Korkép
Korkép
Korkép
Korkép
Videó beküldése

Korkép

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Korkép egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Korkép egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

Hozd létre a legeseménydúsabb történelemmel rendelkező civilizációt az emberiség megjelenésétől kezdve egészen a távoli jövőig! Az általad választott út nagyban eltér majd a valóságtól, így a civilizációd teljesen egyedivé válhat.

A Korkép játék során 4 fejlesztéssávon haladva (tudomány, technológia, világ és hadászat) egyre jelentősebb előnyökre tehetsz szert. Koncentrálhatsz egyetlen sávra, de kiegyensúlyozott módon is haladhatsz a sávokon. Menet közben természetesen növekszik a bevételed, felépíted a fővárosodat, kihasználhatod egyedi képességeidet, győzelmi pontokat szerezhetsz és történetkártyákat gyűjthetsz, melyek a civilizációd történelmét mesélik el.

A JÁTÉK TARTOZÉKAI
16 aszimmetrikus civilizációtábla
18 egyedi fordulópont épület
43 egyedi történetkártya és 7 csapdakártya
33 egyedi technológiakártya
3 egyedi kocka
50 előőrs figura
100 bevételi épület figura
1 kétoldalas játéktábla
6 egyedi fővárostábla
48 területlapka
15 űrlapka
5 bevételtábla
20 egyedi nyersanyagjelző
65 színes kocka (a játékosok színeiben)
1 szabálykönyv
2 áttekintő lap
6 áttekintő kártya
28 Automa kártya (1 játékos játékmód)
1 Automa tábla
1 Automa szabálykönyv
1 egyedi műanyag tárolódoboz fedéllel

Forrás: Delta Vision
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 25 990 Ft-tól
 • -12%-3 617 Ft

Kategória: Civilizáció
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Hatszög-rács, Pakli tervezés, Kártya húzás, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás, Solitaire, Tech Trees / Tech Tracks, ECO-05 Income, Négyszög-rács, MOV-16 Map Addition, SET-03 Grid Coverage

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Árak és üzletek


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Korkép társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • hierroo

  2021-06-12 22:45:33

  Sziasztok! Megtudná mondani valaki, hogy a Korkép társasban átlagosan menni a játék végén a győzelmi pontok száma? Én még csak ismerkedek velem, és nem tudom megmondani, hogy mindent jól csináltam e. Én 117 pontig jutottam, de a szólóban az automa az utolsó bevételi fordulójával 88-ről 169-re ugrott. Ez lehetséges? (5 fordulópont épület+2 terület=7, 9 hadászat lépés+3 tudomány lépés=12, 5 világ lépés+7 technológi lépés=12 -> 7*3+12*2+12*3=21+24+36=81
  Ennyi pontot honnan szerzek?
  És az is reális, hogy egy bevételi forduló között max 4-et vagy 5-öt tudok lépni? Elfogynak a nyersanyagok. Olyan érzésem van, hogy valamit benéztem...

 • hierroo

  2021-06-09 23:10:27

  Lehet hogy bennéztem ezt a játékot. Bár lehet hogy tetszene, ha érteném a szabályait. Dehát a szabálykönyve az botrányos! Vagy lehet hogy én vagyok debil, de ehhez nekem külön szótár kell! Nem írt valaki véletlenül egy ténylegesen magyar szabálykönyvet? Ami érthető is? A szóló verzió egy katyvasz. Árnyékbirodalom. Az agyamban olyan sötétség van, hogy ott aztán kereshetem az árnyékot! :D
  Például nem derül ki, hogy mi az hogy valami szabályos vagy érvényes? ("Érvényes terüleltek: Az általad irányított összes terület, melyet az AUTOMA szabályosan meghódíthat, érvényes területnek számít") Tehát az érvényes, ami szabályos. Vagyis ami piros az vörös? :)
  Mi az hogy valami preferált fejlesztéssáv?
  És ez a mondat meg mit jelet: (ez egy zaszló alakú képre mutat) "Az(ok) a sáv(ok), ahol a bot jelzőjétől a legrövidebb a távolság a sáv végéig. Az a sáv nem számít, melyen a bot már végighaladt ."

  A bevételi forduló táblázatában számok 1-től 5-ig vannak össze vissza. Ezek bevételi fordulók elvileg. De hogy mikor kell végrehajtani az nekem rejtély.
  Stb...stb...

  Csak az bosszant, hogy ez a játék 200 valahanyadik a Boardgames listáján, szóval nem lehet rossz! Viszont ezt nem igazán érzékelem. (legalábbis ezzel a szabálykönyvvel nem)
  Meg kéne menteni ezt a játékot, és egy normális MAGYAR szabálykönyvet kéne csinálni hozzá.
  Aki nem ért velem egyet annak elnézést kérek.

 • veerzoltan80

  2021-04-15 18:06:53

  Az eleje mindenképpen nehézkesen indul, hiszen alig lesz nyersanyagod amivel el tudj kezdeni dolgozni, komoly kihívás benne, hogy megfelelő útra tereld a civilizációdat, olyanra ami megfelelő a saját képességeinek. Aztán ahogy megyünk bele a játékba úgy lesz egyre több a nyersanyag és a mozgástér. Mint az Everdellben, ahol őssze szakad ránk a bank :)

 • gellerlivia

  2021-04-15 18:02:19

  Köszönöm szépen, akkor most nekiülünk így😊

 • veerzoltan80

  2021-04-15 18:00:26

  Szia. A segédkártyák kb értelmetlenek, mi nem használtuk őket egyszer sem. A másik oldala még csak csak ahol a bevételi fordulókat részletezi, de a négy sáv bemutatása oldal szerintem teljesen felesleges.

  Sajnos a játékszabály, ahogy írtam is, elég gyenge lábakon áll, mármint értem én hogy a SMG próbál mindig rövidet csinálni, de itt átestek a lő másik oldalára. Ez mindenképpen gyengéje a játéknak.

 • gellerlivia

  2021-04-15 17:30:03

  Szia! A Játszóház jóvoltából épp nálunk van a játék. Eddig egy partit tettünk bele, de a játék felénél(mármint a 4 sáv felénél járva) arra jutottunk, hogy valami nem kerek. A játék tartalmaz 6(?) segédkártyát, aminek az egyik oldalán a fordulók vannak összefoglalva,a másikon pedig a sávokon végrehajtható dolgok.Ezek mindegyike egy akcióval kezdődik:dobj a tud.kockával, kapsz 1 tech. kártyát, válassz a kezedből egy területlapkát és tedd le, helyezz le 1 előőrsöt. Mármint mielőtt a mezön lévő dolgokkal foglalkoznék.Mi így is tettünk, ezért hamar elfogyott mindenünk, meg a hely a táblán. A förtelmes játékszabály ugyan szóba sem hozza ezt a segédkártyát, de gondoltuk okkal van benne. Több videót megnéztem, de ezt sehol nem említik. A lényeg, amiben segítséget szeretnék kérni, hogy ezt hagyjuk figyelmen kìvül, ugye?

 • veerzoltan80

  2021-04-10 14:20:03

  Ha vége ennek a covidos szarnak össze lehet hozni egy nagy közös korképezést, hátha megfog 😉

 • hierroo

  2021-04-10 08:52:55

  A civilizációs játékokat nagyon szeretem, de amennyire tetszik ez a játék témája és kidolgozásában, annyira elijeszt az ára, és amit a többiek is mondtak, hogy úgy is lehet valaki fejlett, hogy nincs meg bizonyos alap tudomány megszerzése. Mondjuk ez persze vicces is lehet. Azt is sajnálom, hogy az egyik videóban is mondták, hogy a szóló nem érdekes. Azért kipróbáltam volna a tabletopián, de sajnos ott is csak prémiumos. Úgyhogy maradnak a videók.

 • veerzoltan80

  2021-04-10 06:51:16

  A Korkép olyan játék amit nagyon vártunk, jóval a magyar megjelenés előtt előrendeltük. Tavaly év elején futott be végül ha jól emlékszem. Nem okozott csalódást.

  Egészen magas színvonalú alkatrészek, épületek, játéktáblák, kiváló insert, igazi Stonemaier Games csemege. A szokásos Automa rendszerrel is természetesen.

  A játék elején választunk egy terepet a fővárosunkhoz, ide pakoljuk majd az épületeket, és egy népcsoportot - nem német, orosz, stb, elvontabb. 4 fejlesztési sávon dolgozunk a nyersanyagainkat és meglévő kártyáink - történet és fejlesztés - képességeit használva. Haladunk előre a fejlesztési sávokon, végrehajtjuk az elért állomások akciót - vagy épitkezünk hogy még több nyersanyaghoz jussunk, vagy felfedezünk a külön térképtáblán esetleg fejlesztünk új tudást. Rengeteg választási lehetőség van az egész játék során, és egy egy sávban is.

  A fővárosunkra pakolhatjuk a kis kunyhókat, és a korfordulós épületeket, ezeket akkor kapjuk meg ha mi érjük el valamelyik fejlesztési sávon elsőként az adott mezőt ami az épületet adja.

  Népcsoportunk a játék végéig valami előnyt biztosít nekünk.

  Kereskedni ugyan nem lehet és klasszikus értelemben harc sincs a társasban de van interakció, figyelni kell a többieket hogyan fejlesztenek, mit tesznek, mert ha a másik jobban áll a hadi sávon és viszi onnan az épületeket, akkor nekem a fejlesztésemet inkább máshová kell csoportosítani.

  Nem klasszikus civilizáció építés az biztos. Nincs logikai haladás pl a fejlesztéskártyákban simán előfordul hogy a repülés már ki van fejlesztve, de még kereked nincs. A történet kártyák is keverednek, simán lehet előbb kommunizmus mint törzsszövetség 😁

  Megeshet hogy pl a rámész a tudoménysávra és már a világűrben repkedsz, de még a térkép szomszédos mezőjét sem ismered. A népcsoportok ballanszolása sem az igazi, vannak amik sokkal erősebbek a többinél.

  Mindezek ellenére mi nagyon szeretjük, nagyon látványos és szórakoztató játék, megvan a maga logikája, szinte végtelen ujrajátszással. Bizony nem olcsó

 • janyikh

  2020-02-05 12:19:38

  Ismét egy olyan játék, ahol istennek érezhetem magamat. Ami hasonló játék megtetszett, az A szellemek szigete volt, ami bár névre nem a legtalálóbb, de a játék maga nagyon lenyűgözött. Ott is az emberiség felett állunk, és befolyással vagyunk rájuk, bár ott inkább a jó-rossz cselekedeten van a hangsúly, mintsem a történelmen.

  Na de térjünk is rá erre a játékra. Itt a cím nagyon találó, hiszen mi magunk alkotjuk meg az adott korok képeit. Számomra olyan hatása van picit, mint az age of mythology-nak, de persze a kivitelezése teljesen más hatást kelt.

  A játékról sokmindent nem tudok mondani, ami ne lenne egyértelmű, hogy történelmet írunk. Ezt különböző kártyák felhasználásával tehetjük meg.

  A grafika/design, viszont őrület, milyen jó. Nagyon aprólékosan kidolgozott, már csak a kinézete vonzza a játékost, hogy leüljön játszani vele.

  Az biztos, hogy nagyon leköt a játék, és garantált az élvezet, de csak akkor üljünk le, ha vannak rá óráink, mert sietve nem lehet játszani, és nagyon időigényes, úgyhogy nem egy baráti társaság esti összeülésére való, mert sokszor az egész napot is felöleli.

  Ennél a játéknál joggal vannak különböző díjak feltüntetve, valóban nagyon jól sikerült minden tekintetben. Csak ajánlani tudjuk, ha szeretitek a hosszabb játékokat.

 • bartatamas86

  2019-12-13 07:41:42

  Első benyomások szabálytanulás és kipróbálás után:

  - ez a játék nagyon szép. :) igényesek az alkatrészek, a kártyák lapkák nagyon jók. Külön dicséret a csúszásmentes tablákért :)

  - ez nem egy civilizációs játék :D bár arra utal minden, de a civilizació építés annyira nincs meg benne. Képesség és előny kártyákat gyűjtögetsz, de azok közötti civilizáció építési logika nincs. DE ez nem baja a játéknak, csak fontos hogy ne egy olyan játékra számíts, ahol a kőbaltától elindiva űrhajót építesz. Itt előfordulhat, hogy hamarabb lesz felhőkarcolód, minthogy tudnád hogy készül a beton :D vagyhogy még a tábortűz mellett törtöd napjaid és még államformád sincs, de már légkondit fejlesztesz :) vicces helyzetek jöhetnek elő, de ezt el kell engedni.

  - elég jó a játékosok közötti interakció. Azon kapom magam, hogy folyamatosan figyelek a szomszédokra, mert lehet egy ő általuk épített épület ad lehetőséget nekem egy saját épület felhúzásra. A kártyák okosan utalnak mindig a másik játékosra, így másolhatod mondjuk őket, vagy befolyásolhatod a haladásukat.

  - mechanika: viszonylag egyszerű, könnyen tanulható és az első játék végére elég jól átlátod az egész játék működését. Közepes nehezségű játék.

  - újrajátszhatóság: magas, elég sok civilizáció és főváros kombináció van, illetve jó a 4 fejlődés sáv adta különböző lehetőségek.

  Ezeket éreztem így kipróbálád után, biztos, hogy sok játékot bele fogunk rakni, kiváncsi vagyok ezek hogyan változnak majd. Az biztos hogy az alkatrészek miatt elég különleges játék, nem gondolnám, hogy ez egy MustBuy mindenkinek, de ha videók alapján megfogott és el tudod engedni, hogy a civilizáció itt inkább kozmetika mintsem komoly vezérvonal, akkor szerintem nem fogsz benne csalódni :)

 • lakner.balazs92

  2019-11-01 16:36:04

  Ha valaki próbálta már szívesen olvasnalám a véleményét a játékkal kapcsolatban. Engem a design teljesen megvett, illetve pár videó megnézése után a mechanika sem tűnik rossznak.

A Korkép társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jamey Stegmaier
 • Illusztrátor:  Andrew Bosley, Rom Brown
 • Kiadók:  999 Games, Arclight, Albi, Ghenos Games, Matagot, Delta Vision Publishing, Feuerland Spiele, Stonemaier Games, Ludofy Creative, Maldito Games, Lavka Games, PHALANX, Angry Lion Games, Surfin' Meeple
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 10 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Korkép társasjátékhoz