A Nagy Jü legendája
A Nagy Jü legendája
A Nagy Jü legendája
A Nagy Jü legendája
Videó beküldése

A Nagy Jü legendája társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

A Nagy Jü legendája egy közepesen összetett társasjáték, 1 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a solitaire, a szcenárió / küldetés / kampány és a chaining mechanizmusokra. Rólad mit mesél majd az...

A Nagy Jü legendája egy közepesen összetett társasjáték, 1 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés, a solitaire, a szcenárió / küldetés / kampány és a chaining mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Rólad mit mesél majd az utókor?
Jao császár uralkodása alatt Kína népét a Sárga-folyó mentén folyamatosan halálos áradások sújtották. Habár a császár megbízta hivatalnokát, Kunt, az nem járt túlzott sikerrel. Mondhatni a megbízatása rejtélyes módon véget ért. A férfi halála után Jü örökölte apja munkáját, aki bölcsen, de tanult Kun kudarcaiból és egy csatornarendszert kezdett el kiépíteni, hogy a háborgó folyót elvezesse.

Írd meg a saját legendádat Nagy Jü cipőjében járva! A munkáslehelyezős társasjáték bármennyiszer újrajátszható, szerteágazó történetszálú kampányjáték kizárólag egy fő részére. Itt egyedül írod a legendát! Játékosként a Te feladatod lesz a fenyegető áradást kordában tartó csatornarendszer kiépítése, és a folyamatosan fejlődő, terjeszkedő település megvédése a barbárok fenyegetésétől és portyázásától. Játszmáról játszmára újabb történetszál bontakozik ki és új elemekre teszel szert.

Semmi bevezető csak a játék! Vesd bele magadat egyből a kampány sűrűjébe - a vereségtől sem kell félni, ezek is előre visznek a történetben. Csak akkor nyisd ki a krónikát, amikor arra konkrét utasítást kapsz! Minden alkalommal, amikor a játék során egy számmal ellátott teknős hatását kell érvényesítened, lapozd fel a krónika megfelelő bekezdését és kövesd az utasításokat. Ugyan ez érvényes a történetpaklira is - akkor lapozd fel ha utasítást kapsz.

A játék célja:
A játék elemek változhatnak játékról játékra, de neked a végső cél lebegjen a szemed előtt: az idővel versenyezve fejezd be a csatornarendszer építését. A győzelemhez 6 csatornaszakaszra lesz szükséged és hogy azt a fordulót is túléld, mikor a cél teljesül.

Egy forduló menete:

 • Aratás - munkásokhoz és erőforrásokhoz jutsz, húzol városlakó kártyát, így felkészülve a fordulóra.
 • Akciók végrehajtása - használd az összes kézben tartott városlakókártyádat, az akciókat pedig hajtsd végre a munkásaid által. Többféle akciót is végrehajthatsz: csatorna építése; barbárok megtámadása; új városlakókártyák felfogadása vagy elbocsátása; farmok, előőrsök és kunyhók építése; kunyhók használata; kereskedés. Mindegyik akcióhoz különböző erőforrásra és munkásra lesz szükséged és mindegyik más-más területet fejleszt.
 • Az uszály visszahelyezése (ha használtad)
 • Támadás elszenvedése - ilyenkor a barbárok támadnak és te két irányt is választhatsz. Vagy megvesztegeted őket vagy pedig a várost védelmezve sérüléseket szenvedsz el.
 • Kártyasor frissítése - Töltsd fel a játéktábla fölötti mezőket barbárokkal és városlakókkal.

Játék vége:
A játékot úgy tudod megnyerni, hogy megépíted mind a 6 csatornaszakaszt és túléled az aktuális fordulót. Bár a győzelem egyszerű, de veszíteni mégis háromféleképpen veszíthetsz - az áradás miatt, barbárok miatt, sérülés miatt. Az áradás miatt: mikor a víz eléri a csatornarendszer még meg nem épített szakaszát. Barbárok miatt: mikor 7 barbár van a játéktábla fölött. Ha pedig már nincs városlakókártyád, vagy bármi, amit elpusztíthatnál, akkor a sérülés miatt veszíted el a játékot.

Bár elsőre rémisztő lehet a szabályzat hosszúsága és a játékelemek mennyisége, de ez ne tántorítson el a történettől és a legendává válástól!

Fontos! Ne nézegesd a krónikát és a történetpaklit - és ne is keverd meg a történetpaklit. Erre majd a játék során kapsz utasítást.

Doboz tartalma:
30 db városlakókártya, 16 db barbárkártya, 7 db győzelemkártya, 7 db vereségkártya, 6 db kunyhókártya, 10 db csatornakártya, 1 történetpakli (71 db kártya), 34 db munkás (10 db fehér, 6-6 db a többi színből), 3 db farm, 4 db előőrs, 4 db kunyhó, 12 db kauri kagyló, 9 db agyag, 9 db fa, 9 db ellátmány, 1 db uszály, 1 db áradás,1 db krónika, 1 db játéktábla.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 12 750 Ft-tól
 • -11%-1 599 Ft

Kategória: Városépítő, Ősi
Mechanizmus: Pakli tervezés, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Chaining

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

A Nagy Jü legendája társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Nagy Jü legendája társasjáték videók (11)

Kommentek

Kommentek

 • laptopzsol

  2023-11-13 18:25:58

  Meg van egy ideje, párom nyerte egy társasjáték tervező találkozón. Még nem mertem neki állni, pedig szeretem az ilyen játékokat, és sok jót hallottam róla. Kicsit parázok, hogy ha vesztek akkor ne vegye el a kedvem. Pedig nem igen érdekel, ha nem nyerek. A roxforti csatában sem sikerült minden rész elsőre, és nem volt gond. Csak szeretném, hogy jó legyen.

 • chrome9

  2023-11-13 15:11:33

  El kellett olvasnom a hozzászólásaitokat, mert nagyon kilátástalannak éreztem az első parti után a játékot. Ahogy olvasom, ez benne van, és minden győzelemért nagyon meg kell küzdeni. Bennem is sok érzés kavargott (pl.: ezt hogy? honnan vegyek ennyi munkást? biztos jól olvastam a szabályt? anyád! ) . Egyre kiváncsibb vagyok, mi a győzelem útja. Remélem tényleg édes lesz a győzelem! Ha az volt vele a célja Shemnek, hogy "Már alig várom, hogy folytassam!" akkor sikerült.

 • Tozsi

  2023-10-01 12:13:33

  Hmm..ez a lap az én kampányomban nem került elő, úgyhogy utána kellett néznem. 😳 Itt sajnos egy hibás fordítás került a Krónikába és valójában a grafika a helyes! A kártya képessége a következő: 'minden alkalommal, amikor munkást helyezel egy kunyhó mezőre, egy extra kagylót is kapsz a normál jutalmakon felül'! A fórumon, ahol megtaláltam a választ, azt írják, hogy szerencsére ez az egyetlen ilyen jellegű hiba.

 • coldnuit

  2023-10-01 12:12:33

  Nincs nálam a játék, én most nem tudok ránézni, de állítólag hibás valami a krónikában a 35-ös kártyával kapcsolatban. Ami a kártyán van az a helyes. A játék előkészítésekor tedd ki ezt a kártyát, állandó hatása van: amikor kunyhó helyszínre helyezel le munkást, az ott lévő bónuszokon felül kapsz egy kagylót is. A játék során bármikor dönthetsz új, hogy inkább eldobod ezt a kártyát, tehát archiválod, többet már nem kerül elő. Ezért egyszer megteheted, hogy a bal oldali barbárt eldobod, és városlakót húzol a helyére.

  Nem ad lehetőséget 2 munkást helyezni egy helyszínre, elvileg a játék korábbi verziójából maradt benne ez a hiba a szövegben. Véleményem szerint túl erős lenne ez a képesség, ezért módosították arra, hogy inkább csak +1 kagylót adjon.

 • kiruacsiga

  2023-10-01 11:54:09

  Szia!

  Köszönöm a segítséget!

  Van egy másik történetkártya ami nem " tiszta". A 18-as aranyteknős 35-ös kártya. " A folyamatos képessége lehetővé teszi, hogy minden fordulóban kétszer használj legfeljebb 1 kunyhómezőt( legfeljebb 2 munkás állhat ott) " . Viszont a 35-ös kártya grafikája mást mutat. A grafika rossz , vagy én nem értem a kártya adta lehetőséget. Számomra a szöveg azt jelenti, hogy firdulónként egy kunyhómezőt kétszer használhatok. Viszont a grafika egy minden színű babát mutat ami egy nyíllal egy kagylóra irányul.

  A grafikát hagyjam figyelmen kívül?

 • Tozsi

  2023-10-01 11:17:00

  Szia!

  Örülök, hogy a kezdeti nehézségek ellenére sem ment el a kedved és így is tetszik a játék! Ez már önmagában is egy dicséret;)

  1. Így van, az áradás minden esetben halad előre, amikor a paklit újra kell keverni!

  2. Sajnos ilyenkor a kártya 'alap' jutalmait nem kapod meg, hisz' nem arra használtad. Az említett történetkártya egy új, extra lehetőséget ad a lapok felhasználására, nem pedig a már meglévőt bővíti. Magyarul választanod kell, hogy a városlakódat aktuálisan melyikre használod!

  Remélem tudtam segíteni! ✌

  Jó szórakozást és sok sikert a továbbiakhoz! 🤞

 • kiruacsiga

  2023-10-01 10:14:48

  Sziasztok!

  Pénteken megvettem ezt a társasjátékok. Eddig 0-5 a játék javára. Szerintem 0-7 is lesz. Sebaj, ha legközelebb 1-6 lesz, az már számomra felér egy győzelemmel. Pont ezért esett rá a választásom. Mert nehéz. Biztosan eljön a fordulat számomra, mikor ráérzek és elkapom a fonalat. Onnan már gyerekjáték lesz. Az Ark Novával is így voltam. Szólóban sokáig csak vesztettem. Egyszer csak , elkezdtem nyerni.

  A következő kérdéseim lennének:

  1. Minden aratásnál húznom kell 4 városlakókártyát. Tehát ha a forduló előtt három maradt a készenlétipaklimban, akkor a három lap húzása után meg kell kevernem a kimerüléspaklit. Ezáltal megy előre az áradás?

  2. A történetpakli 55-ös kártyáját , úgy kell értelmezni, hogy/a 10-es aranyteknős/, ha a kimerüléspakliba egy olyan városlakókártyát teszek , aminek a bal oldalán egy hal ikon található, akkor megkapom a földművest és a kettő kagylót. A kérdésem a következő: ilyenkor a földműves és a két kagyló mellé megkapom e a bal felső sarokban található nyersanyagot vagy munkást is? Vagy csak a földművest és a két kagylót?

  Köszönöm a válaszokat.

 • coldnuit

  2023-09-28 11:04:38

  Úgy gondoltam ideje ide is írnom valamit, mert számomra nagyon pozitív élmény volt a Nagy Jü Legendája. Sam Phillips játékai nem annyira szokták felkelteni az érdeklődésemet, ennek fő oka, hogy Mico illusztrációi nagyon távol állnak tőlem. Sam Phillips stílusa már egy fokkal jobban tetszik.. de azért nem kedvenc.

  A Nagy Jü Legendáját kipróbáltam, mert tesóm megvette, és "ha már úgyis megvan, miért ne". 🙃 Hatalmas pozitív csalódás ért. Bár azért azt nem mondom, hogy rosszra számítottam. 7 győzelem, 4 vereséggel zártam a kampányt, és minden egyes játékot imádtam. 2 hónapja játszottam, és már most azt gondolom, hogy szívesen játszanék vele újra.

  Imádtam, ahogy a történettel együtt változott a játék... új kártyák kerültek a paklikba, plussz feladatokat kaptam. Ha bekerült pl. egy új városlakó, tudtam, hogy ő kicsoda, és miért van itt! 😁 Úgy érzem ettől változatos volt a játék, és egyáltalán nem éreztem azt, hogy minden játékban ugyan azt csinálom. Kipróbáltam új stratégiákat, volt ami bevált, volt ami kevésbé. Vesztettem így is, úgy is. Volt olyan játékom ami nagyon jól alakult, volt ami nagyon rosszul, és éreztem, hogy vereség lesz belőle. Ami egyáltalán nem gond, én nem bántam. Kiváncsian olvastam el a történetet, és vártam, hogy milyen változtatást kapok a következő játékomra.

  Szerintem ha újra végigjászanám a kampányt, nem lenne ugyan olyan, mint az első. A győzelem és vereség kártyákat random kell húzni, ezért biztos, hogy más sorrendben fognak előkerülni. Vereség kártyából pedig volt, ami elő sem került.

  Én amúgy arra gondoltam, hogy szívesen játszanék vele 1-1 játékot, de nem feltétlenül a kampányt. De azért, hogy izgalmas legyen és ne csak az alap játékot játszam, mondjuk felhúzok magamnak X győzelem és X vereség kártyát, és azok alapján készítem elő a játékot. Pl. 5-6 győzelem kártyával eléggé meg lehet nehezíteni a játékot, kiváncsi lennék, úgy meg tudnám-e oldali a feladatot! :) (Valószínüleg nem! 😂)

 • Tozsi

  2023-08-17 14:48:10

  Egyáltalán ne tántorítson el, hogy vereséggel kezdtél! A nagy többség így van ezzel. 😉 Ilyen a játék felépítése. Egy bukás mindig kiold valamilyen könnyebbséget a kampány hátralévő részére és ezek többnyire úgy fognak kelleni, mint egy falat kenyér! 😌 Ennek ellenére én még másodjára sem tudtam megoldani a feladatot... 🙄😝 Utána viszont, ha jól emlékszem végül 7-3-as sikerrel zártam. ✌ Persze a győzelmek utáni öröm is tiszavirág életű, pontosan addig tart, amíg meg nem tudod, hogy éppen milyen szivatás érte a "jutalmad". 😅 Néhány alkalmat követően rá fogsz érezni, hogy mire kell igazán figyelni, mi az, ami hangsúlyosabb és mi, ami esetleg kevésbé. Szinte elkerülhetetlen, hogy eleinte a saját kárán tanulja meg az ember a megfelelő módszert, célravezető stratégiát. Később annál édesebb lesz a diadal íze! 😇 Ahogy a legtöbb játék, úgy ez is kitanulható, fejlődsz benne. Viszont szerintem ennek ellenére sem válik unalmassá! Állítom, hogy nincs két egyforma parti, éppen az említett apró szabálymódosításoknak hála, amik menet közben történnek, a játékos aktuális eredményességétől függően. És akkor a Krónikáról még nem is beszéltem, ami irodalmilag természetesen messze van a kiemelkedőtől, de nem is ez a célja. Arra bőven elég, hogy frissen tartsa a kampányt, csavarva itt-ott még egyet a játékmeneten, illetve kontextusba helyez mindent, ami az asztalon történik. Gondolom kiérződik az írásomból, hogy én odáig, meg vissza vagyok ezért a társasért, nem is tagadom. 😬 Ismerve és szeretve a kiadó és a szerző korábbi munkásságát, hatalmas elvárásokkal vártam a pillanatot, hogy lecsaphassak a magyar megjelenésre és nekem nem is okozott csalódást, semmilyen téren. 👌 Ha mindeképp mondani kéne valami negatívumot, akkor az talán az újrajátszhatósága. 😳 A történet javát egy végigjátszásból megismeri az ember, de azért van, ami kimarad. Kis pihentetés után én biztosan neki fogok ülni legalább még egyszer, de ha nem így lenne, már akkor is megérte! 🙃 Sok sikert és kitartást a továbbiakhoz! 🤘

 • hierroo

  2023-08-17 08:59:32

  Nagyon örültem, hogy kijött ez a játék, mert szeretem az egy fős játékokat. Megvettem, kipróbáltam. Játszottam vele párat és jó volt, hogy nyertem. De aztán kiderült, hogy valamit félreértettem a barbár kártyák húzásakor, és hát kevesebb barbárt adtam hozzá, mint amennyit kellett volna. Így nem csoda hogy mennyire élveztem a játékot! :) Aztán amikor megtudtam, hogy ez egy nagyon nehéz játék, akkor gyanakodni kezdtem. Megtaláltam a hibámat, és így már rögtön vereséggel indítottam! Kicsit csalódott lettem, hogy rosszul csináltam, és a vereség is szomorúvá tett. Ezért visszadobozoltam és polcra tettem. Vissza fogok még térni rá, de most nem volt kedvem bosszantani magamat. Ez tényleg egy nehéz, szenvedős játék. Igazi kihívás nyerni! Megérdemli az aki nyerni tud rajta. Szóval én szeretem a komplexebb eurókat, és ez a játék nem is olyan nehéz. Mármint a szabályai nem nehezek. Viszont a győzelemhez tapasztalt gamer kell. Tehát még fejlődnöm kell! :)

 • esze.gergo

  2023-06-14 09:55:26

  7 meccsem van egyelőre a játékban (nagy részében nyertem) és egyelőre nagyon élvezem. Jól mutatja ezt az is, hogy ez a hét meccset kb. 4 nap alatt hoztam össze és alig vártam, hogy aludjanak a gyerekek és neki tudjak állni. Tényleg nagyon jó, ahogy nyílik ki a játék, bár ez inkább mechanikailag történik, mert a történet elég könnyed. Nem is igazán történet, inkább csak ilyen foszlányok, amik csak nagyon könnyedén csatlakoznak egymáshoz. Egy storyline volt, ami tetszett, sőt kifejezetten örültem a végső rewardnak (szerintem akik játszották azok tudják mire gondolok). Viszont a komplexitás nem lesz zavaró, sőt az alap akciók és lehetőségek elég könnyen válnak rutinná, pörgetve ezzel a játékot.

  Az utolsó két játékomban kifejezetten jó flow-ban (pun intended) volt, rátaltam egy olyan stratégiára, amivel nagyon jó ritmusban lehetett tartani a barbárokat és a folyót is. Játék közben tök jó is volt, de az elpakolásnál arra jöttem, hogy kevésbé vagyok már lelkes mint eddig. Kiváncsi vagyok még az utolsó pár játékra mit tartogat, de úgy érzem, hogy a kampány visszaállítása csak egy jó marketing fogás volt, mert hiába visszaállítható minden a kezdőpontra, de a tapasztalattal már sokkal könnyebben venném a következő kampány akadályait, nem tudom, hogy újra elő fog-e kerülni így. Mondjuk ettől függetlenül szerintem ár érték arányban még talán így is működik, sok játék szeretné a polcomon, ha 7-13szor játszanék vele, de nem biztos, hogy örökre a polcomon fog maradni.

  Mondjuk már haveroknak ajánlgattam, hogy ha végeztem odaadom. Szóval összességében szerintem érdemes kipróbálni annak, aki szereti a jó hand management, resource management és worker placement játékokat.

 • mr.zehy

  2023-06-07 16:31:42

  De jó ezt olvasni! Köszi!

 • Tozsi

  2023-06-07 00:00:46

  Én hatalmas elvárásokkal és tűkön ülve számoltam vissza a napokat a magyar megjelenésig, aztán az első két játék után (sima verségek) picit megijedtem, hogy csalódás lesz a vége. Nem is tévedhettem volna nagyobbat! :P Úgy tűnik, hogy Shem Phillips és a Garphill Games nem tud hibázni!😍 Tizedik nekifutásra, 7-3-as eredménnyel nyertem végül a kampányt, nem egész két hét leforgása alatt. Szinte minden nap asztalra került, alig vártam, hogy még többet és többet tapasztaljak belőle! Anélkül, hogy bármit is lelőnék a sztoriból, annyit talán el lehet mondani, hogy ennek a játéknak konkrétan metamorfózisa van! 😃 Teljesen más élmény volt az első néhány és az utolsó pár játékot végigcsinálni. Nem csak azért, mert rutinosabb lettem és jobban átláttam a működését, de úgy van megalkotva, hogy szép lassan tényleg át is változik! Idomul a játékoshoz: mentőövet dob sikertelenség esetén, vagy éppen elgáncsol, ha túl jól megy a dolog. ;) Véleményem szerint ez egy csodálatos és meglehetősen egyedi megoldás. A kampány vége felé olyan érzés volt végignézni a kibővült, mégis már ismerős asztalképen, mintha a játékkal együtt fejlődtünk, nőttünk volna. Tulajdonképpen így is volt. :) A Krónika és annak történetei azért irodalmi Nobel-re nem feltétlenül esélyesek, de szerintem ez nem is lenne reális elvárás. Annyit pont tud, amennyi kell ahhoz, hogy működjön a dolog. Működik is, de még hogy! Megfájdul a fejem, ha belegondolok, hogy mekkora munka lehetett tesztelni és tökéletesíteni akár csak azt a kereskedelmi és erőforrás-menedzsment rendszert, ami először szinte átláthatatlanul sok lehetőséget kínál, aztán pedig már készség szinten használja az ember. A Történetpaklival kapcsolatban is az volt az érzésem, hogy valahogy mágikusan milliméterre ki van számolva az egész! :P Nekem olyan lapok maradtak benne, amikhez csak több vereség révén juthattam volna hozzá. A folyamatos változásnak hála, egy percig sem laposodott el és némi pihentetés után az újrajátszásnak sem látom különösebb akadályát! 👌

 • MildRed

  2023-06-04 21:42:52

  Végtelenszer újra lehet játszani, mert mindig más sztorit kapunk, semmit nem tépkedünk vagy ragasztgatunk. Sorszámozva van minden kártya amit lassan, részletekben bevonunk a játszmákba. Szépen vissza lehet állítani.

 • mr.zehy

  2023-06-04 21:18:58

  Mennyire egyszerjátszós?

 • MildRed

  2023-06-04 16:58:13

  Vegyesek az érzéseim így a harmadik játszmán túl is (első kettőt elvesztettem, a harmadikat megnyertem). Az biztos, hogy jó játékot vettem, nem adja magát könnyen hiába is úgy tűnik, hogy ez egy egyszerű darab. A krónika nem csupán finom fűszere de nélkülözhetetlen kelléke is egyben, különben fullasztóan szűknek érezném és akár unalmasnak is. Ám volt, hogy a sztorikból már kihagytam párat és csak a teendőkre szaladt a szemem.
  Mégis összességében azt kell, hogy mondjam zseniális. Minden ízében kifinomult, nagy és egyedülálló játékélményt nyújt ugyanakkor kompakt, így nem érzem nyomasztónak újra és újra a setupot.

 • CzF

  2023-05-27 00:28:02

  Beleszerettem. 2 játékon vagyok túl - persze mind a kettőben vereséget szenvedtem- de legalább kaptam valamennyi könnyítést a továbbiakra, így már nem érzem annyira kilátástalannak. A kampány része nagyon jó, folyamatosan íródik/írom a történetem. Annyi mindent csinálnék, de korlátozottak a lehetőségek, így minden lépést jól meg kell fontolni. Még nincs rutinom, így 1,5 - 2 órában van egy játékom, de ez biztosan gyorsabb lesz. A dobozban mindennek meg van a helye, szépen feltünteti, hogy mit és hova kell tenni, így a setup is megvan percek alatt. A történetpakliban kb 70 kártya van, 70 olyan könnyítés/nehezítés/elmész te a pi@@@-ba kártya van, ami garantálja azt , hogy ez nem csak egy kampány lesz.

  Nálam eddig az év játéka, és persze lehet vitatkozni, hogy ez "társas"játék - e, de vagyok olyan egoista, hogy imádom a társaságom, szóval nálam egyértelműen az. :)

 • Gawain

  2023-05-18 13:41:14

  Ha megy az angol, akkor itt egy kicsit összeszedettebb vélemény, mint a "kipróbáltam és tetszett": https://playerelimination.com/2023/05/15/legacy-of-yu-and-the-fallacy-of-content/

 • tengeritehen

  2023-05-18 13:08:32

  Valakinek van már véleménye?

 • mr.zehy

  2023-05-12 21:06:27

  Május 17-től már játszhatunk is vele!

Az A Nagy Jü legendája társasjáték és kiegészítői (2)

 • Legacy of Yu: Champion Promo Card társasjáték Kiegészítő

  1 x Champion Barbarian Card 1 x Rules Card This promo provides three ways to increase the difficulty for Legacy of Yu: After setting up the game, add the new Champion Barbarian Card by placing it roughly in the middle of the Barbarian Draw Pile. He requires 4 Workers of a single colour to be defeated. Destroy 2 Townsfolk Cards from the top of your Ready...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 1
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Garphill Ancient Anthologies Promo Pack társasjáték Kiegészítő

  Hadrian’s Wall, Raiders of Scythia, and Legacy of Yu: Garphil Ancient Anthologies Promo Pack Garphill Games A set of three promos for three different games from Garphill Games' ANCIENT ANTHOLOGY series: Hadrian's Wall: New Fates Contains 12 new Fate Cards + 1 Rules Card. During Setup, shuffle all 12 new Fate Cards into the Fate Deck. Some of these cards...

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  1 óra
  • Játékosok:  1
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Shem Phillips
  • Illusztrátor:  Sam Phillips
  • Kiadók:  Garphill Games, Schwerkraft-Verlag, Renegade Game Studios, PixieGames, Lavka Games, Reflexshop Kft, Tesla Games, Mosaico Jogos, CHUR GAMES
  • Elérhető nyelvek:  angol, francia, német, magyar, olasz, portugál, orosz

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • English edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
   • Súly: 1.5 kg
  • English U.S. edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
   • Súly: 1.5 kg
  • French edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 27 cm x 27 cm x 6.7 cm
  • German edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: német
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: magyar
  • Portuguese edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: portugál
   • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
   • Súly: 1.5 kg
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: olasz
   • Méretek: 23 cm x 23 cm x 6.7 cm
  • Russian edition
   • Kiadás éve: 2024
   • Nyelv: orosz

  Hasonló játékok

  Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Nagy Jü legendája társasjátékhoz