Plüssmesék
Plüssmesék
Plüssmesék
Plüssmesék
Videó beküldése

Plüssmesék társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Plüssmesék egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2018-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a történetmesélés, a szerepjátszás, a forgass...

A Plüssmesék egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játék több, összesen 3 jelölést kapott 2018-ban. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a történetmesélés, a szerepjátszás, a forgass és mozgass és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Szerepjátékos szülők figyelmébe!

Már menne veletek a gyerek a kazamatába? Vagy már ti vinnétek magatokkal egy hajmeresztő kalandra a vadak földjére?

Eljött az idő, hogy végre együtt kalandozzatok!

Ebben a játékban plüssállatok bőrébe bújva szállhattok szembe egy kislány rémálmainak lakóival, egy kissé hátborzongató, de hősökhöz méltó kalandban. Utatok éppen az ágy alatti sötétségtől indul. Készüljetek!

Kaland, veszélyek és elképesztően aranyos figurák játéka

Egy szokatlan játék, melyben hősies gyerekjátékokkal vagyunk, akik útnak indulnak, hogy megmentsék szeretett gazdájukat a veszélytől. Játékosként feltárul elöttünk egy csodás, de annál veszélyesebb világ, melyben számtalan új dologra bukkanhatunk. A játékot a választásunk szerinti történeten vezetjük végig. Egy könyv visz végig a kalandokon, melynek egyik oldalon megtaláljuk a színes játéktáblát, a másikon az adott mesére vonatkozó speciális szabályokat. A fejezetek mind egy-egy mérföldkövek a gyerekek életében, szépen és kreatívan elmesélve.

A játék menete

Minden játékos húz öt kockát a zsákból a köre elején. A kockák színe dönti el milyen akciókat hajthatsz végre és milyen egyéb opcióid vannak. A fehér kockával kereshetsz vattát, hogy meggyógyítsd a csatában elszakadt játékok sérüléseit, a piros a közelharc míg a zöld a távolharc kockája. A sárga kockával kutathatunk kincsek után, a kékkel speciális akciókat hajthatunk végre vagy védekezhetünk, a lila kocka pedig a "joker", amit bármilyen színként használhatunk, hacsak a szabályok másként nem rendelkeznek. Minden kockának megvan a stratégiai szerepe, csak rá kell jönni mikor mit érdemes kijátszani. Lehet kombinálni őket az erősebb akció érdekében, vagy akár későbbre félre tenni. A játékosok kooperatív játék lévén a kockákat megoszthatják egymással, cserélhetnek tárgyakat.

A Plüssmesék egy nagyszerű és igazán egyedi társasjáték, mely felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt remek szórakozás!

Minden plüssállatnak más képességei vannak, ezért úgy lehettek igazán sikeresek, ha csapatban dolgoztok és úgy derítitek fel az ismeretlen vidékeket! A "Kalandkönyvben" található történetek pedig nemcsak akciók végrehajtásához adnak leírást, de egy csodálatos világba kalauzolnak el, ahol elbűvölő karaktereket ismerhetsz meg, miközben különféle kalandok várnak rád!

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
11 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 21 000 Ft-tól
 • 11 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kaland, Miniatűrök, Állat
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Kooperatív, Történetmesélés, Szerepjátszás, Forgass és mozgass, Kockadobás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Négyszög-rács

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Szabálykönyvek (2)

Plüssmesék társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb kooperatív játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2018

Kommentek

Kommentek

 • jamborjud

  2022-06-09 21:44:10

  Hivatalos promo kalandfüzet: Lost Chapter - Elveszett történet magyarul itt le tudjátok tölteni ;)

  https://purplemeeple.hu/megerkezett-az-elveszett-tortenet-kiegeszito-kalandfuzet/

  PDF: https://purplemeeple.hu/wp-content/uploads/2020/01/PH2200-Lost_Chapter_HUN_003.pdf

 • sandor6

  2021-12-26 21:45:55

  Nagyon aranyos és szép játék, mely cím alapján úgy tűnne, mintha gyermekeknek készült volna, viszont felnőtt játéknak mondanám inkább. Én nagyon szeretem és igaz, a dobozon 2-4 játékos van írva, én ezt simán két karakter irányítva soloban is imádom játszani. Egyetlen különbség, hogy az elveszett kártyák felhúzásakor figyelni kell arra, hogy letakard a választási lehetőségeket és kész is a solo mód.

  Nagyon jól működik a játék, a története szuper és a kalandkönyv utasításai is egyértelműek.

 • mvik19

  2021-05-14 14:54:05

  Régi álom volt ez a játék. Mondhatni bakancslistás. Végre meglett. Az első perctől imádtam. Maximálisan hozta azt amit vártam tőle. Kicsit Tim Burton-ös hangulata van, ami nálam óriási jó pont. A játékmenet is kellemes, mindig épp annyi változtatással, ami még nem zavaró, viszont kellően érdekes, hogy ne laposodjon el a játék több óra után sem. A történet... hát igen, írták sokan, hogy gyerekes... igen, lehet így is értelmezni. De mit várunk egy "mesé"-től? Kellően változatos, kellően izgalmas. A minőség pedig prémium szintű. Kér anyagi befektetést, az igaz, bár szerintem ennyi minőségi alkatrészért ez nem sok. Nem a szokásos értelmében vett Legacy játék, mivel nem kell matricázni meg ilyesmi. Így viszont újrajátszható is, ami ha más a társaság, még érdekes lehet, mivel vannak döntéshelyzetek, amik egész más irányba vihetik el a történetet. Az egyik legjobb döntés volt, hogy beszereztem ezt a remekművet. Hatalmas pacsi a magyar forgalmazónak. Hihetetlen munka lehetett ezt a játékot magyarítani, pláne ennyire minőségien. Remélem minél több ilyen remek játék kap magyar kiadást.

 • ghtyshd

  2021-02-24 08:58:26

  Köszönöm a válaszokat :)

  A két kis piros kéz miatt már megijedtem, hogy rossz helyen kérdezek a játékkal kapcsolatban, de mivel több válasz is érkezett, kétlem, hogy ez lett volna a probléma :D

  Ezek alapján pedig mindenképp be fogom szerezni, és ha nem nől túlságosan a szívemhez, akkor tán eladom végigjátszás után. Már csak az oldalbordám kell beleegyezzen a vásárlásba 😅

 • bensereni

  2021-02-23 20:40:24

  Az a gond tudod, hogy sajnos máshogy történetet nehezen mesélsz el. Ha lenne 2-3 végkimenetele is, akkor is korlátozott az újrajátszhatóság. Nyilván marad a hardcore szerepjáték még, de saját tapasztalatom az, hogy nehéz elkezdeni, hiszen ha igazán élvezetessé akkor válik, ha a kalandorok is kicsit mesélősebbek, kreatívak, így tényleg nehéz csapatot verbuválni, ha kb csak kezdő szerepjátékosak vannak. Ez játék, ez a műfaj viszont egy nagyon jó átmenet, a saját korlátai ellenére. Ennek ellenére az ódzkodást is megértem

  (Amúgy köszi 😁)

 • hierroo

  2021-02-23 20:21:58

  Szia! Én egy kicsit óckodom az egyszer játszható játékoktól. Tudom, egy filmet is meg lehet nézni bármennyiszer, de az már mégsem az igazi. Már nem olyan izgalmas. Nem lehetne valahogy úgy elkészíteni egy társasjátékot, hogy más legyen a végeredmény? (Már nem a győztesek, hanem a történet szempontjából!) Egyébként aranyos játék, és tisztelet a készítőknek, biztos ki is próbálnám, de szerintem nem venném meg. Most ez pillanatnyi vélemény, lehet hogy máskor mást fogok gondolni. Meg meg lehet győzni. És az a lényeg, hogy ha másnak tetszik, akkor van létjogosultsága! (Szép a kutyád! :) )

 • bensereni

  2021-02-23 08:59:11

  Nálunk folyamatban van egy 20-30 éves 4 fős csapattal (21/22 a legfiatalabb, 29 a legidősebb), tipikusan az a korosztály vagyunk, akik a Toy Story fénykorában nőtt fel, így hiába, hogy a mese része tényleg eléggé gyerekekre szánt, mi nagyon tudjuk élvezni, nekünk, vagy legalábbis nekem nagyon hozza azt az érzést (én vagyok a 21/22es vége), de a 29-es véglet folyamatosan ír, hogy (mini spoiler alert) "Mikor megyünk Szedreserdőbe?". Én szeretem a harcrendszerét is. Nyilván a kockadobás ad neki egy véletlenszerűséget, de szerintem nem igazán probléma ez.

  Amúgy egy embernek tényleg inkább egyszee játszható, de nem olyan, mint egy legacy, nem kell bántanod a játékot, simán eladható, vagy ha van benned némi kalandmester véna, szerintem más-más társaságba simán elviheted, hisz nekik újdonság lesz, és lehet a történet nem újdonság, de lesznek lapok, amikkel nem találkoztál korábban, lehet, hogy 1-1 olyan oldal is lesz, ami kimarad, mert más iranyt választotok. Nem lesz teljesen ugyanaz neked, mint elsőre, de talán érted, mit akarok kihozni a dologból.

  Egy-egy fejezet játékideje függ attól is, hogy jól tudjátok-e felhasználni a képességeket vagy sem, jól jönnek a kockák, vagy sem, illetve azt sajnos nem szoktuk mérni, hogy pontosan meddig tart. Múltkor 11-éjfél közt kezdtük, hajnal 2-3 körül értünk az aktuális fejezet végére talán? Legacy játékok hasonló árban vannak, abból is amit játszottunk, megérte igazából az árát, ez sem kevésbé, sőt az eladhatóság még mindig opció visszanyerni valamennyit.

 • idriszi1

  2021-02-23 08:34:54

  Szerintem megéri, de érdemes lehet használtra vadászni - újrajátszható ugyan,de szerintem csak gyerekeseknek lehet úgy érdekes. Egyébként 7 történet van benne, egy-egy játék legalább 1 óra, mi 1 év alatt játszottuk le, így megéri az árát, pláne hogy utána el is lehet adni.

  Az elején nagyon varázslatos volt, de pont elég a 7 történet. Felnőttnek kicsit gyerekes, gyereknek szerintem rémisztő.. szóval furán találták ki, én biztos nem játszottam volna vele gyerekként. A figurák nagyon minőségiek, élmény kibontani a dobozt, annyira szép és jópofa minden. igényes társas, az biztos. Nekünk a játékmenet érdekes volt elsőre, terveztük is az Azutánt megvenni, minthogy hasonló, de már letettünk róla.

  A szerepjátékkal és a történet központú játékokkal csak ismerkedőknek szerintem jó választás, viszont tapasztaltabbaknak nem ajánlom, sajnos ahhoz túl egyszerű.

 • ukuko64

  2021-02-22 17:29:46

  Mi ketten játszuk a párommal (27,30) és teljesen elveszünk benne, annyira szeretjük. Ajánlom !

 • ghtyshd

  2021-01-31 13:38:25

  Aki játszott/játszik vele az esetleg elmondaná, hogy felnőtteknek is ajánlja-e? :) Én sokat gondolkodtam rajta, mert engem minden megfog ami cuki… de ez már nagyon meseszerűnek tűnik.

  Mondjuk a „gergo.takacs.nuskin” által csatolt link inkább horror mesére hajaztat :D de még mindig van bennem egy fenntartás azzal kapcsolatban, hogy mondjuk 2 huszonéves élvezné-e (többen nem tudnánk játszani).

  Illetve ha jól tudom ez egyszer játszható végig. Ennek fényében megéri ár-érték arányba? Nagyjából hány óra játékidő amíg teljesen le van játszva az egész játék?

 • Ratmayer

  2021-01-31 13:01:53

  Csatolmány: https://youtu.be/R0ZEGCeybro

  Egy kis promo! :)

 • PlayHoo_95

  2020-04-04 00:40:59

  Amikor olvastam, hogy megjelenik magyarul leesett az állam. Pár éve ez még elképzelhetetlen volt. Eddig az első 4 történetre volt idő, de egy-egy történet nálunk kb. 3 óra játékidő volt. És emberek, micsoda 12 óra volt ez. Felejthetetlen. Magával ragadó a történet, és minden küldetés más. Bár úgy tűnhet a történet miatt, hogy gyerekjáték, de erről szó sincs. Lehet gyerekekkel is játszani, de a felnőttek sem csalódnak benne. Aki teheti próbálja ki! Egy hátrányát tudnék mondani, de ez igazából nem hátrány: nincs hozzá kiegészítő.

 • gellerdavid91

  2020-04-03 17:12:42

  Nagyon szép grafika és figurák! Különlegessége az, hogy könyv alapján haladunj játékról játékra, koperatív játék ami témában is nagyon aranyos! Egy játék elég hosszadalmas, így egy kicsit időigényes főleg, ha beleszámítjuk az előkészületet.

A Plüssmesék társasjáték és kiegészítői (3)

 • Comanauts társasjáték

  Dr. Martin Strobal, the greatest mind of our generation, lies in a coma. His Mobius Ring invention promised to change the world, but has instead given us our greatest disaster. Meant to provide the world with unlimited clean energy, the Mobius Ring malfunctioned, bathing Dr. Strobal in radiation, and creating a singularity that threatens to consume the...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Comanauts társasjáték 3990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Stuffed Fables: Oh, Brother! Expansion társasjáték Kiegészítő

  Egy új kalandkönyvet tartalmazó kiegészítő a Stuffed Fables (Plüssmesék) társasjátékhoz.Angol:The brave stuffies from Stuffed Fables return for another round of bedtime adventures! Years after the original story, a new baby brother joins the family, bringing two toy...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Stuffed Fables: Oh, Brother! Expansion társasjáték Kiegészítő 16990 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Stuffed Fables: Lost Story #1 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 7+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  7+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jerry Hawthorne
 • Illusztrátor:  Kristen Pauline, Regis Demy
 • Kiadók:  Z-Man Games, Edge Entertainment, Arclight, MINDOK, Gém Klub Kft., Plaid Hat Games, Galápagos Jogos, Cube Factory of Ideas, Crowd Games, Playfun Games, Purple Meeple Games, Summon Games, Rozum
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: német
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: spanyol
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition, second printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
 • French edition
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Plüssmesék társasjátékhoz