Llamageddon
Llamageddon
Llamageddon
Llamageddon
Videó beküldése

Llamageddon társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Llamageddon egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás mechanizmusra.

Angol:
Llamageddon is an ultralight party game of communication and persuasion for 3-6 players who are trying to survive the impending alpacalypse. The llama homeworld of Planet...

A Llamageddon egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a szavazás mechanizmusra.

Angol leírás

Llamageddon is an ultralight party game of communication and persuasion for 3-6 players who are trying to survive the impending alpacalypse.

The llama homeworld of Planet Fluffrica is in imminent danger—and it’s your job to select survivors to preserve its culture. A huge meteor will soon strike the planet, obliterating it, along with all the highly-evolved llamas who call it home. Well, all except the lucky few elected to board a huge spaceship and escape the coming alpacalypse. To win, you’ll need to convince the other players to vote for the unique llamas you’ve selected for the mission; feel free to use logic, flattery, promises, veiled threats, and any other persuasive technique at your disposal. Get your llamas on board, leverage their secret characteristics, secure the most Llama Points, and escape before the fiery end!

The objective of the game is to collect Llama Points by getting your chosen llamas onto the spaceship using your communication skills. The game is played in rounds which consist of the following phases: Nomination, Discussion, Voting, Boarding & Characteristics. If, during the Characteristics Phase, the ship becomes full, the game ends, and the player with the highest LP total wins.

-description from publisher

Egy felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 3 ajánlat

Kategória: Partijáték, Állat
Mechanizmus: Szavazás

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

Llamageddon társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Llamageddonszekelyzoard

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer próbált, tökéletes állapotban. Kihasználatlanság miatt eladó.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Llamageddon társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • porcine

  2022-07-17 15:23:51

  Kedves Bernadett! Alja magatartással illettél hat embert. Mielőtt "heroinárban" kellene megvenned ezt a "formabontó" játékot segítek, már most árulják 5000-ért használtan. Remélem neked és barátaidnak kellemes perceket fog szerezni és várjuk a részletes beszámolót!

 • sitatom

  2022-07-17 09:07:48

  Sziasztok!

  Valaki már játszott a társassal vagy legalább látott olyat, aki játszott a játékkal?

  Engem érdekelne, hogy neki(k) mi a véleménye a játékról.

  (Ez biztos az én hibám, de nagyon ritkán szoktam elsőre azt megnézni, hogy ki egy játék szerzője vagy grafikusa, én magát a társast nézem, mondjuk már doboz külső csapott be ezerrel mind a két írányba.)

 • gyurakovics.bernadett

  2022-07-16 08:28:17

  Ajánlom új téma indítását! https://tarsasjatekok.com/forum

 • gyurakovics.bernadett

  2022-07-16 08:27:50

  A Fórumon kell topikokat megvitatni, ez kommentszekció. Szerintem semmi másról nem szólt az itteni kommentrengeteg, csak acsarkodásról. Személy szerint én senkit sem ismerek, a játékokat sem. Nem kívánok belevonódni, de tuti, hogy nagyon mérges leszek, ha 10 év múlva derül ki, hogy formabontó a játék (számomra) és nem vettem meg, csak heroinárban tudom beszerezni! Szóval nézzen mindenki magába, vagy folytassa inferior magatartását, én nem spammelek többet itt! https://tarsasjatekok.com/forum

 • godzsakattila

  2022-07-15 18:36:08

  Valahol mindkettőtöknek igaza van. Ez a problematika már korabban is felmerült (a pontgyűjtés kapcsan is többek között) hogy a játékok adatlapján esetenként elveszlik a konkrét érdeklődő számára az információ. Ellenben alapvetően fórum oldal, ami a csevegésről szól amennyiben az nem témaidegen.

 • kvarclovag

  2022-07-15 17:18:52

  Ez pont egy fórum 😃

 • gyurakovics.bernadett

  2022-07-15 16:32:10

  Jaj, de jó, hogy a huszadik posztot olvasva se jutottam közelebb a játékélmény és a mechanika értékeléséhez... Ezeket az "én megmondom a tutikat" kiélhetnétek a fórumon!

 • kvarclovag

  2022-07-09 11:45:04

  Én meg szoktam nézni a videóikat, mert szórakoztatnak. A játékismertető részt általában átugrom, abból vannak jobbak, alaposabbak, de az értékelést szeretem nézni. Még akkor is, ha tudom, hogy kicsit túlzott a lelkesedés. Hogy a társasjátékgyűjtő, -kipróbáló hobbihoz mennyit tesznek hozzá, vagy már esetleg ártanak neki, azt nem tudom megítélni, lévén én nem tartozom ebbe a csoportba. Szeretek társasozni, de nekem sokkal kevesebb játék is elég, az új, gyönyörű, komplex kickstarteres játékok pedig egyáltalán nem érdekelnek.

 • porcine

  2022-07-09 10:31:03

  Jól fogalmazol, hogy "majdnem" ment át személyeskedésbe. Végigolvastam nem egyszer az összes kommentet és én semmi személyeskedést nem éreztem benne. A videóikat es azok stílusát kritizáltuk. Márpedig a videóik, játékaik nyilvánosak és szabadon elérhetők, szóval el kell fogadniuk a kritikát is.

  Én véletlenül sem akarom bántani Rékát és Zolit, csak arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy itt lenne az ideje lassítani, átgondolni az eddig elért eredményeket és kitűzni az új célokat. Mert ahonnan indultak, illetve az út eleje tiszta volt, őszinte és értéketteremtő.

 • lrekasi

  2022-07-09 10:15:20

  Jaj srácok, ez egy ponton átment majdnem személyeskedésbe.

  Ahogy én látom - és játékkal nem játszottam, így nem arról írok.

  Nehéz objektíven mérni egy játékot. Mennyi dobozzal fogyott? Sok oka lehet. Ha tömegesen jelenik meg a másodlagos piacon, beszédes. Ha nekem nem jó egy játék, az szerintem rólam szól, és nem a játékról.

  Zoli tud-e játékot fejleszteni? Valamilyet igen (😃 azzal már játszottam). Hogy ezzel Zoli milyen piacot célzott meg? Ha valakinek nem jött be, nyilván nem őt. Hogy miért nem "neked" szól, az fontos, és oszd is meg! Írd meg, neked miért nem tetszik - de ha lehet, ne a készítőt minősítsd. (Apropó, nem ismerem őket személyesen, nem vagyunk barátok, nem vagyok érdekelt.) Szóval a játékról kérlek, előnyök-hátrányok, neked mi jött be, mi nem és miért.

  Személyeskedés. Lehet és kell is kritizálni, ha az értékteremtő. Így kaphatnak ők is visszajelzést.

  Tartalmaik. Felemás az érzésésem. Nekem erőltetett itt-ott, és olykor hiteltelen is. Azért az, mert azt érzem, hogy reklámok, és nem valódi, személyes vélemények, megélések. De van, amikor átjön, hogy mégsem azok. Szerintem ez a kettő keveredik. Szét kellene választaniuk, és ezt jelölni is leírva, kimondva. Zoli túlzott érzelmeket közvetít, nekem "túljátsza", ami számomra inkább marketing. Kontrasztként említeném a "Watch it played" csatornától Rodney Smith-t. Imádom, pedig tudom, hogy fizetett tartalmat (is) készít. Vállalja, jelzi. De remekül egyensúlyoz a tárgy (játék, how to play) és az érzelmek között. Nem állítja, hogy fenomenális a játék csak mert fizetettek a videóért. Amennyire lehet, objektíven, mégis rendkívül kedves személyiséggel mutatja be a játékokat. Tudom, hogy Zoliék is képesek erre, csak ritkán tudják így összerakni. Hogy mi az oka? Szerintem erre nekik kell rájönni, és tenniük vele valamit, ha akarnak.

 • kvarclovag

  2022-07-09 08:51:26

  Szerintem érdemes szétválasztani két dolgot. A játékfejlesztést és a termékfejlesztést. Zoli korábbi játékai szerintem inkább termékek. A játék számomra maga az ötlet, a szabályrendszer. Aztán ebből terméket csinálni, ami a piacon eladható, az egy egész másik dolog. Sokszor játék szinte nem is kell hozzá. Pontosabban nem kell új játékötlet, nem kell semmi eredeti. A beszélgetős partijátékok szinte teljesen ilyenek. Simán le lehetne írni egy szabálygyűjteményben, és lehet játszani, meg terjedhet szóbeszéd útján is, ahogy a legjobbak (barkochba, szólánc, szóbridzs, most mutasd meg, torpedó, master mind stb.). De akkor nincs termék, nincs mit eladni. A Llamageddon esetén érzetem először, hogy ebben van valami ötlet, van valami egyedi, amitől ez más játék lehet, mint a többi millió. Abban igazatok van, hogy a szavazós dolog könnyen félre mehet, nem működik. De lehetne valami valami mechanika hozzá, pl. különböző értékű szavazatokat jelentő zsetonok. És a lámák pontértékének is jobban kéne szórni, hogy legyen izgalmasabb, melyik lámámat tudom bejuttatni, a 2 pontosat vagy a 12 pontosat.

  Sok olyan játékot adnak ki, amik szerintem inkább termékek és kevésbé játékok. Vagyis amikben a szabály kevésbé fontos a megjelenéshez, a prezentáláshoz képest. Régebben is volt ilyen, az első műanyag, dugogatós torpedó meglepett, mert az ugye nem más, mint két lap kockás papír, mégis ki lehetett adni. De a Kartográfusok is az, aztán mekkorát fut már a sokadik kiegészítővel. Ha a dolog játék részét nézem, azt elég lett volna leírni pár mondatban, és mindenki játszhatná kockás lapon. De akkor nincs mit eladni. És paradox módon, épp azért, mert van mit megvenni, azért tud terjedni ez a játék. Print & Play módon lehet, hogy teljesen elsikkadna, most meg a toplisták élén van. Ahogy a Crew is messze előzi a Regicide-t, pedig az ötlet, a játék, az csak töredéke benne, de egy nagyon jól menedzselt termék.

 • Clio

  2022-07-06 12:49:10

  Valóban, arra jók voltak a videóik kezdetben, hogy bevezessék az embereket ebbe a világba. Emlékszem minket anno a Fun with Geeks-es srácok rántottak be, utána jött a Mit jàtszunk vlog. Azóta azonban inkább nézek meg más videós bemutatót, mint őket. Mèg akkor se, ha csak nekik van a játèkhoz elèrhető tartalmuk. Akkor inkább pár külföldi gameplayt nézek meg...

 • hierroo

  2022-07-06 09:37:23

  Szerintem hasonlóak a gondolataink. Én is ezt érzem, hogy egy idő után minden új videó olyan, mintha már láttam volna. Az a kérdés, hogy a Mit játszunk csoport célja csak az, hogy a társasjátékok irándi érdekődés növekedjen. Vagy ennél több? Szerintem az előző az sikerült. Sokan csatlakoztak. És ezek után mi következik? Én azt gyanítom, hogy semmi. Mint ahogy ha nyelvet tanulunk az addig tart, amíg meg nem tanulunk pl. angolul. Utána már csak használni kell a nyelvtudásunkat. Nem kell már akkor a nyervtanár. Aztán lehet, hogy nincs teljesen igazam, mert az új társasjátékokat azért én is megnézem a videókon. Mindig tanul az ember még valami újat is.

 • hierroo

  2022-07-06 09:18:11

  Nincs ezzel semmi gond. Más módon közelítjük meg a dolgokat, Zolit, vagy a társasjátékokat. Te jóval kritikusabb vagy társasok tekintetében. Én ebből a szempontból kicsit elnézőbb vagyok, és nem baj, ha valami nem sikerül, vagy furcsa, hiszen mindenki tanul majd a saját hibájából. Én nem akarom mondani egy kisgyereknek sem, hogyha csúnyán rajzol, hogy ez szőrnyű. Még a végén elmegy a kedve, és soha nem rajzol többé. 🙂 Inkább megmondom illetve javaslom neki, hogy mit javítson rajta szerintem.
  A Coco Jamboo-val egyetértek én is, tehát hogy néha sok a reklám. Sajnos működik a rekrám, máskülönben nem menne orrba-szájba mindenhonnan. És sajnos nem csak a jót lehet reklámozni, hanem a hulladékot is. Sőt azt még jobban.
  Szóval a jó az nem mindenkinek jó, és a rossz sem mindenkinek rossz. Ha ez nem így lenne, akkor nem is vitatkoznánk itt most! 😊

 • Clio

  2022-07-05 17:30:48

  Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem, teljesen egyet értek a "hype vonat" kifejezéssel. Valóban ezt érzem én is, hogy túl nagy hype van körülöttök. Nagyobb mint a valós tehetsèg vagy hozzáértés. Règebben én is néztem a videóikat, de egy idő után sorozatban rossz szájízzel nyomtam ki a videókat. Erőltetett, full felesleges poénkodásaiktól, számomra màr emészthetetlenné vàltak a videók. Persze ez megint szubjektív, lehet őket szeretni meg nem szeretni, számomra nagy csalódás lett a Mit játszunk csapat... Senki ne értden félre tuti nem tudnék jobbat csinálni, és pláne nem az irigység beszél belőlem, mindenki a saját területén kiemelkedő valamiben. Ők ebben szeretnének jók lenni, van tőlük sokkal jobb és sokkal rosszabb is.

 • porcine

  2022-07-05 16:57:27

  "..., félő hogy Zoli lesz a magyar társasjátékipar Uwe Boll-ja." Köszönöm! Zseniális megjegyzés. A Spicy pedig Zoli Rampage-e. (A Rampage volt Uwe Boll egyetlen közepesen értékelhető filmje.)

 • porcine

  2022-07-05 16:50:15

  Kérlek ne haragudj, de picit vitatkoznék veled. Attól, hogy sokan olvasnak Coelho-t, még nem lesz jó író, mégcsak közepes sem, hanem rossz. Ezért nem tudom tisztelni őt, bármekkora nehézség is kiadni egy könyvet. Ha nagy tömeget érsz el, akkor a felelősséged is nagy. Itt hibázik Zoli, és engem ez billentett ki. Hogy "társasjátéknak" ad el egy ilyen produktumot. Holott ezer játékkal játszott már, köztük jópár kiemelkedő parti típusúval (megjegyzem én sem vagyok célközönség, de játszottam már pár jóval). Ez a termék messze áll a társasjáték fogalmától, bármilyen oldaláról is nézzük. A követőit elérő hype pedig elhiteti azt velük, hogy ez egy szuper partijáték.

  Továbbá nehezen tudom elképzelni, hogy erre lenne igény. Inkább ezt fogja nyomi a Mit játszunk? csoport. Coco Jamboo-ra sem volt igény, mégis egy egész nyáron keresztül azt a katasztrófát kellett hallgatni bármelyik szórakozóhelyen.

 • syndi-cate

  2022-07-05 12:49:20

  Nagyon nagy bukta valószínűleg nem lesz, mert az a tömeg, akik bólogatva ülnek fel a Mit játszunk hype vonatra, úgyis megveszik, ergo bevétel lesz belőle, Zoliéknak gurul a szekér, azaz a játék „sikeres”. Ha esetleg egyes vásárlóknak nem is tetszik „annyira” majd első pár játék után, a rózsaszín hype köd miatt úgyis polcon marad, netalántán pár kerül majd ki használt piacra, de az meg nem mérvadó. Ha eltelik egy vagy két év és a játék akkor is ott rohad majd a boltok polcain, vagy -75% akcióban próbálják rásózni az emberekre, akkor majd mondhatjuk, hogy na ez tényleg nem volt sikeres. Viszont ha Zolinál marad a jelenlegi tempó, akkor addigra tuti a piacra dob még 4-5 hasonló „kaliberű” játékot, és úgy érzem akkor már a sok hasonló bába között elvész majd a gyerek. Ha tényleg tovább folytatja ezt a… hmmm… keresem a nem annyira sértő szót… ezt a „nem alaposan átgondolt” játéktervezési technikát, amit az utóbbi pár játékánál láthattunk, félő hogy Zoli lesz a magyar társasjátékipar Uwe Boll-ja.

 • edaadri2

  2022-07-05 12:31:41

  Olyan heves értekezés folyik itt, hogy mostanra elkezdett érdekelni mi is ez a játék 😀 Az első pár hozzászólásnál ránéztem a dobozra és a rövid leírásra és hanyagoltam is. Nem igazán tetszett, pedig nagy partijátékosok vagyunk.

  Most megnéztem a videót és nehezen tudom hova tenni. Ahogy porcine mondta, a szavazás nagyban sérül. Ha egy játékosnak három lámája is bent van, akkor nem fogunk rászavazni akkor sem, ha orvos lámát jelölt meg. Így pedig teljesen értelmét veszti az előzetes érvelés. Nekem is a Villamos dilemma jutott róla eszembe, mint hierroo-nak. Ott is értelmetlen érvelni, ha pl. az egyik sínen ott van az anyukád. De ott legalább csapatokban játszol, ráadásul a csapatok összetétele körről-körre változik, nincs az, mint ennél a lámásnál, hogy csak azért nem szavazok rád, mert már előttem jársz pontok terén.

  Azt értem és értékelem, hogy ennek ellenére van lehetőség taktikázni. Pl tudom, hogy most rám fognak szavazni, mert én vagyok az utolsó helyen, most rakom le az X képesség lapot, amit eddig tartogattam. Viszont ettől nem beszélgetős és érvelős lesz a játék, hanem emberismerős: "Mit fognak most tenni a többiek?". Nem tudom a való életben mennyire működik ez a fajta taktikázás, papíron működhet, bár nem érzem azért annyira erősnek.

  Tényleg az a fő bajom, hogy amivel reklámozva van, az nem fog megvalósulni egy játék során. Mivel a szabályok nem lettek teljesen kifejtve, ezért remélem, hogy a bennünk felmerült problémák egy része megoldódik, valami szabály vonatkozik majd rájuk.

  Azt nem rónám fel, hogy elfogultan beszélt a játékról, biztos büszke rá és nyilván nagyon lelkes, hogy végre a kezei között foghatja hosszú hónapok munkájának gyümölcsét.

  Szurkolok, hogy ne legyen bukta a társas, de sajnos engem sem győzött meg. Pedig tényleg nagyon sok partijátékkal játszunk 😕

 • hierroo

  2022-07-05 09:21:04

  Én nem akarok konkrét kritikát írni erről a játékról, mert a parti játékokhoz nagyon nem értek. Illetve csak annyit, hogy egy társaság is lehet teljesen változó. Kérdés az, hogy ki miért és hogyan akar nyerni. Vagy éppen nem feltétlen nyerni. Nyilván ez egy szerencsejáték, aki nyer az valamilyen szinten szerencsés, vagy jól tudja manipulálni a játékosokat, vagy jó volt a lapjárása, stb... . Végülis ha a társaság vevő az ilyen jellegű játékra, akkor oké. A villamos dilemma is egy kicsit nekem olyan. Egy témában elgondolkodunk, mit, vagy kit miért választunk az űrhajóra; ez is szubjektív. Szóval a Llamageddon szerintem viszonylag szűk réteget céloz meg.
  Én azt azért figyelembe veszem, hogy bármilyen játékot elkészíteni, legyártatni, kiadni a publikumnak az egy tiszteletre méltó dolog, de rizikós is. A bevállalás az ilyen. És azt is vegyük figyelembe, hogy egy ismert festő is festhet rossz és jó festményeket is. És általában nem a rossz festményektől lesz valaki ismert (pozitív értelemben). A jót ismerjük és megjegyezzük, a rosszat elfelejtjük. Egy rossz festmény miatt nem lehet csődbe menni. Néha próbálkozni kell.
  Egy építész sem fog rögtön katedrális építeni. Mindent kis lépésekben. Gondolom, hogy Zoli is ezért készít kisebb játékokat. Azon persze el lehet gondolkodni, hogy miért ilyen lutris játékokat készít, úgy hogy ő maga jobban szereti a tervezhető, kevés szerencsefaktorú játékokat. De mondjuk ezt tegyük félre, és tegyük fel, hogy most ő egy bizonyos rétegnek akart "kedveskedni". :) Lehet, hogy erre volt igény! Az is lehet hogy egy nagyobb terv elkészítéséhez pont ezek a kis játékok kellenek. Ezt majd csak később fogjuk megtudni.

 • Clio

  2022-07-05 07:03:09

  Teljesen egyet értek veled. Annó nagy lelkesedéssel vásároltam meg Spicyt, de nekem az is csalódás volt, mert egy az egyben nagyszüleim kedvenc játéka köszönt vissza belőle, amit te is írtál, a svindlizés. Persze benyeli az ember, mert mégis csak új köntösbe került, meg jók az illusztrációk bár a kártya minősége silány, és ár-érték arányban is erősen túlárazottnak gondolom most már (Annó 3ezer párszázért vettem talán :/ ). Ez a lámásdi nekem már túl erőltetett, futószalagon gyorsan legyártott valaminek tűnik, amiért várják a lóvét, bármi lesz is. A rajongótábor pedig biztos megveszi, mert az övé. Én is így vélem, hogy akik ekkora rajongótáborral rendelkeznek, azoknak igenis a minőségi társasjátékozást kellene képvisleni, és felelősen játékot ajánlani, nem pedig a rajongók megkopasztására törekedni. Lehet nem ez a céljuk, de ezt a játékot én is nagy baklövésnek érzem, de nyugodtan cáfoljon meg, akinek ez bejön, az ész érveket el tudom fogadni.

 • porcine

  2022-07-04 19:50:56

  Sajnos engem annyira kimozdított Zoli videója a lelki béke állapotából, hogy nem tudok olyan elnéző lenni, mint te. Erre a játékra szerintem annyira illik az "átlag játék" jelző, mint az eredeti, 2015-ös Llamaggedon című trash filmre. Csakhogy az a film büszkén vállaltan egy rakás sz.r. Ez volt a készítők célja, ez egy külön műfaj, és nem is akar más lenni. Míg ezt a "játékát" Zoli azzal próbálja eladni, hogy értéket, szórakozást, partit képvisel. Miközben egy végtelenül szubjektív, kamu-szavazásos, gigantikus szerencsefaktorral megpakolt nem is tudom micsoda. És ami a legjobban zavar, hogy ezt Zoli lenyomja a több tízezres rajongótábor torkán. Felelőssége lenne ezekkel az emberekkel szemben.

  A Spicy játék. Ez csak egy rossz vicc.

 • MaRo

  2022-07-04 18:16:37

  Szerintem azért ennyire nem botrányos. Nem mondom, hogy ez nekem kell és különösen jónak sem érzem, de egy átlag játéknak megteszi. Ha valaki arra kérne kipróbálnám de én akkora party flowt nem érzek ki belőle.

  A bejutás meg.. az adott helyzetben, mármint a paniq room összegonódasi kontextusában szellemes de aki ezt szerintem csak a zoli fanok fogják tudni.

  A másik, hogy a rajongótábora valószínű, hogy elviszi a hátán a nyereséget is. Tehát kétlem, hogy Zoli letenné a lantot.

  Nekem a videóval sokkal inkább más gondjaim voltak.

  Az oké, hogy bemutatja a saját játékát de azt legalább próbálná elfogulatlanul és maradéktalanul megtenni. Nyilván egy vendégelőadó sem húzta volna le de ha már ez nem volt meg legalább próbált volna tényalapú lenni. Mert még jó, hogy a saját terméke tetszik és elakarja adni.

  A másik dolog, adott az az enciklopédia méretű "szabálykönyv" és a 10+ perces videó, tényleg nehéz lett volna már a teljes szabályt is bemutatni? Mert mi van ha kidobnak egy laamát vagy ha elfogy a jelölted de van hely? Ugye 5 jelölttel indulsz amiből 4 játszik... Mikor és hogy jön be az 5.?

  Ha kidobnak egy lámát a képességének is reszeltek?

  Ha a lámát nem lámának hívod pont levonás.. pár tokent bedobhattak volna ennek a jelölésére... De ha már partijáték majd megoldjuk söröskupakokkal.

  És végül de javítsatok ha rosszul mondom, az első felszállo előre ül... Ugye? Na most az én véleményem szerint Zoli ezt bevágta leghátra vaaagy lehet, hogy az űrhajó is láma de annyira hogy formailag megfordították.

  Azt hiszem, hogy röviden "tömören" ennyi a meglátásom a videó kapcsán. A játékhoz meg sok sikert annak akinek megtetszik. :)

 • porcine

  2022-07-04 15:49:30

  Érdekes, mert nálam pont ez csapta ki a biztosítékot. A rockzenében tartja magát egy mondás, miszerint a 3. albummal dől el minden. Ez Zoliéknál is bejött. Elbuktak társasjáték vonalon.

  A Spicy egy továbbgondolt svindli, amivel semmi bajom. De a Llamageddon semmi más, mint masszív szubjektivitás, körúti filozofálgatással megszórt érvelgetés, szabályok nélküli szavazgatás. Most néztem meg a bemutatójat a youtube-n és nem hittem a fülemnek: ha valakinek már az űrhajón van három lámája, másnak meg egy sem, akkor valószínű, hogy majd az utóbbit segítjük. Ennyi? Akkor minek előtte dumálni? Elég csak adni a progresszív jóemberkedést és kész? Ez még partijátéknak is vékony. Ennél még a Dallas-ivás is komolyabb szabályokkal rendelkezett (és szórakoztatóbb). És az a forradalmi ötlet, hogy nem kijutós, hanem bejutós. Várom, hogy Lacerda a Kanban EV után elkészítse a Bontó EV-t. Vagy az On Mars után a Back to Earth-t.

  Elnézést, nem pörgetem tovább magam! Ez nagyon vékony lett, ráadásul el is sózták. Értem a lelkesedést és tisztelem is. Ugyanígy elfogadom, hogy pénzt akarnak keresni, ez is rendjén van. De Zolinak most kellene megállni, fújni egyet, rendezni a gondolatokat, visszatekinteni a kezdetekre és kitűzni az új célokat. Különben elveszít mindent, amiért anno készítette a kis videóit, és a Spicy-t.

 • kvarclovag

  2022-07-04 14:05:51

  Nem az én stílusom az ilyen játék, de ez tetszik. Ha úgy adódna, játszanám. Vannak bennem kételyek, mennyire működik egymás győzködése a szavazás előtt, de, mivel nem a stílusom, és nem ismerem az ilyen játékokat, el tudom képzelni hogy működjön. És amiért írok, szerintem ez egy elég egyedi játék, és a leginkább játék játék. Zoli korábbi játékai nekem olyan erőltetten beszélgetés indítosak voltak, vagy egy korábbi játék átfestése. De ez már rendben van nekem, csak épp nem én vagyok a célcsoport.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 45 perc
 • Játékosok:  3 - 6
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Győri Zoltán Gábor
 • Illusztrátor:  Boglarka Czimbalmos
 • Kiadók:  PanIQ Room
 • Elérhető nyelvek:  angol, magyar

Kiadások

 • English/Hungarian Edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 15.2 cm x 22.2 cm x 4.1 cm
  • Súly: 0.5 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Llamageddon társasjátékhoz