Russian Railroads
Russian Railroads
Russian Railroads
Russian Railroads
Videó beküldése

Russian Railroads társasjáték

társasjáték, 2013
Értékelem!

A Russian Railroads egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a munkás-elhelyezés, a turn order: claim action, a tech trees / tech tracks és a játék végi bónuszok mechanizmusokra. Az orosz vonat...

A Russian Railroads egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a munkás-elhelyezés, a turn order: claim action, a tech trees / tech tracks és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Az orosz vonat méltán hírhedt. Több ezer kilométernyi távolságot szel át a tundrán keresztül, érintve az ország legnagyobb városait, és még Szibériába is eljuthat az utas, ha képes több héten keresztül is zötykölődni a vagonban. Ám mielőtt az utazás megkezdődne, még le kell fektetni a sínpárokat!

Vonatra, elvtársak!

Egy vasútépítő vállalat irányítása lesz a feladatod ebben a játékban. Célod három vasútvonal megépítése, melyek közül a leghosszabb a Szibériát átszelő pálya. Mindezek mellett még gondoskodnod kell a vonal minőségéről, a mozdonyokról, a gyárakról és a munkásokról is. Persze, azt sem szabad elfelejtened, hogy nem te vagy az egyetlen vállalat Oroszországban.
Nézzük, miként is épül a nagy szovjet vasút!

A vasút sem egy nap alatt épült meg

Egy nagyvállalkozás fejlesztése többrétű feladat. Minden apróságra gondolnotok kell a haladás érdekében. Nagyon sok lehetőség közül választhattok, melyek mindegyike fontos a győzelemhez, de a munkaerő véges, így nehéz döntésekkel kell szembenéznetek. Ez egy tipikus munkáselhelyezős játék, ahol el kell foglalni minél hamarabb a jobb helyeket.

A legfontosabb a három vasútvonal építése lesz. Kezdetben rossz minőségű sínpárokat fektettek le, de idővel ezeket lecserélhetitek jobb, kiválóbb elemekre, így értékesebbé téve a vonalat. Érdemes minél több munkát belefektetni ebbe, hisz’ az út az alapja minden másnak.

Nem elég, ha megvannak a sínek, a mozdonyokat is meg kell építeni és elindítani az ország másik felébe.
Ezek aztán valamelyik útvonalra rákerülve pontot szereznek a játékosnak. Hogy mennyit, az a mozdony fejlettségétől és az útvonal minőségétől is függ.
Ezeken felül a „háttérmunkákkal”is törődni kell. Gyárakat kell építenetek, az ipart kell fejlesztenetek, munkásokat, mérnököket kell felbérelnetek és így tovább. A sok kis lépésből áll majd össze a nagy egész.

A pálya átadása

Minden kör végén van egy rövid pontozás, valamint a játék végén egy hosszabb is. Aki győzni szeretne, annak az egész játék alatt az élen kell lennie, folyton tennie kell a célért, nem elég csak a játék végén.
A jobb vasútvonal több pontot ér, egy jól kiválasztott mozdony pedig megsokszorozza a kapott értéket. Az ipar és gyárak megléte is pontot hoz, ahogy a tanult mérnökök is. Aki a legtöbb pontot gyűjti össze a játék végén, az a győztes és Oroszország legnagyobb vasútépítője!

A doboz tartalma

Egy játéktábla, 4 kisebb játéktábla, 35 munkás, 8 bábu, 48 sínjelző, 37 mozdony, 28 kártyalap és sok egyéb jelző az érmékhez, pontokhoz, iparhoz.

Kellemes utazás

Komoly taktikai lehetőségek rejlenek benne, habár a játékosok közötti interakció elég kevés. A szerencsének nagyon kicsi a szerepe, inkább a taktikai érzék és tapasztalat fog dönteni a győzelemről.
A tartozékok minősége és a látványvilág remek, erre nem lehet panasz. Nagyon hangulatos a tábla és jól átadja az orosz vasút építésének hangulatát.
A Russian Railroads már csak témája miatt is érdekes játéknak tűnik, de ezen felül is érdemes kipróbálnotok. Akik kedvelik a munkáselhelyezős, stratégiai játékokat, azoknak valószínűleg tetszeni fog ez a játék is.

Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó árulja ezt a játékot!
 • 20 000 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Kategória: Vonatok, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Munkás-elhelyezés, Turn Order: Claim Action, Tech Trees / Tech Tracks, Játék végi bónuszok

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Russian Railroads társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Russian Railroadsthomyerk, újpest városkapu, dunavirág utca munkaidőben

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: újpest városkapu, dunavirág utca munkaidőben! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

tartalmazza: Russian Railroads German Railroads American Railroads (bontatlan) egyszer játszott állapotban

1 érdeklődő


Russian Railroadsfogaszat305

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Budapesten átvehető vagy foxpost (vevő fizeti).

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Russian Railroads társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2021-12-25 07:17:24

  A Russian Railroadsnak jót tett a számítógépes változat, megkímél a sok pontszámolgatástól. Az egyik kedvenc tisztán munkáslehelyezős játékom. Az egyetlen hátránya talán, hogy a játékos interakciókon kívül kevés a változó elem a játékban (csak a mérnökök sorrendje más), ezért kiegészítők nélkül hamar "kijátszható", megunható.

  A kistestvére ezért talán egy fokkal jobban bejön. Egyszerűbb is, kevésbé fejszámolós és változatosabb: First Class.

 • harnas1207

  2021-10-13 16:31:52

  Aki azt gondolja, hogy a Russian Railroads egy ízig-vérig ruszki vonatos játék, az csalódni fog, hiszen jelen esetben a téma csak álca. Sőt, igazából bármi más is lehetett volna…..

  A játékban egymás elől happoljuk el munkásainkkal az akcióhelyeket és általuk fejlesztjük külön-külön a saját vasútvonalainkat. Emellett a legjobb vonatokat kell pályára állítanunk a körönkénti pontozás maximalizálásához. Eme nemes feladatokban mérnökök lesznek a segítségünkre, melyekért öldöklő versenyt kell futnunk, illetve különböző gyárakat s építhetünk, amik fix pontbevételt adnak körről-körre.

  A Russian Railroads egy igazi matekozós játék, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az átlag pontszám 400 felett lesz! Igazi AP faktor, mert az egyre fogyó akcióhelyek újabb tervezésre sarkalják a játékosokat. Pillanatok alatt borulhat a gondosan eltervezett terv és jöhet a második legtöbb pontot érő húzásunk!

  A mechanizmusok terén nem sok újdonságot látunk, talán csak a sínek fejlesztése lehet különleges. A játék központi eleme a megfelelő bónuszok mihamarabbi begyűjtése. Sajnos ez annyira jelentős, hogy eleve eldől, mire érdemes rágyúrni és mire nem.

  Itt térnék ki az élmény faktorra! A Russian Railroads igazi agyégetés, ha csak a folyamatos számolgatást nézzük. Viszont ezenfelül nincs semmi csak, az eszeveszett mit vegyek el a másik elől filing. A kihívás akkor ér véget, mikor az ember rájön mi mennyi pontot ér és mivel lehet a legtöbbet biztosan megszerezni. Ez viszont elég egyértelmű, így nem fog sok újdonságot tartogatni számunkra a játék. (talán csak a pontrekord hajhászok fogják élvezni). Számomra külön negatívum, hogy ennyire ki vannak emelve a „kötelező” célok, pl a mérnökök agyonpontozása. A 3-4 fős játék sem az igazi, mert a kezdő játékos szerep brutális jelentőséggel bír.

  Mindezek ellenére úgy gondolom a játék rendben van. Nem rossz, nem hibás, csak egyszerűen nem kiemelkedő. A BGG 94. helye is teljesen oké lenne, ha nem tudnám, hogy sok nála jobb játék tanyázik hátrébb..

A Russian Railroads társasjáték és kiegészítői (6)

 • Russian Railroads: Mini-Expansion társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Russian Railroads: German Railroads társasjáték Kiegészítő

  Russian Railroads: German Railroads is the first expansion for Russian Railroads and requires the base game to play. This expansion consists of three different, independent modules: 1) Germany game board A brand new game board with new routes and, consequently, completely new opportunities and strategies to follow. For example, the distances are not fixed...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Russian Railroads: German Railroads társasjáték Kiegészítő 10000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Russian Railroads: American Railroads társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Russian Railroads: American Railroads társasjáték Kiegészítő 4000 Ft-tól! - 1 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Russian Railroads: Juri Dreigleisky társasjáték Kiegészítő

  This is a small expansion that consists of 1 engineer with the number 13. He is called Juri Dreigleisky (the surname translates into Threerailsky). His action is to move 3 rails, independent of color one step forward each, but they have to be on different railways. This expansion was first published as a promo for Stadt Land Spielt 2017 in Germany by Hans...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Russian Railroads: Manufactory Train társasjáték Kiegészítő

  A mini-extension available as a free "Print & Play" version. Just print it and cut it out. Setup: • Place the manufactory train next to the game board, clearly visible for all players. • Shuffle all 11 manufactory tiles, face-down, draw 2 of them at random and place them on the 2 right spaces on the manufactory train, faceup. The first space remains empty...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Ultimate Railroads társasjáték

  Építs vasutakat Oroszországban, Németországban, az Egyesült Államokban és még sok más helyen, ebből a nagy, dobozos gyűjteményből! Az Ultimate Railroads-ban a játékosok egy izgalmas versenyben vehetnek részt, hogy a kiépítsék a legnagyobb és legfejlettebb vasúthálózatot. Ennek érdekében a játékosok különböző, fontos feladatokkal bízzák meg munkásaikat. Az...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott játékosszám: 2
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Ultimate Railroads társasjáték 28000 Ft-tól! - 2 felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Leonhard "Lonny" Orgler, Helmut Ohley
 • Illusztrátor:  Claus Stephan, Martin Hoffmann
 • Kiadók:  Hans im Glück Verlags-GmbH, 999 Games, Z-Man Games, Devir, Filosofia Éditions, MINDOK, Bard Centrum Gier, Asterion Press, Hobby World
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, olasz, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: holland
 • English edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 23.1 cm x 32.3 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.7 cm x 31.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: német
  • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Czech/Polish edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Russian Railroads társasjátékhoz