Mysterium Park
Mysterium Park
Videó beküldése

Mysterium Park társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Mysterium Park egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a...

A Mysterium Park egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 45 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Light Game of the Year kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés, a minta felismerés, a roles with asymmetric information és a limitált kommunikáció mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Üdvözöl titeket a Mysterium Park... vattacukrokkal, cirkusszal és sötét titkokkal.
Pár évvel korábban a park néhai igazgatója nyomtalanul eltűnt. A rendőrség nyomozása eredménytelennek bizonyult. Azóta a baljóslatú éjszaka óta a park megmagyarázhatatlan jelenségek színhelyévé vált. Médiumként meggyőződésetek, hogy egy szellem kísérti a karnevált, így megpróbáljátok feltárni az igazságot.

Ebben a kooperatív játékban a szellem gyönyörűen illusztrált kártyák formájában látomásokat küld a médiumoknak. Ezeket értelmezve kizárhatjátok az ártatlanokat és azokat a helyszíneket, amelyeknek nincs köze a néhai igazgató halálához. A karnevál azonban hat nap múlva távozik a városból, sikerül-e ennyi idő alatt rájönni, ki volt a tettes és hol történt a bűntény?

Az 1950-es évek amerikai vásárterének fényében úszó Mysterium Park-ot ugyanazon alap mechanizmus hajt, mint a híres díjnyertes elődje, a Mysterium, de más és frissebb megközelítésben: a játék felütése, beállítása gyorsabb, a játékszabályok egyszerűbbek, a játékmenet pedig gyorsabb, kompaktabb élményt nyújt.

Tárjátok ki az elméteket, és derítsétek ki az igazságot!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 23% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 7 000 Ft-tól
  • 37 ajánlat

Kategória: Partijáték, Következtető, Gyilkosság / Rejtély
Mechanizmus: Kooperatív, Történetmesélés, Minta felismerés, Roles with Asymmetric Information, Limitált kommunikáció

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Mysterium Park társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Mysterium Parkkamaras2018, Budapest, 13. kerület

Csak személyesen itt: Budapest, 13. kerület!

Kihasználatlanság miatt eladó a Mysterium Park társasjáték Mayday prémium kártyavédőkkel. Háromszor játszott, hibátlan állapotú! A kártyák az első játék előtt védőzve lettek. Átvehető személyesen Budapesten a 13. kerületben. Az ár a kártyavédőket tartalmazza!

6 érdeklődő


Mysterium Parksmoke17, Budapest 8. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest 8. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Duplikáció miatt eladó

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Mysterium Park társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Light Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

  • rosefox

    2022-12-31 11:51:11

    Tegnap kipróbáltam ezt a játékot, mert az egyik ismerősünk aki átjött hozzánk társasozni magával hozta.

    Elsőre talán a Dixit és a Fedőnevek egy érdekes kombinációjaként tudnám leírni, ami - számomra legalábbis - jól hangzik, mert mindkét társast nagyon kedvelem. Viszont szerintem pl. a Dixit azért működik annyira jól, mert a kártyákon rendszerint egyszerűbb rajzok vannak, nem vész el az ember a részletekben, általában legfeljebb 3-4 dologra tud asszociálni a mesélő által adott információk alapján. Összesen három kört játszottunk tegnap, hogy mindannyian lehessünk kísértet szerepben, de körről körre egyre jobban idegesített minket, hogy szinte lehetetlen a gyanúsítottra vagy helyszínre utaló lapkát adni látomásként, médiumként pedig emiatt még nehezebb megfejteni az adott jelet. Már ott tartottunk, hogy annyi közös volt az egészben, hogy "van egy 2 mm-es pici rózsaszín virág az egyik lapon, a másikban pedig rózsaszín az égbolt, lehet erre gondolt".

    A gyanúsítottak kizárása még így is az egyszerűbb eset, a helyszíneknél folyamatosan azt éreztem, hogy 1-2 kivétellel mindegyik képen ugyanazt látom, és ha arra küldenek jelet, akkor nagyjából az összes képre igaz lehet.

    Ezek mellett, helyszín- és gyanúsított kártyákból is lehetne több lehetőség a játékban, mert nem csak az a probléma velük, amiket leírtam, hanem egy idő után még amiatt is egyre laposabb lesz a játék, hogy folyton ugyanazok a gyanusítottak és helyszínek néznek vissza ránk.

  • pikoevelin

    2022-12-22 14:14:43

    Most bontottam ki és olvastam át elsőre a szabályfüzetet.

    Bevallom, nekem most így első olvasatra zavaró, hogy ártatlanokat választanak ki a médiumok az első körben. Ez csak nekem tűnik feleslegesen nyakatekertnek?

    A látványvilág tetszik, a papír alkatrészek szépek, a műanyag megérzésjelzők viszont kicsit "gagyikák" - bár elismerem, hogy szenvedélyes fa alkatrészpárti vagyok!

    Nézegetem még, hátha jobban belezúgok - olyan sok pozitív véleményt olvastam itt róla! 😃

  • lak.klaudia

    2022-11-25 11:21:14

    Sziasztok,

    két fővel mennyire működik a játék?

  • csongrady.p

    2022-03-07 16:30:36

    Nekem is az előzővel van tapasztalom, de alapvetően szerintem két játékosra nézve hasonló lehet a játékmenet és az élmény része is.

  • banczadavid

    2022-03-06 18:59:54

    Köszönöm szépen a válaszod. Az előző megvan. A gyűjtői vénám mindenképpen szeretné, ha ez a szintén gyönyörű kártyákkal dolgozó változat is ott legyen a polcunkon. Gondolom az előkészületet és elpakolást tekintve nincs olyan időigényes mint a nagy. Esetleg van tapasztalatod, hogy milyen két fővel? Előre is köszönöm a visszajelzésed. 🙂

  • csongrady.p

    2022-03-06 17:59:13

    Játékélményben nem fog nagyon mást adni, de ha nagyon tetszett az előző, akkor az új tematikis kártyák, grafika és a kicsit talán áramvonalasított játékmenet adhat pluszt.

  • banczadavid

    2022-03-06 17:41:14

    Akinek megvan a nagytestvér, annak érdemes lehet beruházni erre?

  • bejus19

    2022-03-06 13:05:38

    Családdal és baráti társasággal is nagyon bevált rögtön. Imádjuk a Dixitet, így nem volt kérdés, hogy ez is tetszeni fog. Az eredeti társast nem ismerjük, így azzal nem tudom összehasonlítani, de ez nagyon jó játék! És egyáltalán nem egyszerű a szellem dolga, hiába hiszi mindenki azt a másik oldalról. :)

    Gyönyörű kártyák, rendkívüli részletesség. A helymeghatározás a nehezebb, mert ott nagyon hasonlóak a kártyák, de az is megoldható és egyáltalán nem biztos, hogy sikerül megfejteni 6 kör alatt, hogy ki és hol gyilkolt. A szerencsének, az ügyességnek is jelentősége van. Rengeteget nevetünk is közben, miközben agyalunk együtt.

    Bekerült a kedvencek közé.

  • totodirector

    2021-12-23 15:29:50

    Egyszerűbb és gyorsabb változata az eredeti Mysteriumnak.

    Pozitívum: Gyönyörű kártyák, alkatrészek és inzert(!), már csak kipakolni jó érzés. Illetve a cirkusz tematika teljesen átitattja.

    Negatívum: Nekem kicsit hiányzik a szavazás rész, és valahogy az eredetiben jobban összeáll a sztori, hogy minden médium feltár egy gyanúsítottat, majd közülük kerül ki a gyilkos. Itt meg ártatlanokat szórunk ki.

  • armin.d.ivan

    2021-12-15 13:07:49

    Szia! Nem, ez egy különálló játék, amolyan spin-off.

  • szabolcs.kelemen27

    2021-12-15 13:00:05

    Sziasztok! Buta kérdés, de ehhez nem kell az alap Mysterium? Szóval ez egy teljesen különálló, önmagában is játszható "rész"?

  • hierroo

    2021-08-26 15:53:05

    Na majd érdekel engem is, hogy milyen ezzel a játékkal játszani! Videó alapján ez egy jól működő játék! Jó játékot!

  • Csiracsirke

    2021-08-26 15:39:06

    Pont az imént voltunk bevásárolni a kollégám megvette ezt is a Colt express mellett kiváncsi vagyok hogy milyen lesz.

  • hierroo

    2021-08-26 15:08:55

    Elég izgalmas és misztikus ez a játék. Az illusztrációi igen különlegesek és sajátos a világa. Egy kicsit olyan pszicho hatása van. Minden olyan sötét (főleg a kártyák hátterére), de eközben mégis színes. Olyan mint egy színes bazár. A kártyák képei nekem a Dixit-re hasolítanak. Amúgy nekem a cirkusz világa mindig egy kicsit ijesztó volt, a csúnya bohócok, a gonosz porondmester, a csaló bűvész érzést kelti. Bár a karakterek egyébként szerethetőek. Ez így is olyan alvilági kissé. Ezért lehet érdekes ez a kis krimi szerű társasjáték.

A Mysterium Park társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 - 45 perc
  • Játékosok:  2 - 6
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Oleksandr Nevskiy, Oleg Sidorenko
  • Illusztrátor:  Maëva da Silva, Xavier Collette, M81 Studio
  • Kiadók:  Hobby Japan, REBEL.pl, Gém Klub Kft., Libellud, Galápagos Jogos
  • Elérhető nyelvek:  kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, román, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: kínai
  • Dutch/French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
  • English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia
  • French/English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: japán
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: lengyel
  • Romanian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: román
    • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Spanish/Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 23 cm x 16 cm x 5 cm
    • Súly: 0.9 kg
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: magyar
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: olasz
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 16 cm x 23 cm x 5 cm
  • Galápagos Jogos Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: portugál

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mysterium Park társasjátékhoz