Café
Café
Café
Café
Videó beküldése

Café társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Café egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a fogd és vidd, a solitaire és a highest-lowest scoring mechanizmusokra. Te el tudod juttatni...

A Café egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 20 - 45 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a lapka-elhelyezés, a fogd és vidd, a solitaire és a highest-lowest scoring mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Te el tudod juttatni az éltető kávét, akár Braziliától-Portugáliáig?
A frissesség mannája, amely iránti rajongásban majd’ az egész emberiség osztozik, származástól, nemtől és kortól függetlenül. Minden nap nagyjából 2 milliárd csésze kávét szürcsölünk el. De belegondoltál már valaha a frissen főtt, reggeli kávéd illatába mélyet szippantva, hogy mekkora utat tesznek meg a kis kávészemek, míg eljutnak a kedvenc kávézódba, vagy szeretett csészédbe? Mennyi gondoskodásban és törődésben van részük a megtermesztésüktől a begyűjtésükön és pörkölésükön át a szállításig, míg végül erőt adó, fekete párlattá válnak?

És vajon képes lennél mindezt kontrollálni, hogy a kávé koronázatlan királynőjévé vagy királyává válj? Tedd próbára magad! A Café egy könnyen tanulható, ám remek taktikai mélységgel bíró, pörgős társasjáték. Állj a céged élére, építsd ki a kapcsolataidat, a termelési láncolatodat és legyél te a legkiválóbb kávékereskedő Portugáliától Brazíliáig!

A Café egy többszörösen díjnyertes, könnyen tanulható, mégis rendkívül gondolkodtató társasjáték 1-4 játékos részére, aminek a játékideje mindössze fél - háromnegyed óra, és a szabályait már akár 8-10 év körüli gyerekek is könnyedén megértik.

A játékosok célja, hogy minél sikeresebb kávébirodalmat építsenek ki, ahol a babszemek megtermelésétől a szállítmányozásig felügyelik a folyamatokat, miközben igyekeznek a legeredményesebb láncolatokat kiépíteni és működtetni. Ezt különlegesen felosztott kártyákkal tudják megtenni, amik négyzetrácsos hálóval vannak mezőkre felosztva, és ezek egymásra helyezésével, részben eltakarásával kell a különböző akciókat jelölő ikonokból egy saját láncreakciót felépíteniük.

Le kell aratniuk a különböző kávéfajtákat, ki kell szárítani azokat, majd leőrölni a kiszárított babokat, végül szállítmányozni a különböző kávézókba Brazíliától Portugáliáig.

Noha egyszerűnek hangzik, s valóban, a játék nem is bonyolult, az összetettségét, vagy stílszerűen, a zamatát, az adja, hogy a játékosok képesek-e olyan játékteret kiépíteni maguk előtt, úgy megszerezni és egymáshoz képest elhelyezni a kártyáikat, hogy azok minél hatékonyabb láncolatokat alakítsanak ki a termelés-szárítás-őrlés-szállítmányozás egyes lépcsőfokain. Ráadásul a szállítmányozásnál sem mindegy, hogy az egyes kávézóknak milyen rendeléseik vannak, így az egész játék során meg lesz dolgoztatva a játékosok kombinatorikai készsége.

És mi lenne kellemesebb egy jó kis agyserkentő, kávés témájú játék mellé, mint egy csésze kellemes, forrón gőzölgő kávé? Ha te is kedvet kaptál, hogy egy jó erős fekete mellett kávé nagyhatalommá válj, netán egy könnyen tanulható, de kellemesen gondolkodtató játékot keresel, amit akár gyerekekkel is játszhatsz, ne habozz! A Café kiváló választás!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 10% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 800 Ft-tól
 • 24 ajánlat

Kategória: Gyűjtögetés, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Akció pontok, Lapka-elhelyezés, Fogd és vidd, Solitaire, Highest-Lowest Scoring, CAR-03 Melding and Splaying, Layering

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Café társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Személyes átvétel Keszthely/Fonyód környékén, vagy Foxpost/Packeta a vevő terhére előre utalás után.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Café társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • mr.zehy

  2022-10-04 09:33:12

  Teljesen, a szabályt kell kb. egyszer elolvasnod. :)

 • maszlagadam27

  2022-10-03 21:33:05

  Úgy tudom igen, csak ikonográfiával dolgozik, szöveg szinte nincs semmin.

 • mzsemlye438

  2022-10-03 20:26:36

  Jól látom, nyelvfüggetlen?

 • hierroo

  2022-09-26 08:30:48

  Teljesen igazad van. Én is szeretem, amikor nem zargatják mások a "köreimet". Főleg amikor valamit építek nagy hévvel, például kávé gyárat! :) Azt szokták mondani, hogy ez ilyen meditatív játék. (csak a füstölő illata helyett a kávéillatot érzem!)

 • kvarclovag

  2022-09-25 17:55:13

  A Café a bemutató videó alapján nekem tetszett. Az egymás melletti játék bizony igaz lehet rá, de az Azult semmikép se mondanám ilyennek, ott több módon is erősen befolyásolják egymást a játékosok, bár kétségtelenül mindegyik a közös készleten keresztül történik.

 • csongrady.p

  2022-09-25 17:18:16

  Ez igaz lehet a többi absztrakt építkezős játékra is, hogy igazából egymás mellett játszotok. Pl projekt L, Azul, stb, ezeknél is a közös készlet az egyetlen játékos interakció. De talán ez is az előnye, ha azt vesszük hogy valaki egy nyugis ("zen-es") játékokkal szeretne játszani aminek van egy jó "flow"-ja, folyása és a játék csak ad, nem kell szivatni egymást.

 • hierroo

  2022-09-25 16:25:16

  Nem vagyon szoktam kávézni, de amilyen hangulatos ez a játék, még a játék közben eliszogatnék egyet! :) Ez a kis kártya tili-toli nagyon jó kis megoldás. Ahogy folyamatosan jönnek az újabb kártyák, úgy egyre jobban fejleszthetjük a kis kávé "gyárunkat". Semmi nagy dolog, de mégis vannak lehetőségek abban, hogy milyen irányban fejlesszünk. Akciók számát növeljünk, vagy több kávébabot pörköljünk, vagy kévézót nyissunk? Nagyon jó, hogy a szabályok pillanatok alatt érthetőek. Szóval ez a játék nagyok kellemes. Talán csak egy apró hiányérzetem van benne, hogy nincs igazán ellenfél, akit le kell győzni. Csak saját magunkat. Persze lehet többen is játszani, de ez egy kicsit olyan, mintha mindenki maga játszana.

 • csongrady.p

  2022-09-24 14:49:14

  Nagyon jó játék több szempontból is. Egyszerű megtanulni mégis van benne bőven lehetőség hogy az ember kitanulja. A mechanika tök érhető jól simul a kávés témához, így könnyű megjegyezni. Nagyon jó és sok kombózási lehetőség van benne.

  Egy pár saját tapasztalat. Nagyon jó a nagy bab kombó, de nem kell félni beáldozni pár babot egy új jó felállásért.

  Ha jól tudod összerakni a lapokat és jó kombinációkat tudsz összerakni az asztalon többet érhet mint kávékért az akciók számát növelni.

 • nagy.i.

  2022-09-08 15:25:47

  Valóban absztrakt kissé, nem kávét fogunk ültetni, szárítani, szállítani, hanem kockákat fogunk pakolászni, de mégis van egy kellemes hangulata, az illusztrációk szépek, a kártyák minőségiek.

  Eléggé szoliter jellegű, viszont megvan az az előnye, hogy nem kell különösebben nekiülni, nem igényel nagy előkészületet, de mégis erősen gondolkodóba tud ejteni; lesznek fájó döntések, és ha összejön a termelési lánc, akkor pedig kellemes flow.

  És hát kávés. Akkor is, ha csak kicsit. De akkor is.

 • mr.zehy

  2022-09-07 09:27:16

  Tegnap megjött a Reflextől, így gyorsan ki is próbáltam szólóban. Nekem nagyon tetszik ez a mechanika, rengeteg agyalásra ad lehetőséget, de még pont az értelmes határon belül. Jó fajta filler, én is bátran ajánlom annak, aki ilyesmit keres. Egy kicsit azért absztrakt, de szerintem még az elviselhető szinten belül van ez is.

 • hadhaz.sandor

  2022-07-19 17:12:47

  Tetszik ez a 2D síkbeli engine építés mechanizmus és hogy folyamatosan nyílik a világ, több és jobb akcióim lesznek. A játék végére 9 kártyám lesz egymást részben lefedve és az egymás melletti azonos akciókat egyszerre lehet aktiválni. Egy igazi agyalós filler a maga 10 perc/fő játékidejével.

  Láttam már hasonló kártyás megoldást a Hokkaidoban vagy a SmartPhone Inc-ben, de egyik sem volt engine építős.

 • Kisde

  2022-05-01 19:22:36

  Ha tematikus kávézós társast szeretnél és esetleg szereted a pakliépítés mechanikáját, akkor nagyon tudom ajánlani a Seize the Bean-t. Már magáért a hihetetlen jó minőségű komponensekért megéri, de a rengeteg kártyának köszönhetően a variálhatósága és újrajátszhatósága is kiemelkedő.

 • porcine

  2022-05-01 09:31:05

  aclohin szépen ismerteti a játékot, minden szavával egyetértek, ezért nem ismételném meg ezt a részt. Ami számomra nagyon érdekes volt, hogy míg nekem kifejezetten tetszett és visszaadta a hangulatot, addig feleségemnek abbszolút nem. Pedig hatalmas kávé-rajongó, napi 5-6 minimum frissen darálva, míg én nem is iszom kávét, vagy nagyon ritkán. Neki egyszerűen leesett a téma a játékról. Azt érezte, hogy csak fakockákat pakolgat pontokért. Inkább a Fűszerkertet kérte, ezért a Café-t félreraktuk. Pedig nekem tényleg tetszett.

 • aclohin

  2020-12-28 19:50:37

  A Caféban felépíted a saját kávétermesztő manufaktúrád, ahol 4 lépésben termeled, szárítod, pörkölöd és szállítod le a kávét vagy egy kávéháznak vagy a saját raktáradba.

  Erről a folyamatépítésről szól, egyszerűen tanulható és tanítható játékmenettel kb 30 perces időtartamban. Kártyákat pakolsz le magad elé kvázi dominó elvek alapján. Ezekkel a lapokkal építed ki a kávéföldeket a szárító üzemeket és a kávépörkölőket, valamint vállalsz küldetéseket arra hogy kávébabot szállítasz le kávéházakba.

  A játék nagyobb méretű, jó minőségű, szépen nyomtatott kártyákból, a kávébabot jelképező a sztendertől valamivel kisebb fa kockákból és egy játékosjelölőből áll.

  Nekem nagyon tetszett, csakis ajánlom azoknak akik a rövidebb, könnyen tanulható, de mégis gondolkodós játékokat szeretik!

A Café társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 45 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Rôla, Costa
 • Illusztrátor:  Marina Costa
 • Kiadók:  HUCH! & friends, HOT Games, GaGa Games, Maldito Games, PYTHAGORAS, Reflexshop Kft, Sylex, Funbox Editora, Djama Games, Rawstone, Lord of Boards, Boardgame Mall
 • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • German first edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Multilingual edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • English/Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
 • English/Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
 • French/German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 13.1 cm x 18.3 cm x 4.4 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 20 cm x 14.5 cm x 5 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Café társasjátékhoz