Merchants of the Dark Road
Merchants of the Dark Road
Merchants of the Dark Road
Merchants of the Dark Road
Videó beküldése

Merchants of the Dark Road társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Merchants of the Dark Road egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció...

A Merchants of the Dark Road egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a fogd és vidd, a kockadobás, a rondel és a follow mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Nézz szembe a városokat összekötő sötét út veszélyeivel, hogy hírnevet és szerencsét szerezz.
Fél évnyi napfény után fel kell készülnünk a sötét évszakra. Az utak alattomosak lesznek, azonban muszáj lesz néhány kiválasztottnak dacolni velük, hogy városaink továbbra is virágzóak maradjanak. A Merchants of the Dark Road játékban egy vagy ezek közül a bátor kereskedők közül, akik a városok közötti veszélyes utakat járják. Bár a munka veszedelmes, hírnév és vagyon vár rád.

Fedezd fel a fővárost, amely a legtöbb akciód helyszínéül fog szolgálni, egy kör alapú (rondel) akciórendszer használatával. Gyűjts és alkoss tárgyakat, amelyeket a karavánodhoz adhatsz, vagy eladhatod ezeket a tárgyakat a helyi hősöknek és felbérelheted őket, hogy veled utazzanak. Manipuláld a tárgyak piaci árát, látogasd meg a zugárusokat, vagy ereszkedj le egy közeli kazamatába mágikus tárgyakért, hogy még több pénzt és hírhedtséget szerezz magadnak.

Gyűjts lámpásokat, hogy megkönnyítsd az átkelést a sötét utak mentén, miközben távoli falvakba vezeted a karavánod. Szállíts árukat és hősöket a legjobb úticélokhoz és bátorságod jutalmául hírnevet szerzel! Tartsd egyensúlyban a megkeresett pénzt a hírneved nagyságával, ugyanis a megadott számú kör után a végső pontodat a kettő közül az alacsonyabb fogja tükrözni.

Elvégre, mit ér egy érmékkel teli erszény, ha az emberek nem zengnek dalokat rólad, és mit ér egy jó dal egy üres söröskorsó kíséretében?

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 20 000 Ft-tól
 • 8 ajánlat

Kategória: Fantasy, Szállítás, Felfedező, Középkori
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Fogd és vidd, Kockadobás, Rondel, Follow, Játék végi bónuszok, Highest-Lowest Scoring, Market, Contracts, Worker Placement with Dice Workers, Hidden Victory Points

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Fantasy

Mágia, kard, harc, lovagok, papok és minden, ami egy jó fantasy-hez tartozik!

Merchants of the Dark Road társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Merchants of the Dark Road + Deluxe upgrade resource + Wagon Upgradeheyainc, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csak a külső fólia bontott, de sosem használt. Sikerült beszereznem menet közben egy Deluxe kadást, így ez feleslegessé vált. Kánai Zoli (kickstarterek.hu) által készített magyar szabályt tartalmazza a csomag.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Merchants of the Dark Road társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • coldnuit

  2024-06-11 11:10:22

  "Kétirányú rondellát" hogy érted? 🧐

  "Move your wagon pawn clockwise around the Ringway a number of spaces equal to the value of any 1 die in your action pool."

 • petersson8

  2024-04-01 14:40:09

  Ez az egyik kedvenc játékom, és nem csupán a külcsín és a hangulata miatt, sőt azt mondhatnám, hogy annak ellenére, mert bár látom a belefektetett munkát, de a témát nagyon nehéz megtartani a játék folyamán.

  Szerintem ez tipikusan az a társas, ami nem első alkalommal válik nagy kedvenccé. Legalábbis én első alkalommal nem szerettem. Zokonesett, hogy nem tudtam mindent megcsinálni, amit elterveztem, és hogy nem azért kaptam pontot, amiért keservesen megküzdöttem.

  Ez a játék elengedést kér és folyamatos újratervezést, mindemellett pedig egyensúlyban kell tartanod a pénzed és a presztízspontjaid. Ez pedig gondos tervezést igényel, nem való ez mindenkinek, úgy tapasztaltam, hogy sok játékos ragaszkodik görcsösen a parti elején eltervezettekhez, és képtelen az elengedésre és újratervezésre, pláne ha erre többször is szüksége van.

  A szerencsefaktor picit van csak jelen és nem, nem a kockák miatt, azokat tudod manipulálni, sokkal inkább a lakosok paklija miatt - sajnos ez egy gyenge pontja a játéknak.

  A kétirányú rondella, a patkók, a fekete piac és a világító kocka használata sokat enged ebben a szűk játékban, amelynek a titka az utazásban rejlik. Utazzunk minél többet, akkor is, ha mások szervezik az utazást, és még egyszer: tanuljunk meg elengedni dolgokat. Ez úgyis a modern társasjátékok egy nagy részének egyik alapvetése.

  Elolvasva a negatív véleményt, nekem az az érzésem, hogy nem adtak időt és esélyt ennek a játéknak... méghogy ne lenne értelme az árúk pakolgatásának! Hát milyen lenne már ha bármennyi árut magunkkal vihetnénk? Számomra ez azt jelenti, hogy az illető nehezen viseli, ha be van korlátozva a játék által. Nincs ezzel baj, csak érdemes ismerni a saját korlátainkat, ami nem a játék hibája, hanem a mi hiányosságunk. :)

 • coldnuit

  2023-10-03 18:35:04

  Nem feltétlenül csak megvédeni, azért is reagáltam azokra amiket írtál, hogy legyen több vélemény is a játéknál. Ha esetleg valaki olvassa, akkor lássa más megközelítésből is. Sajnos sokat látom, hogy valaki egy komment alapján elkönyveli, hogy egy játék nem jó. Sőt, továbbadja az infót saját tapasztalat nélkül.

  Egyáltalán nem kötekedésnek szántam én sem a választ! ☺️

  Néha engem is el tud ijeszteni egy-egy komment, ha azt olvasom, hogy "ebben a játékban ez meg ez nem jó". Én mindig örülök, ha látok ellenérveket is, ebből látszik, hogy nem feltétlenül a játék rossz, csak ízlés kérdése!

 • Kisde

  2023-10-03 18:11:23

  Igen, úgy tűnik eléggé más volt a tapasztalatunk a játékkal, de nincs ezzel semmi baj. Én teljesen mást kerestem benne, mint amit kaptam és emiatt nagy csalódás volt. Nem is akarlak meggyőzni, hogy miért éreztem pár dolgot feleslegesnek, csak elmondtam a véleményem, de ezeket az érzéseket csak erősítették bennem a játékalkalmak.

  Az egyetlen dolog amire reflektálnék az a Black Market. Szerintem ha a játékaink alatt 4x használtuk azt a részt, akkor sokat mondok és az érvelés hogy "majd egyszer biztos jó lesz" szerintem pont azt jelenti, hogy ha nem lenne se hiányozna igazán.

  De megértem, hogy úgy érzed meg kell védened a kedvenc játékod 😅 Nem is kötekedni akartam, csak egy más nézőpontot nyújtani, örülök ha te jól szórakozol vele!

 • coldnuit

  2023-10-03 17:23:14

  Akartam volna még többet írni a játékról, de akkor 3 komment se lett volna elég. Nekem nagyon fontos, ha nem a legfontosabb, hogy egy játék szép legyen. A komponensek jó minőségűek, különlegesek legyenek, tetszenek az illusztációk, a színek. Nekem sajnos csak ezek ütik meg az ingerküszöböt. Biztos, hogy ezzel a kisebbséghez tartozom, de én kifejezetten az ilyen játékokat keresem, ezért is fókuszált erre a kommentem. Biztos van más is, akinek ez szempont. Szerintem ilyen szempontból tökéletes választás a MotDR.

  Ennek ellenére nekem maga a játékmenet is nagyon tetszik, én imádok minden egyes részletet, semmit sem vennék ki belőle. Mindent amit írtál meg tudnék cáfolni az én szemszögemből, de kinek mi a véleménye, és kinek mi tetszik. Nem baj ha van ilyen komment is, és olyan is. Én a ki- bepakolást egyáltalán nem élem meg horrornak, nekem a játékélmény része, kifejezetten szeretem. (De én egy Bitoku-t is szívesen pakolgatok ki-be, ez nekem sosem probéma. Megértem, ha másnak az.)

  Az áruk bepakolása a kocsiba: szerintem ez fontos része a játéknak, hogy ne lehessen a végtelenségig felhalmozni az árut. Ha lehetne, elég lenne a játék végén utazni, és kész. Így muszáj játék közben is beiktatni 1-2 utazást. Egyik kedvenc részem a játékban, ahogy ide kell helyezni a lapkákat.

  A sárga kockák nagyon erősek tudnak lenni, ezért nyilvánvalóan ritka erőforrásnak számítanak. 1 akció helyett 3-at kapsz, ez ne lenne elég erős? Én imádom mindig amikor használni tudom, ha csak 2-3 alkalommal akkor is.

  A Black Market kivételét nem igazán értem, én eddig minden játékomban remek hasznát vettem. Főleg ha sárga kockával még utazás előtt be tudsz itt valamit vásárolni. Azért mert vannak olyan részei a játéknak amit kevesebbet használunk, attól még nem felesleges. Biztos hogy lesz olyan játék, amikor jól fog jönni.

  Én ennek a játéknak minden egyes kis részletét imádom, és eddig minden játékom minden másodpercét élveztem. Valamiért nekem ez nagyon betalált, de elfogadom, ha valakinek nem!

 • Kisde

  2023-10-03 15:15:44

  Érdekes, hogy a hozzászólásod 80%-a arról szólt, hogy milyen szép az illusztráció és milyen minőségiek a komponensek és csak pár szó esett magáról a játékmechanikákról.

  Nekem speciel óriási csalódás volt ez a játék, pedig a téma és a kinézet engem is megvett kilóra és nekem kifejezetten fontos, hogy egy társas nézzen is ki valahogy, de sajnos a MoTDR ezzel együtt sem lett a gyűjteményem maradandó tagja és pár játék után el is adtuk.

  Kezdjük ott, hogy a ki- és elpakolás számomra egy horror volt, rendező nélkül konkrétan kínszenvedés, annyi különböző kis komponens és mütyür van, hogy mire mindent a helyére rak az ember, már el is megy a kedve az egésztől. Persze ez teljesen szubjektív dolog és nekem is van pár játékom ami sok komponensből áll, de eddig ez vitte a prímet.

  Ami minden játék alatt ott motoszkált a fejemben, hogy itt simán ki lehetne venni 2-3 mechanikát és ugyanazt az élményt adná a játék ha nem jobbat. Például az áruk tetris-szerű pakolgatása nekem teljesen haszontalan volt, minimális ráhatása volt a játékra.

  Másik ilyen dolog a sárga kockák hatása. Lehet, hogy csak így jött ki, de ahhoz képest milyen macerás ezeket megszerezni és egy játék alatt max 2-3 alkalommal tudod használni, a hatásuk nem volt annyira jelentős.

  Végül pedig a Black Market volt még amit szerintem egy az egyben ki lehetne szedni a játékból és észre se venné az ember, hogy hiányzik.

  Kicsit olyan volt ez mind, hogy bele volt pakolva 8-10 különböző fogaskerék a "gépezetbe", csak hogy minél komplexebbnek és változatosabbnak tűnjön, miközben szerintem pont átestek a ló másik oldalára és feleslegesen bonyolították és nyújtották el a játékot. Ja és az ikonok mennyisége is több mint kellene, valószínű lehetett volna ezt jobban egységesíteni és leegyszerűsíteni.

  Sajnos nekem ez a játék pont abba a kategóriába esett ahol a befektetett energia megközelítőleg sem hozta azokat az élményeket, amiket én egy társasban keresek és ezért mennie is kellett.

 • coldnuit

  2023-10-03 14:38:57

  (folytatás, mert úgy látszik 2e karakter nem elég az ömlengésre)

  Említettem, hogy főleg szólóban játszom, és szerintem kifejezetten jól kidolgozott szóló mód van hozzá. Tulajdonképpen 2 mini kampányt lehet végigjátszani, ami 4-5 játékból áll, plussz a végén meg kell hozni egy döntést, ami alapján az utolsó játéka a kampányoknak máshogy alakul. Én az egyik kampányt már végigjátszottam, és bár csak kicsi történet van hozzá, nekem teszett.

  Vannak külön elemek amik csak a szóló játékokhoz kellenek, ez szerintem tök érdekes, volt ami elő sem került az első kampányban. Kiváncsian várom, hogy mi lesz a szerepük a második kampányban! 😌

  A kiegészítő nekem nincs meg, elvből nem szoktam kiegészítőket venni, inkább új játékot veszek abból a pénzből. De lehet, hogy ez lesz az első játék, amihez majd egynap beszerzem, mert azt hallom róla, hogy érdekes bővítéseket ad a játékhoz. És ha igazak a hírek, jön újabb kiegészítő is hozzá! 😍

 • coldnuit

  2023-10-03 14:28:49

  Én a Merchants of the Dark Road játékról csak áradozni tudok. Örülök, hogy itt többnyire pozitív vélemények vannak, mert BGG-n azért belefutottam már bőven negatív értékelésekbe is. Persze kinek mi tetszik, és én is mindig azt mondom, hogy nem kell magunkra venni, ha más nem szereti a mi kedvenceinket. Nekem viszont annyira szívem csücske a Merchants of the Dark Road, hogy mindig meg akarom védeni a kritikákkal szemben.

  Nálam A Kedvenc játék, és nem tudom, hogy valaha másik játék el tudja-e majd venni tőle ezt a címet. Hiába szeretek nagyon 1-2 másik játékot, elvből csak 2. lehet mögötte minden más a listámon. Kint van a polcon, és ha csak ránézek a dobozra imádom. Annyira adja a sötét, havas, téli napok hangulatát, de maga a játék egyáltalán nem ijesztő vagy rideg, a lámpások, táborzűz meleg fénye nagyon kellemes hangulatot ad neki. Andrew Bosley pedig a kedvenc illusztrátorom, az ő különleges stílusa tényleg nagyon magas szintekre emeli a játélélményt, legalábbis nekem.

  A borító barátságos hangulata egyébként tükröződik a játékban is. Maga a játék egyáltalán nem ellenséges, sőt tulajdonképpen csak egymás mellett létező kereskedők vagyunk, nem egymás ellen. Nagyon tetszik a mechanika, amivel csatlakozhatunk a másik játékosok utazásaihoz, ami valóban 3-4 játékosnál lesz igazán jelentős, de szerintem 2 fővel is tökéletesen működik. Én személy szerint főleg szólóban játszok vele, ezért ebbe a részébe annyira nem is szólnék bele. A pontozási rendszer, miszerint balanszolni kell a pénz, és hírnév pontokat, szerintem nagyon ötletes, és hű a témához is.

  Komponensek fantasztikusak, a saját kocsi tábla, a lámpások, patkók, a mágneses piackerék.. de amit mégis muszáj kiemelnem, a kockák. A leggyönyörűbb kockák, amiket játékban én valaha láttam.

  Összességében szerintem ez egy tematikus, és nagyon hangulatos játék. Ha valakinek szempont a játék kinézete, szerintem ebben nem fog csalódni.

 • kok_o

  2023-02-25 12:22:53

  Korábban volt nekem is olyan gondolatom, hogy behozzuk a 3. játékosnak az automatát, de ahogy syndi-cate is írta, lényegében csak másképp kell játszani a játékot. Szinte akkor is megéri utazni a másikkal az utazásért járó jutalomért, ha nem is oda akarsz menni ahova ő. Sőt, simán lehet az taktika is, ha a célkártyákkal összhangba hozható, hogy figyeli az ember miket gyűjtöget a másik játékos, hogy hova tervez utatzni és máris lehet vele menni kisebb jutalmakért. Így mindjárt izgalmasabb lesz 2 fővel is, nem csak arról fog szólni, hogy mentek körbe-körbe azt néha valaki utazik.

  Eddig 4-5 alkalmunk van benne, ebből 1 3 fővel (az volt a tanuló játék TJÜ-n Kánai Zoliéknál), a többi 2 fővel, ami tudom, hogy nem sok, sőt, de úgy gondolom, hogy ennél sokkal több játék után is lesz benne bőven benne taktai és stratégiai lehetőség, hogy éppen milyen utat kövessek a győzelem érdekében.

  Abban egyet tudok érteni, hogy van több olyan akciómező ami talán kicsit gyengébb illetve vannak amik kicsit erősebbek, de szerencsére ezt azért testre lehet szabni hogy miket pakoltok fel a táblára és miket nem (nyilván a külön lapkás helyekre gondolok itt). Sőt, nem tudom, hogy a Patron's Provisons kiegészítő nektek megvan-e (ha nincs nagyon ajánlom beszererezni, szerintem megéri az árárt), de abban például van olyan hátas (ezt is lehet akár, úgy, hogy nem random húzzátok hanem választotok egyet aminek tetszik a speckó tulajdonsága) amivel bárhova utazhat akkor is ha csatalkozol a másik játékoshoz, valamint vannak olyan hős kártyák (Priests of Lumi), amiket mindegy, hogy hova szállítasz lesz és egyedi bónuszakt adnak, pl fejlesztett áru, sárga kocka stb. Ez mind-mind segít szerintem a 2 fős játékot.

 • syndi-cate

  2023-02-25 06:23:32

  Minek hoztok be két főnél egy harmadik automatát? Teljesen felesleges plussz munkát csináltok vele magatoknak. Majd egy éve már hogy megvan nekünk a Merchants, ezidő alatt kb 6 vagy 7 alkalommal játszottuk csak ketten, simán működőképes. 13 fordulód van amíg elfogynak a kockák, ezalatt legalább 2 de néha 3 utazást is tud csinálni egy fő. Ketten ha becsatlakozás is van mert megfelelő a célkörzet,az már 4-6 utazás. Ha nem arra hajt az ember hogy mindent kimaxoljon, pl teletöltött kocsi feljesztett arany cuccokkal, meg mindhárom utassal tele, hanem minden pici pontot és pici pénzt megfogni, akkor simán jó ketten is, sőt sokszor egymás ellen versengős hangulata is volt a játéknak. Automatávan görcsölni két játékosnál, tényleg nem is értem.

 • borsocska28

  2023-02-25 03:32:37

  Ez az a jàtèk amivel legalàbb 2-3x èrdemes jàtszani hogy teljesen àtlàthatò legyen. A kivitelezès ès hangulat nekem nagyon tetszik, 2 fővel mèg ha behozunk egy harmadik jàtèkost automanak akkor se ajánlom, 3-4 emberrel èlvezetes. Mèg csak pàr jàtèkon vagyunk tùl de vannak akciò helyek amiket nem tudok hova tenni, olyan kevès a "lèpès" hogy nem làtom èrtelmèt erre pazarolni. Nem a kedvenc euro jàtèkom de mindenkèpp adnok neki mèg esèlyt.

 • blehel92

  2023-01-28 23:42:20

  Nem az a játék ami elsőre teljesen össze fog állni. Kicsit ijesztőnek is hat, mintha kicsit több akarna lenni a játék ami. Mindenképpen szeretnék még vele játszani, remélhetőleg akkor pörgősebb és átláthatóbb lesz mint elsőre.

 • kok_o

  2022-12-05 12:21:27

  Annyit fűznék hozzá, hogy ha Kánai Zoliétól (kickstarterek.hu) veszítsek meg akkor ők adják mellé a Zoli által fordított szabályt nyomdai minőségben. Ezen felül náluk olcsóbb is, illetve kaphatók hozzá kiegészítők.

  Nekem kimondottan tetszik a gyp/pénz gyűjtés illetve értékelés mechanikája, mert így nem elég csak az egyikre ráfeküdni.

 • kogitoast

  2022-12-05 08:54:52

  Ez egy összetett játék, de ha megismerkedtek a szabályokkal már nem bonyolult. A játék maga angol nyelvű, de a játék elemek 90%-ánál az ikonokból lehet tájékozódni. Nagyon igényesen van kidolgozva, és nekem például abszolút bejött a hangulata is. Inkább gyűjtögetős, kevesebb benne a szerencse faktor játékelem. Ami nálunk nem mindenkinek tetszett az a presztízspont és Lumi érme gyűjtés. Amelyekből a kevesebbet gyűjtöd, abból szamítódik a győzelmi pontod, így mindkettőt arányosan érdemes gyűjteni. Vásárlás kapcsán pedig megjegyezném, hogy ugyan nincs kiírva a Reflexshopon, de náluk teljesen angolul kapható, Kickstarterek oldalán van hozzá magyar nyelvű leírás is, mi ezt nyomtattuk ki.

 • z.james

  2022-10-10 15:56:44

  Szebb az alkatrészek (lámpásjelölő, kvarc kristály, fém lópatkó) kidolgozottsága, insertet és négy különböző játékos táblát és különböző, egyedi játékosjelölőt kapnak a játékosok. Azt hiszem ezek a legfontosabbak.

 • kok_o

  2022-10-10 15:50:39

  A deluxe pontosan mivel több mint a sima bolti verzió?

  Bocs, közben megtaláltam KS-en. :)

 • z.james

  2022-10-10 15:41:36

  Maga a játék és komponensek szerintem magával ragadók (deluxe változat), nekem a kereskedő feeling is átjön azzal a bizonyos "ügyeskedéssel" amit megkíván a játék. A hangulat is kimagasló különösképpen ha télen játssza az ember. A szabályok az elején nehéznek bizonyulnak és a sok lehetőség miatt kicsit magára marad a játékos, de ahogy sok euro típusú játéknál, úgy ennél is idővel jobb lesz és sokadik parti után eltűnik ez a fajta görcsösség, szóval csak rászánást kér a játék.

 • ryoulaughing

  2022-08-02 21:28:27

  Egy nagyon feelinges játék, egyből beszippant, viszont interakció az a 0 -val egyenlő ( ugye eldöntheted ,hogy utazol-e a másikkal , ha ő utazik ) viszont nagyon jó a mechanika , a mágneses kerék :) nem vagyok a solitaire játék kedvelő de a játék deluxának méltó helye van a polcon

 • viharlampa

  2022-05-26 16:34:04

  A "kocka el van vetve" tegnap rakott fel egy bemutató videót róla.

 • harnas1207

  2022-03-05 23:43:04

  Van valakinek tapasztalata a játékkal kapcsolatban?

 • Kisde

  2021-08-20 21:51:19

  Tiszta sor, nem mindenki vevő erre a témára, nekem abszolút bejön és át is adja a játék. BGG komplexitásra pedig annyi, hogy ez szerintem tipikusan az a játék, ahol a mechanikák nem bonyolultak, viszont van mélysége a játéknak mert elég sok a változó amit a játék során figyelembe kell venni.

 • harnas1207

  2021-08-20 21:29:04

  A doboza alapján rárepültem, érdekelt nagyon. De a téma alapján elengedtem a játékot. BGG 2,93 komplexitás se nagyon csábító. Ellenben magyar oldalról semmi infóm nincs róla.

 • Kisde

  2021-08-20 15:53:56

  Ez csak engem fogott meg ennyire vagy nem nagyon volt hírverés körülötte és azért nincs még egy hozzászólás se? :D

  Minap néztem a prototípusról egy playthrough videót és nagyon érdekesek a mechanikák és valami gyönyörű az egész játék. Van benne kis lapkalerakós-tetrisezős rész, A-ból B-be szállítós és rondel mechanika is. Tematikában is elég erős, mert a kereskedő aspektus is elég jól átjön, avagy vegyél olcsón adj el drágábban.
  Az meg külön öröm, hogy a Társasjátékpont-tól lehet retail és KS Deluxe verziót is előrendelni.

A Merchants of the Dark Road társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Brian Suhre
 • Illusztrátor:  Andrew Bosley, Matt Paquette, Joey Julian
 • Kiadók:  Lucrum Games, Elf Creek Games, Skellig Games
 • Elérhető nyelvek:  angol, német, lengyel

Kiadások

 • English deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 12 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • English standard edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • German edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Merchants of the Dark Road társasjátékhoz