem fogod hagyni? Védd meg várfalaidat és bizonyosodj meg arról, hogy semmilyen rést ne találhasson ellenfeled. Álljatok a várvédők vagy az ostromlók oldalára, és elevenítsétek fel a...

  • Játékidő: 20 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 20 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Schotten Totten 2 társasjáték 2800 Ft-tól! - 4 felhasználó és 18 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Reiner Knizia
 • Illusztrátor:  Bärbel Skarabelo, Dorien Boekhorst, Jean-Baptiste Reynaud, Piotr Sokołowski
 • Kiadók:  Schmidt Spiele, Pegasus Spiele, ASS Altenburger Spielkarten, Pro Ludo, PS-Games, Edge Entertainment, Ubik, Gemblo, Inc., IELLO, uplay.it edizioni, Redbox, REXhry, Cube Factory of Ideas, Bureau De Juegos, Reflexshop Kft, Mancalamaro, Tcg Factory, Buró, Muduko, Geekach Games, Zito! Ώρα για παιχνίδι
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • ASS German first edition
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: német
  • Méretek: 14.1 cm x 11 cm x 2.5 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Schmidt German second edition
  • Kiadás éve: 1999
  • Nyelv: német
  • Méretek: 12.8 cm x 9.9 cm x 2.2 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Pro Ludo German third edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: német
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • PS-Games Dutch edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.4 cm x 11.9 cm x 2 cm
  • Súly: 0.1 kg
 • Ubik French edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 12.8 cm x 10 cm x 2.2 cm
 • PS Games/Edge French edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 12.8 cm x 10 cm x 2.2 cm
 • Edge French/Spanish edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 9.5 cm x 12.2 cm x 2.6 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 10.2 cm x 19.1 cm x 3.8 cm
 • IELLO Dutch edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 9.9 cm x 15 cm x 4.1 cm
 • IELLO English edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol
 • IELLO French edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 9.9 cm x 15 cm x 4.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
 • IELLO English edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • IELLO English edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10.7 cm x 14.5 cm x 4 cm
 • Buró Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Hungarian second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • IELLO English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 10 cm x 14.5 cm x 4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 14 cm x 21 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • TCG Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 10 cm x 15 cm x 4 cm
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: görög
 • German edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: német
 • Ukrainian edition
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Schotten Totten társasjátékhoz