Papírhajó a tengeren
Papírhajó a tengeren
Videó beküldése

Papírhajó a tengeren társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Papírhajó a tengeren egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

A Papírhajó a tengeren egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás, a merj és nyerj és a car-03 melding and splaying mechanizmusokra.

A Játéksziget leírása:

A "Papírhajó a tengeren" egy különleges hangulatú, origamikkal illusztrált, pörgős kártyajáték 8 éves kortól, melyben a játékosok pontokat gyűjtenek kártyakombinációk kijátszásával. A játék több fordulón át tart, és a játékosok választhatnak, hogy honnan húznak kártyát. Vagy a húzópakli két lgfelső lapját vehetik fel, ekkor az egyik lapot el kell dobni valamelyik dobópakli tetejére, vagy a két dobópakli 1-1 legfelső lapját veszik el. Ezután a játékos bármennyi duo kártyát kijátszhat. A kártyákon jelöléseket találunk arra vonatkozóan, hogy mennyi lapot kell összegyűjteni az adott színből, hogy pontot kapjunk értük. A játékos dönthet úgy, hogy stoppolja a kört, ekkor azonnal véget ér a játék, és minden játékos megkapja a kártyái alapján a pontokat. Dönthet az Utolsó esély bemondása mellett is, ekkor még minden utána következő játékos sorra kerül egyszer, és csak ezután számolják össze a pontokat. Ezt csak akkor érdemes bemondani, ha a játékos tudja, hogy neki van a legtöbb pontja, mert ilyenkor megkapja a kártyáiért is a jutalmat, és a többségi színért járó bónuszt is. Amennyiben az utolsó esélyt bemondó játékos nem tudja megőrizni az elsőségét, akkor nem kapja meg a kártyáiért a pontokat, csak a többségi színért járókat szerzi meg, míg a többi játékos megkapja a kártyákért járó pontokat. A forduló végén felírjuk a megszerzett pontszámokat, és addig játszunk, amíg valaki el nem éri a játék megnyeréséhez szükséges 40, 35, vagy 30 pontot (játékosszámtól függ). A Papírhajó a tengeren játékot színvakok számára is ajáljuk, hiszen a nemzetközi jelöléseknek megfelelően vannak jelölve az egyes színek.

Forrás: Játéksziget
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 3 490 Ft-tól
 • -16%-668 Ft

Kategória: Kártyajáték
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Merj és nyerj, CAR-03 Melding and Splaying, Draftolás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Papírhajó a tengeren társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Papírhajó a tengeren társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Light Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • norbi198907

  2024-02-11 19:27:35

  Ár érték arányában, szerintem zseniális játék!

 • robsteady

  2024-01-11 13:08:01

  Ó Kvarc, milyen megosztó véleményre vetemedsz már? A köz haragja ellened fordul ám... 😄

  Egyetértek az írással. Schotten Totten két főre, többre Sushi Go szerintem remekül kiváltja ezt a játékot. De próbálja ki mindenki - ezek szerint ingyen a BGA-n - és döntse el maga.

 • szrigoevi

  2024-01-08 14:20:52

  Nálunk bejött ez a játék. :) Szeretjük az egyszerű, gyors kártyákat és ez is oda tartozik. A játékmenet pofon egyszerű. Középen egy pakli, két oldalán 1-1 dobópakli. Eldöntheted, amikor te jössz, hogy húzol kettőt a pakliból és egyet kiválasztasz, a másikat eldobod, vagy valamelyik dobópakliból húzol. Szetteket gyűjtögetünk kézben, ahol minél több van valamiből, annál több pontot ad, de vannak lapok, amik valamilyen formáért adnak pontot (hajókért 1et, horgonyokért 3at). Mázlis körben pár kör után zártam már úgy fordulót, hogy két horgony együtt öt pont, plusz darabonként három, az már egész szép volt a lent lévő lapokkal együtt. Ugyanis foruló végén számítanak a kézben tartott lapok, plusz az asztalra kijátszottak is. A kijátszott lapok pontban nem adnak sokat, viszont extra funkciójuk van. Párban játsszuk ki őket és van, amikor plusz lapot húzhatsz, vagy dobópakliból kereshetsz ki, újra jössz, vagy másik játékostól húzol. Az extrásabb lapok a sellők, ők a legtöbb egyforma színű lap db-ját érik pontban, úgyhogy kevés lapnál még nincs hasznuk, viszont ha valaki mind a négyet megszerzi automatikusan győz. Erre nálunk még nem volt példa. :D Egyébként játék fordulókból áll, amik két módon végződhetnek. Valaki bemondja, hogy stop, ha minimum 7 pontot már összegyűjtött kézben és asztalon lévő lapokból. Ekkor azonnal vége a játéknak, a többiek már nem jönnek, pont számolás, új forduló. Vagy ott az utolsó esély. Ilyen esetben a többiek még jönnek egyszer, te már nem. Ha így neked lesz a legtöbb pontod a fordulóban, megkapod a lapokért járó pontokat, és a színbónuszt is, a többiek csak a színbónuszt. Ha veszítesz csak színbónuszt kapsz, a többiek pedig a lapokért járó pontokat. Kockázatos, de sok pontot hozhat. :D
  Izgalmas, pörgős játék, én nem érzem elcsépeltnek, sőt unalmasnak sem. Árban kiváló, zsebben elfér a doboz, tehát simán viheti az ember akárhová magára, akár egy gyors játékra vonatra, érdemi helyet nem foglal. :)

 • qka011

  2023-09-04 23:21:24

  2023 októberében érkezik a magyar kiadás (Reflexshop) Papírhajó a tengeren címmel. Kiváló karácsonyi ajándék lehet, sőt mikulászacskóba is belefér :)

 • szrigoevi

  2023-08-31 07:13:55

  Októberben jön a magyar kiadás a reflexshoptol. :) Pont most olvastam róla infót, azért is lestem meg a játék leírását. Érdekesnek ígérkezik, úgyhogy kíváncsi leszek rá. Mi szeretjük a gyors kis kartya játékokat, a témában egyező Origami is kedvelt itthon, úgyhogy várom a magyar megjelenést. :)

 • Dzsuzsi

  2023-06-09 14:35:44

  Meglepődtem rajta, de nekem is bejött.

  Azért volt meglepő, mert a videók alapján abszolút nem tartottam nagy durranásnak. Ráadásul még a grafika sem fogott meg. Egyébként nagyon szeretem a fillereket.

  Négyen próbáltuk ki, izgalmas volt figyelni, vajon ki mit gyűjt, és igyekezni, hogy lehetőleg ne neki kedvezőt dobják, de én is jó lapot tartsak meg. Kellő fűszert ad az időzítés, az, hogy magunk dönthetjük el, mikor ér véget a játék és, hogy merünk-e kockáztatni plusz pontok reményében az "utolsó esély" bemondásával. Az is tetszett, hogy a kezemben gyűjtögve a lapokat, egy darabig titokban tarthatom hány pontnál járok, a többieknek fogalmuk sincs mennyire jól állok és ha ők hamarabb pakolnak le, egy kis plusz információhoz juthatok.

  Az egyik előnye, hogy pofon egyszerű a szabály, kezdőket be lehet vonni. A másik, hogy, annyira pici a doboz, bárhová vihetjük magunkkal. Pikk-pakk lepörög, nem tud beragadni egy játékos sem dilemma miatt.

  Szerintem élőben sokkal jobb ez is, mint online, nekem tetszett.

 • szabolcs.kelemen27

  2023-05-11 20:12:19

  BGA-n próbáltam ki én is, de nekem nagyon bejött. Kár, hogy itthon egy boltban sem lehet kapni...

 • qka011

  2023-04-28 01:07:59

  Az előttem szólóval ellentétben, nekem kifejezetten tetszik ez a játék - pedig még nem vagyok nyugdíjas : ) A folyamatos döntési lehetőség, a párok kijátszásának és a forduló végének a megfelelő időzítése izgalmassá teszi a játékot, a több fordulós játékmenet pedig esélyt ad az egyenlítésre. A játék menete egyszerű: vagy a lentlévő két dobópakli egyikéből húzunk fel egy nyílt lapot, vagy a húzópakliból húzunk kettőt, melyből az egyiket megtartjuk a másikat az egyik dobópaklira helyezzük. A felhúzott lapokból vagy pontot érő sorozatokat gyűjtünk, melyek majd csak a kör végén kerülnek felfedésre illetve pontozásra, vagy párokat, melyek csupán 1 pontot érnek, ám kijátszva azonnali akciókat hajthatunk végre általuk (pl.: mégegyszer jövünk, egy lapot húzhatunk egy tetszőleges ellenfél kezéből, visszavehetünk egy már korábban eldobott lapot, stb). Ezen kívül vannak még pontszorzó kártyák melyek plusz pontot adnak egy adott típusú kártyáért, valamint van hableány kártya ami annyi pontot ér mint amennyi a a legtöbb azonos színű kártyánk száma a kezünkben. A kártyák színékek fontos szerepe van még az "utolsó esély" kijátszása esetén. Egy fordulónak akkor vethetünk véget ha legalább 7 pontot elértünk a kezünben lévő és a kijátszott lapjaink által. Ám ez nem kötelező, gyűjthetünk több pontot is. Ha simán Stop bejelentésével állítjuk meg a kört, akkor ott a vége és mindenki annyi pontot kap amennyit addig összegyűjtött. Ám ha stop helyett azt mondjuk "utolsó esély" akkor minden utánunk következő játékosnak van még egy köre. Ha így is nekünk van a legtöbb pontunk, akkor megkapjuk a pontjainkat plusz még annyi pontot mint a legtöbb egyforma színű lap a kezünben. Mindenki más a pontjait elveszti és csak annyit kap mint a legtöbb egyforma színű lapjuk. Viszont ha valakinek több pontja lesz, akkor nekünk csak a színek után jár a pont mindenki más pedig kapja a gyűtött pontjai + a színek összegét. Két játékos esetén annyi fordulót játszunk míg valaki el nem éri a 40 pontot.

 • kvarclovag

  2023-04-09 14:44:06

  Hirtelen ötlettől vezérelve kipróbáltam a BGA-n. És, hát, ez a játék egyszerűen unalmas. Kicsit árnyaltabban fogalmazva, ez egy römi + fekete péter kicsit megbolondítva a kijátszott párok hatásával, és a végén az "utolsó esély" nevű fogadással, ami az egyetlen, amivel érdemben több pontot lehet szerezni, vagy épp bukni. De ez sem segít azon, hogy a játék nagy részében lapokat húzunk föl és passzolunk. Olykor duplán húzunk, aztán amikor elég pontunk lett, akkor bejelentjük, hogy kész, és jön a pontszámolás. De amúgy mindegy hogy mi jelentjük be vagy egy másik játékos, ugyanúgy számolunk, kivéve, ha "utolsó esély " van. Amilyen jól sikerült Cathalának a dominót és a mankalát izgalmas új játékká varázsolni, annyira rosszul sikerült a römit. Nem lett rosszabb, mint egy römi, de jobb se nagyon. Beszélgetés, teázgatás mellett a nyugdíjasklubban ezt is lehet játszani, de aki a modern eurókat szereti, annak nagyon nem ajánlom. De annak se, aki a jó absztraktokat és az izgalmas kártyajátékokat szereti.

A Papírhajó a tengeren társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Bruno Cathala, Théo Rivière
 • Illusztrátor:  Lucien Derainne, Pierre-Yves Gallard
 • Kiadók:  Hobby Japan, MINDOK, Cranio Creations, IGames, Bombyx, Pandasaurus Games, Tranjis Games, Reflexshop Kft, Fabrika Igr, Spel in Bedrijf, Buró, HANALL M&C, Dice&Bones, MM-Spiele
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 7.2 cm x 9.9 cm x 3.2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Buró Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 7.2 cm x 9.9 cm x 3.2 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 7.1 cm x 9.9 cm x 3.4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • German second edition with SdJ nomination
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 7.1 cm x 9.9 cm x 3.4 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 7.2 cm x 9.9 cm x 3.2 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 7.2 cm x 9.9 cm x 3.2 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 7.2 cm x 9.9 cm x 3.2 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 15 cm x 10 cm x 5 cm
 • Tranjis Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 7.2 cm x 9.9 cm x 3.2 cm
  • Súly: 0.2 kg
 • Ukrainian edition
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Papírhajó a tengeren társasjátékhoz