Rettegés Arkhamban
Rettegés Arkhamban
Rettegés Arkhamban
Rettegés Arkhamban
Videó beküldése

Rettegés Arkhamban

Társasjáték, 2018
Értékelem!

A Rettegés Arkhamban egy összetett társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játékot 2006-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb gémer játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek...

A Rettegés Arkhamban egy összetett társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A játékot 2006-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb gémer játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a szerepjátszás, a pakli tervezés, a kockadobás és a pontról pontra mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Féltél már valaha az életben?

Ha azt hiszed igen, akkor itt az ideje, hogy csalatkozz...
A Rettegés Arkhamban játék minden képzeltedet felülmúlja és még tovább is lép rajta.
Együttműködő játék, gyönyörű képek, hangulatos szövegek és rengetegszer újrajátszható. De ne szaladjunk ennyire előre.

Arkham és a Cthulhu mítosz

Ha nem tudod mit jelent a Cthulhu, ki az a H.P. Lovecraft, ne keseredj el.
A Rettegés Arkhamban teljesen élvezhető mindezek nélkül is, csupán a különböző helyszínek és szörnyek lehetnek ismerősek azoknak, akik már régebben is találkoztak Lovecraft könyveivel.
A kártyákon rengeteg szöveg szerepel, mind azért hogy megfelelően sötét és félelmetes hangulatot teremtsen a játékhoz.

Mit jelent az, hogy "co-operative"?

A játékmenet nem a szokványos mindenki saját magáért elvet követi, ahol a játékosok egymás ellen tevékenykednek, hanem egy merőben más hozzáállásba enged bepillantást.
Arkham városában vállt-vállnak vetve kell neked és társaidnak megkűzdenie az ocsmány szörnyekkel és uraikkal.
A társasjáték a játék folyamán folyamatosan generálja azokat az eseményeket (dimenziókapuk nyitása, szörnyek mozgatása és egyéb meglepetések), melyek akadályoznak titeket.
A játék kétféleképpen érhet véget. Nyer a csapat és sikerül megfékezni a Nagy Öregek egyikét, vagy elbuktok és a játék a győztes.

Nyomozás

Mint Arkham városának lakosa az lesz a feladatod, hogy megtisztítsd a várost a szörnyektől és a dimenzió kapuktól, melyek a szörnyeket a városra szabadítják.
Arkham városában mozogva kell nyomokat gyűjtened, szörnyeket kikerülnöd, legyőznöd és megtalálni a dimenzió kapukat, hogy lezárhasd őket.
Ám ahhoz, hogy lezárhass egy dimenzió kaput át kell lépned rajta és vissza is kell jutnod, hogy utána az Ősök jelével le tudd pecsételni és végérvényesen lezárni. Mindeközben a társaid is azon lesznek, hogy ez sikerüljön nektek.

Rendszer

A dobókocka játsza a főszerepet abban, hogy eldőljön egy cselekedetedről (varázslás, szörny kikerülése, harc), hogy sikeres volt-e avagy sem.
Ám könnyedén befolyásolni lehet a dobás sikerességét azzal, ha okosan használod nyomozód képességeit, felszerelését.
Ráadásul mivel csapatjátékról van szó, ezért a különböző tevékenységeket mindig a csapaton belül arra bízhatjátok, aki a legjobban ért hozzá.

Küllem

A tábla hatalmas, színes és elsőre átláthatatlan. Ám ahogy megismered a szabályokat máris mindent tisztábban fogsz látni rajta.
A kártyák szintén színesek és hátoldaluk alapján könnyedén megkülönböztethetőek és azonosíthatóak, hogy melyik paklit is képezik. Ráadásul a rengeteg hangulati szöveg és idézet remek hangulatot tud teremteni.
A dobozban még töménytelen mennyiségű jelzőt találhatsz, melyek a játékhoz szükségesek.

Soha véget nem érő játék!

Az alapjáték is sokszor újrajátszható, melyről a 16 különböző nyomozó, a 8 főellenség és a kártyák gondoskodnak, hiszen nem valószínű, hogy kétszer egymás után ugyanabban a sorrendben húzzátok őket.
A készítők pedig még kiegészítőkkel is kedveskedtek a játékosoknak:

 • Curse of the Dark Pharaoh
 • Dunwich Horror
 • The King in Yellow
 • Kingsport Horror
 • The Black Goat of the Woods
 • Innsmouth Horror
 • The Lurker at the Threshold
 • Miskatonic Horror
Kiknek Ajánljuk?

Ha valami újra vágysz, szereted a horrort és nem riaszt el a rengeteg jelző, akkor biztos nem fogsz csalódni benne. Baráti társaságokban biztosan nagy sikert arat, ráadásul akár egyedül is játszható!

A magyar nyelvű szabályok megtekintéséhez kattints ide!

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan elérhető!
 • 14 490 Ft-tól
 • -20%-3 628 Ft

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/retteges-arkhamban-2005" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Rettegés Arkhamban társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Fantasy, Kaland, Horror, Harc, Könyv alapú
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Szerepjátszás, Pakli tervezés, Kockadobás, Pontról pontra mozgás, Solitaire, STR-05 Semi-Cooperative Game, RES-02 Stat Check

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Rettegés Arkhamban társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb gémer játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2006

Kommentek

Kommentek

 • nemeth.fruzsina93

  2020-02-14 15:15:32

  Bár az idegeinkkel szokott játszani és néha lehetetlen helyzeteket szül (tényleg kell hozzá egy nagy adag szerencse), de jól összeszokott társasággal élvezetes a játék. Örülök, hogy kiadták magyarul is, így könnyebben átrágtuk rajta magunkat. :)

 • mvotir

  2020-02-05 15:21:23

  Bár nagyon sok kritika éri, amiért nagy a szerencsefaktora és nagyon hosszú tud lenni egy játékalkalom, ennek ellenére a legjobb ameri típusú játékok között tartom számon. Maga a játék hangulata annyira magával ragadó, hogy engem kárpótol minden hibájáért. A helyszínkártyák, különböző Mérhetetlen Vének, folyamatos játékmódosító lapok miatt pedig óriási az újrajátszhatósága, mindig más a játék.

  A szabálytanulás elég hosszú, akkor is felmerülhet kérdés, amikor már többször is játszottunk a játékkal. Volt olyan része, amit egy évig rosszul játszottunk, anélkül, hogy feltűnt volna, de amikor másoknak tanítottuk, ők rákérdeztek és ekkor realizáltuk a hibánkat.

  Kezdő játékosoknak nem ajánlom, csak ha elég „elvetemültek” rögtön egy ilyen komplex és hosszú játéknak nekiállni, a többieket elijesztheti a szabályrendszer és a végtelenbe nyúló játék. Egyik szabálymagyarázatunk alkalmával például – bár akikkel játszottunk, szívesen hallgatták és tanulták a szabályokat – sikerült hosszú időre elijesztenünk apukámat és öcsémet a társasoktól, akik fültanúi voltak a hosszas magyarázatnak és később a 3-4 órás játéknak is. Azóta is nehezen győzöm meg őket egy új társasjátéknál, hogy csatlakozzanak, mert „Ez nem olyan”. :D

  Mivel elég történetközpontú a játék, érdemes az H.P. Lovecraft munkásságát nem ismerőket beavatni nagyvonalakban, hogy milyen világban játszódik a játék alkalmával közösen írt sztorink. Utána pedig irány portálokat zárni és szörnyeket ölni halomra. De előtte azért tanuljuk meg, hogyan ejtsük ki, hogy Cthulhu (szegény gyakran lesz „Kutulu” vagy „Kululu” :D ).

  A kooperatív játékok szerelmeseinek szerintem érdemes kipróbálnia, itt annyira nem könnyű Alfának lenni („megmondóembernek”, aki a kooperatív játékokban átveszi az irányítást), mint az euro típusú kooperatív játékoknál, ami szerintem pont a szerencsefaktor miatt lehetséges. Nehéz nyerni, de annál nagyobb sikerélmény, amikor végre győzedelmeskedünk.

  Ami még nagyon pozitív a játékkal kapcsolatban, hogy a karakterek között, akiknek a bőrébe bújhatunk, sok nő szerepel, mindenféle foglalkozással és különleges képességgel (és ez nem hat erőltetettnek, mint például egy Ms. Monopolynál). Nincs „haszontalan” karakter, és nincs „legerősebb” karakter sem. Szerintem jól balanszoltak a szerepek, a különböző Mérhetetlen Véneknél úgyis különböző stratégiát kell felállítani, amikhez más-más típusú karaktereket érdemes vinni.

  A hangulat fokozására pedig nagyon jó zenei aláfestéseket lehet találni interneten, sok lejátszási lista van, akár „Arkham Horror”-ra, „Cthulhu Wars”-ra, „Eldritch Horror”-ra vagy „Elder Sign”-ra keresünk. Ha pedig hozzám hasonlóan beleszeretsz a lovecrafti világba, akkor nagy szerencséd van, mert jelenleg csurig van a piac „kutulus” játékokkal, érdemes szétnézni közöttük.

  Mindenképp érdemes kipróbálni, testvérével, az Eldritch Horrorral egyetemben. Nagyon hasonlítanak egymásra, mégis vagy „arkhames” vagy „eldritches” valaki, aki az egyiket szereti, a másikat nem szokta. Aki pedig egyiket sem szereti, az valószínűleg a két játék alkalmával valami egészen iszonytató Mérhetetlen Vénnel találkozott és sajnálatos módon megőrült.

 • Westfalien

  2019-09-10 07:26:15

  Alapmű.

  Nem véletlen, hogy már a 3. kiadás is megérkezett tavaly. Újat nehéz mondani. Én azt emelném ki, hogy a játékon látszik az alaposság, a kifinomult játékmechanika, a kibalanszoltság, a szerető gondosság amivel alkották. A szerencse jelen van, de szerintem legtöbb esetben nem ezen múlik, hogy nyerünk-e. Csak azoknak nem ajánlom akiknek ez illetve a hosszú játékidő probléma. Mindenki más azonban tegyen vele egy próbát még akkor is ha a betanulás időigényes.

 • nemeth.antal.nemethszerviz

  2019-09-03 16:14:22

  Az egyik első játék a társaságban. Nagyon szeretjük. Rengeteg játékunk van már benne. Elég bonyolult játék, sok a szabály de azért feldolgozható. Játék közben sok mindenre kell figyelni, hogy az ember valóban szabályosan játsza. Ha bele tudod magad élni nagyon jó hangulata van. Mi hárman játszottuk. Talán még négy főre is ajánlom, de annál többre már nem. Így is nagyon hosszú játék.

 • jenei.balazs87

  2019-09-02 15:32:32

  Hogy is mondjam csak finoman... Nem miatta kedveltem meg a kooperatív játékokat. :) Biztos jó, csak az első, 6 órán át tartó próbajáték + a horroros köntös (szemben pl. a pandemices vírusirtással) sajnos nem nyerte el a tetszésemet. A variációs lehetőségek és az agyégetési faktor viszont abszolút benne van. :)

 • cuf87

  2019-02-22 11:11:42

  Nehéz megmondani, hogy jobb-e. Teljesen más, ez egy teljesen új játék. Én mind a kettőt szeretem.

  A tábla valóban fura volt nekem is, de csak elsőre, a story meg nagyon nagy pluszt ad az élményhez és hogy beleolvadj a világba. Nem lett kevésbé összetett a játék, talán csak egy kicsit. Viszont sok olyan mechanizmus kikerült belőle, amitől a második néha egy kicsit vontatott tudott lenni.

  Ha össze kellene foglalnom a különbésget, akkor könnyebb megérteni, pörgősebb és jobban beszippant a világába. Mindenképp érdemes kipróbálni. :)

  Azért most sem túlozták el az insertet.... A The GiftForge insertjét tuti beszerzem még hozzá!

 • lendvai.nikolett.88

  2019-02-21 09:45:54

  Jobb a másodiknál? Miben különbözik?

  Engem valamiért riaszt, hogy történeteket kell végigjátszani, és a tábla sem gyözött meg, de még nem próbáltam.

  Valamint én nagyon szeretem a 2. kiadás összetettségét, és ha jól tudom ezen változtattak a harmadik kiadásra.

 • cuf87

  2019-02-16 19:44:28

  A harmadikat próbáltátok már? Imádjuk!!

 • lendvai.nikolett.88

  2018-02-17 15:09:05

  Szerintem az egyik legjobb játék ;) akit nem riaszt el a sok tartozék és a hosszabb szabálykönyv, az mindenképp vegye meg.

  Nyilván a magyar verziót érdemes, mert rengeteg szöveges rész van. Duncwich kiegje is fent fan magyarul. Sajnálom hogy a többi kiegészítőt nem fordították le és nem is jönnek ki magyarul. Mi elkezdtük home made fordigatni, mert akad olyan akinek akadály az angol.

  Imádjuk a karaktereket a történetet a szörnyeket ha épp nem akarnak felfalni.... stb

  Jól kitalált kis játék. Akik rászánják az időt és azt h megtanulják, nem fognak csalóni. Mi hárman vettük, ketten már az ismerkedés napján el akarták adni :D majd csak belemélyedtünk és ez lett a kedvenc és már fordigatjuk a kiegészítőket.... csak ennyire bejövős ;)

 • kistoka87

  2017-05-15 19:58:29

  Nekem ez az abszolult kedvenc! Meg volt angolul is, de hogy tudjunk játszani, angolul nem tudó barátokkal is, megvettük magyarul is :)

A Rettegés Arkhamban társasjáték és kiegészítői (20)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 - 4 óra
 • Játékosok:  1 - 8
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Kevin Wilson, Richard Launius
 • Illusztrátor:  Kurt Miller, Brian Schomburg, Scott Nicely, Patrick McEvoy, Anders Finér, Henning Ludvigsen, Rafał Hrynkiewicz, Vlad Ricean
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Nexus, Edge Entertainment, Ubik, Arclight, Galakta, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Smart Ltd, Wargames Club Publishing, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 10.2 cm
 • English first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • French first edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French second edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2006
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian first edition
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech first edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30.5 cm x 30.5 cm x 10.2 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English third edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian third edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition 2018
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rettegés Arkhamban társasjátékhoz