A világ csodái
A világ csodái
A világ csodái
A világ csodái
Videó beküldése

A világ csodái társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A világ csodái egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 50 - 70 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a kártya húzás, a solitaire és a loans mechanizmusokra. Csodás építészek – építészeti csodák! A világ...

A világ csodái egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 50 - 70 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a kártya húzás, a solitaire és a loans mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Csodás építészek – építészeti csodák!

A világ csodái különleges, tetrisalapú, lapka- és épületlehelyezős családi stratégiai társasjáték. A játékosok megtervezik a városukat, hogy csodálatos műemlékeket emelhessenek.

És méghozzá milyen csodálatos műemlékeket! Kézbe vehetik akár a Machu Picchu vagy Angkorvat szemrevaló, színes fa modelljét – és ha előtte teljesítette a feltéteket, meg is vásárolhatja és felteheti a várostáblájára!

Mert bizony minden építészeti csodának megvannak a maga követelményei: víz mellett (vagy afölött) álljon, templom vagy lakóépület legyen mellette… Vagyis minden játékosnak ezt figyelembe véve kell megépítenie városát, ha azt szeretné, hogy világhíres építmények magasodjanak benne!

De egy város nem csak a műemlékektől lesz vonzó. Minden körbeépített poliominó-épületlapka, minden érintett természeti erőforrás tovább növeli az értékét. Ráadásul a különböző színű épületlapkák nem csak a további építkezéseket határozzák meg, hanem segítségükkel a város nyersanyagokat halmoz fel. És ezekből érdemes sokat gyűjteni – mert a játék végén a legkisebb mennyiségű nyersanyag után kapunk csak pontot! No, és a nyersanyagok növelésével a város népessége is növekszik – amiért újfent pontokat lehet a játék végén kapni…

Nosza, álljunk is neki épületeket felhúzni!
Csakhogy az pénzbe kerül. Abból pedig minden körben csak 7 jut. És a pénztermelést nem lehet fejleszteni. Hitelt persze lehet felvenni – de ahogy a legtöbb játékban, itt is többet kell befizessünk, ha rendezni akarjuk, és bizony, fájó pontokat veszítünk, ha nem tudjuk visszafizetni…

És persze a műemlékek is aranyba kerülnek. Méghozzá az összesbe. Mármint az összes, éppen rendelkezésre állóba. Vagyis elég jó eséllyel mindenki először más dolgokra fog költeni, mielőtt a kiszemelt műemléket venné meg – amire elég, ha egyetlen aranyat rakott félre…

Ha szeretitek a nyugodt hangulatú, tetriszezős-területépítős családi játékokat, A világ csodái csak arra vár, hogy kipróbáljátok! Tegyétek hát az asztalra, és építsétek meg a gízai piramisokat, a kínai nagy falat, Chichen Itzá templomát vagy a Zikkuratot virágzó metropoliszotokban!

Forrás: Gémklub
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 14 990 Ft-tól
 • -10%-1 658 Ft

Kategória: Ősi, Építés / Terjeszkedés
Mechanizmus: Akció pontok, Lapka-elhelyezés, Kártya húzás, Solitaire, Loans, Négyszög-rács, SET-03 Grid Coverage

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

A világ csodái társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A világ csodái társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Kisde

  2024-03-10 20:55:13

  Egy cseh fickó gyártja, itt egy link a youtube csatornájához ahol a játékhoz tartozó insertet mutatja be:
  https://www.youtube.com/watch?v=R9XB2iyD_Dw


  A videó alatt a linket is meg lehet találni a webshopjához, ha jól emlékszem nekem összvissz kb. 18 Euró körül volt az insert, Packeta pontba történő küldéssel együtt. Ennél még olcsóbbra is ki tud jönni, mert én a játékhoz illő "latte" színben kértem, de feketében pár euróval kevesebbe kerül. Ha esetleg valakinek segítség kellene a rendeléshez vagy más kérdése van szívesen segítek.

 • gazsif

  2024-03-10 20:13:00

  Mit tartalmaz a link? Képet, nyomtatási tervet, webshop elérhetőséget? Ide nem lehet berakni? Hátha a későbbiekben is jól jönne majd valakinek.

 • csana63

  2024-03-10 19:44:00

  Kisde: a link érdekel!

  Ma kipróbáltuk öten. Nagyon elhúzódott, sok volt a holtidő, és a 6-7. kör végére elfogytak a csodák.

  Öten nem ajánlom

 • Kisde

  2024-03-10 13:10:57

  A negatívummal teljes mértékben egyet tudok érteni. Mi ezt a játékot anno a Társasjátékok Ünnepén próbáltuk és nagyon tetszett, de már akkor látszott, hogy egy horror a ki és elpakolása. Én eleve nem szeretek zacskózni és mivel a legtöbb társasom az oldalára fordítva tárolom, az ilyen típusú játékokhoz én mindig keresek valami használható rendezőt. A Világ Csodáihoz is sikerült találnom, bár annyira új a játék, hogy nem volt egy könnyű eset, de a BGG-n valaki ajánlott egy 3D nyomtatott insertet, amit játék közben is lehet hasznáni és tényleg iszonyatosan megkönnyíti a pakolást és még attól sem kell félni, hogy a "lapka-tornyok" eldőlnek. Ha valakit érdekel szívesen átdobom a linkjét, mert szerintem ehhez a játékhoz kötelező, ha az ember nem akar beleőszülni a pakolgatásba.

 • csana63

  2024-03-09 18:41:08

  Azon kívül, hogy valóságos birodalmat, várost építesz magad elé valóságos cegyedi csodákkal, szinte mindenért ad pontot a játék: A népszerűségért 1-3 pont, a megszerzett (legkevesebb) yersanyagért (6-9 pont), a megépített csogákért, a le-nemedett tájlapkákért és a teljesen körbezárt minden egyes épületért!

  Taapasztalat, hogy nagyon izgalmas a csodák megépítése, de lehet, hogy a sima (kis méretű) épületek megépítése több pontot hoz.

  Nagy az újrajátszhatósága: az épületek előkerülésének sorrendje a 10 forduló során, a csodák véletlenszerű előkerülése mellett a játékostábláknak is két oldala van (egyik egyforma, a másik öt különböző), és a pontozósávnak is két oldala van. Megúnhatatlan variáció!

  Nagyon élvezetes, izgalmas szép és változatos, nem túl nagy konfrontációval.

  Két negatívum: igen sok időt visz el a setup és az elpakolás a viszonylag sok alkatrész miatt, és fordulónként is van adminisztráció. A másik fájdalmam, hogy ez a szép játék nem kapott hozzáillő insertet. Minden nejlontasakban van, mint a Mars Terraformálásában

  ZSENIÁLIS KOMPAKT ÖRÖK JÁTÉK

 • csana63

  2024-03-09 18:40:50

  Ebben a játékban minden megvan kellő arányban ahhoz, hogy izgalmas stratégiai családi játék legyen. Megjelenésében leginkább a Kartográfusokra emlékeztet, ahogy az alakzatokkal be kell tölteni a teret, Megjelenése pazar, hogy mind a 21 csoda egyedi (nem úgy, mint a Tiny Town-ben).

  Keményen van benne stratésia, hogy az épületeidet bekerítsd (ami pontot ad), a csodák feltételeit teljesítsd, úgy, hogy egy fordulóban a pénzed és az épületek száma is véges, A játék vége felé fokozódik a konfrontáció a megfelelő elemek beszerzéséér. Torony, ami szinte bárhová letehető, minden körben csak egy van. Kockázatot vállalsz azzal, hogy a kiszemelt csodát minél olcsóbban vedd meg. Da a szerencse is benne van, hogy könnyebb csoda kerül az elhappolt helyére.

  A játék 10 fordulóból áll, vagy amíg valaki nem éri el a népszerúségi sáv végét.

  Minden fordulóban a megnemvett épületeket lecseréljük, a mevett elemeket (utak, torony) pótoljuk. Játékossorrendben 1-1 elemet vehetsz meg és építhetsz be a saját területedre. A lehelyezési szabályok egyszerűek, de játékossegédlet is segít. Az utat úthoz, járdához (tábla alja) vagy toronyhoz lehet letenni, épületet vagy úthoz vagy ugyanolyan színű épülethez (templom, könyvtár, piac, lakóház, farm), tornyot bárhova, ami érintkezik a városoddal. A lerakott épületen (értékével arányosan) nyersanyagok vannak (kék-zöld-piros), amit lelépve a népszerűség is emelkedik.

  Mivel a fordulókban végesek a megszerezhető elemek száma, fontos a játékossorrend. Nagyon jó ötlet, hogy pénzért megvehető az első és a második hely, de amúgy a gyengébb, a hátrébb levő kezdi a következő sort. Ez nagyon jó!

  Van lehetőséged a játék folyamán egyszer hitelt felvenni, hogy 7 aranynál többet költhess, de ennek visszafizetése háromba kerül, vagy két pontlevonást a játék végén. Zseniális!

 • laptopzsol

  2024-02-26 07:17:18

  Igazi könnyed családi játék, amiben nagyobb mélységek vannak mint hinnéd. A szabályok egyszerűek egy fordulón belűl próbálj meg minél több lapkát vagy utat, tornyot venni, hogy a végén tudj egy csodát felépíteni. Esetleg venni egy első vagy második helyet, mert igen ezek nagyon is számítanak. Hét pénzel kezdesz, annyival gazdálkodsz. De nem mindig lesz idő elkölteni mindent mert elveszik a kiszemelt csodát előled, viszont amint meg van a csoda bukod a lovét, ezért nem mindegy az időzítés sem. A tetrisz alakú lapkák vagy saját színnel vagy uttal kell érintkezzen. A csodák pedig, meg mondják mi a feltétel, amiben szerepel kb minden variáció, vagy egy adott színű lapka és út vagy víz stb, ezekkel kell érintkezzen. Utat csak lent kezdhetsz a saját táblád alsó részén. Vannak természeti területek amiket le lehet takarni de nem érdemes, mert ha mellé építkeztél, pontot érhet. A hosszabb út át fordítva lehet híd, ha pedig véletlen bezártad magad, egy toronnyal új utat nyithatsz. Minden fordulóban, minden alakzatból egy van felfordítva, toronyból is egy a többi játékos számtól függ. A lapkák még adnak alap anyagot ami arra jó, hogy szintén pontot érnek, de csak a legalacsonyabb pontszámú. Azok még pluszban emelik a népszerűség sávot, amivel hamarabb be lehet fejezni a játékot, vagy ha elfogynak a lapkák. Szóval van mit nézni, figyelni rendesen. Nálunk nagy kedvenc lett.

  Nekem 10/10

Az A világ csodái társasjáték és kiegészítői (2)

 • World Wonders: Mundo Wonders Pack társasjáték Kiegészítő

  The greatest leaders from the ancient world are ready to pay all the gold they had to built the most glorious city of all times. The MUNDO expansion for World Wonders offers up new Monuments (Stonehenge, Great Sphinx of Giza, Himeji Castle, Hanging Gardens of Babylon, Gate of All Nations, Arch of Ctesiphon, Colossus of Rhodes, Olmec Colossal Heads...

  • Játékidő: 70 perc
  • Min. játékidő: 50 perc
  • Max. játékidő: 70 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  World Wonders: Mundo Wonders Pack társasjáték Kiegészítő 7371 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • World Wonders: Cristo Promo Card társasjáték Kiegészítő

  Promo Card for the Monument of Christ Coming with Extras Available During Pre-Sale The Cristo is a transient piece that is available to all players from the beginning of the game and is worth 3 points to whoever possesses it at the end of the game. After building 3 Monuments, any player can claim and build the Cristo for free if the requirements are met....

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  50 - 70 perc
  • Játékosok:  1 - 5
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  José R. Mendes
  • Illusztrátor:  Odysseas Stamoglou, Tom Ventre
  • Kiadók:  Hobby Japan, Gém Klub Kft., Arcane Wonders, Cool Mini Or Not, Super Meeple, Maldito Games, Meeple BR Jogos, Lucky Duck Games, Lavka Games, MUNDUS, TLAMA games, Kobold Spieleverlag, Jianjie Star Games, Glyptodon
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Czech edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8 cm
   • Súly: 1.9 kg
  • English edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.8 kg
  • German edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8 cm
   • Súly: 2.5 kg
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8 cm
   • Súly: 2.5 kg
  • Japanese edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: japán
  • Portuguese edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: portugál
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: spanyol
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 8 cm
   • Súly: 2.5 kg
  • French edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: lengyel
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: orosz
  • Traditional Chinese edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: kínai
  • Traditional Chinese edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: kínai
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A világ csodái társasjátékhoz