Nucleum
Nucleum
Nucleum
Nucleum
Videó beküldése

Nucleum társasjáték

társasjáték, 2024
Értékelem!

A Nucleum egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, az útépítés, a solitaire és az akció visszakeresése mechanizmusokra. Válj az ipari forradalom...

A Nucleum egy nagyon összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 2.5 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, a pakli tervezés, az útépítés, a solitaire és az akció visszakeresése mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Válj az ipari forradalom vezetőjévé egy alternatív idősíkon!
Amikor Elsa von Frühlingfeld bemutatta a találmányát II. Frederik Augustus szász királynak, az emberek azt hitték, hogy az egész csak egy trükk. A nemrégiben sikeresen izolált elemet, az urániumot használta fel egy edény víz felmelegítésére, és a keletkező gőzzel egy olyan motort hajtott meg, amely az urániumot egy általa "porlasztásnak" nevezett folyamat révén aktívan tartotta. Ez az eszköz, a Nukleum a következő évtizedekben az energia és a jólét új korszakát nyitotta meg. Szászország egy kisebb helyi hatalomból az európai és mérnöki tudományok központjává vált. Most, egy generációval később, a gyárak még mindig több energiára szomjaznak, nagyobb és több Nukleum építését követelik, több uránt importálnak a közeli Csehországból, vasutakat és távvezetékeket húznak fel országszerte, hogy az atomok megszelídített erejét eljuttassák Szászország nagyvárosaiba. Feltalálók, mérnökök és iparosok özönlenek a szász udvarba, és versengenek azért, hogy vezető szerepet kaphassanak ebben az új ipari forradalomban.

A Nucleum egy nehéz euró társasjáték, amelyben a játékosok olyan iparosok szerepét töltik be, akik a 19. századi Szászország gazdasági és technológiai fellendülése során próbálnak érvényesülni, amelyet a Nucleum feltalálása és elterjedése szít.

A játékosok győzelmi pontokat szereznek hálózataik fejlesztésével, városi épületek építésével és energiaellátásával, szerződések megkötésével és mérföldkövek (véletlenszerű végcélok) teljesítésével. Minden játékos egyedi aszimmetrikus technológiákat is birtokol, amelyek feloldásakor különleges képességekre tehetnek szert. A játékmenet folyamatos, a játékosok egymás után váltják egymást, nincsenek fordulók vagy fázisok.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 6% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 21 990 Ft-tól
 • 11 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Közgazdaság, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Útépítés, Solitaire, Akció visszakeresése, Tech Trees / Tech Tracks, Játék végi bónuszok, Market, ECO-05 Income, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Sci-fi

Ebben a társasjátékban megelevenednek a könyvekből, filmekből és számítógépes játékokból ismert tudományos fantasztikus történetek.

Nucleum társasjáték vásárlása, árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Nucleum társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • hadhaz.sandor

  2024-05-31 00:30:31

  Az év ultra heavy játéka nálam. Szabály van bőven, de összeáll egy egésszé. Pörög a játék, mindenki pontosan egy akciólapkát használ fel 1-2 akcióval. Nem akasztja meg a játékot a bevétel fázis, mindenki csinálja a saját körében akcióként.

  A hálózatépítés szerintem sokkal megbocsátóbb, mint a Brassban, hisz sínt bárhová rakhatunk. Bár pont ettől nem is igazán érzem hálózatnak, sokkal szétdaraboltabb rendszereink lesznek. A sínlerakás és akciózás kombó talán a játék legnagyobb újdonsága és remekül működik. Ettől kicsit taktikaibb lesz, érdemes reagálni a többi játékosra és keresni az éppen kínálkozó lehetőségeket is a táblán. Interakció van benne bőven, pozitív is, negatív is, de nem vérre menő mint a Duzzasztóműben. Nálam kifejezetten eltalálta az interakció tökéletes mennyiségét.

  A csillagos rendszer kicsit Duzzasztóműs, a szorzós kipontozása pedig kicsit Scytheos és egy remek mix lett. A szerződések kifejezetten egyszerűek és letisztultak, és egy Luciani játékból nem hiányozhatnak.

  Mechanikailag bár nagyon bejött, azért a témával nekem is akadt gondom. Nem maga a nucleáris energia, hanem pont hogy semmi nem jött át belőle. Vasúti sínen szállítjuk a megtermelt energiát? Öhm, nekem kicsit elvont. Nem tudtam beleélni magam. A táblát is inkább funkcionálisnak mondanám mint szépnek, de a 3D gyárak azért dobnak egy kicsit az asztalképen.

  Nálam 8.5/10 lett. Csak ajánlani tudom az interaktív agyégetést kedvelőknek.

 • mr.zehy

  2024-05-22 19:41:13

  Kifejezetten jó volt, játszatja magát, még annak ellenére is tetszett, hogy nekem sajnos a téma egyáltalán nem nyerő. Kicsit amúgy tényleg Brass on steroids, de itt abba is hagyhatjuk a hasonlítgatást, érdemes lehet akkor is kipróbálni, ha az esetleg nem jött be, bár a hálózatépítés itt is hasonlóan és erősen van jelen. Egyébként elég logikusan állnak össze a dolgok - persze ettől még menet közben nehéz döntések elé fogunk kerülni. Sok mindenre kell figyelni, pörög a játék, folyamatosan átalakulnak a lehetőségek, de ez itt nem frusztráló, figyelni kell és lecsapni a megfelelő pillanatban a nekünk legjobb megoldásokra. Beragadni nem nagyon lehet, mindig van mit csinálni, erről az ötletes akciólapkák/sínek is gondoskodnak - ezt kis túlzással zseniális megoldásnak tartom. Összességében tehát kellemes élmény volt, még ha a téma miatt ez nálam valószínűleg többet nem nagyon fog előkerülni.

 • Mixike

  2024-05-22 08:25:31

  Szia!

  Már a BGG adatlapján is fent van a játéknak.

  https://boardgamegeek.com/filepage/279674/nucleum-magyar

 • kanyosanyi

  2024-05-19 10:05:44

  Szia. Én is azt keresek, sikerült valahol találni hozzá?

 • Mixike

  2023-11-26 21:05:32

  Magyar nyelvű játékszabály elérhető valahol?

 • bojtosgabor

  2023-11-09 10:11:38

  Uhh, ez az igazi, vérbeli, agyégető euró, aminél a szabályrendszer elsajátítása csak egy dolog, de utána rengeteg apróságra kell odafigyelni, miközben építed a birodalmad, egyre jobb kombókat összehozva. Brutális a játék, szerintem jól átjön a téma, az asztalkép is tetszetős. Sok helyen a Brass-t és a Duzzasztóműt hozták fel, hát nekem mindegyiknél jobban tetszett, hiába remek mindkettő. Olyan szépen kapcsolódnak benne egymáshoz a dolgok, hogy nem tudom nem imádni, szóval simán ott lesz az idei kedvencek között, és már nagyon várom a következő partit.

 • borsocska28

  2023-11-07 16:31:41

  Volt szerencsém kipróbálni, abszolút rögtön a brass jutott eszembe amit sok ember nagyon szeret, de nekem nagyon nem jött be pedig nagy euros vagyok. Ezèrt szkeptikusan áltam neki de pozitív csalódás volt. Nagyon jól összerakott játék, bár Turczitòl nekem ez nem meglepő. Ajánlom kipróbálásra!

 • mikeoldfield

  2023-09-15 20:22:22

  Jo kis heavy euronak nez ki. A neten láttam egy nagyon jo hasonlatot, hogy a Nucleum a Brass Birmingham es a Duzzasztomu gyermeke. Majd latjuk mi fog kisulni belole 😃

A Nucleum társasjáték és kiegészítői (4)

 • Nucleum: Acrylic Nucleums Promo társasjáték Kiegészítő

  This is a promotional item and it requires the base game of Nucleum to play. Components: 4 acrylic Nucleum markers 4 Nucleum Bonus tiles Changes in setup: Exchange wooden Nucleum markers with acrylic ones. Randomly assign 4 Nucleum Bonus tiles to cities with Nucleum power plants (covering the bonuses printed on the map). During setup when you assign one of...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Nucleum: Nucleum Half Tiles Promo társasjáték Kiegészítő

  This is a promotional item and it requires the base game of Nucleum to play. Components: 4 Contract Space tiles 5 Action Fragment tiles 1 Offer tile Changes in setup: Place the Offer tile above the board. Place 5 Action Fragment tiles on the Offer tile. Deal one Contract Space tile for each player. Changes in game play: •Gaining Action Fragment tiles:...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
 • Nucleum: Australia társasjáték Kiegészítő

  Australia welcomes the latest invention in alternative industrial revolution Saxony's energy revolution was so impactful that everyone wanted to start using Nucleums in their regions. Australia's huge deposits of uranium were ripe for the taking, leading to visionaries — lured by the vast number of possibilities — visiting the continent and changing it...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 5/5

  Nucleum: Australia társasjáték Kiegészítő 9990 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Nucleum: Court of Progress társasjáték Kiegészítő

  Step into the world of politics and secure your position in King's Court. As the 19th century draws to a close, the monarchies of Europe struggle to stay relevant in this rapidly changing age. Whether it’s the court of King Frederik in Saxony or the court of the aging Queen Victoria of the British Empire trying to maintain rule over the faraway riches of...

  • Játékidő: 150 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 150 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

  Nucleum: Court of Progress társasjáték Kiegészítő 8562 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Nagyon összetett
 • Tervező:  Simone Luciani, Dávid Turczi
 • Illusztrátor:  Andreas Resch, Zbigniew Umgelter, Piotr Sokołowski
 • Kiadók:  Intrafin Games, Delta Vision Publishing, REBEL.pl, Cranio Creations, Cool Mini Or Not, Board&Dice, Maldito Games, Giant Roc, Mosaico Jogos, MTS Games, Old Dawg
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: lengyel
  • Súly: 3.1 kg
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Nucleum társasjátékhoz