Orléans
Orléans
Orléans
Orléans
Videó beküldése

Orléans társasjáték

társasjáték, 2014
Értékelem!

Az Orléans egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve 2014-ben és 2015-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pontról...

Az Orléans egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2014-ben (BGG), illetve 2014-ben és 2015-ben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az egyidejű akciók, a pontról pontra mozgás, a pakli építés, a trn-04 progressive turn order és a tech trees / tech tracks mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Franciaország, középkor...hogy milyen is volt akkor az élet egy városban? Nevezetesen Orléans-ban? A város neve ismerős lehet a Százéves háború kapcsán...ám ez a játék nem harci stratégia, hanem sokkal inkább békés, gazdálkodós irányt veszünk. Célunk az élet különböző területein befolyás szerzése.

Az Orléans egy egyszerű mechanizmusra (bag building = zsák építés) épülő, emiatt mókás, izgalmas, sok kombinációs lehetőséget nyújtó, közepesen nehéz stratégiai játék.

Események, követők, helyszínek

A játék bizony sokrétű, rengeteg mindent lehet csinálni. De kezdjük az elején. Minden játékosnak adott a városa különböző helyszínekkel (Farm, Falu, Egyetem, Kastély, Kolostor, Tanácsháza, Írószoba, Városháza), utazási lehetőséggel vízen, utakon és épületekkel (pl. Pincészet, Szélmalom, Fürdő, Iskola stb.). Célunk minél több áru, pénz, polgár, kereskedelmi épület megszerzése és fejlettségi szintünk minél magasabbra emelése. Hiszen ezekből tevődik majd össze győzelmi pontunk.

A tervezés és a kombináció kulcskérdés!

A játék elején 4 követőnk van, egy farmer, egy csónakos, egy kézműves és egy kereskedő (korongok). Velük lehet akciózni, úgy, hogy különböző helyszínekre küldjük őket, s ezáltal utazunk, árut szerzünk vagy épp további követőket fogadunk fel (ezek során értékes pontokat és bónuszokat is szerzünk). Az, hogy milyen követőket fogadunk fel alapvetően meghatározza majd lehetőségeinket.

Bag-building (zsák-építés)

Minél több követőnk van, annál több akcióra lesz lehetőségünk körünk során. A megszerzett követők egy zsákba kerülnek, ahonnan minden kör elején meghatározott számú korongot húzunk ki. Ahogy halad a játék ez egyre több és több lesz. Ez a bag- building (hasonlóan a deck-buildinghez), a zsák tartalmát mi állítjuk össze, s abból húzunk.

Városi tevékenység

Ennek nagy része a táblánkon zajlik, a korongokat a megfelelő kombinációban elhelyezve vehetünk részt a közéletben. Minden helyszínnek megvan a maga specialitása - követőt ad, fejlettséget növel vagy épp a közjólétet szolgálja. A követőkhöz mindig jár valamilyen bónusz is, mely növeli nyerési esélyeinket.

Falu → hajós (pénz) , kereskedő (épület), kézműves (fogaskerék-automatizáció)
Egyetem → bölcsész (fejlettségi szint)
Farm → farmer (áru)
Kastély → lovag (növeli a kihúzható korongok számát)
Kolostor → szerzetes (joker korong, bármelyik helyett használható)

Utazás és árutermelés

A játék másik része a térképen zajlik, melyen lehetőségünk van a környező területet felfedezni, kereskedő állomásokat építeni és árukkal gazdagon hazatérni. Az áruk és a megépített házikók száma igen fontos, hiszen a győzelmi pontok egyik alapját képezik majd a játék végén.

Vannak értékesebb és kevésbé értékes áruk. Árukhoz a farmer segítségével is hozzájuthatunk.

Események és kínzások

A játék fix hosszúságú, 18 körből áll. Elsőre soknak tűnik, de pár játék után rájövünk, hogy ez nagyon kevés, szinte semmire sem elég :) Minden kör elején felcsapunk egy eseménylapkát, mely a kör végén fog aktiválódni - így van időnk felkészülni rá. Vannak pozitív és negatív események is. Mindegyik fajtából 3-3 db van. Körünket érdemes az esemény alapján megtervezni. Pl. járvány esetén egyik követőnk meg fog halni, kereskedelmi napon pénzt zsebelhetünk be kereskedelmi állomásaink után, aratáskor pedig árut kell beszolgáltatnunk. Ha valaki nem tud egy feltételt teljesíteni, bizony kínzás alá vetik, s keményen meg kell fizetnie minden egyet ki nem fizetett egységért.

Előnyök és hátrányok

A játék igen népszerű, ez abból is látszódik, hogy a rajongók rengeteg szabálymódosítással és játékváltozattal rukkoltak elő. Ebből azt gondolnánk, hogy “Ho- hó, ennyi hiba lenne benne?” Nos ezt döntse el mindenki maga.

Néhány a módosítások közül:
-a Fürdőház képessége a megváltoztatott szabályok ellenére még mindig nagyon erős, ha gondoljátok szavazzátok ki a játékból vagy használjátok a FAQ-ban javasolt szabálymódosítások egyikét.
-az események monotonok és nem kiegyensúlyozottak, használd a módosított eseménylapkákat
-Városháza tárháza - szerintem ez a játék egyik legkevésbé hasznos része - sokat kell áldozni, és nem hozza meg a kellő értéket. Kevesebb mint 4 játékosnál hasznos néhány mezőt letakarni, hogy hamarabb beteljen a tábla.

Összegzés, vélemény

A bag-building mechanizmus nagyon magával ragadó, egy igazán szórakoztató és izgalmas alapját képezi a játéknak. Tény, hogy ez növeli a szerencse faktort, de csak akkora mértékben, ahogy azt a Dominion deck-buildingjében megszokhattuk. Hiszen a zsák tartalmát mi állítjuk össze.

A játék grafikája - bár van egy stílusa - szerintünk szépre sikerült. A felhasznált anyagok minőségiek, a lapkák, korongok és a tábla kifejezetten vastagok. Viszont a fényes korongok felülete könnyen kopik, javasoljuk ezek bevonását vagy óvatos használatát.

Ajánljuk haladó kezdő és komolyabb játékosoknak is. Akik szeretik a munkáslehelyezős és pakliépítős, gyorsan megtanulható, stratégiai játékokat.

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 22 990 Ft-tól
 • 7 ajánlat

Kategória: Középkori, Utazás, Vallás
Mechanizmus: Egyidejű akciók, Pontról pontra mozgás, Pakli építés, TRN-04 Progressive Turn Order, Tech Trees / Tech Tracks, Események, Játék végi bónuszok, Változó setup, Contracts, Különböző típusú munkás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Orléans társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Orléansbattle.m4, Balmazújváros, Debrecen

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balmazújváros, Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eredeti angol/német kiadás, de adok hozzá nyomtatott magyar szabályt. Minden token védőzve, a nagyobb (10-20-as) pénzek is, továbbá házi készítésű token-tároló is jár hozzá. Nagyon szép, megkímélt állapotban, csak a dobozon van 1-2 apróbb hiba.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (6)

Orléans társasjáték videók (6)

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

jelölt, Spiel des Jahres, 2015

Leginnovatívabb játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2014

Kommentek

Kommentek

 • deadfly

  2024-06-06 12:50:14

  Nagyon régóta TOP kategóriás játék nálam. Gyakorlatilag azóta sincs komolyabb vetélytársa a piacon, nem véletlenül. Annak ellenére, hogy témája gyakorlatilag nincs, végig pörgős és szórakoztató a játékmenet. Jól játszani nem egyszerű, de némi rutinnal rá lehet érezni, hogy a játék bizonyos szakaszaiban mit érdemes csinálni. Az akciókorongokat érdemes valamiféle műanyag tokkal bevédőzni, mert nagyon hamar elkopnak a nagy igénybevétel miatt (Ezeket mindenki a saját zsákjából húzgálja ki folyamatosan a játék során). Nem kimondottan szép, a 90-es 2000-es évek idejétmúlt trendjeit követi, de ennek ellenére népszerű tud lenni szélesebb körben. Erről az előkelő BGG-s helyezése árulkodik leginkább. Szerintem jó választás lehet azoknak a kezdő játékosoknak is, akik szintet szeretnének lépni a komplexebb játékok felé. Az ára is barátinak mondható, a legtöbb magasabbra árazott, ám tudásban hasonló játékot simán maga mögé utasítja.

 • kardostibor44

  2024-02-15 18:46:36

  Jól megfejtetted, ez az egyik kulcs a játékban, hogy mikor kezded "kiégetni" a munkásaidat. Ha túl későn, akkor kevésbé van ráhatássod arra, hogy milyen akciókra lesznek alkalmasak, de ha túl korán, akkor meg nagyon bekorlátozod magad. Jó kísérletezést! :)

 • tamas.forgach

  2024-02-15 17:21:23

  Nálunk is sokáig polcon volt, mielőtt asztalra került. Valahogy a doboza alapján másra számítottam, nem tudom mire, de sokáig inkább másnál kötöttünk ki. Nemrég elővettük és jelenleg eléggé "rabságban" tart. Nagyon jó játék. Nem ismétlem az előttem szólókat, csak kiegészítem valamivel, amire tulajdonképpen ma jöttem rá, 4-5 játék után az elmúlt két hétben. Engem is az zavart, hogy a játék során szerzett karakterlapkák folyamatosan növelik a random faktort a zsákból húzás alatt. Ezen agyalgatva kitaláltam valamit, amit még nem próbáltam ki, de működhet. A zsák tartalmát folyamatosan olyan karakterekkel kell megtölteni, amik segítik az aktuális stratégiánkat, a többi lapkától meg kell szabadulni a Beneficial Deeds táblán, ahol még pénzt és extra Citizen lapkákat is kapunk. Ha szűken tartjuk a zsákot, akkor mindig azt húzzuk, ami a stratégiánkhoz kell, ha váltunk a stratégián, akkor szerzünk új karaktert és a felesleges mehet a Beneficial Deeds táblára. Ezzel a sakk mélységéig el lehet vinni ezt a rendkívül okos játékot. Nem mondom, hogy nem fog kiégni az agyad, de így alaposan le lehet csökkenteni a véletlen húzás problémáját. Ha teszteltem, írok megint. Ha kipróbáljátok, írjatok ti is, hogy mit hozott a konyhára (ha hozott egyáltalán valamit).

 • nadam86

  2023-03-10 22:58:04

  Csúnya, száraz, és nagyon jó! Nálam villámgyorsan Top-10-es lett, és miután kipróbáltam, azonnal beszereztem magamnak is egy példányt a 2. kiegészítőjével együtt.

 • ronaiheni

  2022-08-09 11:26:11

  Ez egy izgalmasabb munkáslehelyező játék. Számomra kicsit nagy volt a random faktor a zsákból húzás maitt . Valóban ritka kombináció , eggig inkább gyermekjátékoknál találkoztam vele, de talán pont emiatt nekem nem igazán passzolt egy középkori tematikához. Jó élmény volt de nem olyan különleges és zseniális , hogy beruházzak a játékra pléne kiegészítőkre. Számomra NYK trilógia sokkal inkább hozta a grafikával a középkori figurákat itt sajnos kockákat és mini tokeneket pakolgatok. Játszanám máskor is de magamtól nem fogom ezt levenni a polcról.

 • harnas1207

  2021-10-07 21:52:58

  Stílusosan akár saját magamnak is válaszolhatnék a feltett kérdésre, de már nem is emlékszem mire gondoltam több, mint egy éve. Igen, kb ennyi ideig hevert a polcon a társas, mire kipróbálásra került. Ennek oka az volt, hogy úgy éreztem, ez inkább kötelesség és nem kíváncsiság, így mindig inkább mást választottam.

  És mekkorát tévedtem! A régies és igen csúnya grafika egy komplex eurót takart! (Rögtön leszögezném, hogy számomra nagyon nagy a hasonlóság a Nyugati Királyság Lovagjaihoz, ami egyébként egy régi kedvenc nálunk.)

  Kezdjük rögtön azzal, hogy a színes munkáslehelyezős mechanika meg van bolondítva egy Kuruzslós zsáképítéssel. Ez sajnos önmagában behozza a játék egyetlen, de annál jelentősebb szerencsefaktorát, de cserébe motorépítő hatást ad. A térképen sétálgatás nem egy új találmány, de belekötni itt sem lehet. A körönkénti események mindig is az egyik kedvenc elemeim közé tartoztak, rengeteget tudnak dobni a játékon és az újrajátszhatóságán. Az épületek pedig mind-mind egy stratégiát segítenek, amire az egész játékunkat fel lehet építeni. Minden kör egy matekozás, a kihúzott karakterekből mit lehet kihozni?

  De nézzük a gyenge pontokat: Az események monotonok és kiszámíthatóak. Az épületekből csak egy darab van és mindig elérhetőek, így több játék után elég unalmas lesz a jól bevált stratégiánk. (hiába a kidobási lehetőség) Valóban több stratégia létezik, de ezek korlátozódnak arra, hogy milyen karakterekre építkezünk, azaz valójában 4-5 féle taktika jöhet szóba.

  Ha összegezni akarom, akkor az Orléans egy kellemes meglepetés volt. Ha nem ismerjük a NYKL-t, akkor még nagyobbat szólhatott volna! De minden pozitívuma ellenére érződik, hogy vannak hibái és lehetne fejleszteni a játékot. Sokat gondolkoztam rajta, belevágjak-e a kismillió kiegészítőbe, hiszen azok pont ezen lyukakat hivatottak betömni, de letettem róla. A nagy hasonlóság miatt maradok az NYKL-nél, ráadásul annak most jön a kiegje.

  Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, aki egy agyalós eurora vágyik!

 • g3o

  2021-07-24 13:59:06

  Nyelvfüggetlennek mondja, de ez csak részben igaz.

 • harnas1207

  2020-08-19 14:46:17

  Valaki tudna véleményt mondani? A termék leírásban szereplő problémák mennyire valósak?

Az Orléans társasjáték és kiegészítői (31)

 • Orléans: Tavern & Depot társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Deluxe Edition társasjáték

  During the medieval goings-on around Orléans, you must assemble a following of farmers, merchants, knights, monks, etc. to gain supremacy through trade, construction, and science in medieval France. In the city of Orléans and the area of the Loire, you can take trade trips to other cities to acquire coveted goods and build trading posts. You need followers...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Vineyard társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Brettspiel Adventskalender 2015 társasjáték Kiegészítő

  Brettspiel Adventskalender 2015 is pretty much what the name says it is: A board game advent calendar for 2015. It contains 24 small expansions for 24 different games, from 21 different publishers. The game rules are not included, but are posted separately on the publisher's web site, on each day from December 1st to 24th. Catan Scenarios: Santa Claus -...

  • Komplexitás: 2/5
 • Orléans: Neue Ortskarten N°1 társasjáték Kiegészítő

  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 4/5
 • Orléans: Invasion társasjáték Kiegészítő

  Az első nagy kiegészítője a híres Orléans játéknak, mely bemutat új épületeket, eseményeket és hat új játékmódot, melyek között három 1-személyes verzió is található.Angol:Orléans: Invasion, the first large expansion for the award-winning game "Orléans", contains six scenarios designed by Reiner Stockhausen and Inka & Markus Brand. It also includes...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Orléans: Invasion társasjáték Kiegészítő 18990 Ft-tól! - 6 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Orléans: Neue Ortskarten N°2 társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Orléans: Neue Ortskarten N°3 társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Die Reise nach Tours társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 1
  • Min. játékosszám: 1
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Christmas Market társasjáték Kiegészítő

  Contained in Brettspiel Adventskalender 2015 for Day 10. Included are a Christmas Market tile and two 20 coin tokens (remove 40 coins from the bank before playing if you want to use these coins and are playing with limited money). In addition, a single six-sided die is needed. When you activate the Christmas Market, roll the six-sided die. The result...

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Components for a 5th Player and New Character Tiles társasjáték Kiegészítő

  Comes with: upgrade kit all inclusive 125 meeples [23 white ones, 17 each of the other 6 colors] 125 card board discs (followers / character tiles) 4 technology card board tiles 20 wooden discs 290 stickers 7 coins: 1x1, 2x5, 1x10, 3x20 components for a 5th player: player board, big pawn (merchant), 10 houses (trading stations), 7 cubes in black score pad...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Handel & Intrige társasjáték Kiegészítő

  Ebben a második nagy kiegészítőjében a díjnyertes Orléans játéknak kibővül a játék új épületekkel, eseményekkel és elmélyülő intrikával, melynek segítségével akár az ellenfeleink elért eredményét is el tudjuk venni.Angol:Orléans: Trade & Intrigue is the second large expansion for the award-winning game Orléans. This expansion adds new place tiles and four new modules: Orders: a new set of cards...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Orléans: Handel & Intrige társasjáték Kiegészítő 11990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Orléans: Prairie társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Neue Ortskarten N°4 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orleans: Drawbridge társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Orléans: 5th Player Box társasjáték Kiegészítő

  During the medieval goings-on around Orléans, you must assemble a following of farmers, merchants, knights, monks, etc. You need followers and their abilities to expand your dominance, putting them to work as traders, builders, and scientists. Knights expand your scope of action and secure your mercantile expeditions. Craftsmen build trading stations and...

  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Orléans: 5th Player Box társasjáték Kiegészítő 23369 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Orléans: Opera társasjáték Kiegészítő

  Opera is a level I promo Place Tile for Orléans. The Opera can only be used if there are no Scholars left in the University on the game board. Advance your marker 1 step along the Scholars Track and receive the appropriate bonus. If your marker is already at the end of the Scholars Track, you receive again the bonus at that space (6 Development Points)....

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Orléans: Neue Ortskarten N°5 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Promo Ortskarten N°1 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: L'évêché de Tours társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Orléans: Promo Ortskarten N°2 társasjáték Kiegészítő

  Orléans: Promo Ortskarten N°2 collects three tiles that can be used in the Orléans base game or deluxe edition. These tiles are the Opera, the Cathedral, and the Statue. Opera Can only be used if there are no Scholars left in the supply. Advance your marker 1 step along the Scholars Track and receive the appropriate bonus. If your marker is already on the...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orleans: Gaming Room társasjáték Kiegészítő

  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans Stories társasjáték

  Orléans Stories is based on the bag-building mechanism known from Orléans, with this mechanisms having been further developed into a storytelling experience in which players go through different eras and face different challenges. Broadly speaking, instead of focusing on the city of Orléans and trade with the surrounding villages, player are now settling...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Orléans Stories társasjáték 19990 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Orlean: Zagroda társasjáték Kiegészítő

  Orlean: Zagroda is a new level I place tile for use with Orléans. It was originally a promo for the Orlean (Polish edition) and now it's part of Orléans: Promo Ortskarten N°1 with a name Hof / Farm / Ferme. Farm Receive the depicted goods from the supply corresponding to your position on the Farmers Track. If those goods are not available in the supply...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Orléans: Promo Ortskarten N°3 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Orléans: Estátua társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Orléans: Собор társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Meeple BR Jogos Promo Pack #1 társasjáték Kiegészítő

  • Joan of Arc: Orléans Draw & Write társasjáték

   A Joan of Arc: Orléans Draw & Write-ban követőket szereztek, akik segítenek nektek Franciaországban mozogni, árukat gyűjteni, épületeket építeni, kereskedelmi állomásokat létesíteni, pénzt keresni és jótékonykodni. Az a játékos, aki a legjobban ki tudja használni az általa választott követőket, ő szerzi meg a legtöbb pontot, és nyer. Minden fordulóban egy...

   • Játékidő: 45 perc
   • Min. játékidő: 30 perc
   • Max. játékidő: 45 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
   • Komplexitás: 2/5

   Joan of Arc: Orléans Draw & Write társasjáték 8500 Ft-tól! - 3 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Orléans: The Plague társasjáték Kiegészítő

   A plague struck Orleans. Protect your followers as much as you can... Mon Dieu, quelle horreur! The inhabitants of Orléans have been hit hard as the plague has come upon them, bringing suffering and misery to the population. There are many dead to mourn, and even the plague doctor can bring only limited relief and hope to the long-suffering inhabitants....

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 12+ éves
   • Komplexitás: 3/5

   Orléans: The Plague társasjáték Kiegészítő 11990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Orléans Jubiläumsbox társasjáték

   Orléans Jubiläumsbox is a tenth-anniversary edition of Orléans, a game set in the French city of the same name during medieval times in which you must assemble a following of farmers, merchants, knights, monks, etc. to gain supremacy through trade, construction and science in medieval France. In more detail, you will recruit followers and put them to work...

   • Játékidő: 90 perc
   • Min. játékidő: 90 perc
   • Max. játékidő: 90 perc
   • Max. játékosszám: 5
   • Min. játékosszám: 2
   • Ajánlott életkor: 12+ éves

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Reiner Stockhausen
  • Illusztrátor:  Klemens Franz
  • Kiadók:  Arclight, White Goblin Games, Matagot, Korea Boardgames co., Ltd., Swan Panasia Co., Ltd., Tasty Minstrel Games, Cranio Creations, dlp games, GaGa Games, Baldar, Capstone Games, Meeple BR Jogos, Arrakis Games, Surfin' Meeple China, Engames, Games7Days, MEEPLE, BGA Plus
  • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • English/German first edition
   • Kiadás éve: 2014
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
  • Chinese edition
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: kínai
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • English/German first edition
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: angol
  • English/German second edition
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
  • English-only first edition
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.2 cm x 29.7 cm x 6.4 cm
   • Súly: 2.2 kg
  • French edition
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 31.5 cm x 22.5 cm x 7 cm
  • German/English edition, printing 216-2015-3
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
   • Súly: 1.6 kg
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2015
   • Nyelv: japán
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
  • Dutch edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
   • Súly: 2 kg
  • German/English third edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
   • Súly: 2 kg
  • Italian first edition
   • Kiadás éve: 2016
   • Nyelv: olasz
   • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • English-only second edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: lengyel
   • Méretek: 22.7 cm x 31.7 cm x 7.2 cm
   • Súly: 1.9 kg
  • Portuguese edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: portugál
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
   • Súly: 2 kg
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2017
   • Nyelv: orosz
   • Méretek: 31 cm x 22.5 cm x 7 cm
   • Súly: 2 kg
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2018
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
   • Súly: 2 kg
  • Dutch second edition
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 22.5 cm x 31.7 cm x 7.2 cm
  • German/English edition 2019
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
  • Italian second edition
   • Kiadás éve: 2019
   • Nyelv: olasz
  • French second edition
   • Kiadás éve: 2020
   • Nyelv: francia
  • Engames Japanese edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: japán
  • English edition 2021
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
   • Súly: 2 kg
  • German/English edition, seventh printing
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 22.6 cm x 31.7 cm x 7.3 cm
  • Korean edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: Korean
  • German/English edition, eigth printing
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 31 cm x 22 cm x 7 cm
   • Súly: 2.3 kg
  • Ukrainian edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: ukrán

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Orléans társasjátékhoz