Korkép
Korkép
Korkép
Korkép
Videó beküldése

Korkép társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Korkép egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a...

A Korkép egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a hatszög-rács, a pakli tervezés és a kártya húzás mechanizmusokra.

A Delta Vision leírása:

Hozd létre a legeseménydúsabb történelemmel rendelkező civilizációt az emberiség megjelenésétől kezdve egészen a távoli jövőig! Az általad választott út nagyban eltér majd a valóságtól, így a civilizációd teljesen egyedivé válhat.

A Korkép játék során 4 fejlesztéssávon haladva (tudomány, technológia, világ és hadászat) egyre jelentősebb előnyökre tehetsz szert. Koncentrálhatsz egyetlen sávra, de kiegyensúlyozott módon is haladhatsz a sávokon. Menet közben természetesen növekszik a bevételed, felépíted a fővárosodat, kihasználhatod egyedi képességeidet, győzelmi pontokat szerezhetsz és történetkártyákat gyűjthetsz, melyek a civilizációd történelmét mesélik el.

A JÁTÉK TARTOZÉKAI
16 aszimmetrikus civilizációtábla
18 egyedi fordulópont épület
43 egyedi történetkártya és 7 csapdakártya
33 egyedi technológiakártya
3 egyedi kocka
50 előőrs figura
100 bevételi épület figura
1 kétoldalas játéktábla
6 egyedi fővárostábla
48 területlapka
15 űrlapka
5 bevételtábla
20 egyedi nyersanyagjelző
65 színes kocka (a játékosok színeiben)
1 szabálykönyv
2 áttekintő lap
6 áttekintő kártya
28 Automa kártya (1 játékos játékmód)
1 Automa tábla
1 Automa szabálykönyv
1 egyedi műanyag tárolódoboz fedéllel

Forrás: Delta Vision
Az üzletekben most 20% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 16 500 Ft-tól
 • 21 ajánlat

Kategória: Civilizáció
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Hatszög-rács, Pakli tervezés, Kártya húzás, Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás, Merj és nyerj, Vedd el, Solitaire, Once-Per-Game Abilities, Tech Trees / Tech Tracks, Események, Változó setup, ECO-05 Income, Contracts, Négyszög-rács, MOV-16 Map Addition, SET-03 Grid Coverage

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Korkép társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csak személyesen!

Kitűnő állapotban eladó, nem tetszett ezért válnék meg tőle. Győr Mosonmagyaróvár vonalon személyes átvétellel.

3 érdeklődő


Korképphelga, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Néhányszor játszott alapjáték, patika állapotú. A kártyák védőzve vannak, ezzel együtt adom, személyes átvétel Debrecenben lehetséges, de a vevő terhére szállítást is vállalok.

1 érdeklődő


Korképadrienn.csepe, Szombathely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, de jó állapotú játék. Csomagküldés Foxposttal vagy Packetával.

1 érdeklődő


Korképelado, Budapest IX. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem kerül elő...

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Korkép társasjáték videók (12)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • zsille.viki

  2023-06-15 19:24:56

  Eddigi 2 játék után kicsit vegyes érzelmeim vannak a játékkal kapcsolatban. Legelső játékom 312 pont lett, és konkértan azt éreztem, hogy enyém a világ, és azt csinálok amit csak akarok. Sikerült teljesen végigmenni a Technology és Exploration sávokon, a Military sávon majdnem. Science sávra szinte nem is figyeltem, ez lenne egyébként az első észrevételem, hogy sokkal gyengébbnek érzem mint a többi. A kockadobás, amivel előrébb léphetsz másik sávon, néha még inkább rossz mint jó, hiszen kimaradhatsz bónuszokból. A Tapestry kártyák húzása pedig szerintem nem olyan fontos... illetve de, baromi fontos LENNE 1-1 jó tapestry kártya az adott körre, de ez megint teljesen a szerencsén múlik. Lehet hogy teljesen elpazarlod a nyersanyagokat a Science sávon. Szerintem ez nem annyira éri meg, főleg a játék elején, ahol 1-1 nyersanyag is nagyon értékes, bármelyik másik sávon.

  Második játékom csak 159 pont lett, itt már szenvedtem. Teljesen haszontalannak éreztem a civilizáció bónuszomat (Inventors, teljesen a Technológia kártyákra hagyatkozik, ami megint csak színtiszta szerencse). És még emellé borzalmas tapestry kártyákat húztam. Egyik rosszabb volt mint a másik, fájt kijátszani őket.

  Hatalmas különbséget érzek 1-1 civilizáció és a tapestry kártyák között, nagyon igazságtalanul eldönthetik a játékot. És egy ilyen szűk resource management játékban, ami ráadásul azon alapszik, hogy különböző játékos képességek vannak... szerintem ez nem megengedett. És az, hogy ezekből ki mit kap, használ, a szerencsére van bízva. Vagy belenyúlsz, vagy nem.

  A másik pedig, hogy sok helyszínen választható benefit van.. de gyakorlatilag adott, hogy mit kell választani. Az épületek (mármint amik a bevétel sávról kerülnek le) mindennél értékesebbek. Emiatt szerintem minden játék elég hasonlóan alakul, és csak a civilizációk változnak. Csak sajnos ha rosszat húzol... akkor sok sikert! :D

 • zsille.viki

  2023-06-15 12:56:36

  Esetleg valaki tud segíteni, hogy Budapesten hol lehet kipróbálni a Korképet? (A Ráday Gémklubban mintha nem láttam volna, pedig a többi Deltás játék ott van.) BGA-n sikerült végre kipróbálni, és nagyon szívesen kipróbálnám a valóságban is! :)

 • ronaiheni

  2022-08-06 07:42:28

  Igen , én is hasonlóan gondolom. Pedig óriás doboz , renegeteg befektetett energia.

 • kelemen.ati

  2022-08-05 23:20:53

  Igaz, én csak a BGA-n játszottam vele, de számomra is csalódás volt. Két partit szavaztam meg neki, de nem győzött meg egyik alkalommal sem. Semmi új ötlet nem volt benne számomra. A Scythe után, amiben volt jó pár innovatív megoldás ez csalódás volt. Sajnálatomra a tematika sem jött át, ettől még lehet valaki más számára értékes és izgalmas, hisz különbőzöek vagyunk, de nekem nem jelentett szórakozást.

 • ronaiheni

  2022-08-05 20:05:26

  Hát az előzetes videók sem voltak meggyőzőek, de az első parti után ez egy rettentő uncsi játék. van kb 4 nyersanyagod , amiből a következő körökben sem lesz 40 pedig kb annyi kellene , hogy mindenhol haladni lehessen . kb 120 pont körül sikerült összekapirgálni a pontokat lehet 1-2 lemaradt , de sem nem volt izgalmas sem nem volt izzasztó . A Schyte után ami szintén az ő játékuk kifejezetten csalódás volt . Érezni , hogy valami hasonló a nyersanyag gyűjtögetés és az elköltés és újabb bónuszok felfedése . Érezni , hogy körről - körre fejlődik a nyersanyag begyűjtése , de korántsem annyira , hogy lerágjam izgalmamban a körmöm. Nekem nem tetszenek a minik sem A kicsik a saját táblánkon még csak csak , de a nagy épületek nagyon nem jöttek be . NYEHHH. Szerencsére nem ruháztam be erre a játékra . Annyira nem volt izgalmas számomra , hogy nem szeretnék ezzel máskor más ember kedvéért sem játszani . Saját szórakoztatásomra meg pláne nem .

 • c.gergo

  2022-07-29 23:32:57

  Na! Hát csak sikerült játszani vele. A minősége az nagyon kemény. A szabály az tényleg gáz, de miután megnéztem egy videót utána már érthető volt minden. A játékmenet is tetszik, bár én egy kicsit szűknek éreztem, halvány lila gőzöm sincs így egy játék után, hogyan lehet benne 300pontot csinálni :). Egyetlen bajom van csak a játékkal. Illetve egy nagy és egy kissebb. A kicsi, az az, hogy nem érzem benne azt a feneketlen méretű újrajátszhatóságot. Az a gyanúm, hogy egy pár játék után repetitívvé válhat. A nagyobb bajom az, hogy a civilizáció építés érzetét még nyomokban sem tartalmazza szerintem. Haladgatok a sávokon, pakolom le a kis házakat de a feeling nem jön át. A korokon át, meg a civilization sokkal feelingesebb volt mint ez. Félreértés ne essék. Ez egy teljesen okés játék de csak okés. Nem csaptam magam hanyadt tőle.

 • esze.gergo

  2022-06-29 12:56:21

  Pont most nézek egy videót a fejlesztővel, Jamey Stegmaier-rel, aki tök jó tippeket játékfejlesztéshez. Viszont, amikor a szabályok írásához értünk és elsőként ennek a játéknak a szabályát emelte ki, hogy mennyit dolgozott rajta, hogy könnyen érthető legyen, mindent lefedjen, akkor kicsit felszaladt a szemöldököm és eszembe jutott az eddigi beszélgetés.

  Most nem tudom, hogy folytassam-e a videót?! :)

 • ATW

  2022-06-25 17:18:47

  Mielőtt megvettük a Korképet benéztem ide és nem értettem, hogy miért panaszkodnak sokan a szabályleírásra.
  Aztán miután megvettük és megnéztem a szabálykönyvet, akkor megértettem... :)

  De az a furcsa, hogy miután egy játékon végigküzdöd magad, akkor már azt mondod, hogy: "jé, tényleg minden benne van a leírásban!!!".
  Itt nekem nem az volt a helyzet, hogy folyamatosan olvasva meg lehet érteni a működés egyes lépéseit, szintjeit hanem hirtelen jön az áttörés a megértésben. :)
  Pl. hogy mi dönti el, hogy hova kell helyezni az előörseidet, az kb. 20 perc után esett le, pedig tényleg benne van a leírásban. ;)
  Nekünk tetszik a játék, egyre több pontot ér el az aktuális győztes, hogy rájövünk a jó stratégiára.
  Ahogy mások is írták, csak a tematika civilizációépítés, de valójában nincs benne civilizációfejlesztés.

 • hierroo

  2022-06-08 10:12:09

  Engem az érdekelne még, hogy vajon a kiegészítők mennyiben változtatnak az alapjátékhoz képest? Ott is olyan tömör a szabálykönyv? Kipróbálta valaki ezeket a kiegészítőket? Nem lehet ez rossz játék, mert a ranglistán jó pozícióban van, csak nehéz megtanulni.

 • sitatom

  2022-06-08 06:39:40

  Köszi MaRo én néztem ezt is meg vagy 2 másik videot...

  Nekem viszont kedvem lett újra neki futtni, hétvégén hátha sikerül.

  A Korokon át társassal annyi az egyedüli problémám hogy elképesztően hosszú, eddig az volt a leghosszabb játékidejő társas amivel játszottam. De az tényleg egy nagyon jó játék Korokon át a civilizacio uj tortenete 😀

 • MaRo

  2022-06-07 21:59:38

  Én is nèztem párszor rzt a játékot de úgy éreztem, hogy a minik ellenére a korokon át jobb a korképnél.

  Akkor ezeket a szabályproblémákat nem is fedeztem fel.

  Ugyan nem néztem meg, hogy ezzel mennyivel érthetőbb de ha valaki újra nekifutna talán ez a videó segít:

  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DxvhOwtJAYVw&ved=2ahUKEwjWuaf7j5z4AhVtmYsKHVyqDmQQwqsBegQICBAB&usg=AOvVaw0FOLJkaF-x-GOpm9FvojAl

 • vacogi

  2022-06-07 19:55:49

  Nincs más szabályom. Videókat néztünk róla, ahol fontosnak éreztük. Elővettük a logikai készségünket és együtt értelmeztük. Így félig-meddig lehet hogy háziszabályokat hoztunk, de végülis az miért baj? Ha nem írják érthetően. Már azon gondolkoztam hogy nem direkt ilyen pongyola a megfogalmazás? ☺️

  Vagy a meg nem fogalmazás. ☺️

  Elismerem, hogy keveseknek éri meg ennyit szenvedni egy játékért. Nekem megérte.

  Még csak kölcsönzőből van nálunk, nincs meg eldöntve, hogy megvegyük-e.

 • sitatom

  2022-06-07 13:15:16

  Nekem már 6 het ott van a polcomon. Kibontottuk ámoltunk bámoltunk, hogy milyen szép.Aztán jött a fekete leves.

  Már vagy háromszor neki veselkedtünk, de nem értettük meg a szabályokat, pedig már mi sem vagyunk kezdő társasjátékosok.

  Neked nincs véletlenül egy letisztultabb magyar nyelvű szabályod ?

 • hierroo

  2022-06-07 12:51:07

  Én is így vagyok ezzel. Sokáig próbálkoztam vele. Kezdetben a szabálykönyv volt fékező erő és negatív érzéseim lettek emiat, később meg a nehézsége okozta azt, hogy nálam mellékpályára került. Kicsit többet vártam tőle. Várnék tőle egy újabb kiadást, vagy legalább egy jobb szabálykönyvet!

 • vacogi

  2022-06-07 07:30:21

  Nagyon nehezen szoktam meg a játékmenetet, pedig nem vagyok kezdő. A szabályok sok helyen dilemmát okoznak.

  Amikor már harmadjára játszottam, tudtam igazán szeretni és élvezni. Rengeteg lehetőség és taktika van benne.

  A szabalykönyve valóban botrányos, így még a sokadik játék után is háziszabályokat lehet hozni. ☺️

 • hierroo

  2021-06-12 22:45:33

  Sziasztok! Megtudná mondani valaki, hogy a Korkép társasban átlagosan menni a játék végén a győzelmi pontok száma? Én még csak ismerkedek velem, és nem tudom megmondani, hogy mindent jól csináltam e. Én 117 pontig jutottam, de a szólóban az automa az utolsó bevételi fordulójával 88-ről 169-re ugrott. Ez lehetséges? (5 fordulópont épület+2 terület=7, 9 hadászat lépés+3 tudomány lépés=12, 5 világ lépés+7 technológi lépés=12 -> 7*3+12*2+12*3=21+24+36=81
  Ennyi pontot honnan szerzek?
  És az is reális, hogy egy bevételi forduló között max 4-et vagy 5-öt tudok lépni? Elfogynak a nyersanyagok. Olyan érzésem van, hogy valamit benéztem...

 • hierroo

  2021-06-09 23:10:27

  Lehet hogy bennéztem ezt a játékot. Bár lehet hogy tetszene, ha érteném a szabályait. Dehát a szabálykönyve az botrányos! Vagy lehet hogy én vagyok debil, de ehhez nekem külön szótár kell! Nem írt valaki véletlenül egy ténylegesen magyar szabálykönyvet? Ami érthető is? A szóló verzió egy katyvasz. Árnyékbirodalom. Az agyamban olyan sötétség van, hogy ott aztán kereshetem az árnyékot! :D
  Például nem derül ki, hogy mi az hogy valami szabályos vagy érvényes? ("Érvényes terüleltek: Az általad irányított összes terület, melyet az AUTOMA szabályosan meghódíthat, érvényes területnek számít") Tehát az érvényes, ami szabályos. Vagyis ami piros az vörös? :)
  Mi az hogy valami preferált fejlesztéssáv?
  És ez a mondat meg mit jelet: (ez egy zaszló alakú képre mutat) "Az(ok) a sáv(ok), ahol a bot jelzőjétől a legrövidebb a távolság a sáv végéig. Az a sáv nem számít, melyen a bot már végighaladt ."

  A bevételi forduló táblázatában számok 1-től 5-ig vannak össze vissza. Ezek bevételi fordulók elvileg. De hogy mikor kell végrehajtani az nekem rejtély.
  Stb...stb...

  Csak az bosszant, hogy ez a játék 200 valahanyadik a Boardgames listáján, szóval nem lehet rossz! Viszont ezt nem igazán érzékelem. (legalábbis ezzel a szabálykönyvvel nem)
  Meg kéne menteni ezt a játékot, és egy normális MAGYAR szabálykönyvet kéne csinálni hozzá.
  Aki nem ért velem egyet annak elnézést kérek.

 • veerzoltan80

  2021-04-15 18:06:53

  Az eleje mindenképpen nehézkesen indul, hiszen alig lesz nyersanyagod amivel el tudj kezdeni dolgozni, komoly kihívás benne, hogy megfelelő útra tereld a civilizációdat, olyanra ami megfelelő a saját képességeinek. Aztán ahogy megyünk bele a játékba úgy lesz egyre több a nyersanyag és a mozgástér. Mint az Everdellben, ahol őssze szakad ránk a bank :)

 • gellerlivia

  2021-04-15 18:02:19

  Köszönöm szépen, akkor most nekiülünk így😊

 • veerzoltan80

  2021-04-15 18:00:26

  Szia. A segédkártyák kb értelmetlenek, mi nem használtuk őket egyszer sem. A másik oldala még csak csak ahol a bevételi fordulókat részletezi, de a négy sáv bemutatása oldal szerintem teljesen felesleges.

  Sajnos a játékszabály, ahogy írtam is, elég gyenge lábakon áll, mármint értem én hogy a SMG próbál mindig rövidet csinálni, de itt átestek a lő másik oldalára. Ez mindenképpen gyengéje a játéknak.

 • gellerlivia

  2021-04-15 17:30:03

  Szia! A Játszóház jóvoltából épp nálunk van a játék. Eddig egy partit tettünk bele, de a játék felénél(mármint a 4 sáv felénél járva) arra jutottunk, hogy valami nem kerek. A játék tartalmaz 6(?) segédkártyát, aminek az egyik oldalán a fordulók vannak összefoglalva,a másikon pedig a sávokon végrehajtható dolgok.Ezek mindegyike egy akcióval kezdődik:dobj a tud.kockával, kapsz 1 tech. kártyát, válassz a kezedből egy területlapkát és tedd le, helyezz le 1 előőrsöt. Mármint mielőtt a mezön lévő dolgokkal foglalkoznék.Mi így is tettünk, ezért hamar elfogyott mindenünk, meg a hely a táblán. A förtelmes játékszabály ugyan szóba sem hozza ezt a segédkártyát, de gondoltuk okkal van benne. Több videót megnéztem, de ezt sehol nem említik. A lényeg, amiben segítséget szeretnék kérni, hogy ezt hagyjuk figyelmen kìvül, ugye?

 • veerzoltan80

  2021-04-10 14:20:03

  Ha vége ennek a covidos szarnak össze lehet hozni egy nagy közös korképezést, hátha megfog 😉

 • hierroo

  2021-04-10 08:52:55

  A civilizációs játékokat nagyon szeretem, de amennyire tetszik ez a játék témája és kidolgozásában, annyira elijeszt az ára, és amit a többiek is mondtak, hogy úgy is lehet valaki fejlett, hogy nincs meg bizonyos alap tudomány megszerzése. Mondjuk ez persze vicces is lehet. Azt is sajnálom, hogy az egyik videóban is mondták, hogy a szóló nem érdekes. Azért kipróbáltam volna a tabletopián, de sajnos ott is csak prémiumos. Úgyhogy maradnak a videók.

 • veerzoltan80

  2021-04-10 06:51:16

  A Korkép olyan játék amit nagyon vártunk, jóval a magyar megjelenés előtt előrendeltük. Tavaly év elején futott be végül ha jól emlékszem. Nem okozott csalódást.

  Egészen magas színvonalú alkatrészek, épületek, játéktáblák, kiváló insert, igazi Stonemaier Games csemege. A szokásos Automa rendszerrel is természetesen.

  A játék elején választunk egy terepet a fővárosunkhoz, ide pakoljuk majd az épületeket, és egy népcsoportot - nem német, orosz, stb, elvontabb. 4 fejlesztési sávon dolgozunk a nyersanyagainkat és meglévő kártyáink - történet és fejlesztés - képességeit használva. Haladunk előre a fejlesztési sávokon, végrehajtjuk az elért állomások akciót - vagy épitkezünk hogy még több nyersanyaghoz jussunk, vagy felfedezünk a külön térképtáblán esetleg fejlesztünk új tudást. Rengeteg választási lehetőség van az egész játék során, és egy egy sávban is.

  A fővárosunkra pakolhatjuk a kis kunyhókat, és a korfordulós épületeket, ezeket akkor kapjuk meg ha mi érjük el valamelyik fejlesztési sávon elsőként az adott mezőt ami az épületet adja.

  Népcsoportunk a játék végéig valami előnyt biztosít nekünk.

  Kereskedni ugyan nem lehet és klasszikus értelemben harc sincs a társasban de van interakció, figyelni kell a többieket hogyan fejlesztenek, mit tesznek, mert ha a másik jobban áll a hadi sávon és viszi onnan az épületeket, akkor nekem a fejlesztésemet inkább máshová kell csoportosítani.

  Nem klasszikus civilizáció építés az biztos. Nincs logikai haladás pl a fejlesztéskártyákban simán előfordul hogy a repülés már ki van fejlesztve, de még kereked nincs. A történet kártyák is keverednek, simán lehet előbb kommunizmus mint törzsszövetség 😁

  Megeshet hogy pl a rámész a tudoménysávra és már a világűrben repkedsz, de még a térkép szomszédos mezőjét sem ismered. A népcsoportok ballanszolása sem az igazi, vannak amik sokkal erősebbek a többinél.

  Mindezek ellenére mi nagyon szeretjük, nagyon látványos és szórakoztató játék, megvan a maga logikája, szinte végtelen ujrajátszással. Bizony nem olcsó

 • janyikh

  2020-02-05 12:19:38

  Ismét egy olyan játék, ahol istennek érezhetem magamat. Ami hasonló játék megtetszett, az A szellemek szigete volt, ami bár névre nem a legtalálóbb, de a játék maga nagyon lenyűgözött. Ott is az emberiség felett állunk, és befolyással vagyunk rájuk, bár ott inkább a jó-rossz cselekedeten van a hangsúly, mintsem a történelmen.

  Na de térjünk is rá erre a játékra. Itt a cím nagyon találó, hiszen mi magunk alkotjuk meg az adott korok képeit. Számomra olyan hatása van picit, mint az age of mythology-nak, de persze a kivitelezése teljesen más hatást kelt.

  A játékról sokmindent nem tudok mondani, ami ne lenne egyértelmű, hogy történelmet írunk. Ezt különböző kártyák felhasználásával tehetjük meg.

  A grafika/design, viszont őrület, milyen jó. Nagyon aprólékosan kidolgozott, már csak a kinézete vonzza a játékost, hogy leüljön játszani vele.

  Az biztos, hogy nagyon leköt a játék, és garantált az élvezet, de csak akkor üljünk le, ha vannak rá óráink, mert sietve nem lehet játszani, és nagyon időigényes, úgyhogy nem egy baráti társaság esti összeülésére való, mert sokszor az egész napot is felöleli.

  Ennél a játéknál joggal vannak különböző díjak feltüntetve, valóban nagyon jól sikerült minden tekintetben. Csak ajánlani tudjuk, ha szeretitek a hosszabb játékokat.

 • BartaTamas

  2019-12-13 07:41:42

  Első benyomások szabálytanulás és kipróbálás után:

  - ez a játék nagyon szép. :) igényesek az alkatrészek, a kártyák lapkák nagyon jók. Külön dicséret a csúszásmentes tablákért :)

  - ez nem egy civilizációs játék :D bár arra utal minden, de a civilizació építés annyira nincs meg benne. Képesség és előny kártyákat gyűjtögetsz, de azok közötti civilizáció építési logika nincs. DE ez nem baja a játéknak, csak fontos hogy ne egy olyan játékra számíts, ahol a kőbaltától elindiva űrhajót építesz. Itt előfordulhat, hogy hamarabb lesz felhőkarcolód, minthogy tudnád hogy készül a beton :D vagyhogy még a tábortűz mellett törtöd napjaid és még államformád sincs, de már légkondit fejlesztesz :) vicces helyzetek jöhetnek elő, de ezt el kell engedni.

  - elég jó a játékosok közötti interakció. Azon kapom magam, hogy folyamatosan figyelek a szomszédokra, mert lehet egy ő általuk épített épület ad lehetőséget nekem egy saját épület felhúzásra. A kártyák okosan utalnak mindig a másik játékosra, így másolhatod mondjuk őket, vagy befolyásolhatod a haladásukat.

  - mechanika: viszonylag egyszerű, könnyen tanulható és az első játék végére elég jól átlátod az egész játék működését. Közepes nehezségű játék.

  - újrajátszhatóság: magas, elég sok civilizáció és főváros kombináció van, illetve jó a 4 fejlődés sáv adta különböző lehetőségek.

  Ezeket éreztem így kipróbálád után, biztos, hogy sok játékot bele fogunk rakni, kiváncsi vagyok ezek hogyan változnak majd. Az biztos hogy az alkatrészek miatt elég különleges játék, nem gondolnám, hogy ez egy MustBuy mindenkinek, de ha videók alapján megfogott és el tudod engedni, hogy a civilizáció itt inkább kozmetika mintsem komoly vezérvonal, akkor szerintem nem fogsz benne csalódni :)

 • lakner.balazs92

  2019-11-01 16:36:04

  Ha valaki próbálta már szívesen olvasnalám a véleményét a játékkal kapcsolatban. Engem a design teljesen megvett, illetve pár videó megnézése után a mechanika sem tűnik rossznak.

A Korkép társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 5
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Jamey Stegmaier
 • Illusztrátor:  Andrew Bosley, Rom Brown
 • Kiadók:  999 Games, Arclight, Albi, Ghenos Games, Matagot, Delta Vision Publishing, Feuerland Spiele, Stonemaier Games, Ludofy Creative, Maldito Games, Lavka Games, PHALANX, Angry Lion Games, Surfin' Meeple
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 10 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
  • Súly: 2.8 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Korkép társasjátékhoz