My City
My City
My City
My City
Videó beküldése

My City társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A My City egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2020-ban (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A My City egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot az Év Játékának jelölték 2020-ban (Spiel des Jahres), illetve ebben az évben több, összesen 3 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a minták, a szcenárió / küldetés / kampány, a str-10 legacy game és a catch the leader mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Hosszú utazás után megérkeztetek az új földre. Azonnal elkezditek felépíteni az első épületeket és nekifogtok a városaitok fejlesztésének. Hamarosan aranylelőhelyre bukkantok, és az aranyláz következtében hatalmas verseny veszi kezdetét. Később alagutakat ástok a hegyekbe, ahol ásványi anyagokat bányásztok. A vasút kiépítésével a városaitok végül elérik jólétet.

A "My City" egy "legacy" típusú játék. Ez azt jelenti, hogy a játék minden jelenettel változik és fejlődik. A »My City« játékban mindenkinek megvan a saját játéktáblája, amit minden jelenetben újratervez. 3 jelenet együtt alkot 1 fejezetet, a játék 8 fejezeten át, azaz 24 jeleneten át tart. Minden fejezethez van egy lezárt boríték. Ez új szabályokat és különféle alkatrészeket tartalmaz.
Az alkatrészek különböző mértékben megváltoztatják a játékosok tábláit.

A játéktáblák hátoldalán pedig egy izgalmas játékvariáció található, amit újra és újra le lehet játszani a családdal és a barátokkal.

Forrás: Gémklub
Az üzletekben most 24% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Városépítő
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Minták, Szcenárió / Küldetés / Kampány, STR-10 Legacy Game, Catch the Leader, SET-03 Grid Coverage, Bingo

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

My City társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

My Citykosinaz, Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

További eladó bontatlan játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xyS5mjw0_4VZ04g7UcTEQ5eOmMfJmk3BFtRtbL77fyI/edit?usp=sharing

1 érdeklődő


My Citybhlyldk, Miskolc, Sátoraljaújhely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc, Sátoraljaújhely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak bontott játék, újszerű állapotban eladó. Foxposttal vagy packetával tudom küldeni előre utalás után.

1 érdeklődő


My Cityduplaketto22, Budapest, belváros

Csak személyesen itt: Budapest, belváros!

Kihasználatlanság miatt eladó. Csak az 1. fejezetet játszottuk végig ketten, tehát két táblára vannak matricák felragasztva. De ezzel együtt is ugyanúgy játszható, a többi fejezet bontatlan és van kampányon kívüli táblája is.

0 érdeklődő


My Citydavidberes, Budapest, Fót

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Fót! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

bontatlan

0 érdeklődő


My CityRatmayer

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új bontatlan, posta vevő terhére

1 érdeklődő


My CityNina11

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Személyesen Budapest, Örs vezér környékén munkaidőben, vagy a XVII. kerületben szinte bármikor át tudjuk adni, vagy Foxposttal tudom küldeni előre fizetés után.

2 érdeklődő


My Citymsc.zsolti, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak bontott, játszatlan.

0 érdeklődő


My CityMesson

Csak csomagküldéssel! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Megvettem ajándékba, viszont már tárgytalan.

4 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

My City társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • peti1212

  2022-11-27 22:17:58

  Nem spoilerezek, de annyiban más ez a "bántani kell' kategória, hogy a végén megmarad teljes értékű játéknak. De mindenképpen kihagyhatatlan játék ebben a kategóriában.

 • batik.balazs

  2022-11-27 21:57:17

  Először, mikor olvastam, hogy legacy játék, tovább akartam lapozni. Nem szeretem, ha egy játékot "bántani kell", az EXIT társasjátékok után mindig jön a "mihez kezdjek most veled" érzés. De aztán mindig sikerül egy-egy részét hasznosítanom, például az egyik tanító ismerősöm el szokta vinni azokat az alkatrészeket, amiket be tud építeni érdekes feladvány ként az óráiba.

  Ki most ketten tervezzük játszani, így az is meggyőzött, hogy a másik 2 játékos tábláját tovább tudom adni, lezárva a borítékot. Lehet, hogy tévedek, majd ha végigjátszottuk, meg tudom mondani. Addig ne spoilerezz! 😅

 • peti1212

  2022-11-27 21:06:32

  Ez tényleg jó vétel volt, én tavaly nagy meglepetésre teljesen véletlenül futottam bele egy tescos karácsonyi akcióba, ahol 8e sikerült megvennem. Nagyon jó kis családi legacy játék, jó kis csavarokkal. A borítékok bontogatása érdekessé tette a karácsonyt.

 • batik.balazs

  2022-11-27 20:12:53

  Számomra a My City lett a "3 napos" Black Friday legnagyobb meglepetése és legjobb fogása. Korábban már ismertem ennek a játéknak a dobozát, de semmi mást nem tudtam róla, az igazat megvallva, nem is érdekelt. Most, hogy a Reflexshop ilyen jó akciós árat rakott rá, megnéztem 2 magyarázó videót róla, és teljesen lázba jöttem. Azonnal tettem a kosárba és már rendeltem is meg.

  Nem terveztem impulzus vásárlást magamnak, most csak az ajándékok vásárlása érdekelt, de ezt muszáj volt megrendelem. Az adventi társasjáték naptárunkban 2 ablak alá is ezt a játékok "rejtettem", annyira biztos vagyok ennek a játéknak a sikerében.

  Még van néhány óra éjfélig, ha van még a Reflexshopban belőle, rendeljétek meg! Ti is tegyetek egy próbát.

 • quintzybogi

  2022-11-06 23:31:22

  Ez a játék remek. Először azért néztem ki, mert szlovák és cseh nyelven is megvan a leírás a dobozban a szlovák párom miatt. Sok, gyors játékidejű, pörgős játék után vágytam valami másra is, és amikor megláttam, hogy ez legacy, azaz többször ugyanazokkal kell játszani, biztos voltam benne, meg kell vennem. Nem csalódtam. Tetszik, hogy mindig valami új szabály jön, amire nem számítunk. Fiatal orvosként nehéz az egyetemi barátainkkal tartani a kapcsolatot a munka meg ügyeletek miatt, de ez a játék most okot ad arra, hogy rendszeresen találkozzunk. Mindenki egész héten várja, hogy össze jöjjünk és építgessük a kis városunk. Nem túl bonyolult de kell kis tervezés hozzá. Nekünk bejött. Egy negatívum. Én is jobbam örülnék ha nem matricák, hanem mágnesek lennének hozzá, hogy ne csak egyszer lehessen végigjátszani.

 • ronaiheni

  2021-10-16 18:25:58

  Szuper kis játék. Szépek az alkatrészel , kellően vastag kartonból. A kampány 4. boritékjánál tartunk és egyre nehezebb , egyre több mindenre kell figyelni. Kifejezetten jó kis agytorna de nem annyira nehéz , hogy gyerekkel nagyszülőkkel közösen ne llehet vele játszani. Mi szeretjük és ha végigjátszottuk a kampányt lehet a másik oldalon bármikor örök játékként játszani vele.

 • hierroo

  2021-06-28 13:19:15

  Azt nem teljesen értem, hogy miért jó, hogy matricázni kell ezt a játékot? Miért nem lehet mágnessel, vagy valami ideiglenes lestabilizálással rátenni az alkatrészeket? És miért kell azt a szép kis táblát kipingálni? Én sajnálom egy kicsit. Mert ha csak egy egyszerű papíron lenne, akkot az cserélhető. De a kemény karton táblát kicsit sajnálom. Még akkor is ha több küldetés is van a játékan, és örök játék is van benne. (A legóban sem szeretem, hogy néhány alkatrészre ragasztani kell matricát, mert jobb lenne ha egyszínű maradna az az alkatrész.) De ez csak az én bogaram.

 • mvik19

  2021-04-24 08:52:12

  Egyenlőre csak az első fejezeten vagyunk túl, de már most szerelem. Úgy gondolom, hogy csak most kezd igazán érdekessé válni, még csak az alap mechanikákat ismertük meg. Végtelenül okos és letisztult. Tetszik, hogy komoly a hangvétele. Nagyon könnyű elkezdeni, de annál nehezebb abbahagyni. Kíváncsi vagyok, hogy folytatódik a történet. Ez az amiért nagyon különlegesnek tartom, a történet miatt. A legtöbb "tetris"-es játéknál van egy helyzet, ami kb egy mondattal elmondható. Ezzel nincs is semmi baj. Az ember nem is igazán vár többet. Épp ezért üde színfolt egy olyan játékkal találkozni, ami ezt a mechanikát használja, mégis fejlődni kell, bővül az eszközkészlet. Nagyon okosan aki jobban teljesít, annak épp annyira nehezedik is a dolga a kapott matricák hatására. Bravúr, amit a szerző véghez vitt ezzel a gyöngyszemmel.

  Mennyire igazam volt... óriási élmény ez a játék. A hangulat egyből megvett... a történtet pedig végtelenül okos és izgalmas. Logikusan következnek a fejezetek egymás után. Persze nem csoda... ezt a játékot is az egyik legnagyobb zseni csinálta.

 • grobs75

  2021-03-03 11:06:13

  Mi beleszerettünk. Az alap egyszerű ahogy már írták, így pl. 7 éves kislányunkkal is tudjuk játszani. A legacy része viszont izgalmas és folyamatosan változó. Nagyon szépen kiegyenlíti a játékosok közti különbséget az első 4 fejezetben. Aztán el lehet szállni a különböző egyéb feladatok miatt. Mi ketten játszuk (ha akarjuk még egyszer lehet legacy is), az utoló fejezet előtt van 2 pont különbség közöttünk.

  Nincs semmi konfrontáció a játékosok között. Szinte semmiben nem tudjuk befolyásolni a másik játékát. Az egyetlen kivétel a közbenső feladatok amikért csak az első kap bónuszt. Ez is csak akkor kellemetlen ha beáldozott egy jó pozíciót valaki, de végül nem kap semmit.

  Ha az alapjátékot nézem akkor ketten a patchwork sokkal jobb. Legacy miatt nálunk most ez megy, de legacy után szerintem parosban visszatér majd a patchwork, mert tablet-en azonnal el lehet kezdeni, és gyorsan le is megy egy kör. Az alapjátékért nem érdemes megvenni, ez kifejezetten a könnyed legacy miatt jó.

 • sasspetra

  2021-01-19 15:18:17

  De jó, köszi a részletes ismertetőt! :) Így már sokkal jobban tetszik :)

 • kklydm

  2021-01-19 14:41:15

  Szia!

  Alapból szeretjük a tetriszezős játékokat és a könnyedebb legacykat is így ezt beszereztem, még csak drágának sem mondanám. A játék dizájnja szubjektív, nekem nincs bajom ezzel a teljesen leegyszerűsített összképpel. A játék ennyi: minden játékosnak van egy saját 24 darabos tetriszlapka-készlete amiből egyet minden körben felpakolhat a saját táblájára. Egy körben egy pakli kártyából (amely minden lapja megfelel a játékban található egyes tetrisz elemeknek) kell húzni egy lapot ami megmutatja a játékosoknak hogy melyik lapkájukat tehetik fel a saját táblájukra. A legelső lapkát mindig a folyóval szomszédosan kell lehelyezni majd a következő lapkákat mindig egy már lentlévő lapkával szomszédosan kell a táblára rakni. Erdőre és hegyre nem lehet építeni. Ha ezt nem tudod/nem akarod megtenni akkor passzolhatsz, bár ezáltal kapsz -1 pontot. Bármelyik körben a kártya felfedése után dönthetsz úgy hogy te befejezed a játékot és kiszállsz (ilyenkor nem jársz a -1 pont). Ilyenkor megvárod a többieket amíg befejezik a játékot majd ha mindenki befejezte jön a pontozás. Minden a saját tábládon látható fa/kő +1/-1 pontot hoz, viszont a borítékokban megjelennek teljesen új pontozási módszerek amiket most értelemszerűen nem fogok elspoilerezni. Szintén -1 pontot ér minden üresen hagyott világoszöld mező. Ezután a legtöbb pontot szerző játékos bizonyos mennyiségő fejlődéspontokat kap amiket beszínez a saját tábláján, a többiek pedig egyéb más jutalmakat amiket mindig az adott játék határoz meg. A játékhoz kétoldalas táblák vannak tehát bármennyiszer lehet vele játszani a legacy része után, nem kell tönkretenni. Nekünk bejön mivel a setup megvan 1 perc alatt, egy borítékot végigjátszani kb 1-1,5 óra, pont kellemesen dolgoztatja az agyat ha nem akarod épp leégetni. Remélem tudtam segíteni. :)

 • sasspetra

  2021-01-18 20:31:20

  Sziasztok, valaki tud személyes véleményt írni erről a játékról? Már régóta szemezünk vele, nagyon tetszik, hogy tetrisz alapú és hogy építkezős. Viszont nem tudom, milyen a játékélménye, a kinézete, grafikája kicsit kettős érzéseket kelt bennem. Tud valamivel többet adni?

A My City társasjáték és kiegészítői (2)

 • My City: Roll & Write társasjáték

  Roll-and-write adaptation of the award-winning city-building game, My City. Create your unique city with dice and a pencil. The roll of the dice shows everyone which building to draw on their game pad. From episode to episode you have to face new challenges. First the land is developed and later gold is found. This brings bandits into your city who must...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  My City: Roll & Write társasjáték 5401 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

 • My Island társasjáték

  Develop your island through the ages in this family-friendly legacy experience. After a long journey you have arrived on a mysterious island. You build the first houses, create fields and paths through the jungle, and advance further and further inland. My Island is a legacy game. This means that your game changes and evolves as you play it. Everyone has...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  My Island társasjáték 13569 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Reiner Knizia
 • Illusztrátor:  Michael Menzel
 • Kiadók:  Piatnik, KOSMOS, 999 Games, Zvezda, Devir, Lautapelit.fi, Arclight, Galakta, Giochi Uniti, Kaissa Chess & Games, Korea Boardgames co., Ltd., IELLO, Broadway Toys LTD
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, japán, Korean, norvég, lengyel, orosz, spanyol, svéd, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
 • English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.6 cm x 29.6 cm x 7.2 cm
  • Súly: 1.7 kg
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • Greek edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: görög
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) My City társasjátékhoz