Last Night on Earth: The Zombie Game
Last Night on Earth: The Zombie Game
Last Night on Earth: The Zombie Game
Last Night on Earth: The Zombie Game
Videó beküldése

Last Night on Earth: The Zombie Game

Társasjáték, 2007
Értékelem!

A Last Night on Earth: The Zombie Game egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2008-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a könnyebb...

A Last Night on Earth: The Zombie Game egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2008-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb partijáték kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szövetségek, a forgass és mozgass és a pakli tervezés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Last Night on Earth

Woodinvale kisvárosa megszokott hely volt egészen ma estig. A holtak feltámadtak és elözönlötték ezt a kis települést emberi húsra éhezve. Csupán egy maroknyi „hős” elég éber ahhoz, hogy felvegye a harcot az élőhalottakkal és még napkelte előtt megmentsék Woodinvale-t.
Ez a játék a tipikus zombifilmek világába repíti el játékosait, ahol mindenütt az agyunkra éhező halottakkal találkozunk és ahol a sörétes mindennél többet ér.

Készülj fel a holtak támadására!

A dobozban rengeteg kelléket találtok. A Flying Frog Productions első játéka a Last Night on Earth, ami meglepő, hiszen a tartozékok minősége és a játék összetettsége nem ezt sugallja. Ilyen szempontból remekül teljesít.
A játéktér moduláris, több darabból kell összeállítani minden játék előtt. A középső terület a városközpont (Town Center), amely körül négy L-alakú terület van. Ezt a négyet hat közül kell kiválasztanotok véletlenszerűen, így minden játékülés alkalmával más-más táblán játszhattok.
Nyolc karakter közül választhattok, melyek mindegyike passzol a játék témájához. Itt van például Anderson, a helyi serif, Jenny, a farmer lánya vagy Johnny, a suli futballcsapatának sztárja. Mind-mind olyan szereplő, akik bármelyik zombifilmben felbukkanhatnak – és általában fel is bukkannak. Külön érdekesség, hogy a készítők mellékeltek egy-egy rövid jellemzést róluk, így életet lehelve a szereplőkbe.
A játék küldetésekkel dolgozik. Öt küldetés közül választhattok, melyek merőben különböznek egymástól. Van itt egyszerű zombi irtás, teherautóval való menekülés, amit előbb fel kell tölteni üzemanyaggal vagy éppen keresés a város túlélői után. Mindegyik más játékélmény kínál.
Minden karakterhez jár egy műanyag figura is. Nagyon szépen kidolgozottak, ahogy a zombik is. Ugyanis a zombik is műanyag figurákat kaptak, három különböző pózban, két különböző színben. A holtakat akár ketten is irányíthatjátok, ezért fontos a két különböző szín.
Mind a hősök, mind a zombik rendelkeznek egy-egy paklival, összesen 120 lappal. A játék során ezekből húztok majd lapokat. Vannak itt különböző fegyverek, eszközök, különleges események.
Ezeken kívül kaptok még rengeteg jelzőt a sérülésekhez, teherautóhoz, a város egyik kutyája is felbukkan, az eltelt idő jelzéséhez egy napjelző (Sun Track) is van… és ami nem túl megszokott a társasjátékoknál: zenei CD a hangulatfokozáshoz!

A játszma

A küldetés és a szereplők kiválasztását követő gyors előkészületek után kezdődhet is az első forduló. Minden forduló két részre bomlik: a zombik köre és a hősök köre.
A zombik köre további fázisokra osztható: a napjelző átállítása, lapok felhúzása, dobás az újonnan megjelenő zombikra, mozgás, harc és végül az új élőhalottak felhelyezése.
A napjelzőn minden egyes forduló kezdetén haladnotok kell egy mezőt. Ez mutatja, hogy hány órájuk maradt a túlélőknek. A küldetéstől függően 15-18 forduló áll a hősök részére, hogy megmentsék a várost.
Ez után a zombik húznak annyi lapot, hogy négy kártya legyen náluk összesen. Egy élőhalott játékos esetén négy lap, kettőnél két-két lap lehet.
A következő fázisban dobnotok kell arra, hogy vajon előjön-e még néhány zombi. Ez elég egyszerű: dobni kell két hatoldalú kockával. Amennyiben nagyobbat dobtatok, mint a táblán lévő zombik száma, akkor feltámad néhány halott a körötök végén.
A negyedik teendő a zombik mozgatása. Bármilyen irányba mehetnek, de csak egyetlen egyet léphet minden bábú. A zombik ugye nem túl gyorsak…
Az ötödik rész a harc. Ha zombi olyan mezőn áll, ahol van hős is, akkor sor kerül az összecsapásra. A zombik egy kockával, a hősök két kockával dobnak – ezt módosíthatják a különböző eszközök, kártyák. Aki nagyobbat dob, az a csata győztese – döntetlen esetén a zombi nyer. Ha a zombi nyert, a hős sérül egyet. Amennyiben a hős nyert, a támadást kivédte, minden figura marad a helyén. Ha a hős úgy nyer, hogy legalább egy kockájával dupla akkorát dobott, mint a zombi, sikerült elpusztítania a lényt. Nem nehéz kivédeni a zombik támadásait, de megölni őket, nah az igazi kihívás!
A harc után felkerülnek a táblára az új zombik, de csak akkor, ha sikerült a kör elején nagyobbat dobni, mint amennyi zombi a pályán volt.

A hősök köre négy fázisból áll: mozgás vagy keresés, tárgyak kicserélése, lőfegyver használata, majd közelharc.
Mivel az élők gyorsabbak a zombiknál, így többet mozoghatnak: annyi mezőt, amennyit dobtok egy kockával. Az élőhalottak viszont akadályozzák a mozgást, így ha zombival találkozik a karaktered, mozgása véget ér. Lehetőség van mozgás helyett átkutatni egy területet. Ekkor megnevezhetsz egy kártyát, ami egyrészt megtalálható az épületben, másrészt pedig a felhasznált lapok között van már. Ekkor ezt a lapot megkapod. Húzhatsz a még nem felfedett lapok közül is, ilyenkor viszont nem tudod, hogy mit is találsz. Egyszerre négy tárgy lehet nálad.
A második fázisban két ugyanazon a mezőn lévő hős tárgyakat cserélhet egymással.
A tűzharc kivitelezése egyszerű, így gyorsan kiderül, hogy sikerült-e eltalálnod valakit. Először is meg kell határoznod a távolságot, valamint a rálátást. Hogy meddig és mennyire hatásos egy fegyver, az a kártyájáról egyszerűen leolvasható. Dobnod kell a kockákkal, hogy kiderüljön talált-e a lövésed. A legtöbb fegyvernél egy találat elég is a zombi leterítéséhez. Általában egyes és kettes dobásnál a fegyverből kifogy a lőszer és el kell dobnod a kártyát.
A közelharc teljesen úgy működik, mint a zombik körében, így erre nem térek ki.
Számos forduló eltelik, míg véget ér a játék. A hősök abban az esetben nyernek, ha a küldetés előre meghatározott feladatait sikerrel teljesítik. A zombik akkor nyernek, ha elvégzik a saját feladataikat, vagy megölnek négy hőst, vagy az utolsó karakter lapja is kikerült a játéból, vagy ha letelik a küldetés által meghatározott idő és felkel a nap.

Pozitívumok

A zombik manapság elég felkapott téma, így biztos nagyon sokaknak tetszeni fog ez a környezet. A játék változatos, a legtöbb lapot nem is fogjátok használni egy-egy játékülés alatt, így mindig tud újdonsággal szolgálni. A játéktér is mindig változik, a küldetések így sosem lesznek egyhangúak.
Fontos megjegyezni, hogy azok, akiknek meghal a karakterük, visszatérhetnek a játékba egy új hőssel, így nem kell végigülniük azt az időt, amíg végeznek a többiek.
Hatalmas piros pont jár a CD-ért, valamint a játék képi világáért: a karakterek, a lapok képei mind-mind fényképek igazi emberekkel. Nagyot dob a hangulaton ez is!

Negatívumok

Meg kell említeni néhány rosszabb dolgot is. Mindenképpen kell egy játékos, aki a zombikat fogja irányítani. Nem mindenki szeret a többiek ellen egyedül játszani, de ez társaságfüggő.
Másik nagyobb hátránynak mondanám a szerencse szerepét. Sok esetben a kockák döntenek, így egy-két rosszabb dobás után elveszhet a kezdő lelkesedés. Persze azért jó taktikával és megfelelő lapokkal sokat elérhettek, több kockával dobhattok, több esélyetek lehet a harcokban, így ez a szerencsefaktor valamennyire kijátszható.

Végszó

A szabályok nem bonyolultak, a játék gyorsan halad és nagyon sok lehetőség van benne. Számos kiegészítő megjelent az alapjátékhoz, melyek új küldetéseket, hősöket, kártyákat hoznak a játékba, így garantálva a változatosságot. A kiadó honlapján több ingyenesen letölthető tartalmat is találhattok.
A játék nagyon jól sikerült mind hangulatilag, mind játszhatóság tekintetében, a külcsínről nem is beszélve. Minden zombi rajongónak ajánlom kipróbálását!
Készen álltok szembeszállni a holtak seregével – vagy éppen velük elpusztítani Woodinvale városát?

Linkek:


Hivatalos honlap

Angol szabály a kiadó honlapján

Forrás: Szellemlovas
 • 17 890 Ft-tól
 • 2 ajánlat

Beágyazás már oldalra


A fenti modul beágyazásához, csak be kell szúrdnod az alábbi kódot az oldalra:

<a href="https://tarsasjatekok.com/tarsasjatek/last-night-on-earth-the-zombie-game-2007" target="_blank" data-bgapp="boardgame">
  Last Night on Earth: The Zombie Game társasjáték<br>
  Tarsasjatekok.com - Magyarország társasjáték keresője! A társasjáték érték!
  <script>
    (function(i,s,o,g,r,a,m){
      ((g in o)&&('init' in o[g])&&o[g].init())||(a=i.createElement(s),a.src=r,
        a.async=1,m=i.getElementsByTagName(s)[0]);a&&m.parentNode.insertBefore(a,m);
    })(document,'script',window,'BGapp_module','https://tarsasjatekok.com/lib/bg.min.js');
  </script>
</a>
Mielőtt a használod a fenti kódot, kérlek olvasd és fogadd el az ÁSZF-ben leírtakat!

Kategória: Horror, Harc, Miniatűrök, Zombi
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Szövetségek, Forgass és mozgass, Pakli tervezés, Kockadobás

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézzed meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézzed meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Last Night on Earth: The Zombie Game társasjáték videók (3)

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2008

Kommentek

A Last Night on Earth: The Zombie Game társasjáték és kiegészítői (25)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Jason C. Hill
 • Illusztrátor:  Jack Scott Hill
 • Kiadók:  Hobby Base, Flying Frog Productions
 • Elérhető nyelvek:  angol, japán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Last Night on Earth: The Zombie Game társasjátékhoz