Cyclades
Cyclades
Cyclades
Cyclades
Videó beküldése

Cyclades társasjáték

társasjáték, 2009
Értékelem!

A Cyclades egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2010-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, az aukció/licit, a kártya húzás, a...

A Cyclades egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot 2010-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, az aukció/licit, a kártya húzás, a terület mozgatás és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Csatlakozz az Istenek csatájához, s hozz létre két dicső várost a Görög birodalom területén.

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 8 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 21 990 Ft-tól
  • 11 ajánlat

Kategória: Tenger, Civilizáció, Városépítő, Harc, Miniatűrök, Ősi, Mitológia
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Aukció/Licit, Kártya húzás, Terület mozgatás, Kockadobás, Váltakozó fázisok, Terület befolyásolás/irányítás, Auction: Fixed Placement

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Cyclades társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Cycladesbalazs.buday, Budapest, XIV.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XIV.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

kiegészítőkkel és extrákkal: Titans + Hecate kieg, plusz gyári extra kockák, és szütyők a minifiguráknak

2 érdeklődő


Cyclades + Titans + HadesKlysan, Szigetszentmiklós, Budapest

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szigetszentmiklós, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol, használt, Titans és Hades kiegészítőkkel, prémium kártyavédőkkel (Hades doboza már nincs meg). Cserébe/beszámításra érdekel + képek a másik taben: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1PoFMxbYREvi24tGlZ5nSmjEnPDBxL16PPFl63Zl5-as/edit#gid=6808357

1 érdeklődő


Cyclades + Hades + Titansryoulaughing

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol nyelvű, az alapjáték doboza picit polckopott, egyébként minden hibátlan, hiánytalan, az összes kártya védőzött! Átvétel Jászberényben vagy fox a vevő terhére.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Cyclades társasjáték videók (3)

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2010

Kommentek

Kommentek

  • kardostibor44

    2023-08-11 12:48:05

    Egy black friday alkalmával szereztem be és ez nyitotta ki Pandora szelencéjét a harcosabb játékok felé egy barátomnak. Addig félt, hogy a konfrontatív játékok nem lesznek jók a csoportunknak, azóta a három kedvenc játéka: Root, Pax Pamir, Inis.

    Előnyei:
    Gyönyörű a játéktábla, ahol a szigetek száma/mérete játékosszám függvényében változtatható, a minik is frakciónként eltérőek. A játékban az egyik legokosabb licitrendszer van, amivel találkoztam.Érdekes döntést kínál, hogy mikor melyik isten kegyét szerezzük meg. Mindegyik tud nagyon erős lenni, még az is, ami elsőre csak ilyen vészmegoldásnak tűnhet.

    Lehet előny, de lehet hátrány is:
    A játékban sokkal fontosabb, hogy legyen egy biztos gazdasági háttered arra, hogy a megfelelő kulcshelyzetekben legyen pénzed bizonyos akciók bebiztosítására. Nem folyamatos hentelés van (arra ott a Kemet, meg a Blood Rage), hanem hosszú távú olyan tervek kovácsolása, amivel meglepheted a másikat, közben figyelve arra, hogy ne lepjenek meg téged.

    Hátrány:
    A mitológiai lények kártyáinak ikonjai bénák, ott eleinte folyamatosan olvasgatni kell a segédletet. Be lehet kicsit szorulni, de ilyen kevés akció mellett nem sok előny származik a gyenge ütéséből, hisz nem nagyon van nála olyan érték, ami megérné a fáradtságot. Ketten nem az igazi.

    Összegezve:
    Sokkal okosabb játék, mint amire számítottam, meg is vettem a Titans kiegészítőt...ami megölte. Könnyebben mozoghatunk a térképen, lettek titánok, de mégis kevésbé kínált nehéz döntéseket. Több zúzás lett, kevesebb előre tervezés, így egyre kevesebbszer választottuk, el is adtam. Amit azóta igencsak bánok. Lehet le is csapok az új kiadás fa meeple-ös olcsó verziójára.
    Akkor ajánlom, ha furmányosan felépített terveidet jókor akarod elsütni.

    Ha inkább Egyiptomban zúznál menő technológiákat szerezve : Kemet
    Ha a draftot és az északi mitológiát szereted: Blood Rage
    Ha többféle győzelmi feltételre, még csalafintább tervekre szomjazol: Inis
    Ha engine-t építenél és olykor harcolnál csak: Scythe

    BGG értékelés: 10/7

  • lrekasi

    2023-08-04 21:57:40

    Na ja 🙂

  • Gafa

    2023-08-04 21:53:45

    És 5 nap múlva lejár! 😉

  • lrekasi

    2023-08-04 21:42:21

    Nem értem a csalódásod. A szabályok ismertetése után szerintem láttad már, hogy egy wargame mellé ültél le. A legtöbb ilyen játékban van lehetőség és tér láthatólag vesztes pozícióból is visszajönni kellően ravasz, taktikus gondolkodással. Szerintem ez a játék teret biztosít rá : az erőforrásaid nem nyíltak, az elhúzó játékosnak általában nekiesnek a többiek, a morzsákból lehet erőt gyűjteni, szövetségeket lehet és kell kötni.

    Igazad van, ez egy rétegnek szóló játék, mint ahogy a legtöbb wargame az. Viszont nem csak ezekre jellemző, hogy kezdő játékosnak gyakorlottal szemben nem sok esélye van. Tulajdonképpen csak a magas szerencsefaktorú, és/vagy kifejezetten családi játékok kivételek ez alól. Még a pontversenyzős multiplayer solitaire játékokban is a tapasztaltabbaknak van igazán esélyük, bár tény, hogy azokban ritkán lehet belerondítani a másik építkezésébe, és szidja az ember a szerencséjét a többiek gyűlő pontjai láttán.

    A higgadt, gyakorlott játékos könnyebben átlátja a helyzetet, észreveszi az összefüggéseket, kihasználja mások "gyengeségeit", benézéseit. Gyakran él a megtévesztés, blöff eszközével, ha a játék lehetőséget kínál rá. Szövetségekkel, mindgame-mel manipulálja a társait, hogy jobb pozícióba kerüljön. Ellenük játszani megalázó érzés lehet. Mindez érzelmileg rosszul érinthet egyeseket. Engem inkább motivál, ha egy ilyen játékban kikapok. Azon gondolkodom, mit néztem be, mit rontottam el, hol hagytam magam megtéveszteni, hol voltam gyenge, mit használtak ki a többiek, milyen mélységet nyújt a játék, amibe nem merültem bele, csak a felszínen fuldokoltam.

    Persze az is igaz, ha a gyakorlott játékos "balekot" találva abban éli ki magát, hogy porig alázza, az gáz. Nekem ez éretlenségre vall. Én ilyen szituációkban általában segítem az "újoncot" rávilágítva összefüggésekre, lehetséges nyerési utakra, stb. Én játszani ülök le elsősorban és nem nyerni (persze az sem rossz érzés 😉) Nem olyan rossz játék ez, csak lehet, hogy nem jó csapat mellé ültél le.

  • hadhaz.sandor

    2023-08-04 17:46:23

    Ritkán állok fel úgy az asztaltól, hogy ez meg mi a franc volt? De a Cyclades-t nehéz hová tenni.

    Egyrészt nagyon megy benne az üsd a gyengét taktika. Ha az elején benéz valamit az ember, gyakorlatilag szorongva üli végig, annyira be tud ragadni.

    Másrészt valami rettenetes a játék flow-ja. A másfél óra alatt valami 10-15 körünk volt, ez pontosan ennyi akciót jelent. Szeretem a csettintősen pörgős játékokat, ami azért sok wargamere jellemző is. Na nem erre. Percekig licitálgatunk, ami megakasztja a játékot. Előre gondolkozás nincs, a döntések igazából a licitnél vannak, aztán vársz 10 percet míg végre a te nyertes akciód kerül sorra.

    Gyönyörű a tábla és az asztalkép, de ez hatalmas kontrasztban áll a kártyákkal. Életemben nem láttam még ennyire rossz ikonrendszerű, randa és olvashatatlan kártyákat. Ha szuahéliül van rajta 6p betűtípussal, akkor se lett volna kevésbé értelmezhetetlen a kártyapiac. Ami egyébként a játék fontos eleme, illetve a lapszámolgatás is. Mi ment ki, mi van még bent, mit lehet lemásolni a dobópakliból. Ezt a mechanikát eleve nem csípem, de konkrétan játszhatatlanná teszi kezdő és tapasztaltabb játékosokkal egyszerre. Apropó játékosok, nem kezeli jól a játékosszámot, fixen 4-5 fős játék, ezt el kell fogadni.

    Maradjunk annyiban, hogy ez egy rétegjáték. Egy lassan csordogáló arcbamászósan konfrontatív játék. Mindent csak egymás kárára tudunk csinálni. Szemmel láthatóan van közönsége a játéknak, de az nem én vagyok. A magas játékosszám miatt a rajongói szeretnek klubokban kezdőket becsalogatni egy partyba: "jó lesz, nem olyan bonyolult". Tényleg nem bonyolult, de garantálom hogy nem lesz jó 1-2 haladó játékossal szemben. "Ez egy gazdasági játék" Nem az. Ez egy témátlan war game.

  • lrekasi

    2023-06-21 09:24:24

    Hivatalosan most júni 29-én startol a KS kampánya.

  • Kisde

    2022-03-30 11:41:43

    Itt van az interjú részlet ahol beszél a Cyclades új verziójáról: Cyclades New Edition

    Ebben meg is említi, hogy tervek szerint 2022 vége vagy 2023 eleje a cél, ami persze nincs kőbe vésve, sokban függ a kiadótól.

  • Mixike

    2022-03-30 11:08:06

    Jó lenne tudni hozzá valami határidőt, hogy kb. mikorra tervezik.. Mert ha még éveket kell rá várni akkor beszerzem én is az eredeti művet, aztán max lecserélem mikor kijön, de ha már 2023 Q1-ben érkezik akkor simán kivárom :D

  • Kisde

    2022-03-29 14:56:01

    Én is pont a héten szereztem be, mert ki akarom próbálni 4 játékossal. Sok helyen olvastam, hogy az alapjáték magában is teljes játékélményt nyújt és a kiegészítők inkább ilyen "moduláris" hatásúak és nem nélkülözhetetlenek. A Titans elvileg igazi dudes-on-a-map játékot csinál belőle, míg a Hades kibővíti a lehetőségek (pl. isten lapkák) számát. Amúgy maga Bruno Cathala nyilatkozta, hogy dolgozik egy új kiadáson, ahol próbálják kicsit optimalizálni a játékot és a játékidőt 45-60 perc közé vinni. Kíváncsi leszek mikor és hogy fog ez megvalósulni, gyanítom valami hasonló formátumban mint az új kiadású Kemet: Blood and Sand.

  • Mixike

    2022-03-29 12:02:56

    Fura, hogy ehhez a játékhoz még nem fejtette ki senki a véleményét..

    Tegnap volt szerencsénk kipróbálni, jó néhány kiegészítőjével együtt elsőre. Benne voltak a titánok, a Kemettel vegyíthető szörnyek, monuments kiegészítő stb. Egyedül Hadest vettük ki, hogy a tanuló játékon kívül a következőre alkalomra is legyen valami finomság.

    Nagyon tetszetős játék. Nagyon szép figurákkal dolgozik, a játékmenete a licitálással és az ezáltali akcióválasztással egy elég érdekes "ízt" ad neki. 4 fővel elég gyorsan lepörgött, de voltak alkalmak amikor mindenkit kemény taktikázásra, számolásra és gondolkozásra kényszerített a játék illetve játékos társak.

    Szerintem ez is tipikusan az a játék, aminél 2-3 további játékalkalommal csak mégjobban beleszeretek.

    Viszont ami negatívum, és számomra hatalmas negatívum:

    - elég drágák a kiegészítők, van amelyik nagyon nehezen beszerezhető, viszont ha egyszer már játszottál valamelyik kiegészítővel, utána nem igazán szeretnél nélküle játszani.

    Összetettségre, gyakorlott társasjátékozók azonnal megértik, már az első játékalkalommal könnyen lehet benne győzni, ha ügyesen taktikázunk. Sok különböző jelülést használ, de könnyen rá lehet érezni.

A Cyclades társasjáték és kiegészítői (7)

  • Cyclades: Hades társasjáték Kiegészítő

    Hádész az alvilág ura csatlakozik a Cyclades alapjátékhoz ezzel a kiegészítővel.Angol:Cyclades: Hades, an expansion for Cathala and Maublanc's Cyclades, consists of four modules that can be used individually or combined in various ways. In the Cyclades base game...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Cyclades: Hades társasjáték Kiegészítő 16990 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Cyclades: The Manticore társasjáték Kiegészítő

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 10+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • Cyclades: Hecate társasjáték Kiegészítő

    Giveaway from the "Spiel 2011 in Essen (Germany)". Contains the follwing gaming material: 1 "Divine Favor" tile for "Hecate" 2 Hecate columns 6 cloth bags for the 5 player colors and one for hades (expansion) Note: You need the "Cyclades: Hades" expansion in order to use Hecate. Divine favors for Hecate: - Receive for Free: A Priestess card. - Only once...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 12+ éves
    • Komplexitás: 3/5
  • C3K: Creatures Crossover Cyclades/Kemet társasjáték Kiegészítő

    Ezzel a kiegészítővel használhatjátok a Kemet lényeit a Cyclades-ben és vice versa.Angol:C3K, which stands for "Creatures Crossover Cyclades/Kemet", is a mini-expansion that contains seven cards for Cyclades and six power tiles for Kemet. These components allow you...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 90 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 2/5

    C3K: Creatures Crossover Cyclades/Kemet társasjáték Kiegészítő 2990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Cyclades: Titans társasjáték Kiegészítő

    Egy új játéktáblával bővíthetitek a Cyclades alapjátékot ezzel a kiegészítővel.Angol:Cyclades: Titans, the second expansion for Cyclades, includes a new game board with large islands on which ground attacks can be carried out as well as the Titans of Greek...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 6
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Cyclades: Titans társasjáték Kiegészítő 17990 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Cyclades: Monuments társasjáték Kiegészítő

    Tíz új épületet és a hozzájuk való kártyákat kapunk. Emelhetünk templomot Zeusz vagy Poszeidón tiszteletére, építhetünk egyetemet, hogy Athéna kedvében járjunk vagy létre hozhatunk egy citadellát, hogy elnyerjük Árész kegyeit.Angol:Reinforce your cities in the Cyclades archipelago! Attract more favors from the Gods with Cyclades: Monuments, a mini-expansion for Cyclades that consists of ten monument...

    • Játékidő: 45 perc
    • Min. játékidő: 45 perc
    • Max. játékidő: 45 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 14+ éves
    • Komplexitás: 3/5

    Cyclades: Monuments társasjáték Kiegészítő 6479 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  • Cyclades: Ancients Ruins társasjáték Kiegészítő

    Ancient Ruins is a promo sold with Cyclades: Monuments expansion at Essen 2016. Contains two Ruins tokens and the corresponding Ruinscards. From the included rules sheet: Set up of the Ruins token At the end of the first offering phase and before actions are permed, the player who has chosen Apollo picks two different islands (or territories if playing...

    • Játékidő: 90 perc
    • Min. játékidő: 60 perc
    • Max. játékidő: 90 perc
    • Max. játékosszám: 5
    • Min. játékosszám: 2
    • Ajánlott életkor: 13+ éves
    • Komplexitás: 3/5

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 1.5 óra
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  13+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Bruno Cathala, Ludovic Maublanc
  • Illusztrátor:  Miguel Coimbra
  • Kiadók:  Asmodee, Matagot, Kaissa Chess & Games, REBEL.pl, Взрослые дети, Galápagos Jogos, Asterion Press, REXhry, Lex Games, Bureau De Juegos, Crowd Games, Surfin' Meeple China, Tower Tactic Games
  • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, görög, olasz, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • English-only edition
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.9 cm x 39.4 cm x 7.6 cm
  • French-only edition
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 27.9 cm x 39.4 cm x 7.6 cm
  • German-only edition
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: német
    • Méretek: 27.9 cm x 39.4 cm x 7.6 cm
  • Greek-only first edition
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 27.6 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Multilingual first edition
    • Kiadás éve: 2009
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.6 cm x 39.5 cm x 8 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • Polish-only edition
    • Kiadás éve: 2010
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 27.6 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Greek-only second edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 27.9 cm x 39.4 cm x 7.6 cm
  • Multilingual second edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.6 cm x 39.7 cm x 8.3 cm
  • Polish edition 2011
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 27.6 cm x 39.7 cm x 8.3 cm
  • Spanish-only edition
    • Kiadás éve: 2011
    • Nyelv: spanyol
  • Multilingual third edition
    • Kiadás éve: 2013
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.6 cm x 39.7 cm x 8.3 cm
  • Multilingual fourth edition
    • Kiadás éve: 2014
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.6 cm x 39.7 cm x 8.3 cm
  • Multilingual fifth edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.2 cm x 37.1 cm x 5.6 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 27.9 cm x 39.4 cm x 7.6 cm
  • Multilingual sixth edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 27.6 cm x 39.7 cm x 8.3 cm
  • Multilingual edition 2018
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8.5 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 27.9 cm x 39.4 cm x 7.6 cm
  • Bureau de Juegos Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
  • Multilingual edition 2019
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8.5 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • Multilingual edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
    • Súly: 2.1 kg
  • Multilingual edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8 cm
  • Thai/English edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 27.5 cm x 39.5 cm x 8.5 cm
    • Súly: 1.9 kg
  • Greek edition
    • Nyelv: görög
    • Méretek: 27.9 cm x 39.4 cm x 7.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Cyclades társasjátékhoz