Oriflamme
Oriflamme
Oriflamme
Oriflamme
Videó beküldése

Oriflamme társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

Az Oriflamme egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás, a pakli tervezés, a vedd el, a megtervezett körök/akcók és a trn-04 progressive turn order...

Az Oriflamme egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockáztatás, a pakli tervezés, a vedd el, a megtervezett körök/akcók és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A király halálát követően az országban káosz és zavargás ütötte fel a fejét. Az egyetlen megoldás, ha a nemesi házak dűlőre jutnak, hogy ki ültethessen örököst a trónra. A probléma viszont ott kezdődik, hogy egyik ház sem egyezik bele a másik általi vezetésbe.

Öltsétek magatokra a francia nemesi házak vezetőinek szerepeit és minden hatalmatokat latba véve harácsoljatok össze annyi befolyást, amennyit csak tudtok, mert csak így kaparinthatjátok meg a trónt.

Az Oriflamme egy többszörisen díjnyertes (2020-as francia As d'Or év játéka, 2020-as UK Games Expo brit játékkiállításon év legjobb stratégiai kártyajátéka nyertes), rendkívül egyszerűen tanulható, viszont hatalmas taktikai mélységű kártyajáték. A játék során minden játékos egy-egy nemesi család vezetőjét alakítva igyekszik ármánnyal és cselszövéssel keresztbe tenni riválisainak, miközben a saját befolyását próbálja duzzasztani.

A játékot minden játékos 10-10 kártyával kezdi, ezek a paklik teljesen megegyeznek, mindenkinél ugyanazok a kártyák találhatóak meg.

Ebből a 10 lapból véletlenszerűen mindenki kidob 3-3 kártyát, amit az ellenfeleik nem nézhetnek meg, így teljesen biztosak nem lehetünk, hogy a kinek a tarsolyában mi lapul még. A játék menete pedig innentől abból áll, hogy a játéktérre, középre kártyákat helyezünk le 1 sorba, képpel lefelé. Minden játékos körönként 1 kártyát rakhat le a kezében lévők közül, és ő dönti el, hogy a sor elejére vagy végére helyezi a lapját. Amint mindenki lerakja a kártyáját, a sor elejétől (tehát már nem körsorrendben) haladva mindenki eldönti, hogy felfedi a lapját, vagy még képpel lefelé tartja. Ha felfedi, aktiválnia kell a lap képességét ebben a pillanatban, és ha az nem egy egyszeri akció volt, hanem egy karakter, a lap a sorban marad, innentől kezdve mindig kötelező aktiválni a képességét. Ha a játékos úgy dönt, hogy a lapot képpel lefelé tartja, kap rá 1 befolyást, és ez addig ismétlődik minden körben, amíg a kártyát fel nem fedi, és begyűjti róla a befolyásokat, vagy egy másik lap képessége kiiktatja, és ekkor elvesznek a rajta gyűlt befolyások.
Maga a játék mechanikája csupán ennyi, tehát valóban nem bonyolult, ami mégis izgalmassá teszi, az a blöffölés és dedukció, valamint az intrika. Vajon milyen lapjai lehetnek a többi játékosnak, miket rakhattak le a sorba, és amiket eddig nem fedtek fel, mikor szeretnék azokat élesíteni? És erre mi hogyan tudunk majd reagálni?

Ha te is belevetnéd magad az udvari intrika, a tervek szövögetése és a hátba szúrások játékába, rendeld meg az Oriflamme-ot, és válj az új királlyá!

A doboz tartalma:

 • 55 db kártya (játékosonként 10-10 db + 5 játékossegédlet), 61x112 mm-es méretben
 • játékszabály
 • 70 befolyásjelölő (1-es és 5-ös értékekben)
 • kezdőjátékos-jelölő
 • a felfedés irányát jelző lándzsajelölő
Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 11% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 4 000 Ft-tól
 • 25 ajánlat

Kategória: Politika, Kártyajáték
Mechanizmus: Kockáztatás, Pakli tervezés, Vedd el, Megtervezett körök/akcók, TRN-04 Progressive Turn Order

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Oriflamme társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Oriflammeevike123, Budapest III. ker.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. ker.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Sok játékunk van, sajnos ez nem nagyon kerül sorra. Nézd meg a többi hirdetésemet is, ha többet veszel, akkor alkudhatunk. :-)

3 érdeklődő


Oriflammesitatom, Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel)

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan,magyar nyelvű társas. Csere értékegyeztetéssel érdekelhet. Csere csak személyesen. Csomagfeladás FOXPOSTtal.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Oriflamme társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2023-09-14 22:29:08

  Könnyed ármánykodós partyjáték. Love letter plusz egy kis programozás. Vannak meglepődések, pofára esések, meg persze kegyetlen gyilkosságok. Gyors, pörgős, tényleg 20 perc. Az újrajátszhatóságára kíváncsi leszek, gyanús hogy megunható. A világot nem váltja meg, de havonta párszor előkerülő fillernek szerintem tökéletes.

 • fodihun1

  2023-05-28 18:28:51

  Alapvetően egy közepesen könnyedebb hangvételű partyjáték ami szerintem több fővel élvezetes és gyakori társaság cserével. Kevés fővel és vagy mindig ugyan azokkal az emberekkel játszva hamar elmúlik a varázsa.

 • hamu80

  2022-12-08 14:51:18

  Én is pont azon gondolkoztam, hogy lazán lehetne 6 főig bővíteni a játékot. Az egyetlen probléma a Laxativus által felvetett helyigény, hamar kinőheti az asztalt bizonyos parti. Laxativus, a csapda alapvető fontosságú lap, mert azzal válik lehetővé a gyüjtögetés, mint stratégia. Viszont több játék után a játék bőven kinövi magát a csapda/összeesküvés dilemmáján. Eszméletlen mélységeket rejt a komponensek számához képest. Érdemes ledarálni pár meccset a BGA-n és, akkor ezek a lehetőségek szépen előbukkannak.

 • Laxativus

  2022-12-08 09:11:40

  Ha nem játszotok elég agresszíven, mert vagy nem jutottak olyan lapok a kezetekbe, vagy mert mindenki gyűjtögető stratégiára áll rá, akkor bizony öt főnél is hamar le lehet szaladni egy hosszabb asztalról is :D De ha ezt figyelembe venné egy többjátékosos kiegészítő és több eliminálós lapot csempészne a kártyák közé, akkor meg lehetne ezt valósítani.

  Számomra inkább azon kellene valamit faragni, hogy ne legyen minden forduló központi kérdése a "Vajon Csapda-é ama kártya, avagy Összeesküvés?"

 • MaRo

  2022-12-08 00:08:33

  Én egy kicsit azt sajnálom, hogy nem lett hozzá kitalálva valamilyen 2 fős opció meg a másik végletre sem, hogy több játékossal lehessen játszani mert tényleg hatalmas játék pörgős is így az 5+ játékos szerintem csak megnehezítené a nyomonkövetést de nem feltétlen rontana az élményen szerintem sőt úgy gondolom, hogy 5 vagy akár 7 játékosnál nem lenne erőteljes különbség. Mondjuk az elképzelhető, hogy. Egyes játékos mire sorra kerül eliminálódik az asztalról ami mondjuk tényleg okozhat problémát az élmény oldaláról... Esetleg az asztalhosszal lehet gond. :D Bár nem tudom, hogy ki hogy látja, mi még csak 3 fővel tudtuk tesztelni.

 • hamu80

  2022-12-06 16:36:53

  Engem ez a játék teljesen levett a lábamról, pedig nem igazán izgatott az egész téma és megvalósítás. Annyi más könnyed, filler játék van már, ahol különböző akciókat, szerepeket játszol ki, gyakran rejtetten, és fontos szerepe lehet a megfelelő időzítésnek és blöffnek: Citadella, Mission Red Planet, Condottiere, Libertalia, Coup, Love Letter. Ez a játék viszont szerintem a legjobb ebben a műfajban. Minden akció egyedi és különböző. Az, hogy a kártyáidat más, már kijátszott kártyáidra rakhatod, egyszerűen zseniális, nagyon megdobja a taktikai mélységet. Hihetetlen az is, hogy 10 lap milyen kombinációkat tud kidobni. És iszonyúan rövid, pörgős, rögtön jöhet a következő parti. Ebből adódóan még azoknak is tudom ajánlani, akik érzékenyebbek a szerencsefaktorra és kaotikus játékmenetre (bár az a benyomásom, hogy ezeket a játékkal felhalmozott tapasztalat képes kontrollálni.)

 • maszlagadam27

  2022-10-25 08:02:07

  Duplikáció miatt megkaptam egy kedves barátomtól ajándékba, ezer köszönet! Alapvetően egy egyszerű szabályrendszerrel bíró, könnyen tanítható blöffölős, egymással kiszúrós játék. Mindenki 10 lappal indul (a kártyakészlet megegyezik mindenkinél), de a játék elején 3 lapot mindenki eltávolít véletlenszerűen. Ezzel ügyesen meg lett oldva az újranátszhatóság növelése hiszen nem igazán lesz két olyan parti, ahol pont ugyanazon lapok kerülnek majd ki. Minden kör két fázisra bomlik, kijátszunk egy kártyát képpel lefelé a sor elejére, vagy végére, majd eldöntjük, hogy felfedjük-e a lapot, aktiválva ezzel annak hatását, vagx befolyásjelzőket gyűjtünk rá (semmilyen más erőforrás nincs, akinek a végén a legtöbb lesz ezekből a tokenekből, az diadalmaskodik). A befolyás sor aktiválása már nem az óramutató járása szerint történik, hanem vagy balról jobbra, vagy jobbról balra történik (a kezdőjátékos dönti el). Gyakorlatilag egy program sor kerül elénk az asztalra, ahol minden kártyának (és azok elhelyezkedésenek is) fontos szerepe van. A karakterek hatásai körről körre érvényesülnek, amíg az asztalon vannak, az intrikakártyák hatásai erősebbek, de aktiválásuk után kikerülnek a játékból. A programozás bizony úgy is érvényesülhet, hogy saját magunkat károsíthatjuk meg, ennek kivédésére ötletes opció a játékban, hogy kártyára is pakolhatunk kártyákat, ennek viszont az az ára, hogy az alsó kártya hatása nem érvényesül, amíg le van fedve egy másik lappal (igaz amíg ez így van, a támadás is csak a felső lapra lesz hatással). Rengeteg lehetőséget, kellemes mélységeket tartogató, interakciótól tocsogó társasjáték. Annyira azért nem lett kedvenc, mint mondjuk a Love letter, de 4-5 fővel kellemes 20-30 perc közötti partikat tud produkálni. Hárman is lehet játszani, de ebben az esetben kevesebb az interakció, gyakorlatilag egy nagyon gyors filler lesz belőle (30 perc alatt 3 parti ment így le). Emiatt inkább 4-5 fővel ajánlanám, úgy jön ki a valódi mélysége! Ár-érték arányban remek döntés!

 • sitatom

  2022-05-02 23:38:42

  Szia Umfurerrichard (gondolom Ricsi) :)

  Köszi a leirast. Érdekesnek hangzik a játék, olyan igazi kis gonoszkodos lehet. Azt hiszem megér egy probát.

  Bár lehet hogy barátokbol (rövid időre) ellenséget csinál vagy inkább haragost Azért sokszor jó kibabrálni a haverokkal. Azért kedvelem nagyon az Imhotep-et.

 • umfuhrerrichard

  2022-05-02 19:45:27

  Nekem van 9,5 éves fiam is, neki jól ment a játék, játszottunk jó pár kört. Egy idő után már leplezni is tudta mit tervez 🙂

  Az egész játék az intrikára épül, meg kell szeretned a trónt minden eszközzel, ez nem egy barátságos játék, de ha mindenki tudja, hogy ez a cél, és nem ellene irányul semmi sem, akkor jó kis szórakozás!

  A gyerekek meg amúgy is szeretnek kiszúrni a szüleikkel 😅

 • sitatom

  2022-05-02 13:32:45

  Szia Vsanci!

  Szerinted reálisnak tünik, hogy egy átlagos 10 éves tud vele játszani?

  Illetve a leírások és a videok alapján jól érzem, hogy nagyon lehet benne gonoszkodni a másikkal?

  Én még nem próbáltam a játékot, de már többször a kezemben volt, de mindig visszakerült a polcra...

 • vsanci44

  2022-05-02 11:29:03

  Nekem nagyon bejött. imádom mikor a másik azon agyal mi lehet az én vagy a másik kártyája alatt. Sokszor csőbe lehet húzni a másikat a csapdával, de a Királyi Dekrérum is tud meglepit okozni szerintem. Minde esetre nem lenne baj ha új kiegészítők is meg jelennének hozzá. Szerinte szuper játék.😀

 • Laxativus

  2022-04-20 11:10:03

  Könnyen tanulható, pörgős, néha kicsit kaotikus, (ami előnyére válik.) Ezek miatt gyakorta előkerül.
  Nem utolsósorban viszonylag olcsó is.

  (És tekinthető bevezetésnek a hamarosan újra megjelenő Libertáliához. Akinek ez bejött, valószínűleg az is be fog.)

 • MaRo

  2022-03-10 19:07:58

  Ahh tényleg, visszább olvastam is korábban csak kicsit sűrű a hét és nem mindig tudom merre vagyok arccal előre😅

 • umfuhrerrichard

  2022-03-10 18:31:08

  Minden játékos egy családot képvisel (5 fős játék max. így 5x10 kártya van), de mindenkinek ugyanaz a 10 kártyája van (6 karakter és 4 intrika). De a játék elején mindenkinek el kell dobnia 3-at. Így mire kezdünk, jó eséllyel mindenki kezében 7 db-os különböző szett alakul ki :)

 • dopa10

  2022-03-10 17:51:18

  Fejenként. 5 féle kártya van benne, mindegyikből 10. Így 50 összesen :)

 • MaRo

  2022-03-10 17:42:19

  Bocs de most nem értem... Az egész játék 10 lapból áll 5000 ft-ért vagy egy parti 10 lapos?

  Mondjuk örök változatosság nem lehet és a játék még mindig az erősen érdekel kategória de ha össz 10 lap az ledöbbentő.

 • umfuhrerrichard

  2022-03-10 12:49:31

  igen ez nekem is sokszor eszmbe jutott, hogy csak 10 lap, ami csak 7 és végül csak 6-ot játszol ki, szóval ilyen kevés elemmel milyen sok variáció, izgalom és szórkozás van benne :)

 • Kellernita

  2022-03-10 12:02:51

  Nekünk se túl régóta van meg, de párszor már játszottunk vele és nálunk nagyon betalált. Hihetetlen, hogy 10 darab kártyalappal milyen jól lehet szórakozni. Nálunk is a csapda és az összeesküvés kártya a favorit, és vicces szituk születtek abból, hogy a lap tulajdonosa se tudta egy idő után melyiket hova tette a befolyássorban 😄 remélem, hogy a másik két Oriflamme is megjelenik majd magyarul, mert ebbe szívesen invesztálnék még. Úgy sejtem rongyosra fogjuk játszani majd

 • umfuhrerrichard

  2022-03-08 07:07:08

  Hétvégén a nagy Auchan akicóban beszereztük és rögtön ki is próbáltuk hármasban 😊
  Rövid, pörgős játék és igen szórakoztató. Nagyon jól hozza a tematikát, minden karakter ponotsan illik bele.
  Ugye az alap történet, hogy meghalt a király és az ország legbefolyásosabb családjai között megindul a versengés, a trónért.
  Mindenkinek van 10 kártyája: 6 karaktere és 4 intrika (cselekedet) kártyája. Ezekből 3-at véletlenszerűen el kell dobni a kezdés előtt.
  A maradék 7-ből lehet gazdálkodni. Minden kör elején egyet kijátszól egy közös befolyássorba, lefordítva, majd ha ezt mindenki megtette, akkor vagy aktiválod a kártya képességeit (megfordítod) vagy amíg ezt nem teszed, befolyás tokeneket gyűjtesz rajta. Minden körben a már felfedett karakterkáryták képességei újra és újra használhatóak, míg az intrika csak egyszer. 6 körből áll az egész vagyis az utolsó kártya nem kerül kijátszásra.
  Az izgalmat a karakterek képességei és az egyszeri intrikák adják. Végig igyekszünk a másik értékes családtagjait eltenni lábalól, a sajátokat peig védelmezni. Szinte mindenki kedvenc kártyája a "csapda", amit ha az ellenség mepróbál kiiktatni, pórul jár, ne de ki tudja előre, hogy a lefordított kártya egy csapda vagy egy értékes karakter? Szóval minden kör csupa meglepetés és többnyire nem kellemes 😅
  Így aki nem jól viseli a szurkálódást, az válasszon másik játékot! Ha nem veszed komolyan, akkor jó mulatság lesz és a végén még a királyság is a tiéd lehet, de nem adják olcsón, arra készülj fel !😊

Az Oriflamme társasjáték és kiegészítői (3)

 • Oriflamme: La Générale társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Oriflamme: Embrasement társasjáték

  In Oriflamme and Oriflamme Embrasement, the players find themselves in the middle of a medieval feud over the French royal crown. The King is dead! Long live the King! As heads of influential families, the players strive to come to power with cunning and malice, power and strength, virtue and infamy. Their goal: the king's throne! In the tactical card...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Oriflamme: Embrasement társasjáték 5290 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Oriflamme: Alliance társasjáték

  Players use their characters and schemes to secure their claim to the throne. After 6 rounds of play, the player whose family has accumulated the most Influence points wins the game. The emergence of a neighbouring kingdom destabilizes the great families of the realm and forces them to reconsider their feuds in favour of more political alliances. Yet under...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 15 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 - 30 perc
 • Játékosok:  3 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Adrien Hesling, Axel Hesling
 • Illusztrátor:  Tomasz Jedruszek
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Lautapelit.fi, Arclight, Albi, Galakta, Kaissa Chess & Games, Gen-X Games, Swan Panasia Co., Ltd., Mandoo Games, Reflexshop Kft, MS Edizioni, MEBO Games, Evrikus, Popcorn Games, Studio H, Buró, spilbræt.dk, Geekach Games, Brädspel.se, Geronimo Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 18 cm x 13 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 12.8 cm x 17.7 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 15 cm x 18 cm x 4 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 13 cm x 17.5 cm x 4 cm
  • Súly: 0.3 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 15.6 cm x 21 cm x 4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Buró Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: görög
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • MEBO Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 13.1 cm x 17.8 cm x 4 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
 • Swedish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: svéd
 • Danish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: dán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Oriflamme társasjátékhoz